Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • fluffy
    Ja som baldurs gate seriu nehral... Myslite ze stoji za to zahrat tie enhanced editions?
    • Mám doplňující otázku na vlastníky EE edice. Už déle přemýšlím o tom, že si minimálně dvojku zopáknu a tu novou edici prubnu.
      Pamatuju si, že spoustu věcí, jako třeba možnost vyřešit jeden souboj-subquest v De Arnise Hold mírovou cestou za mnohem víc xp (měli jste myslím možnost zakouzlit charm a toho správce "odčarovat"), zabugovanou romanci u Jaheiry etc., opravovaly až dodatečný community patche jako byl Baldurdash balíček a další. Je tohleto do té nové edice zakomponováno nebo aspoň pořešeno vývojářema po vlastní ose? Předem moc díky za odpověď!
      • vzhledem k totální zabugovanosti EE BG2 jsem se ani nedostal k otestování tvou zmíněných řešení questů a už se asi nevrátím, původně jsem chtěl hrát čistě solo, pak jsem kroměhalforca paladina(!!!!!!!!!!) vyzkoušel všechna nová NPC k najmutí, udělal jejich questy a pak je poslal do zádele spoloečně s celou hru, protože u bugů, zvlášť u questů pro tu novou zlodějku jsem proklínal beamdog každých pár minut, doufám že zkrachují a stanou se z nich bezdomovci. Takže jestli si chceš zopáknout dvojku, tak si jí kup na gogu a mody a patche si tam dej jaký chceš. Třeba dosrali i to, že když si postavu dualclassnul v původní hře, tak si potom mohl používat některé věci, které ti jako multiclass byly odepřené, třeba cleric/ranger (jedna z nejmocnějších postav na solo) mohl používat scimitary, tady mezi dualclass a multiclass není rozdíl, akorát v tom, že můžeš mít rozdílné levely obou povolání ale limituje tě stejně. V momentě, když jsem se svým stalkerem dosáhl stejného levelu jako cleric a zjistil jsem, že jsem se na to mohl rovnou vykašlat, protože jsem měl jenom backstab, a jediné zbraně které jsem mohl používat pro backstabing byly hole(jo já vím staff of ram je masakr, to ale neznamená, že mi nedovolí používat Spectral Brand) jinými slovy nedělej tu chybu jako já a nepodporuj tyhle bastardy. Leda pokud to chceš pařit na tabletu, s čímž nemám zkušenosti
      • Thorleif_cz
        Zrovna tohleto funguje absolutně bez problému, jen mám pocit, že trochu zvedli náročnost toho hodu, musel jsem načítat trochu víckrát, než jsem byl zvyklej ve vanilce. Jinak, vždycky používám v týhle situaci prsten charismatu, kterej má schopnost okouzlení. Romanci s Jaheirou jsem nejel, ale nebál bych se toho tolik. Mezi hráči je prostě ten problém, že jejich mínění většinou funguje stylem: jednou zabugovaná hra ---> navždy zabugovaná hra.
    • Ano, opravdu stojí za to zahrát si nejlepší RPG všech dob.
      • Ano to stojí, ale ne dosranou enhanced edici. BG jsou jediný důvod proč mám ještě optickou mechaniku na původních origo CD které doteď fungují, i když to hraju konstantně od vydání
    • fluffy
      Som rad, ze ste sa zhodli :D Nemozem si pomoct ale vypada to ako stary Neverwinter nights a ten som hral do zblbnutia. A ten bol graficky OVELA lepsi ako toto. (ano viem ze nejde len o grafiku ale predsa to vyzera dost OUTDATED)
      • OVELA? Tím chceš jako sdělit že nádherná, ručně kreslená hra
        http://www.cebrk.hys.cz/files/pchry/baldursgate2soa/pictures/baldursgate2soapic13b.png

vypadá hůře než tyhle hnusné krabice
        http://www.spieleflut.de/img/neverwinter-review/1.jpg

kreslená grafika nestárne, srovnej si například commandos 2 a Commandos: Strike Force, ano je to jiný žánr, ale která dneska vypadá líp?
        • del0
          Ale hlavně, že můžeš rotovat kamerou. *15*
      • hele právě naopak, tim že tě nechaj nastavit vysoký rozlišení a pozadí jsou předrenderovaný, tak ty hry dneska vypadaj fakt neuvěřitelně dobře, nedávno jsem takhle rozehrál Planescape Torment, hodil to to 1920x1200 a valil sem oči, protože to graficky strčí do kapsy i spoustu novinek.. jedinej problém sou animace postav, ty už dneska vypadaj dost zastarale
        • ...a prave v Tormente su animacie na najvyssej urovni zo vsetkych Infinity hier :)
          • mě přijdou ve všech stejné, abych pravdu řekl

tady je screenshot který jsem udělal hned po tom co jsem vylezl z márnice, a to je dámy a pánové hra z roku 1999

http://s8.postimg.org/jr0paiswj/plane.jpg
    • Strucne a kratce? ANO!
      • Ne!
    • lepsie je cez gog kupit povodne verzie, a po dohrati sa zamerat na mody - ak ta to bude bavit
      vyjde ta to lacnejsie
      • Nic proti, ale prace s nekterymi mody nebyla zrovna ruzova, ne vzdy tu fungovalo jak melo. Ale nezkousel jsem s GOG verzi, jak funguji jednotlive mody.

Ja s BG:EE nemel nejaky problemy, naopak je to aspon jeden balik. A ve slevach se da koupit i celkem levne (myslim, ze jsem se dostal na nejakych 5 euro).

PS: Kazdopadne to zalezi na osobnich preferencich. A BG i IWD jsou proste hry, ktere tak moc nezestarli a jsou porad dobre hratelne jako tehdy.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit