Přejít na výpis diskuzí
Nové video potvrzuje akční pojetí Final Fantasy XV
18.9.2014 | Aleš Smutný
34 příspěvků
-
Jako gameplayově to nevypadá zle... škoda, že je to FF... a škoda že se to odehrává ve stejném debilním světě jako XIII.... (stejná škoda platí pro Type 0)...
-
-
Kecas uplne nezmysly, zatial co sa ff 13 odohrava vo svete Cocoon resp. Pulse, type0 je vo svete Orience a 15tka v zatial nepomenovanom pripominajucom nasu Zem v sucasnosti
-
-
Aha, ok.
Já žil v přesvědčení, že http://en.wikipedia.org/wiki/Fabula_Nova_Crystallis_Final_Fantasy je společný setting všech těch her... a ono je to jen... "společné téma"? Nebo tak něco? -
-
Jj niečo take... Mytológia
-
-
-
-
Chtěl jsem se jen zeptat: na kolik musí být člověk zfetovaný, aby mi přišla tato série normální ke hraní? Jednou bych rád zkusil třeba kriticky nejlepší díl a tak mě jen zajímá, kolik toho do sebe musím naládovat, aby se to dalo hrát?
-
-
Tady podle mě nic nepomůže. Musíš na to mít mentalitu. Já to zkoušel, bohužel mě vždy odradil ten vizuální styl, díky kterému tu hru nemůžu brát vážně. Když k tomu přičtu dialogy, které mi občas přišly, jako by je psala 10 letá holčička, tak sem nemohl dál.
-
Nemusíš ládovat nic stačí když se dokážeš naladit na japonskou mentalitu. Pust si pár anime a půjde to samo *1*
-
Zahraj si FF6. Tam do sebe nemusíš ládovat nic. :)
Teda přinejmenším u normální verze... iOS/Android remake je prasárna... -
Velka krabicka Paralenu Forte bude tak akorat...
-
ty hry po pribehove strance temer vzdy prekonavaji ty zapadni
-
-
Od desítky (včetně) dál už ani zdaleka.
-
-
12 taky neni vubec spatna to byl posledni dil na ps2 dalsi dil na ps3 jsem nehral tak nevim
-
-
jeste dodam ze se dela na prekladu 10 dilu http://www.rk-translations.cz/
-
-
-
-
ty hry po pribehove strance temer vzdy prekonavaji ty zapadni
-
-
Možná tak pro někoho, kdo žere ten jejich styl.
-
-
Ani ne. JRPG mne odrazují svým vzhledem ale faktem zůstává že co se týká psychologie postav a komplexnosti příběhu bývají většinou daleko před tím co tvoříme v Evropě. A už vůbec nemluvím o Americe.
Shodou okolností jsem nedávno hrál hru jménem Xenogears. Prostě stařičké RPG na PS1. Má přítelkyně mne k tomu ukecala. A světe div se. Po příběhové stránce to je asi nejlepší hra jakou jsem kdy viděl.
Psychologie postav - filozofické směry - zrada - láska a mnoho dalších prvků jaké v západních RPG prostě nevidíme. Nebo vidíme ale ne tak propracované a smysluplné jako v JRPG
Jediným ekvivalentem jaký mne napadá je Zaklínač. A to jen díky tomu že je založený na opravdu dobrých knihách. -
-
Příběhy jako celek jsou dobré, až na úroveň dialogů, které na mě u spousty JRPG působí moc načančané, naivně, nedospěle a občas až retardovaně (když budu srovnávat třeba s Fallouty, Planescape nebo Ultima atd.). Další věc která mi vadí, že JRPG prakticky nejsou RPG, ale spíš lineární adventury s vývojem postavy. Přílišná linerarita nedává moc prostoru k roleplayingu, který je základem RPG. Je to jejich daň za příběhovost. Jsou to výborné příběhové hry, ale mizerné RPG.
-
A nejzajimavejsi je, ze japonci aby dosahli této velkoleposti pribehu nepotrebuji jedinou klikatelnou odpověď nebo otázku a přitom tech moznosti a ruznych vyzneni jsou tam mraky. největší mor zapadnich rpg jsou tuny odpovedi a otázek které vlastne moc nikam nevedou, takzvane 50 radek textu a pod tim 35 ruznych odpoevedi:)
-
Xenogears su uplne super, dobra volba :)
Doporucujem aj Xenosagu pre PS2 a Xenoblade pre Wii. Pripadne Xenoblade Chronicles X pre WiiU ked vyjde. Ti isti vyvojari, vynikajuce serie.
-
-
-
-