Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • "UFC neni bojovka ve stylu MK nebo Street Fightera, ale vyžaduje učení a trpělivost"..to asi Aleš moc Street Fightera v multiplayeru nenahrál, jinak by takový nesmysl těžko vypustil
    • ales.smutny
      Ahoj, Aleš hrával hodně Streetfightera, pravda, poslední dva díly už na něj nemá čas :)

      Nicméně nemyslel jsem to tak, že na MK nebo SF nepotřebuješ um a trénink pro pokročilejší hraní online. Jde o to, že i když dáš do ruky začátečníkovi klasickou bojovku, ta křivka učení bude pozvolná. Button mashingem už něco zvládne, pak se naučí dvě, tři komba, další bude mít před sebou jako cíl a postupem času se bude víc a víc v multiplayeru zlepšovat.

      V UFC tahle křivka připomíná zeď. Bez naučení se naprostých základů grapplingu nováčka zničí i průměrná AI. Online proti někomu, kdo zná alespoň ty základy, je jen jedna velká frustrace, protože ta hra nefunguje na proncipech bojovky a opravdu vyžaduje učení se. Ty základy nejdou pochopit intuitivně a pozvolna jako u bojovek, kde se zlepšuje mnohem...přirozeněji :)

      Významem oné věty nebylo umenšit náročnost bojovek - naopak, já už se svými reflexy na lepší hráče v nich nemám - ale zdůraznit, že už jen vstup do UFC nejde brát jako bojovku, kde se to člověk naučí časem (a případně narazí na strop), ale to učení začíná v první minutě tréninkového módu. Jinak si to člověk nezahraje ani "jen tak pro zábavu" jako když sice neuměl moc MK, ale kamarád taky ne, tak to vlastně nevadilo a pořád to byla sranda.
      • Děkuji za vyčerpávající odpověď, s tim button mashingem v začátcích SF máš pravdu, ale stačí jen trochu pokročilejší hráč co se umí krýt a zná nějaká komba a nováček se už moc nechytá, takovà bojovka s pomalejšim startem byl třeba Virtua Fighter
      • Mart9
        Bohužel ta nutnost naučit se to hrát je podle mě jedno z mála negativ UFC. Mám tam odehráno asi 10 hodin a například stále nejsem schopen se pořádně bránit na zemi (zmáčku R2 a nikdy se neobjeví Defend). A ještě se mi nepovedlo nikdy úspěšně submission a vždy soupeře umlátim. Buď ve stoje, nebo ho shodím na zem -> Posture UP a z té pozice ho řežu :D Kéž bych se to někdy naučil tak, že dopředu budu vědět, co čím udělám a nebudu se řídit tím, co se mi ukáže za směr na TV.
        • ales.smutny
          Teď úplně nevím, co myslíš bráněním, ale pokud krytí se před údery rukama, tak to není na R2, ale na R1 (tedy, R2 kryje trup, ale to používá málokdo). Ale nejlepší obrana je přesun právě do lepší pozice, případně ve full guardu stahovat vzpřímeného soupeře k sobě a pak vstát. Zkoušet dělat želvu je cesta do pekel :)

          Tohle je docela dobrý tutorial - https://www.youtube.com/watch?v=l3Cg9BlIn6Y

          Submissions nejsou lehké, je potřeba, aby soupeř měl nízkou staminu, pak se gaty hýbou rychleji. Doporučuju na tohle skočit do tréninku a drilovat a drilovat. Navíc někteří fighteři mají prostě mizerné submissions a zvládnout to s nimi je těžké.
          • Mart9
            Asi to bylo v tutorialu, že když jsme byli na zemi a já zmáčknul R2, objevilo se na obrazovce v určitou chvíli "Defend", kam mám nasměrovat pravý klobouček, abych vykryl pohyb soupeře. To se mi při zápase prostě neobjeví a soupeř si se mnou dělá co chce. Jsem lama, ale stejně si tu hru užívám.
  • Mart9
    Odborník na cokoliv *1* Zrovna nedávno jsem tu psal, jak to na Aleše sedí.
    • zamkni si ten Facebook Máro, ať ti lidi nečuměj do soukromí
      • Mart9
        nechápu
        • zejvně jsi ten člověk, co psal komentář pod video na Stream, protože píšeš to samý jako tady a i jméno se shoduje no a tam odtud to vede na tvůj Facebook profil, kde máš vše odemčený pro kohokoliv, zeď a tak, ne že bys tam měl něco kompromitujícího, ale většina lidí si toto před náhodnými čumily zamyká a nechá "friends only", tak jsem si říkal, jestli jsi třeba nepřeskočil nastavení soukromí nebo tak něco, jestli ti to neva a máš to tak naschvál, tak v poho
          • Mart9
            Aha, tak to je mi jedno, protože to nejsem já *3* Kdo čte diskuse, tak ví, že jsem pracující člověk a ne nějaký vysokoškoláček.
            • Mart9
              Vždycky jsem byl nadprůměrně ingeligentní s nechutí se učit.
            • Vysokou nemáš, protožes byl blbej.
      • Tilwaen
        Kdybys to tu nenapsal, tak to nikoho ani nenapadne *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit