Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pista.Harabin

    Ja len čakám kedy spravia normálnu 2 TB revíziu, niečo ako ps4pro ekvivalent.

    • lito

      tak to asi těžko, hodně by to navýšilo cenu, takže pochybuji, že Sony to bude prodávat. Co ti brání si koupit vlastní 2TB SSD a hodit si ho do PS5? 

      Z mého hlediska je vyšší místo zbytečné. Mám 300mb/s linku, takže vše stáhnu za chvilku. Takže za mě větší místo dává smysl, pokud má člověk pomalejší net.

      • Pista.Harabin

        ja mám 1 GB/S a aj tak trvá stiahnutie hry z ps store veľmi dlho, niekedy aj dve hodiny, nedávno control ultimate edíciu som sťahoval takmer dva a pol hodiny....

        Ktorý 2TB disk by si odporúčil?

  • To, že těch 300g chladiče, co z PS5 vyndali "nikomu nechybí a že konzole chladí furt skvěle" si povíme, až začnou na PS5 vycházet nový tituly a ne jen porty z PS4. Až začnou vývojáři ždímat z výkonu první poslední na nových hrách a z PS5ek se stanou opět proudový motory, tak lidi budou jen smutně koukat a říkat si jak by to bylo super, kdyby tam toho železa bylo o kilo navíc.

  • joeZX

    .. hmotnost velkej noctua nh-d15 s vetrakmi, ktoru mam je cca 1.3 kilo a presne tolko ma aj sam heatsink novej PS5 /je dokonca este o par desat gramov tazsi a plus si priratajte ku vahe fuker/. Ide teda stale o masivne velke chladenie. Stary PS5 heatsink mal 1.6 kilo. Eurogamer alebo niekto iny sa mozno pokusi urobit relevantne meranie s cidlom pri cipoch, nie iba s meranim vyfuku. Zmena o nejake 2stC je samozrejme bezvyznamna. Na mojej PC zostave ak si urobim rozne custom profily chladenia a vnutri case mam 36 alebo 40stC na veci nemeni absolutne nic.

    • dworkin

      Jak velkou plochu chladí tvoje Noctua a jak velkou ten heatsink na PS5?

      • joeZX

        .. obe chladia ten hlinikovy pliesok pod sebou, pri PS5 sa udava dosial najvyssi namerany odber na urovni cca 215 watt, nech 180 watt z toho pripada na APU /zvysok na RAM, SSD, kaskady, zdroj atd. atd./. Som si viacmenej isty, ze moja noctua stand. s 2 vetrakmi zvladne aj 180 watt na CPU.

        .. tak potom ten 1.3kg PS5 chladic ma zvladnut tiez tych 180 watt, co sa mu zjavne dari vcelku v pohode, nezabudajme na "tekuty kov" pri PS5 namiesto teplovodivej pastu, kt. ma ovela lepsiu termalnu konduktivitu.

  • Ten ventilátor není novej, o tomhle se ví x měsíců, že sony využívá více verzí ventilátorů, tohle se řešilo pár měsíců po vydání konzole.

  • Vyměnit přinejhorším 2 °C teploty jádra za nemalou finanční úsporu (PlayStationu se prodají miliony kusů, i párdolarové snížení nákladů může udělat velké částky) mi tak nepřijde nijak kacířské.

    Nemáte tady kopat za hráče/zákazníky? I kdyby 0.2 °C, tak mě, jako zákazníka, to šidí a argument, nebuď sobecký, dej jim vydělat na heliport, to nenarovná.

    • Nemusí to min jen pozitiva. Pokud to třeba sníží hlučnost, tak asi dobře. Hodně lidí si vždycky stěžovalo na hluk. Pokud si y ušetří, teplota se zvýší jen nepatrně a sníží se hluk, tak jsou vítězové asi všichni.

    • jiri.svak

      Jde o to vysvětlit důvody, jaká by mohla být motivace výrobce a
      zbytečně takové kroky nedémonizovat, dokud není dostatek dat k
      hodnocení, anebo výsledky nemají nakonec vliv v reálném provozu.
      Nerozumím, jak by mohlo Sony někoho šidit, pokud konzole bude mít stejný
      výkon i stejnou hlučnost.

      • joeZX

        .. dovod je samozrejme jediny - uspora 6 dolarov na materialoch na jednu konzolu /BOM - bill of materials/ je uspora 60 milionov dolarov pri 10M vyrobenych kusoch /hypoteticky ak vam idu predaje dobre, tak ste zarobili tych 60 mega za pol roka, ak predate za 6 mesiacov 10M konzol/ alebo 600 milionov uspora pri 100M kusoch konzol za 6 rokov predaja a SONY to robi neustale uz od cias PS1.

        .. za 600 mega kupite dvojicu hernych studii triedy Insomniac /Spiderman/ alebo si za 600 mega /budget/ urobite skutocne luxusny next gen AAA klon GTA, Skyrim !!


    • Hidden

      Autor za nikoho nekope. Autor pouze konstatuje, ze pokud zmena hardware neprinasi v podstate zadnou zmenu pro zakaznika nebo naopak i benefit (tissi chlazeni, pokud lze mereni verit), tak at si Sony tech par dolaru klidne usetri. Navic to dava do budoucna vetsi prostor pro slevy, z cehoz muze tezit zase zakaznik. A jak poznamenal kolega dole drive, dva stupne Celsia jsou nic (opet, pokud lze verit mereni).

      • dworkin

        Nějak se tady ze spekulace "možná to pro zákazníka nebude žádná změna" tiše udělal fakt. Pokud vím, tak se senzory přímo na PCB to zatím nikdo neproměřil.

        Ovšem i pokud se ukáže, konzole je stejně tichá a teplotní nárůst není dramatický, tak zákazník pořád za stejné peníze dostává méně - o pořádný kus měděného heatsinku. To se prostě nedá nijak okecat. Já ho tam mám, ti, co budou kupovat po mně, ho tam mít nebudou. Neměnil bych s nimi ani za zlaté prase.

        • jiri.svak

          Fakt z toho nikdo nedělá, jen se vybízí ke zdrženlivosti v odsudku. Ale v podstatě rozumím, zaplatils za xxx gramů mědi, tak jsi rád, že ji tam máš, cena mědi a dalších kovů na trhu stoupá, těch 300 g by mohla být dobrá rezerva na horší časy.

          • dworkin

            Ano, chci mít velký měděný heatsink, protože měď je jedním z nejlepších tepelných vodičů na zeměkouli. Neexistuje scénář, kdy bych dal přednost konzoli, která stojí stejně peněz, ale chladicí systém je redukovaný.

            A ano, když nic jiného, mám spoustu mědi navíc za stejné peníze. Až se konzole odporoučí do křemíkového nebe, bude mít pořád větší zbytkovou hodnotu, než ta nová revize. Při stejné pořizovací ceně, opakuju.

            • joeZX

              .. technicky ak by som kupil PS5DE za 399 euro, kt. cena je 299 po tom ako odidem z ochodu, tak nejaku jej poruchu a reklamaciu neriesim. Je to lacny spotrebny material, hadzem rovno do kosa. Ale moja financna situacia je odlisna od majority. Co mi robi vacsi problem je SSD pajkovane na MOBO a PS5 teda poleti do kosa aj s tym SSD.

              • dworkin

                Reakce na příspěvek:

                Hážeš do koše peníze. I nefunkční konzole se dá prodat za docela slušný peníze - protože většinou jde opravit a jsou lidi, kteří se tím živí a opravené konzole posílají zpátky do oběhu. Je to i z hlediska udržitelnosti dobrá věc.

                Vedle toho si konzoli můžu nechat a využít z ní minimálně to chlazení. Proč bych kupoval nové, když mám spoustu parádní mědi a ještě k tomu jako bonus super větrák.


                • joeZX

                  Reakce na příspěvek:

                  .. to "do kosa" ber metaforicky, isiel by do nejakej recyklacie, ak sa s tym niekomu chce hrat prosim ale mna to bavilo, ked som mal 14, dnes je moj cas extremne vzacny a striktne trvam na adekvatnej kvalite "sluzieb a produktov" a uz s tym nestracam ani pol sekundy casu.

    • 2 °C je nic, kdyby to bylo 10, tak to je jina...

    • dworkin

      Máš naprostou pravdu.

      Jaká by to byla krása, kdyby hlídači hlídali, místo aby omlouvali lupiče.

  • joeZX

    .. ziadne velke merania sa zatial neurobili, paradoxne je novy model tichsi, vyssia teplota na vyfuku nic neznamena, nevieme ci nejde len o lepsi /termalna kondukcia/ odvod tepla. Novy pouzity ventilator je tiez iny. Je nutne meranie so sondou pri vnutornych cipoch /APU, napajacia kaskada, zdroj atd./.

  • Take jsem radsi ze mam puvodni verzi, radeji lehce hlucnejsi chladic ale silnejsi :)

  • dworkin

    Hm hm hm.

    Jsem rád, že mám tu původní verzi, a rozhodně bych neměnil.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit