Přejít na výpis diskuzí
Obliba eSportů v Evropě narůstá, výjimkou není ani Česká republika
8.4.2016 | Aleš Smutný
118 příspěvků
-
Priznam sa teraz frciace Moba hry idu komplet mimo mna takze by ma celkom zaujimal nejaky ten inside. Zil som doteraz v domneni ze to co Valve (mozno aj Riot, fakt netusim) dava vo svojom shope k Dote2 su len blbosti a dekoracie. Rozne tie bonus predmety a kraviny. Ci maju aj nejaky zasadny vyznam v strategii a samotnej hre? Doteraz som to chapal tak ze kazdy z tych hrdinov co si tam mozem vybrat ma nejake parametre, ktore mozem pripadne trenovat/zlepsovat?? a z nich si vyberiem pred zapasom. To je tak vsetko.
-
Ano, západní končí a proto má největší rozmach v Číně a Jižní Korei *7*
-
Nechci ti kazit náladu, ale Teemo a jeho schopnost je zaměřená na neviditelnéí houbičky nebo ne? A Dota 2 je pouhý remake Doty, Lolko je kopie Doty, kdy spousta hrdinů jsou původní koncepty pro Dotu ve W3. A to je ten problém. Jakmile původní tvůrci Doty přestali dělat pro Riot, tak to jde vidět přesně na tvorbě předmětů atd.
Lolko není zdarma, narozdíl od Doty. Nemá klasický F2P model, ale pokřivěný model rotace hrdinů, kdy nejsou všichni k dispozici zdarma. A ani po téměř 6 letech mám cca 60% hrdinů ve vlastnictví, protože kupovat za reálné prachy je největší zvěrstvo. A má to dost ovlivněné na esport právě z toho důvodu, že nemáš možnosti trénovat a testovat všechny hrdiny a jejich kombinace. To je taky jeden z důvodů, proč prakticky poslední rok hraji jenom sporadicky. Každý nově přidaný hrdina stojí těžký majlant a člověk si na něj vydělá za 10-20 her. Systém rotace je největší svinstvo, co může Moba zaměřená na hrdiny mít. Nemožnost pravidelně hrát za jakéhokoliv hrdinu s nutností kupovat si je za herní/normální měnu je špatný model. Ale Riot to nezmění. Na čem by pak rýžoval.
A že je LoL jednoduché? To ví všichni. Nemáš tam žádné složité a plánované akce a složitější kombinace předmětů a schopností jako v Dotě. To je fakt. Nemáš tam možnosti ovlivnit linky creepů , deny creepů, věží či hrdinů. To je taky daný fakt. Většina hrdinů v Lolku má příliš úzké specializace, to je taky fakt. Že má naprosto nevyvážené předměty a poslední 4 patche to jenom zhoršují a lidi na to nesmírně nadávají, že nestačí ani mazat vlákna, to je taky fakt. V Lolku jsem pravda něco přes 900 hodin, takže žádná sláva, ale to, kam se vydává a kam směřuje, to rozhodně není nic, co by bylo skvělé.....Dříve to pro mě byla příjemná alternativa, kdy bylo na trhu nejtěžší Moba v podobě HoN, jednoduché a příjmené LoL a k tomu Dota/Dota 2.
A systém turnajů je jak tabulkový, tak systém mini turnajů s kvalifikací. Jinak každý turnaj se jede tabulkově, jestli narážíš na toto. -
No ako sa to vezme. Starcarft v principe je jednoduchy, skoro ako kazda strategia. Tazke je dostat sa na "master" uroven, teda na profesionalny level. Tam uz ide fakt o drobnosti, o to ci si hrac vsimne ze mu par dronov netazi alebo aku ma produkciu atd. Nakoniec je to aj tak cele len o ekonomike v hre. Ale zasa to je aj dovod preco SC2 straca na popularite. Proste to nieje pre masy ako Dota a LoL. Stihat stavat a expandovat, dotoho stavat spravne jednotky, robit harras a este aj utocit. Je to narocne. Ostatne vecsina pro hracov SC2 ide tak v 25tich do dochodku. Druhy problem je ale aj pristup Blizzardu. Ty vsetko podmienili hre 1v1 a dost aj korejskemu stylu kedze tam je to skoro narodny sport.
-
Uf no je mi z toho blbě... Jako zahrát si jednou za čas a pak vypadnout z domu, ale hrát hry a pak se ještě dívat na hry. Dyť to nevytváří absolutně žádnou hodnotu. Ani se nedivím, že Západní civilizace končí svoji dominanci když tu budou tvořit základ lidi s otlačeným zadkem z Gameplayu atd. Zatímco ti co přicházej východu si místo na světě vybojovávají, tak my měkneme a hledíme kobře do čí a bojíme se...
-
Takticky a strategicky duraz je naopak u CS to nejzasadnejsi. Skill maji ti hraci velice podobny, ale sladit praci 5 hracu do idealniho celku vyzaduje daleko vetsi um, nez kdyz hrajes sam SC 1vs1. Nedelej ze SC buhvi co prosim.
-
jak se to veme. ve SC hrajes sam a nemusis s nikym dalsim koordinovat akci a dalsi veci. Myslet si, byt svetova spicka v LoL je jednodussi nez ve SC znamena v prvni rade to, ze o LoL toho moc nevis a mozna ani o tom SC. Nic vic, nic min.
-
No tak namlouvat si muzes co chces, to ti brat nemuzeme, ale myslet si, ze kdyz rad cumis na stream Army3, ze jsi neco vic, nez ten kdo se rad podiva napr. na CS, LoL, WoT a dalsi, tak to pouze ukazuje na tveho chudeho ducha, nic vic.
-
Taky mi to připadá spíš jako hejt, než normální kritika. Tento článek je o esportu a já tady na LoL pohlížím jako na esport. Tím pádem počet hráčů/účtů je irelevantní. Profíků je pár stovek a amatérská základna je prostě dostatečně velká.
"Lolko těží z toho, že je prostě v současnosti skoro nejlehčí Moba a proto nejpřístupnější. Nic víc." - Takže +1 pro LoL? Easy to learn, hard to master. Anebo složitější = lepší?
"Dota má svoje ligy atd, kdy se jede na tabulku, play off atd. Ale jsou to menší turnaje s prize pool okolo 100-300k dollarů." - Tak jsou to ligy s tabulkami nebo turnaje?
"Právě díky tomu, že se tam přesouvá robotická Starcraft elita, tak to začíná být stejná nuda jako před lety Sc II." - V současné době je LoLko spíš o taktice a sehranosti, než o mechanických skillech.
"Riot to rýžuje jak se jen dá, Dota taky, o tom žádná." - Stejně jako Dota je LoLko v základu zdarma. Slevy na něco jsou v jednom kuse. Navíc, v esportu to nemá žádný význam.
"Systém hrdinů šel do hajzlu, protože každý nový hrdina je čím dál horší OP, systém schopností, levolování a systém předmětů začíná být čím dál větší "sranda", kdy se snaží integrovat některé věci z Doty a jsou na polovině cesty viz většina neviditelných hrdinů či neviditelných schopností je prakticky nepoužitelných např. A mohl bych pokračovat." - Je pravda, že když vydají nového šampiona, bývá OP. Hned v dalším patchi ho ale trochu ponerfují a je to OK. Profící jedou o 1, či 2 patche zpět, takže tam se jich to nedotkne. Navíc každý tým má před hrou možnost 3 šampiony zakázat. To, že se ti LoL nelíbí herně je tvůj problém a tvůj názor, ne objektivní pravda. Dál opravdu nevím, o čem povídáš. Žádné "neviditelné schopnosti" v LoL nejsou. Neviditelný šampion je tam 1, který byl vydán v roce 2009, tedy 4 roky před tím, než Dota2 začala existovat... -
Drbat se nohou za uchem je taky tezke.
-
Popularita techto spatnych her mne zarmucuje. Pro mne je divacky mnohem atraktivnejsi zapas v arme. Ale to mate to same co ve filmu nebo hudbe. Takovy bieber proda vic koncertu nez placido domingo.
-
já kdysi koukal na zápasy v prvnim SC s komentářem v korejštině, v dobách kdy ještě nebyli anglický komentátoři, nerozuměl sem ani slovo, až na občasný "zerguu" a "mutaliskuu" a stejně mě to bavilo *4*
-
No mozek. Jak se to vezme. Takže jako nesmíš porovnávat LoL a Dotu proto, že Dota má za sebou Valve? Co je to za hovadinu?:) Takto by jsi nemohl prakticky nikdy nic srovnávat.
-
No viděl sem pár "profesionálních" zápasů ve StarCraftu a to už mi ani nepřišlo jako zábava...
-
Rozhodne mam mozek na to, abych jen tak jednoduse neporovnaval Riot a Valve. Valve ma obri zisky z Steamu a dalsi z Doty a CS. Riot ma jen LoLko. Riot nema zadny nestranny klien, takze nemuze zjistiti pocet hracu. Dota to zjistuje skrze Steam, ktery je primo spojen s osobou (adresou) a dokonce pro plne funkce steamu je potreba utratit 5 dolaru, takze si jen tak nekdo nebude delat kazdy den vic uctu.
-
KrPa, vidím, že už ses naučil napsat větu, aniž by jsi udělal chybu. Počkat, zase se to nepovedlo, tak příště.
-
Veskoslav, uhlavni hater LoLka a a fanaticky fanboy Valve. Nic vic neni treba rikat. *6*
-
Protoze ten e-sport delaji firmy, ktere ty hry vytvorili, jsou tu mnohem lepsi, nez vyse vyjmenovane, jenze bez pritoku penez nemaji sanci. Bez reklamy neni e-sport.