Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak vyzkousel jo ale muj problem je ze ja u hrani kourim jak fabrika,kafuju a obcas si dam pivinko aby nebyla zizen.
  • Hm, tak jsem právě zjistil pomocí té check aplikace že USB 3.0 porty na desce se Z77 čipsetem (Gigabyte Z77-D3H, Ivy Bridge) mají compatibility issues a že si mám ještě dokoupit USB 3.0 outlet do PCI expressu.. ach jo.
  • Nevim, ale konkurence od SONY mi prijde radove lepsi. V designu rozhodne asi o tri rady, cenove bude stat tak polovinu (tezko by si nejaky konzolista koupil bryle za cenu dvou konzoli) a nepotrebuje PC za 50 litru.
    • A je ti jasné, proč nepotřebuje tak výkonný stroj? Protože zážitek bude poloviční.
      • To se uvidi, Playstation VR ma externi vypocetni jednotku, takze mluvit o vykonu na zaklade vykonu PS4 je uplne mimo. Kazdopadne kdyz uz na Oculusu delali tak dlouho, tak opravdu mohli zaplatit alespon jednoho schopneho designera, protoze toto je hnus odpornosti, byt to na funkci nema vliv.
        • mě se ten design naopak líbí víc jak u sony
          • Thorleif_cz
            Souhlasím, OR je možná designově víc strohej, ale působí na první pohled rozhodně mnohonásobně víc prakticky, než nastylovaná záležitost od Sonyho.
        • A proto to bude levnější než OR a bude tam grafika co to stihne počítat přes USB ideálně....... :) Myslím že jediný trochu reálný je že budou pro 30fps obraz používat asynchronní timewarp (aby to v brylich jelo jakože 75fps+)
          • Tezko rict, dokud to nekdo poradne neuvidi, tak to nelze soudit. Kazdopadne pred casem dokonce zvedli fps z 90 na 120, tak snad to maji cim zasobovat. Prepocitavat 30fps obraz na 120 by (pokud to ma k necemu vypadat) urcite udelalo slusny display lag.
  • To, co mě nejvíc zajímá - tedy rozlišení displeje se člověk nikde asi nedočte... *7*
    • snorgrind
      trocha gugleni ukazala ze to je OLED 1080x1200 (takze 2160x1200) pro kazdy oko, 90Hz s latenci 2ms, s tim ze se neobnovuje po radkach ale celej obraz zaroven. PPI typuju nekde kolem 350. *4*
    • Měly by tam být 1080x1200 pro každé oko. Optimalizované pro VR, takže pixely uprostřed zorného pole budou s vyšší hustotou, než ty na kraji.
    • Protože to rozlišení je u nich velkou slabinou. Pokud se nepletu, tak HTC bude nabízet o trochu větší, každopádně stále to bude bída. Grafiky přecházejí na nizší výrobní proces až tento rok a pokud nebudou šméčka jako intel, nebudou prodávat menší čip za stejnou cenu jako větší starší, tak výkon půjde po x letech razantně nahoru. A do dvou let už může být VR zajímavější (větší rozlišení) a dostupnější díky ceně za VR i grafiky, protože doporučená gtx970 je už dnes velmi nahraně s výkonem pro vysoké rozlišení.
  • Je to zatím limitovaná novinka. Nemá smysl řešit cenu, až to bude v krámech spolu s dalšími konkurenčními produkty, pak si cena sedne, přizpůsobí se trhu. Výrobci s horšími produkty budou muset cenu tlačit co nejníže, aby byly konkurenceschopní a nějak pro kupující zajimaví. Tento rok konečně vyjdou nové generace grafik od amd a nv, které by snad už měly dodat možnost si zahrát hry na 4k. Troufám si tvrdit, že za dva roky bude VR patřit do mainstreamu, kdy na alespoň trochu rozumné rozběhání bude stačit grafika okolo 4-5k (nizší střední třída). A VR se bude pohybovat lehce pod cenou konzolí.
  • prej že 300 :D

    No jó fejsbúk musi vykazat zisk nakej.
  • 19k je teda narez. Priznam se ze jsem nesledoval posledni vyvoj ale nerikali ze to ma stat mezi 7-10k? Tohle prilis draha hracka (pro me). Jsem zvedavej s cim prijde sony a htc. Snad to nebude takova palka.
    • Myslím že jsem četl že se HTC zaměřuje i na komerční využití a proto počítají s vyšší cenou...
  • Hojte,mel bych otázku,pokousel sem se najit testy k porovnani dvou procesoru,ale uplne srovnanni sem nikde nenasel,jedna se o starsi procesor a novejsi a to o i7 3970X a o i5 4590,ktery znich je vykonejsi?nejde mi ani o oculus,je to prozatím ptakovina,ale o to,ze mi to v testovani napsalo,ze mi nevyhovuje procesor,coz mi bylo divny.mam jen takovej dojem,nebo mi to někdo pomuze objasnit?dekuji předem za odpověď...
    • Záleží na taktu procesoru. Obecně je to tato i7. Pokud máš peníze, ber vždycky i7. Pokud hledáš dobrý poměr cena/výkon, ta i5 má lepší poměr cena/výkon. Nakonec je u her stejně důležitější GPU a CPU stačí i staré několik let, pokud jde o kvalitní procesor (dávám jednoznačně přednost intelu).
      • Víceméně frekvence vítězí, ale není to vždycky jednoznačný a jsou hry kde to vůbec neplatí. Ono dneska po dlouhý době začíná záležet i na propustnosti (i Single vs Dual Channel) RAM i ve hrách. V hrách náročnejch na CPU třeba Dirt Rally může jít příkladem. Single vs Dual Channel 1600Mhz +15fps, v Dual Channel 1600 vs 2133Mhz dalších +10-15fps.
    • Asharak
      Výkonově celkově samo i7, ale hlavně díky těm 6x jádrům a HT, na jedno jádro budou většinou výkonnější nové generace. Problém je jen stará vs. nová architektura, největší rozdíl je, že i7 bude žrát, i5 pojede suprově, cca dvojnásobná spotřeba.
      Pokud nevyhovuje, tak se těžko zjistí čím přesně, záleží na tom kde.
    • V tom jejich testovacim toolu testuji/porovnavaji hlavne single-core performance, takze i dostatecne vykonne procesory na tom mohou byt podle nej hure, byt jejich realny vykon v aplikacich/hrach muze byt srovnatelny. Takze na ten tool zase tak nedej.
  • Tak mám aspoň klid. Řečičky o tom, jak produkční verze nebude dražší než konzole (tzn. měli se krásně vejít do max. 10k) vyletěly komínem a je z toho stejně hořkej pocit, jako v době VFX. Nesmyslná cena, když jeden veme v potaz, jakej stroj je k tomu potřeba, aby to rozumě utáhl. Tak aspoň nemusim řešit to, jak dlouho asi lze mít OR na hlavě než to začne bejt nepříjemný a to, že delší herní seance by asi nebyly zatim reálný apod.
  • firebug
    Jsem jediný, komu přijde design nevzhledný (slušně řečeno) a takový "laciný"?
    Jinak podobnou cenovku jsem při launchi očekával. Ten původní optimistický Luckyho odhad byl už v průběhu posledních měsíců několikrát vyvracen. Jasně, že pro nás v ČR to je docela pálka, ale třeba v USA, Británii, Francii, nebo Německu, kde je průměrný měsíční plat +- 3x vyšší, to tak horké nebude. Zvláště uvědomíte-li si, že je to fakt zatím jenom pro prvotní nadšence.
    • Mě VR moc nebere ale tohle co jsi vyplodil (a hodně lidí okolo) mi příjde jako typické kyselé hrozny, to máme my češi fakt tak natvrdo zakotveno v povaze jako první reakci na něco co si nemůžeme dovolit?
    • 1) bez se podivat, na jakem HW a tudiz za koli $$$ hraje nejvic hracu (trebas na steam). Tohle je cena zcela mimo realitu i v US. Za to si tam totiz koupis velmi slusnou ojetinu ...

      2) ano, je to hnusnej plastovej kram, kterej podle toho jak to vypada bude po 1/2 roce pouzivani zralej do popelnice, a drzet pohromade to bude leda tak 1/2kg izolepy

      3) vazi to kolem 1/2kg ... tzn kdyz to budes mit na hlave dyl nez par minut ...

      4) presne na totez (hmotnost, cena) dojely vsechny predchozi pokusy. K ty cene si pricti jeste dalsich 50k za to PC.
      • DK2 vazi 440g a je to úplně v pohodě
      • 1, je to uplne normalni cena za novinku, kup si tu ojetinu a nepotrebujes VR
        2, pro tebe specielne to vyrobi z nerezu aby ti to vydrzelo vecne
        3, viz 2, doma si pak k tomu dej udelat nejeke leseni s kladkama abys to udrzel na hlave
        4, predchozi pokusy dojeli na maly vypocetni vykon tehdejsiho HW
        LED TV taky kdysi staly 300 000 a ted si to kupuje kdekdo
        Vyrobni naklady se casem snizi a cena pujde dolu.
        Stejne tak se to bude porad zlepsovat jako treba TV
        Jeno naprosty blazen si muze myslet, ze hned bude vsechno dokonaly a uz nebude potreba dalsi vyvoj
        • del0
          "ses naprosto mimo ... abys na trhu uspel, musis lidem novou technologii prodat, a to ve velkym. Lidi si nekupovali HDckovy televize, dokud nebyly za par slupek. Jenze, HDckova televize, sice blbe, ale nejak zobrazi i lowres obraz. Tohle se s lowend PC nespokoji"

          Blábol. Abys uspěl, tak nejdřív musíš zaplatit vývoj a prvotní výrobu (= drahé), dokud si nebudeš moct dovolit to vyrábět ve větším množství (= za míň). Naprosto běžná praxe a základ podnikání. *7*
        • 1) ses naprosto mimo ... abys na trhu uspel, musis lidem novou technologii prodat, a to ve velkym. Lidi si nekupovali HDckovy televize, dokud nebyly za par slupek. Jenze, HDckova televize, sice blbe, ale nejak zobrazi i lowres obraz. Tohle se s lowend PC nespokoji.

          2) jako sorry, ale narozdil od dmentu jako ty ocekavam, ze vec sa 20k neco vydrzi. A ne ze se za 1/2 roku rozpadne, coz se presne stane, ty plasty totiz nevydrzej namahani moc dlouho.

          3) nj, tard nemuze tusit, ze hmotnost a nepohodlnost byl hned po cene druhy zasadni duvod, proc sly vsechny predchozi pokusy dohaje ...

          4) nikoli, vypocetni vykon zadny problem nebyl, tedy se hry v 320x200 hraly zcela bezne, a to bylo presne rozliseni, ktery to melo (pro kazdy oko). Pozdejsi pokusy uz samo mely vic.

          Vyrobni naklady klesaji, pokud se prodava, v milionech kusu, coz samozrejme nemuzes chapat. A aby se prodavalo v milionech kusu, tak se bezne prvni serie dotujou. To uz je zcela mimo tvoje horizonty.
          A vubec, zjisti si, kolik !promile! hracu ma jakykoli dalsi HW krome klavesnice a mysi. I hloupej joystick, kterej se da poridit doslova od par korun, ma minimum lidi.
          • 1, blbe, LED TV se prodavali i kdyz staly 300 000. Jinak by je ani tehdy nevyrabeli. To ze sis je ty nemohl koupit, stejne jako nemas obycejnych 700 euro na CV1 jeste neznamena, ze si to nikdo nekoupi. Pro tvou informaci uz jsou vyprodany. Proc se tedy nejnovejsi GK prodavaji za 15 - 20 tisic, kdyz to nikdo podle tebe nekupuje? Protoze jsou lidi, kteri si je koupit mohou a jsou ochotni za nejmodernejsi vec ty penize dat.
            2, jasne mobily mas taky zelezny, TV mas doma taky zeleznou, Notasy, PC jsou taky cely z nejakeho pancire, zidle mas doma taky ze zeleza. Nevim co bys chtel s tim oculusem delat. Snad nebudes skakat ze zelezne zidle po hlave do zelezny podlahy. I kdyz u tebe bych to ocekaval
            3, blbe, videj jsi to na obrazku ale uz vis jak ti z toho upadne hlava. Objednej si ten svuj zeleny oculus aby ti vydrzel (nezapomen na to leseni)
            4, jasne troubo, protoze HW byl slaby, byla velika latence (odezva) a nemohly si dovolit vetsi rozliseni tak se to neujalo. Zeptej se tady lidi co maji DK1 jake tam maji rozliseni a jaky skok bylo DK2
            Vyrobni naklady klesaji pokud se optimalizuje vyroba, vyrobni postupy = pak se muze vyrabet ve velkym. Viz FORD a pasova vyroba
            Kecy od socky, ktery vsemu rozumi jak je vsechno nanic protoze si to nemuze dovolit. Kdyby kazdy uvazoval jako ty, tak tady jeste litame po stepy s klackem v ruce.
            • Pise mamloj, kterej si chodi k mamince pro kapesny ... hosicku, si z vleku muzu koupit klidine 10 takovej telek, a narozdil od tebe na to nemusim u nikoho zebrat, ale byl bych leda za kokota. Tu telku si tak mozna koupila firma na prezentaci. Auta s 300+ konema se taky vyrabej .. a proda se mozna 1 rocne na 1M lidi ...

              Dbil jako ty, kterej vubec netusi co zvani ... tady pinda o par tisicich kusech, prodanych 7 MILIARDAM lidi ... lol. Vis koliksse ty devbile proda rocne jen telefonu? Kazdej rok? Miliarda JEN na Androidu. Proto existujjou pro nadroid miliony aplikaci. Windowsich telefonu se rocne proda miliony ... a neexistuje pro ne skorem nic.

              Mam rad kokoty, ktery zvanej a netusej vo cem ... Mu mobil narozdil od tvyho plastovyho kramu od maminky ma magneziovy sasi s ocelovou vyztuzi, a kdyz snim svihnu o sem, tak se neposere ... Muj druhej mobil je vodotesnej, a vydrzi prejeti 5tunovym autem ... Oba dohromady staly mozna tak tolik, co tenhle plastovej kram.
        • Ještě bych k tomu dodal, že tu cenu Palmer obhájil. Na AMA ukázal, že by byl chopen vytvořit oculus za 400$ (Těch vysněných 10 litrů o kterým všem jde), ale to nebylo nikdy jejich cílem. Cílem bylo odstranit vady, které HW za takové peníze přináší a podle recenzí CV1 z CESu se jim to očividně povedlo.
    • Mě přijdou obří, kolik to vlastně váží? Nebude z toho po pár hodinách bolet za krkem, kór když furt kroutíte hlavou kvůli track ir?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit