Přejít na výpis diskuzí
Noví investoři nalili do Oculus Rift 75 milionů dolarů
16.12.2013 | Aleš Smutný
96 příspěvků
-
Už to tak vypadá , že nám Oculus Rift silou reklamního lobbingu vnutí .... a že původní provedení mělo svoje mouchy masařky , přes které komerční úspěch nebylo v dálce ani vidět (rozlišení , viditelné prokládání obrazu , absence snímání celé postavy ....) .
Pokud se jim podaří zaplavit trh znatelně vylepšeným produktem za lidovou cenu , můžeme se o Oculusu bez nadsázky bavit i za pět let . Pokud z něj však vytvoří další "prémiový" produkt , jako je vnímána masovka od Apple v Čechách , pak jen stěží unikne i tenhle pokus o přenesení virtuální reality do praxe svému obvyklému osudu .... -
Vím, že Razer Hydra (move controller pro PC) nebyl zrovna úplě masová záležitost (i když tvůrci už chystají další), ale v mě baví a s Oculus Riftem dohromady... to zade rád dohraju Portal 2 :-)
-
pokaždý, co to vidim, si vzpomenu na virtuální prc..í v Demolition manovi :D
-
-
Jo jo "a co rikas tomu, kdybychom to zkusili postaru""brr to je hnusne, ty myslis tekuty transfer?""myslim soustani, divocinu, mambo, suky suky":-D
-
-
na oculuse je fajn ešte jedna vec, nebude kompatibilný s cloudovým hraním. Už teraz je lag medzi PC a okuliarmi príliš vysoký k maximálnemu komfortu, takže lag ktorý by tam vniesol streaming by bol absolútne neprípustný a to aj keby bol tretinový ako je dnes. PC a oculus na večné časy *1*
-
-
Pravda..navíc bych se poblil :D Ale jednou to nebude problém :)
-
Největším limitem cloudu bude nejspíš rychlost světla. U všech mezičlánku je šance na neustále zlepšování, u rychlosti světla ne, a ta ti dává nějakou 1ms na každých 300km. Do USA to pak bude vždy přes 20ms, což už je blbé. Vyřešit by se to snad mohlo dát tím, že každý bude mít svůj lokální cloud a ty se pak budou navzájem synchronizovat, takže ti nebude lagovat celý svět, ale pouze bude působit mírně zpomaleně ten Amík.
Tohle jsou ale otázky příštích dekád, ne dneška nebo zítřka. -
-
Frajer s kvantově připojeným PC ti vždycky v Battlefieldu rozhodí sandál. Než sebou šnečí rychlostí světla flákneš za drn, tak už budeš mít dávno rozstřílenou prdeel.
-
-
Kvantové provázání nemůže přenášet žádné reálné informace na dálku, tudíž jsi stále limitován rychlostí světla.
-
-
http://en.wikipedia.org/wiki/Superluminal_communication
Although such communication is prohibited... -
-
Omyl. Já mluvím právě o tom pohádkovém světě, kde se bude prodávat Oculus v rozlišení 4K bez lagu za 300 dolarů a kde se hraje Battlefield na kvantovém počítači.
Jinak potřebuju vědět spoustu různých věcí, to přes internet neodhadneš*4* -
Tady snad mluvíme o reálném světě během našich životů, ne o pohádkovém s vílami, jednorožci a draky.
"scientific consensus is that faster-than-light communication is not possible."
To je vše, co potřebuješ vědět.
-
-
-
-
-
Lag brzy naprosto vyřeší Gsync.
-
-
Kdyby jsi se o Gsync opravdu zajimal tak bys vedel ze je to akorat tak bust :)
-
trhanie a mikrolagy medzi GK a monitorom, nie lagy spôsobené streamingom.
-
-
-
viděls někdy mikroskop? Uplně stejně, zaostříš okulár
-
-
? na fotkách to mají lidi přisátý na xichtě, to budou brýle asi trochu zavazet.
-
-
Jak je řešeno tohle?
-
-
Výměnou čoček
-
-
primo u nich na strankach $300
-
-
To je ale 720p prototyp ... cena finální verze se zatím neví, ale chtěli aby byla podobná. Jak to teď bude, když budou muset splácet investorům ... kdo ví.
-
-
Nepleť si investici s půjčkou *3*
-
-
Investice neni nic jinyho, akorat ze neocekavas, ze se ti vrati za 50let, ale ocekavas, ze se vrati aspon 10x a co nejdriv. Takze zcela logicky chces, aby se to prodavalo, pokud mozno hned a pokud ne, tak se proste puvodnich lidi zbavis a nasadis tam svoje.
-
-
jo presne kupovat neco s tim ze na tom budu mit zisk za 20let je ujete:) jinak za tech 300oci se prodava DEV kit je to pro vyvojare finalni produkt bude daleko jinej a cena nebyla stanovena. muzete si to poridit jako zajimavost ale 300e + doprava se stestim bez cla pokud to zaplatite kreditkou. rikma ja o nem uvazoval abych si to aspon zkusil ale pockam si na lepsi display, podporu a vubec proste final verzi podle me tu nebude za tak dlouho kdyz uz to ukazuje v kde jake americke show nebo na hernich akcich viz gilotyna:)
-
-
-
-
přidej $ za dopravu.. *8*
-
-
+21% DPH
-
-
-
Oculusu jsem veril od okamziku kdy se pridal johnd.C a nezklamal jsem se alespon do ted:) kazdy krok ktery je okolo oculusu je uzasny uz ted se da zakoupit dev kit s UDK pro vytvareni obsahu coz je uzasne pritom jeste neni finalni verze oculusu jako HW. Koukal jsem i na ruzne pasy pro bezeni ve FPS coz bylo taktez super, sprint uz nebyl o tlacitku ale o vasi vydrzi. osobne jsem DEVkit nekoupil protoze finalni verze bude mit jine obrazovky a vubec bude trosku odlisna na coz se setsakramensky tesim a uprimne i kdyby to stalo 500e jako ze nebude tak do toho pujdu. 3D bryle jsem mel uz nekdy v roce 99 pokud se nepletu tedy slo spis o vtim u nvidie (datum si nepamatuju presne) 3d koonitor mam ted a je to skvelej zazitek a oculus je dalsi meta:) pak uz snad bude zbejvat jen paprsek co me vzene do kodu ala TRON :)))
-
Vyzera to super ale uz by bolo fajn keby zacali aj s realnou produkciou consumer verzie, pretoze zatial stale len rastu, beru investicie a hovoria o uzasnom zazitku a ako to bude len tak nejak je stale otazne aka bude ralita :-). Netvrdim ze Oculus nema buducnost len je otazne ci ju ma zrovna hracsku. Na jednej strane je to super, urcite je tam vyrazne vtiahnutie do hry, na druhu stranu to moze byt aj na skodu kompletne stratenie kontaktu s realitou.
-
-
A aku inu nez hracsku?? Nastroj pre kancelarske prace??
-
-
Treba ma na mysli 3D modelovani pomoci helmy a rukavic, vyuziti bude jiste i v letectvi, armade atd.
-
-
Na to budeš potřebovat ale asi úplně jiný displej + 4K bude nutnost.
-
-
Všecko bude:-)
-
-
elektriku zavedeme do maštale .... no vize nadevše ale realita zatím vždy kulhala ;)
-
-
-
-
-
-
Nedavno tohle u nas ve skole predvadeli a je to celkem zajimave. Meli tam puste metro LL a trackmanii tusim, ale je dost videt ze tomu chybi poradna podpora, proste to ma dost omezeny uhel pohledu. Verim tomu, ze po hodce hrani bych si na to zvykl. Precijen se obraz posouval tam kam jsem se otacel hlavou. Co bylo fakt tragicky je rozliseni, ale to je neduh devkitu.
-
-
Tedy omezen bylo pouze rozlišení? Jinak efekty a vše, šlo ve hře zapnou na plno a pak to tak i vypadalo?
Jak omezen ten úhel pohled. Když otočíš hlavou tak se zasekne tam kde se zasekneš díky krku ne? :) Tak bych si představoval aby to mělo smysl. Pak se ve hře hlava taky otočí k ramenům. Na čudlíky stejně nekoukáš když hraješ. -
-
Já osobně nějaké okraje ani nevnímal . Brýle mi přišly přirozené . Ovšem prokládaný obraz
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/7a/Interlace10hz.gif mi totálně zabraňoval vnímat to co vidím jako realitu . A když si přidáte i nízké rozlišení , tak zatím Oculus s první verzí rozhodně neměl potenciál stát se kdovíjakou prodejní hitovkou .
Navíc pouhé snímání polohy hlavy je málo pro to aby se člověk cítil přímo ve hře . Možná něco na způsob pokročilejšího kinectu a pak se bude opět dát mluvit o virtuální realitě . -
Spis bych to videl tak, ze bezne clovek vnima obraz v nejakych 160 stupnich => tohle je spis jako se divat tankovym pruzorem.
-
-
Jo je to tak, jako by ses koukal klicovou dirkou. Ten typek co tam byl tvrdil, ze je to hlavne tim, jak ta hra pro to neni delana. Coz by celkem i davalo smysl. Jak jsem psal vyse, neni to tak hrozny a asi bych si po chvilce zvykl, ale je to takovy divny.
Jinak ano, vsechny efekty funguji stejne, technicky v tom neni omezeni. -
Jo to by bylo pěkné .... ale nějak s tím moc nepočítám. Možná někdy v budoucnu na nějaké jiné verzi. ale minimálně by mohli přidat nějaké osvětlení kolem displeje, jak se dává do některých televizí. Aby si neviděl ty černé okraje, ale aby měli barvu podle okraje displeje.
-
-
-