Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ani nie. 50" fullhd televizor ta vyde viac ako Oculus (teda zalezi aku daju cenu ale asi to bude aj tak menej ako ta telka). A v Oculuse bude obraz vecsi a tak isto sa da pouzit, po pripojeni k PC, na real VR :-)
  • Presne, proste konzole, teda XboxOne by nezvladol v rozumnom rozliseni vykreslovat 2x tu istu scenu pre oci. Takto aspon umoznia hracom hrat na velkej obrazovke (uvidime ake bude fyzicke rozlisenie displayov v oculuse a do akeho rozlisenia bude ten obraz kvalitny) za pomerne rozumny peniaz. Ak sa udrzia v predpokladanej cenovej hladine od 350-400$ tak je to furt lacnejsie ako 50" fullhd telka. A na tom Oculuse bude obraz vecsi ako 50". Skor si myslim ze to MS spravil cist z taktickeho hladiska. Nema konkurenciu oproti Sonackemu Morpheusu a Hololens su predsa len viac zamerane na pracu a PC a asi aj dalej od vydania.
  • Spis se meli zamerit na move ovladac, to by davalo vetsi smysl.
  • Oculusu jsem věřil, ale když se do toho pustil Facebook a teduz i Mrkvosoft tak mě optimizmus opouští *9*
  • az na to, ze za cenu OR muzu mit super telku
  • walltar
    Tak to je VR kterou M$ vymyslel pro XBox... Zjistili, že to nic složitějšího nezvládne. *1*

Lidi na PC to nemusí zajímat. Plus co bys od konzolové VR čekal? Konzole na to prostě nemá výkon... třeba v příští generaci něco bude, ale teď to bude spíš k smíchu. Možná Morpheus by mohl něco předvést, ale taky bych nic moc nečekal... ten by měl mít interpolaci a podobné srandy, ale to zase zhorší latenci a bude se z toho tak lidem dělat o to víc blbě.
  • V japonsku by to mohlo mít úspěch. Spousta lidí tam má opravdu malé byty a pořádnou TV tam vměstnají jen horko těžko. "Virtuální plátno" už tam jednou úspěch zaznamenalo.
  • MickeyMutant
    Ve snu by mě nenapadlo, že coby "virtuální gaming" ukážou virtuální pokoj, na jehož zdi svítí virtuální 2D obrazovka s běžící hrou a hráč se pohybem hlavy může maximálně rozhlížet po virtuální místnosti. Doufal jsem, že mi něco uniklo, pustil jsem si tu pasáž ještě jednou. Pak jsem čekal, kdy se konečně všichni v sále spolu s tím pánem na pódiu zasmějou téhle evidentní taškařici a bude se pokračovat už bez žertů, ale místo toho zavládlo jen zaražené ticho a pán pokračoval v krasojízdě. Nechápu, co se tam vlastně stalo. Proč by si to proboha vlastně někdo kupoval a potil se pod debilní krabicí na bedně, když může hrát úplně stejně na své skutečné 2D televizi ve svém skutečném pokoji?
  • Omg ved na pc sa i Zaklinac 3 predava horsie ako na konzoliach komu to tam chcu akoze predavat. Ak to nejde spiratit ide to u 99 %pckarov mimo zaujem
  • drasta
    Thanks, captain...
  • Videl by som to tak, že konzole nemajú šancu rozbehať moderné hry s VR - na to je treba vysoké FPS. Tá VR miestnosť + plátno je asi jediná možnosť, na akú v MS prišli, tá miestnosť je jednoduchá, nebude problém ju spočítať aj na konzole s vysokým fps. V akom fps beží hra na tom VR plátne je už potom v podstate jedno, to by už nevoľnosť teoreticky spôsobovať nemalo.

Ale v praxi je to neuveriteľná blbosť *15*
  • jses vtipnej jak cukrbrkovo varle,imho VR je fail jako 3D bryle ted se o tom 1-2 roky bude mluvit predvadet na kazde herni show a pak po tom nestekne ani pes a tem co na to maj se to bude valet doma ve skrini hned vedle 3D brejly *15*
  • Jo teď si mi to nandal ty blbe když napíšeš pod stejným nickem idiote...
  • drasta
    To by byla pravda ve chvili kdyby Oculus mel nejaky pouzitelnejsi rozliseni...
  • GlaDOS
    Ne každý má velkou televizi a takto budeš moci hrát hry jako na kinovém plátně, takže to myslím nějakou výhodu má. Ale už nevidím důvod, proč by si měl konzolista kupovat Oculus jen kvůli tomu, nebo proč bych si měl kupovat Xbox, když mám herní pc, co zvládne nakrmit Rift.
  • walltar
    Pokud nevypustili nějaké nové specifikace (cosi x 1200) tak to bude absolutně stejné rozlišení jako u CV1.

Spíš co by mohlo mít Vive by mohl být tracking rukou a kamera která ti umožní vidět dopředu.
  • Kde je video s posměchem?
  • walltar
    Jo to když sem viděl tu ukázku tak sem nějak nevěděl, jestli to myslí vážně, nebo jestli si dělají srandu.

Nějak celou prezentaci jsem čekal že odněkud vyskočí Luckey a oznámí že to byl vtip a spustí opravdovou prezentaci.
  • C-BEAM
    rozhodně mi spojení Valve + HTC zní lépe než Facebook + Oculus. Technologie jsou jedna věc (navíc jsou vyrovnané), kontent druhá a právě zde může Valve zabodovat přes Steam. Vývojářům může poskytnout lepší zázemí, podporu a hráči nebudou potřebovat další aplikace speciálně pro Rift vše bude součástí steam verze hry. Stále mám jisté nadšení pro obě řešení ale momentálně jsem víc nakloněn Vive.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit