Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Drake

Pokud bude přibývat her s podporou DLSS a AMD nepřijde se stejnou technologií jako Nvidia, tak bych šel jednoznačně do RTX karty.

• Drake

Mám úplně stejnou sestavu se stejným procesorem, jen místo ssd mám ještě hdd a zatím hraju všechny nejnovější hry v pohodě v 1080p nad 30fps, při detailech většinou na high místo ultra high. F1 2020 přes 60fps, RDR2 kolem 45fps, KCD kolem těch 30fps. Za těch 8 let  jsem upgradoval jen z 8gb ram na 16gb a před dvěma roky koupil tu 1060, teď jen uvažuju o ssd. Já jsem ještě stará škola, takže když hry fičí nad 30fps, tak mi to stačí.

• REDO99

Ja by som radšej kúpil túto zostavu a ku tomu bazarovu rx580 8gb alebo gtx 1060 6gb, tá sa dá kúpiť za 3000kč

https://www.czc.cz/287209,295296,270688,233782,238629,279036/kody

• Lukyz

Já jsem na to hodně zvědavej. Zítra to bude přesně měsíc co čekám na objednanou RTX 3080 od CZC, jestli to takhle půjde dál a vydají BigNavi dřív než se k nám dostanou objednané kusy, tak snad prvně půjdu do červených. Dost se těším na srovnávačky po vydání - GamerNexus, JayzTwoCents a Digital Foundry, tam je vždycky po launchi nového HW materiálu na měsíc sledování 😀

• Cvicme_v_rytme

Jo, toho CPU se tam bojím nejvíc. A samo tam to jde s deskou a nejde vyměnit. Proto zvažuju ten novější i3-10100 za 3k a nějak doskládat zbytek (třeba GTX 1650 za 4k k tomu), nebo se podívat po bazarech, jestli se někdo nezbavuje něčeho "novějšího".

• kotty

Tak oproti tvé současné sestavě by to bylo určitě obrovské zlepšení. 1060 6GB je ještě imho v pohodě, alespoň pokud hraješ v 1080p a jde ti především o starší hry nebo ti nevadí hrát na nižší detaily (sám mám o třídu nižší 1050Ti a na starší hry taky v pohodě stačí, ale hraju i nové hry, takže plánuji upgrade). Na druhou stranu bych se u toho repasu trochu obával, že se CPU bude zadýchavat nejen u her. Na kancelářskou práci je zatím asi OK, ale do budoucna moc prostoru nedává. O náročnější práci nemluvě. A pokud je pro tebe práce priorita, tak je CPU to, na co bych se zaměřil především (dostatek RAM a SSD k tomu). GK přeci jen jde vyměnit snadněji. U toho repasu, co jsi postoval bys při upgradu CPU musel měnit i zákl. desku a nejspíš i RAM (používá DDR3, ale dnes už se nové desky, až na výjimky, prodávají jen pro DDR4). Nicméně za 13k nic nového i s nějakou slušnou GK a licencí Win 10 neseženeš. Alternativně by šlo ale koupit sestavu CPU s integrovaným GPU (APU) a GK dokoupit později, to už by ses do 13k nejspíš vešel.

• jiri.svak

To ano, ale pokud někdo chtěl max výkon, musel ke konkurenci. To není pro AMD z pohledu prestiže dobré. O tom, že AMD v herních GPU jen dotahuje, ale nenastavuje výkonnostní laťku, se mluví už několik let. Tak snad to Big Navi prolomí.

• unicz

Nádherný pracovní CPU je AMD FX8xxx, 16GB RAM, AMD RX570 (alternativa k 1060 6GB) nebo RX580 (nad 1060).

Pracovně se to nezasychá, 1080p@60 gaming v pohodě.

• unicz

Tak to zajímají GPU za 30k. Pár jedinců a sponzorované influencery. 5700XT byla extrémně podařená grafárna.

• to jsem přesně udělal.. bohužel jsem tím pádem majitelem sapphire pulse 5700xt.. výkon ano, ale rok s tim mám jen a jen problémy - stavím si kompy už asi 15 let, nikdy jsem se s žádným kusem hw nenatrápil jak s timhle. A nemluvě o pořád strašnejch ovladačích, který zajistí BSOD kdykoliv je potřeba. Je to paradox, protože když jsem si stavěl předchozí pc asi před 5 rokama, dal sem tam MSI r9 280, a po třech reklamacích jsem zjistil, že prostě nedávaj chladicí ježky na všechny VRAM sloty, takže po zahřátí prostě každá ta karta artefaktuje, tak sem se zařekl že už AMD nechci, koupil sem zelenou a neměl sem s ničím problém. Ale loni.. vyšly ty luxusní 5700xt, a teď lituju. Naopak cpu (3600) je fakt luxusní, ještě za těch pár šušňů.

• jiri.svak

Konkurenci v high-endu. RX 5700XT se RTX 2080 Ti ani nepřiblížila.

• Cvicme_v_rytme

Požadavky jsem psal, hraní her není úplně priorita, od toho mám PS4 a budu mít PS5. Je to tedy spíš něco navíc a využití toho poměru cena/výkon, ale nevyhození příliš velké sumy za nový počítač.

Aktuálně mám DualCore 8400 (3Ghz), GTX 660 a 4 GB RAM. A vlastně počítač je už dost línej hlavně co se týče desktopového  užívání. Paměť na prohlížeč nestačí, restartuje se to pomalu 10 minut, Youtube videa to dá max v 720p. Asi by pomohlo přeinstalování Win, ale to spíš nechám na později dětem. A hledám jen tu výměnu za něco bezproblémovějšího. Proto chci cenu držet dole a proto není priorita jít do vyššího výkonu u grafiky. Vím, že na tu "kancelářskou" činnost to bude bohatě stačit. Ale zároveň aby si to poradilo s nějakou 4-5 let starou hrou, což taky věřím, že nebude problém. Jen je těch kombinací celkem dost. Výkon u aktuálních her není priorita, tedy nepotřebuji do toho cpát víc peněz.

• jack

Souhlas, že nejlepší je jít do bazaru za tuto cenu. Dle 

https://www.sbazar.cz/hledej/gtx%201060

máš do Tvého cenového limitu velký výběr

• Anon-ym

U toho procesoru bych se bál, že u CPU intensive her už by tu kartu mohl začít bottleneckovat (ze starších her z hlavy třeba BF 1). Navíc bohužel 1060 6 GB už se na nových hrách dost zadýchává (vlastní zkušenost). 

Nevím jaký máš příjem atd, ale možná by stálo za to si našetřit více peněz a koupit něco lepšího.

• jindra.veliky

Konečně konkurenci? Už loňská řada byla zhruba stejná jako 20xx, lol a ještě k tomu za lepší cenu. Kdybych si měl loni sestavovat PC, tak jdu poprvý v životě dobrovolně do AMD a to i v rámci procesorů.

• Cvicme_v_rytme

Zkusím to v téhle diskuzi. Přemýšlím o koupi nového PC (80 % na práci, 20 % na hry, takže ne high end, ale ideálně dobrý poměr cena výkon).

Dá se sestavit něco lepšího, než jít do repasu (komplet bedna, i5-3470 - ano, 8 let starý procák, GeForce 1060 6GB, 16GB DDR3, 480GB SSD, Win 10) za 11k?

- cena ideálně do 13k

- prostě aby to byl svižný stroj na běžné aplikace a zvládl dejme tomu 4 roky staré hry v 1080p.

- co jsem se letmo díval, je celkem problém se dostat pod 15k, čímž mi ten repas přijde výhodnější, i když samozřejmě lepší varianta by byla zřejmě i3-10100 za 3K. Otázka je, jestli s tím procesorem jde poskládat zbytek a držet cenu dostatečně dole.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit