Nová konkurence pro Google Stadia: Herní streamování GeForce NOW oficiálně spuštěno
-
Cloud gaming a gaming monitor jsou odlisne veci. Jde o ten primarni retezec.
Kdyz ty hrajes hru kterou mas u sebe nainstalovanou tak mas klienta kde kliknuti mysi je okamzite zaznamenano a je vypocitavano z vetsi casti u tebe na pocitaci. Je to jiny koncept. Herni TN panely s vysokou obnovovaci frekvenci ti umozni mit rychlejsi odezvu na udalosti co se deji na obrazovce.
Cloud gaming je o tom, ze tobe na serveru se vytvori seance, tam ti bezi hra. Zalezi na rychlosti pripojeni a kvalite serveru. Kdyz ty kliknes mysi u sebe, tak signal o tom ze jsi kliknul poputuje pres nekolik serveru nez to dostane ta seance a vykona prikaz tebou zamysleny. U toho muzes a budes pocitovat tak zvany input lag, kdy ty doma neco udelas a tvoje postava na obrazovce to udela s odezvou. Tudiz rychlost prenosu pohybu mysi pres internet je tak rychla jako je nejpomalejsi clanek v retezci.
Je to hodne zjednoduseny.
-
Ahoj, nejsem technik a jsem líný si studovat technickou dokumentaci k dané stremovací technologii, tak zkouším jestli někdo znalý odpoví. Můžete mi někdo vysvětlit - už to tu někdo níže zmiňoval - jak rychlý je přenos přes internet pohybů myší? Kupoval jsem si monitor LCD a tenkárt se všude psalo, že jestli chcete pařit střílečky, je nesmírně důležité mít tuším TN TF nebo takovu nějakou technologii, že to je nejrychlejší ale nejhorší zobrazení barev - špatná grafika, ale žádná latence v zobrazení grafiky. Když na tomto záleží u střílečky, jak pak když hýbnu myší a ten pohyb se musí přenášet přes net a vypočítávat a zpět, není to znatelené zpomalení? Díky za vysvětlení toto by mě opravdu zajímalo.
-
Z toho PC si to můžeš streamovat do ležnice rovnou a bude to lepší, než když ten signál místo pár desítek metrů poletí kilometry.
-
Pro tuhle službu je bandwith - jak širokou máš trubku u sebe doma jen jeden z parametrů. Zajímavější je délka potrubí k serveru na kterém to běží (RTT/latence) a její stabilita (jitter). Proto to nikdy nemůže být masově rozšířené, protože to na tom jaké máš konrkétně ty připojení vysí jen částečně, ale jde hlavně o infrastrukturu dál a s tím jako koncový uživatel neuděláš nic, leda se můžeš přestěhovat jinam.
-
To by to ale musel někdo kupovat. Je mi jasné kam to míří a pro vydavatele a vlastníka platformy je to vlhký sen a jednoduchá monetizace všeho + zákazníkova 0 kontrola nad SW. Jen nechápu proč tomu i herní weby neustále dělají reklamu, tím že většinu negativ ignorují.
-
Funguje ucházejícně, ale ve chvíli, kdy začne kolísat internet je to špatně. Zkoušel jsem Dishonored 2 a jde vidět, že myš to moc nestíhá. Pomalejší hry s gamepadem to asi dá, ale jakmile jde o reakci mnohem vyšší, tak už to začíná narážet na své limity. Zkoušeno po kabelu na UPC 150Mbit/s. Prostě a jednoduše, tohle je opravdu furt nouzovka. Raději sebou budu vláčet někam Switch, doma si spustím PC nebo konzoli a tyhle služby ještě pár let nebudu pokoušet. Rozhodně Geforce Now mile překvapilo, ale plnohodnotná náhradazdaleka ne, navíc i při dobrém spojení ten obraz je krapet mázlý. Jo a Kingdome Come na mobilu bylo dost neskutečné, akorát to chce 5Ghz spojení, což můj Galaxy A10 nesplňuje (asi).
-
Bohuzel uz to jsou druhe vlastovky, ale tak alespon uz se jim to v urcitich pridapech (kdy se sejdou vsechny faktory jako odladena hra, pomalejsi tempo a vynikajici internet) podarilo odladit natolik, kde bych si dovolil troufnout rici, ze pro spoustu obcasnych hracu hrajicich na konzoli s televizi v nehernim modu je to good enough.
-
Budeš li mít na to s vlastním HW konkurovat serverové farmě s poslední verzí RTX ...pak stále budeš moci mít předplatné MS Windows (10) ;) .
Hry si zajisté budeš muset koupit , ale časem spustíš jen na další předplacené službě s posledními aktualizacemi .
-
Ta slepá větev hrozí , že časem zařízne klasické hraní na konzolích a handheldech jako proprietárním HW .
( Už teď ukazuje GeForceNow potenciál ve streamování PC verze her ze serverové farmy do mobilu , který žádné mobilní zařízení samo o sobě nenabídne )
Do popředí vstoupí monetizované služby , které vám za poplatek zpřístupní herní obsah na mobily/PDA . Ideální způsob jak si vytvořit platební kanál který nevyschne. Stačí tlačit ceny HW nad únosnou míru , nebo preferovat efekty mimo možnosti většiny home segmentu a přitom nabídnout závislost za pakatel ...
Výrobci se rádi přizpůsobí většině na trhu a časem ohlodají na kost co půjde , marže si nesníží ( neschopný Chromebook bude vzorem) a vlastnit výpočetní výkon bude opět výsadou několika horních tisíc .
Předplatné Windows pak bude jen hora ledovce v distribuovaném výkonu pro všechny platící a sponzorované ;)
-
Tak prý nemám dostatečně aktuální Windows 7 :( .....Kde mi to smysl dává jsou notebooky s kancelářskou grafikou .
-
Ovládání dotykem přes mobil v GeForceNow funguje ....Steam dovoluje úspěšně emulovat gamepad přes vlastní rozhraní
-
k bodu 1 + 2) Tak mě se líbí idea, že mohu hrát na PC v obýváku a pokud budu "vytlačen", tak přejdu třeba do ložnice hrát na tabletu/ntb/mobilu s velkým displejem tu samou hru . Taky bych teoreticky nemusel kupovat nové pc kvůli novým hrám. Otázkou samozřejmě bude, zda to opravdu má fungovat jak si myslím.
k bodu 4: Je otázkou zda je energeticky a ekologicky výhodnější síť co tohle utáhne, nebo když si každý zvlášť budeme kupovat výkonné PC kvůli hrám. Zde nemám vyhraněný názor.
S bodem 3+5 souhlasím.
-
Já si myslim že tohle proste budou prvni vlastovky (stadia a NOW). Vec na ktery si ty firmy nauci jak to delat a jak to nedelat. Rikat ze to je spatny je jako kdybych rikal o playstationu jedna, že nemá budoucnost. Tyhle firmy z toho budou za 10 let tezit jestli se to proste chytne. Navic ano, na evropsky trh se to uplne nehodi, ale verim ze v asii(tam uz urcite nejakou obdobu maj ne?) a severni USA to musi frcet.
-
Je to slepá větev, jen zkouší co si ještě zákazník nechá líbit, ale po všech stránkách je to horší řešení než stávající PC/Konzole.
-
Asi jsem konzervativní, ale v tomhle vidím (pro uživatele) prostě krok zpátky ve všech ohledech. Řekněme, že odezva bude tak nízká, že nic nepoznám. Žádný delay.
1) Příležitostný hráč s levným notebookem chce vážně hrát nejnovější hry v max detailech? Nemyslím si. Navíc, levné počítače obvykle vydrží kratší dobu, protože se kromě síly komponent šetří i na materiálech. Je to stejný nesmysl, jako když EU hodlá zakázat nabíječky u mobilů s odůvodněním, že Evropan za rok vyprodukuje 17 kg elektronického odpadu, který je stejně tvořen tím, že lidi nakupují co nejlevnější pračky/myčky/vysavače, které vydrží polovinu co dražší ekvivalenty.
2) Hráči chtějí hrát na levných strojích? Nemyslím si, když už doma mít PC nebo konzoli, nebudu přece kupovat nějaký levný šunt, ale radši méně často koupím hezký a výkonný stroj, už přece jen pro ten pocit ...
3) Budu totálně závislý na netu a wifi. Platím docela dost a i když v drtivé většině času je všechno naprosto v pohodě, když se třeba připojíme ve čtyřech a všichni něco sledujem/paříme, je to už znát. Nehledě na to, že někdy je na vinně poskytovatel. Příležitostný hráč, kterým se stále všichni ohánějí, v okamžiku kdy vyšetří hodinu na hry a zrovna to nepůjde, se akorát na*ere.
4) Je to absolutně zbytečné vytežování sítě ... stejná kravina jako když se pokácí cedr v Americe, doveze se lodí do Číny, kde z toho v hale vybrousí napínáky na boty, a odvezou další lodí zpátky do Ameriky. Ano, je to levnější o pár korun, protože v Číně platí málo za práci, jinak je to ale pro přírodu katastrofa, která je úplně, ale úplně zbytečná ...
5) Nezahraju si, čemu zruší podporu. Nezahraju si s módy.
-
Ahoj, hele nevíte jak to bude fungovat v praxi ty stadie a geforce now? Já mám svoje PC a chci hráýt na svém hw. Takže když si v budoucnu koupím hru, budu moci hrát u mě na PC nebudu muset si zřizovat to stadia/geforce?? Budou se dělat ještě hry na normální hw nebo už budou jen pro stream? Nebo budou jako dvě alternativy: buď si koupíš hru a pojedeš na svým HW nebo si pořídíš pušál na stream a pojedeš u nich na serverech hry, které oni kupují? Díky za objasnění.