Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ethy
    Tak tohle vypadá hodně zajímavě! :)
  • a pujde hrat i za ty zle ?
    • yuri.sidius
      No to přece budeš tak či tak, ne, tady dobrá strana není *15*
  • Doufám že hra bude mít i svou temnou stránku. Kde se zabíjeli komouši a rodiče mimin v 68 a nebude kroutit ušima aby hru mohli hrát i poserové z první třídy.
    • InfidelBro
      Já bych vřele uvítal zabíjení komoušů :)
      • XorxoxTalarius
        Vazne? :) Tedy tipuji ze u vas v rodine nikdo rudou knizku nemel a pokud ji nikdo nemel jakych perzekuci se vam dostalo, povezte
        • Toho neřeš, jen další z těch, kteří to nezažili, ale protože na komanče nadávají všichni, tak on musí taky, protože je to prostě "in". Já je nehodnotím, já to nezažil a ty současné řešit nebudu, je totiž jedno, kdo tam nahoře sedí v jaké straně, protože celé to tam je odpad společnosti bez vyjímky.
          • Pr…del na tom je, ze strany, kde je bejvalejch funcionaru nejvic, nevic vykrikujou na tema nebezpeci KSC ... a vubec nejvic se smeju tomu, ze nejvetsi z tech rvounu, za komousu studoval na zapade ... a co myslis, kdo asi tak moh jet studovat na zapad ...

A co se tejce KSCM ... tak ti jsou poslednich 20le v parlamentu a za tech 20let narozdil od vsech ostatnich (na statni urovni samo) nic neukradli ... to sice neznamena, ze krast nebudou, kdyz dostanou prilezitost, ale je to prast jako uhod. Vubec nejlepsi by bylo, kdyby se do snemovny dostalo aspon 20 ruznejch stran, navzajem se nesnasely a obvinovaly ... protoze kdyz nic jinyho, tak by aspon neschvalily dalsi dementni zmeny naprosto vseho.

V tomhle state si totiz nemuzes bejt jistej ani tim, ze sis spravne sed na hajzl, protoze mozna prave pred par minutama schvalili, ze mas sedet opacne.
          • Dobre, nebudeme se tedy negativne vyjadrovat o Hitlerovi a nacistickem Nemecku. Vzdyt jsme ho nikdo nezazil.
            • 2Xorxox: Ale v US zadna demokracie neni a nikdy nebyla. Oni maj demokracii jen na papire. A po 11/9 je to uz normalni fasistickej stat, kde nemas zadny prava, staci kdyz na tebe nekdo ukaze, rekne "terorista" a tim okamzikem nejsi clovek. Neco takovyho si ani ty komunysti nedovolili. A to ani v 50tecj letech ne. Vem si, ze vsichni ti odsouzeni sice byli odsouzeni dle vymyslenejch a inscenovanejch procesu. Ale presto se hralo aspon to divadlo aby to melo aspon nadech legalniho procesu.

Jedinej kdo neco takovyho zaved byl prave Hitler.
            • XorxoxTalarius
              Srovnavat Hitlera a nacisticke Nemecko se stavem u nas od roku 1948 - 1989 je docela demagogicke.
              Je to jako tvrdit ze v Iranu je vetsi demokracie nez v USA jelikoz v USA si nemuzu v parku otevrit lahev vina, pripadne pojidat francouzky syr nebo Kindeervajicko aniz by mne zavreli :)
          • XorxoxTalarius
            No ja zazil, ale jen cast a tedy si taky nedovolim hodnotit, jelikoz by to bylo silne neobjektivni (mluvil bych skoro pouze kladne). A tak to radsi delat nebudu.
            A to mi pripopmnelo ten stary vtip:
            "Koho budes volit? Komunisty. No to je jasny, ale z ktere strany?"
            • vracet bych se do te doby nechtel
  • Kr.Pa
    Ty naše osudové osmičky.
  • Proč to končí rokem 89???
    • Iggy
      Pokud si dobře pamatuji, co Šisler říkal, když tenhle dotaz padl, bylo to něco v tom smyslu, že je to docela nedávno a někteří lidé by do toho mohli chtít mluvit.
    • Protože dál už jsou takový formální blbinky, jako česko a slovenský rozvod, rozkrádačka státu, vstup do NATO, rozkrádačka státu, summit, rozkrádačka státu, vstup do EU, rozkrádačka státu, během toho vojenské zahraniční mise, rozkrádačka státu, záplavy Prahy, krádež pera a znovuvolení rudých do zastupitelstev. Tam už není za koho hrát...
      • Jako Deathmatch by to ušlo.
  • neví někdo kde se to dá stáhnout warezem

když to poskytují jenom školám. mně prostě zajímají prognozy a podobně takže nasimulovat si určité scénáře atd.

prostě je blbost že ta hra není přistupná veřejnosti.
    • Iggy
      Pokud si rozklikneš onen rozhovor, píšou tam, že "široké veřejnosti bude simulace k dispozici v lednu 2015."
  • to je snad poprvé, co jsem kliknul v článku na odkaz a vzalo mě to na skutečný stránky toho, o čem se píše, a ne zase zpátky na nějakou stránku games.cz

tleskám! :)
  • Bezvadný nápad. Sice jen touhle formou interakce, ale obecně věřím, že hry mají ve spojení svýho konceptu s prezentací a zhmotnění historické látky ještě větší budoucí potenciál. Je to samozřejmě případ jednotlivce od jednotlivce, ale už jen selský fakt, že uvolněností při nenucené zábavné činnosti si člověk zapamatovává víc a dokáže si na představené scéně vybavit lépe i souvislosti, než jak tomu bývá při suchém teoretickém drilu, je tohle dle mýho parádní cesta k edukaci.

Osobně si navíc nemyslím, že by se v tomhle případě muselo neustále balancovat, vymezovat a definovat hranice mezi zábavou a výukou. Naopak, pokud se v historii už někdo herně rýpe, fakticky podložený pozadí dělá titul prostě o něco zajímavější, a je-li dobře udělán i po herní stránce, je výsledek pro zájemce ještě bombovější.
    • Iggy
      Game based learning není nic nového, proběhlo několik výzkumů a je o něm napsaná hromada knih. Zrovna Vít Šisler, který stojí za tímto projektem, se game based learningu dost věnuje a třeba v Číně je dost citovaný. Tady je například zajímaví přednáška, která může do téatiky trochu zasvětit.
      http://vimeo.com/album/1873166/video/54926585
    • Jenže problém téhle věci bude, že má k uvolněnosti daleko. Chci říct, že je rozdíl mezi tím, když hraješ Napoleon Total War, jehož primem je přece jen samotný fajt, a jen tak mimochodem se učíš o dějepise, než když ti někdo rve dějepisnou mrkev až do ř*ti - notabene ještě v dost konformistickém / učitelském podání.
  • Z toho naivního obdivu k těm bolševickým sviním mladými lidmi je nejlíp vidět, že mládež je opravdu čím dál tím debilnější.
    • XorxoxTalarius
      No nerekl bych ze by mladi meli obdiv k bolsevikovy :)
      Situace je spis presne takova jak ji popsal "asdf"
  • jeee jako by uz se detickam nevymyval mozecek dost, komunismus byl spatnej, protoze to rikala maminka, protoze jsem to videl na youtube, protoze milada horakova a ani nevim kdo to byl, protoze to rikala ucitelka ve skole, protoze to rikaji spoluzaci co se narodili roky po revoluci a tedka jeste ve hre a vlastni rozumicek nikde, vyborne
    • vlastik.plaminek
      Hele, já rudé nezažil, ale na zakladě toho, co dneska dělají pod jinou barvou a v jiných stranách si dovolím tvrdit, že komunismus u nás byl zmrdstvo a jeho vedení banda zmrdů.
    • XorxoxTalarius
      Proutek se musi ohybat dokud je mlady, jen je jeste potreba zavest pokud mozno jeste lepsi system vzdelani nez mame dnes aby decka nevedela uz vubec nic

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit