Nový update PlayStationu 5 nabídne podporu 1440p a zlepší uživatelský komfort
-
Ja teda mam k hernemu pc ultrawide 37,5" 3840x1600 monitor a ten petku urcite nestal....neviem si predstavit ako mozes hrat na comkolvek inom ;)
-
Nechápu potřebu 120 Hz monitor. 60 stačí na jakékoliv hraní. Víc se vyplatí možná jen těm profi hráčům. Pro normální domácí hráče to je něco zcela nepodstatného. Takže jo stačí 4k 60hz monitor který koupíš v každém krámu za pětku. Dokonce i lepší a dražší, ale to není tak nutné. Jako hráč preferuji plynulost a ostré detaily. Jsem spokojen s tím co mám a nikdy bych neklesnul pod 4k které mám na PC. A mám ho už dlouho. A kdybych byl ps hráč a měl ps5 tak by 4k monitor bylo to první co bych koupil pokud bych to neměl
-
Spatne na to nahlizis, 4K monitory byly az donedavna spatne, nemely hdmi 2.1 (coz na 4k120hz na konzoli potrebujes), dnes je trhu jen jeden s podporou 240hz (spatnou btw) aj. Vetsina tech lepsich je navic 27-28", do cehoz bych ja nesel, kdyz uz 4k monitor, tak aspon 32" a kvalitni HDR a to ted proste nesezenes.
Jo poradne HDR 1440p monitoru taky neseznes, ale 27" je u nich idealni, sezenes i kvalitni 240hz panel za rozumnou cenu, hdmi 2.1 neni potreba pro konzolovych 120hz. Proste co se tyce pomer cena/vykon pro nekoho, kdo je primarne PC gamer (nebo napr. streamer) spokojeny se svym setupem, je tenhle update naprsto skvela sprava. O to vic, pokud tohle umozni ostry obraz na krali soucasnych monitoru AW3423DW (coz je defaultne ultrawide 1440p qd oled)
-
To se na mě nezlobte ale tohle je hodně trapný. Ať si každý říká co chce ale 4K rozlišení už je na trhu víc než pár let. Vzhledem k době jakou je už v provozu by mělo být již samozřejmostí a součást každého hráče. Pochopím, že pro konzolové hráče ještě před dvěma lety byl zbytečný. Ale dnes je to průměr. A pokud má někdo ještě nyní s 4k konzolí monitor bez 4k tak toho člověka nechápu. Dělat podporu pro zastaralé rozlišení mi přijde jako naprostá zbytečnost. Dnes se dá koupit běžně 4k monitor za 5-6 tisíc.
Ale to je to samé jako číst hw nároky nějaké náročné hry z posledních let kde je uvedeno doporučené grafická karta 4GB. A pak se to člověk snaží spustit na grafice se 4GB paměti ve 4K a diví se, že to jede na 10 fps....hmmmm debilita hadr