Přejít na výpis diskuzí
Nový díl pořadu Games TV verbuje do odboje v XCOM 2
15.2.2016 | Redakce Games.cz
85 příspěvků
-
Můžete prosím ukecat toho Lukáše aby šel do gamesplaye na XCOM 2 když už nepřišel na Homeworld? Prosím prosím, prstíčkem hrabu...
-
na ten XCOM 2 Bude aj recenzia niekedy ? :))
-
-
Myslím, že by měla být tenhle týden. Ve Fight Clubu se Pavel zmínil.
-
-
"strategii, od které se nejde zvednout, dokud ji nedohrajete. "
---
dvojku jsem nehrál a nejspíš ani nebudu. Pokud je podobná jako jednička, tak od té jsem se zvednout dokázal docela snadno. Naopak jsem se koncem musel nutit k ní sednout. Naprosto iritující cutscény - létadlo přilétá na misi, letadlo přilétá z mise. Radši si zahraju znovu první 3 díly -
-
no a co ze letadlo odleta a prileta ? to tech sest sekund je fakt problem ?
-
Je strašně zvláštní, že recenze jsou naprosto bombastické, přičemž hodnocení hráčů často směřuje spíš dolů. Zajímalo by mě, čím to je, protože hra se mi zdá vážně moc povedená. Mám pocit, že jde hlavně o neopodstatněná očekávání nelukrativního remaku původních dvou her, který prostě ne a ne přijít.
-
-
No až na to, že remake původních her udělaný byl - nazývá se Xenonauts a mě i přesto, že pamětníkem původních X-Comů nejsem, bavil ještě více než první novodobý X-Com (ale souhlasím s tím, že obě hry jsou dobré).
-
-
Těch remaků bylo víc. UFO: Extraterrestrials (od českého studia), UFO: Alien Invasion, UFO: 2000, UFO: The Two Sides (hodně nadějný projekt kde se mělo dát hrát i za emzáky) a konečně OpenXCOM. Plus de facto ještě trilogie UFO od Altaru, který to vzali trošku jinak (ti ve své době schytali pěknej hate od ortodoxních xcomáků... :))
-
-
Ano, ovšem. Já to myslel hlavně v kontextu toho, že lidé stěžující si na to, že nový XCom není jako starý XCom, mohou sáhnout po aktuální alternativě (která také sklidila relativní úspěch, vzhledem k tomu, že tvůrci kutí dvojku). Jinak je fakt, že pokud je člověk zažraný do XComu jako celku, tak si na celkový nedostatek všemožných her téhle série i alternativ rozhodně stěžovat nemůže.
-
-
-
Ta hra má celkem hezkou grafiku. Pokud tedy nevadí, že se místy dost cuká. Mise jsou poměrně dost chudé co do obsahu. Znič, ochraň, VIP, přepadení města. Počet nepřátel taky nijak neoslní. Příběh je slabý a konec je vyloženě odfláknutý. Tohle bude jenom můj problém, ale nejhezčí mi přišel základní kevlar armor, s tím jsem si vyhrál. Ty další se mi moc nelíbily. Podobně zbraně. Základní puška krásná, střelba mě bavila.
-
to nevím, nehrál jsem to, ale je docela poučné si přečíst negativní recenze, třeba hned ta první, která té hře vyčítá, že obtížnost té hry je daná pouze náhodností (procedurálně generované mise, šance na zásah, časové limity) a ničím jiným.
http://www.metacritic.com/game/pc/xcom-2/user-reviews?dist=negative
Mně osobně jednička od firaxis fakt nenadchla, na kterýžto názor mám snad právo. Dal bych tomu 7/10. Myslím že původní X-Comy včetně Apocalypse byly lepší (byly to jedny z mých neojblíbenějších her v té době) -
-
Já to beru, jen by mě zajímalo, jak bys k hodnocení přistupoval, kdyby se to nejmenovalo XCOM, ale třeba Penetrator Squad 3000. Jestli by celkově hodnocení nebyla ze stran hráčů lepší. Ale to je jen řečnická otázka.
Na starou trilogii samozřejmě také nedám dopustit. Dohrál jsem sice jen Apocalypse, konkrétně jednou, ale přesto jsou to jedny z mála her, kde je zábavné i prohrávat. -
-
já jsem nejvíc času strávil s Terror from the Deep (celé jedny prázdniny spolu s bráchou). To byla první, co jsem hrál a dodnes je má nejoblíbenější. Pak jsem hrál Enemy Unknown a nakonec Apocalypse. Nedávno jsem to jen tak ze srandy nainstaloval na počítač, hrál jsem asi 2 mise. Výhoda oproti novým X-comům je, že tě to neotravuje bullhsitem jako cutscény. V nastavení si můžeš urychlit pohyb panáčků po mapě a vypnout pohyby emzáků, takže souboje ubíhají rychleji. Prostě se to hraje líp a dynamičtěji, nehledně na lepší strategickou část.
-
-
jenomže já u strategií zjišťuju, že mám radši minimalistický design - tj. prostší grafika, která dá vyniknout čistě jen herním mechanismům. Třeba si myslím, že Heroes of Might and Magic vypadaly a hrály se mnohem líp ve 2D. Nebo jsem strávil dost času s Galactic Civilizations II. Ta hra měla slabou grafiku už ve své době. Nakonec jsem to hrál jen s ikonkama ma mapě
http://www.youtube.com/watch?v=dK10kALgbzE&t=13m25s
u strategií by grafika neměla být vůbec na prvním místě, tam jde hlavně o přehlednost a to, aby se to dobře ovládalo. Stejně jako šachy je lepší hrát 2D než 3D. Ale asi se od dnešních hráčů už moc liším. -
Mám to podobně. Pamatuju si, že jsem jednou z neznámého důvodu dal vojákovi do batohu omráčeného Krabizníka, který se po dvou kolech probral, vylezl mu z batohu a ustříhal ho klepety k smrti :) Také dodnes žasnu nad dokonalostí překladu: "tepelný zmrazovač" (docela oxymóron) nebo "koulakant akvatrysk" :))
Tady jinak zase narážíme na to, že je jiná doba. Dnes hodně prodává grafická stránka a celkově to, jak hra vypadá. V minulosti šlo pouze o zábavu. Samozřejmě by bylo příjemné mít možnost animace vypnout.
-
-
-
-
-
Ano, my víme. Píšeš to pod každej článek a mám pocit, že v tom bude asi něco víc. Takovej komplex se nevybuduje jen tak *5*
-
iritující? Spíš naprosto skvělý a trvají tak 3 vteřiny, ty jeden hardcore borečku
-
cutscény sa ale myslím dali vypnúť :D aspoň v dvojke to ide určite
-
Respekt ze jsi mel moralni silu to dohrat.
-
-
popravdě, nedohrál jsem to. Měl jsem nahraných asi 40 hodin, a ty cutscény mě začaly hrozně iritovat, ta hra mi přišla strašně pomalá a ne vůbec dynamická. Tak jsem někde na netu našel nějaký mod, který to měl vylepšit (zrychlit pomalý combat, odstranit cutscény). Bohužel mi to zničilo savy a já si předtím neudělal zálohu. Znovu už jsem to nerozehrával. Neříkám že na té hře bylo všechno špatně, ale bylo tam toho špatně tolik, že už jsem se ní nechtěl vracet.
-
-
Jo, toho muselo být hodně špatně, když jsi vydržel jen 40 hodin *5*
-
-
-
-
Měl bych otázku na Xcom2, je možné si rozdělit HP jak chci nebo je to zas buď jdu a střelím nebo ne.
-
-
K dispozici mas dve akce (rozsiritelny individualnimi, s rostouci hodnosti dostupnymi, dovednostmi vojaku). V nich muzes krome pohybu a utoku delat jeste kopec dalsich cinnosti.
-
Co je hp
-
-
Určitě myslel AP. A je to stejné, jako u XCOM.Nemají důvod to měnit, jelikož ten systém funguje.
-
-
Díky za odpověď. Ale moc mě nepotěšila. *7*
-
-
-
-
Recenze na XCOM furt nikde *15* *15* *15* musím říct, že kvalita vašich stránek se za poslední roky docela zhoršila...
-
-
musíš počkať až to Fiola dohrá ale tak pri hre čo má kľudne aj cez 100 hodín hracej doby ak tú recenziu nechceš mať odfláknutú si treba naozaj počkať.
-