Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Cena je taka diskutabilna. Na jednej strane je fakt ze sluboval ludovu cenu aby prave VR rozsiril medzi masy, na druhej strane ak je taky vyrazny rozdiel v kvalite Oculusu a potom samotneho zazitku z VR tak je ta cena asi obhajitelna a ospravedlnitelna. Je ale fakt ze toto zle odkomunikoval. Co je ale , podla mna, zavaznejsi problem, su samostane tituly alebo vyuzitelnost Oculusu. Momentalne su to uz pomali 3-4 roky co je vonku DK1 aj DK2 a stale su akurat tak nejake kratke dema a skor neoficialne podpora a hacky do AAA hier. Je tu sice prislub cez 100 titulov (Palmerove slova) ale bol by som dost opatrny. V hernom businesse sa toho dost naslubuje a skutek utek.Otazne je ci to tiez stihnu do toho marca, kedy zacnu CV1 dodavat. Kludne sa moze stat ze ludia dostanu Oculus ale okrem EVE a tej skakacky vlastne nebudu mat co na nom spustit a budu mozno musiet cakat do jesene. Celkovo mam pocit ze zo strany SW a nastrojov Oculus dost preslapuje.
    Tak isto to obmedzenie krajin kde su schopny ho dodat je dost blba vyzitka, zvlast ked maju za sebou FB a teda slusny kapital aj armadu pravnikov aby doriesili dostupnost vo vecsine krajin na svete.
    Mimochodom bolo by fajn keby si autor clanku este raz precital poriadne to AMA na reddite. Palmer sa tam vyjadril ze tych 1500$ bolo za cely system, t.j. Oculus + PC a ze ano media to ale vydavali ako cenu za samotny Oculu a z toho bol frustrovany.
    • Titulů na hraní ve VR bude přibývat a dnes jich je určitě víc než EVE.

      Od Elite dangerous až po Euro truck simulator.
    • Veskoslav
      1500 dollarů? To pak ale nesedá ta sestava, co je v doporučeném. Za 900 dollarů takovou sestavu rozhodně nesestavíš.
      • Dá se předpokládat že jejich smluvní partneři budou mít třeba 100 dolarů slevu.
        • Veskoslav
          To už by se dalo uvažovat. Ale bojím se, že takovou slevu bude mít minimum lidí. A dát za novou sestavu 20 a k tomu 20 za VR, to mi přijde krapet přestřelené.
          • Na sestave za 20k to nemuze fungovat ... Jen grafarnu musis mit za min 10k ... pak CPU (5k) ... ram ... ssd ... zdroj, case ... 30-35 min. A to bude tak na hrane.
          • Prémiové zboží za prémiovou cenu. Nikdo nesliboval, žeto budou rozdávat ke krabičce čokolády v Lidlu.
            • Veskoslav
              Právě že slíbili. A to je ten problém. Ono stačí se podívat, co řekli a napsali. To nebylo jenom nadhozená částka. Naivně si mysleli, že buď jim to Ksichtbuk zacáluje nebo se to nějak vyvine. Ale slibovali dostupnost pro širokou veřejnost a cenu okolo 350 dollarů. Ale jak se říká, slibem nezarmoutíš.
            • Pouze prohlásili, že bude kolem 350, ale nic takového neslíbili. Cena je platná až v den prodeje. Do té doby si s ní můžou dělat co chcou. Jak na to nemáš, tak tě nikdo kupovat nebude nutit.
            • Veskoslav
              Až na to, že LIDL patří mezi nejlepší obchody u nás, který naivně některý považují za obchod pro "socky". Mimochodem cena 350 dollarů a 599 dollarů už je krapet rozdíl;)
  • Proč tu skra někdo srovnává mobily, které se vyrábějí v miliónech na prověřených technologiích s inovativním VR s dvěmi na zakázku specializovanými displayi a spoustou speciálních procesorů a senzorů? A i ten blbý high-end mobil stojí 25.000 jako novinka, tak proč by tohle nemohlo stát 19.000?
    • Kolik myslis ze by se tech mobilu prodalo, kdyby je zacli prodavat za 20k? A jeste k tomu bez SW? A jeste by chteli aby sis k tomu za dalsich 50k poridil ... vozik? Aha, zadny ...
    • Veskoslav
      A ty nesrovnáváš nesrovnatelné?:) Mimochodem marže na těch telefonech je od 400-600%. Takže tím chceš vlastně říct, že VR od OR má marži minimálně 200%?:)
      • Vyroba opravdu muze stat trochu mene ale mozna se budete divit kdyz vam reknu ze u telefonu neplatite jen za vyrobu tech soucastek a jejich sestaveni.
      • Ne, tím chci říct, že si cucáš čisla z prstu. 400 procentní marži má maximálně Apple. A ten to vyrábí po miliónech a nepoužívá žádnou revoluční technologii. Všechno je jenom drobná evoluce minulé generace, tedy náklady na vývoj a výrobu se dají držet dole. Krom toho Rift má displaye 2 s extra hustotou pixelů - na zakázku.
        • Veskoslav
          S6 Edge? Kolik že stojí? Přes 20? Výroba 5 táců díky displayi. Sony Z3? To samé. LG G4? To samé. A mohl bych pokračovat.
          • Draken69CZ
            Já se v telefonech moc nevyznám, ale neměl by v té "výrobní" ceně být i nějaký SW popřípadě cloudové služby a support?
            • Veskoslav
              Android je zdarma, Windows je zdarma. iOS je pouze u Apple.
          • Opět. Čísla si cucáš z prstu. Kdyby to bylo tak jak tvrdíš, tak by snadno přišla konkurence se stejným HW za třetinovou cenu
            • Veskoslav
              LV, většina čínských telefonů má čistý Android....Zhoršuje příjem? Mohu se podívat, jak jsi na to přišel? Nějak jsi zaspal dobu. A většina výrobců asi taky.
            • Veskoslav
              Tak jelikož se prodávají jednotlivé části komponent toho telefonu v e-schopech od GSM modulu až po display, tak i kdyby to nebyla pravda, tak si snad lehce odvodíš z těch prodávaných kusů na netu, kolik je výrobní cena.
            • Můžou ukázat kde co. Továrnu, výrobu, ředitele na záchodě, ale ne cenu komponent a výroby. Tohle ti neukáže žádná firma na světě. Tohle ti opravdu nevěřím.
            • Veskoslav
              Číňané moc rádi srovnávají. Proto to uvolnil, aby vypadal lépe. Jenom se tak zeptám, kolik znáš čínských značek telefonů? Sleduješ vývoj? Sleduješ je na FB atd.? Já jo. A divil by ses, kolikrát ukáží něco, co je pro "evropské" značky jako Samsung atd. nemyslitelné. Například ukázali, jak se vyrábí display a kolik je stojí a pak kecy o tom, jak to dobře a levně vyrábí a mohou to zákazníkům přinést. Podívej se někdy. Doporučuji. Čína už dávno neplatí za kopírku. To spíše Samsung a spol. zaspali cenovou dobu a předražují své stroje na částky, které měla Nokia před 10 lety:)
            • Můžeš tvrdit skoro co chceš a já bych to mohl pochopit jako možné, ale nesnaž se mi tvrdit, že výrobce telefonu zveřejnil výrobní náklady. To je jedna z nejtajnějších informací každého výrobce. Takže NE. Tohle ti opravdu nevěřím. Nemyslím, že lžeš, ale spíše sis někde na internetu přečetl nějaký blud a uvěřil jsi tomu. Sorry, mohl bych ti věřit skoro cokoliv, ale tohle vžádném případě.
            • Veskoslav
              A ty máš telefon vyrobený kde? V ČR? *7* Mimochodem náklady na výrobu mého telefonu sám výrobce dal k dispozici. Také se podílel na vývoji nové generace display a má podíl i na vývoji nových MediaTek procesorů. Takže co tu ksakru meleš o krádežích? Prostě přiznal, že má na telefonu marží 60% při výrobních nákladech 3000 a konečné ceně 7500 kč pro ČR (přes anglický sklad). Nevím, kde se ta idiocie bere, že Čína všechno v telefonech krade. Podívej se, kdo vlastní Motorolu, kde je Lenovo, Huaweii atd....Samsung, HTC jsou předražení dinosauři. Apple má své "stádo". Ale nevím, co to meleš za sra*ky...

              A mimochodem takový GG3 jsou přísně licencované a na stránkých si můžeš najít, kdo od nich nakupuje. Fakt zajímavé, kolik je tam čínských značek. Je vidět, že o telefonech víš naprosté ho*no, zejména o vývoji.
            • Tak si pěkně uživej Čínského bazmeku, postaveného na ukradených technologiích, dotovaného činskou vládou aby jim nevzrostla nezaměstnanost. Uvidíš jaká bude dlouhodobá spokojenost.
            • Veskoslav
              Nechci ti kazit náladu. Ale ta přišla....Jenom si to spousta Evropanů doteď neuvědomila. Mám konfiguraci 2k display, 4 GB RAM, 32 ROM, Helio X10, Sony fotoaparát 21 Mpx, kovový rám, 4000 baterka, čtečka otisků prstů, evropské LTE (kromě 900 pásma), Gorilla Glass 3. generace. Zkus hádat kolik stál. Takže to, že jsou v Evropě Sony a spol předražené křápy, to se ví už nějaký ten pátek:)
      • Draken69CZ
        Marže jsou snad procenta z prodejní ceny jak může být nad 100%?
        • On myslel to kolikrát je to předražené oproti výrobním nákladům. Samozřejmě nikde nepočítá vývoj, protože to se mu nehodí a myslí si, že ten vývoj se dělá sám
          • Asharak
            Shh, vývoj je zaplacený z dotací!
            • tak. Asi nějaké Eurofondy nebo tak. Veskoslav si to představuje jako Hurvínek válku. Cook z Applu si jenom ta sedí a čeká až mu to někdo vyrobí. A těch 110.000 lidí zaměstnává jenom tak aby byla sranda.
          • Veskoslav
            Můžeš mi říct, co má například na vývoj Apple u 6S generace? Procesor? Ne. Ten má z minulé. Display? Ne, ten pro něj vyrábí. Paměti? Ne, ty pro ně vyrábí. Kde máš ten vývoj u současné generace? Čtečka prstů? To má i můj telefon a Apple nebyl taktéž průkopník ve vývoji, ale technologii odkoupil. Takže co teď.
            • To já až 2010, psa, hada a pečené kuřecí pařáty jsem si ale nechal ujít *1*

              Ta jejich slušnost, v metru si nikdo nesedne na sedadadla vyhrazená pro důchodce, i když ve vagonu neni jediný důchodce, což teda mě jako čecha nikdy moc netrápilo, na vstup do vagonu metra stojej spořádaný fronty v pruzích namalovaných na zemi, nikdo se tam neodváží napít když je tam cedule že nesmí no občas mi to taky přišlo až moc
            • Veskoslav
              Já jsem tam byl v roce 2004:) Lidé, no mě ta slušnost až děsila. Občas jsem si tam připadal jako v továrně na lidské roboty. Jako vidět člověka smát se na ulici, to byla docela rarita. Ale zkoušel jsem psa a chutnal *1*
            • Fakt? Taky jsem pár měsíců v Tchaj Pej pobyl opravdu hezké místo, nepotkali sme se tam nahodou v metru vrazil sem tam jednou do dalšího Čecha *4*

              Co si pamatuju, tak tam dlouho vladnul Čankajšek co tam zdrhnul před Mao Tse Tungem ale taky to byl dost magor (viděl si to jeho šílený obřī mauzoleum?) zavedl tam dalšī diktaturu a nechal postřílet dost demonstrantú, s tim to teda moc nevyhráli, ale v poslední době se z toho docela dostávaj, ačkoliv jako národ mi přišli tedy hodně vycvičení k poslušnosti, nikdo si v životě nedovolí přejít na červenou a takové věci
            • Veskoslav
              Já tam byl nádherný ostrov. Mimochodem on ten ostrov defacto vždycky byl čínský od nějakého 17. století. Předtím akorát kolonizační války evropských mocností. A Taiwan je takto nezávislý hlavně díky okupaci Japonska, která se snažila nejenom vymítit původní čínské obyvatelstvo atd. ale i technologicky jej pozvedla. Jinak sis to poněkud popletl. Taiwan není samostatně uznaný, protože většina zemí neuznává jiné než styky s Čínskou lidovou republikou. MimochodemTaiwan a přidružené ostrovy se dříve nazývaly Čínská republika (tohle označení ještě lze najít) To, že situace je taková jaká je, je jenom dobře. V Honkongu ti taky rozbijou "držku" za Číňana. Ale pořád je to Čína. Taiwan je pozůstatek demokratické Čínské republiky, která prohrála s komunisty a oni tam uprchli.
            • Zkus prohlásit na Thaiwanu, že je činský a dostaneš přes držku. To že ho Čína považuje za svou součást ale nic nemění. Nikdo jiný to neuznává. Thaiwan je samostatný, s vlastní měnou, vlastní vládu a armádou. A dokud činští vojáci nebudou stát v Taipei, tak se na tom nic nezmění
            • Veskoslav
              A víš, že HTC je dotované defacto čínskou vládou, protože Tai-wan je stále čínský i když to neuzná. A ono chceš mi říct, že má HTC náklad 7000 na telefon s parametry, kdy ho LG prodává za 4500? Chceš říct, že LG dotuje Korea? Nebo jak? HTC je zastaralý křáp, předražený a nikdo jej nekupuje. Jejich "nové" modely mají parametry téměř dva roky starých modelů viz HTC One A9. A pak to porovnej s LG G FLEX 2 například. HTC nemá vysoké náklady. Ale nejsou schopni své telefony prodat. Z 15% už mají podíl, který se rovná statické chybě. Proto jsou tam, kde jsou. Ne proto, že by měli vysoké náklady. A jejich vlajkové lodě nemají ani roční podporu. To je problém. Ne to, že by vyráběli za tisíce. Mimochodem cena komponentů je taky jednoduše ověřitelná například na čínských e-shopech, kde se prodávají oficiální náhradní díly. A určitě je neprodávají pod cenou.
            • Unikly, nebo si je někdo vymyslel? Spíše to druhé? Jak může být HTC zastaralý a předražený, když dle tvých slov se dá všechno nechat vyrobit a marže je 60-80 procent? Tobě se na tom tvém tvrzení opravdu nezdá něco špatně? Nebude to spíše tak, že ty čísla jsou vymyšlená a většina výrobců snad kromě Applu a prémiových modelů Samsungů jdou do prodeje těsně nad výrobními náklady a Číňané je mají levnější, protože technologii ukradnou a zbytek jim zadotuje Čínská vláda jako podporu domácímu průmyslu?
            • Veskoslav
              Ne. Unikly totiž data nebo je spíše někdo ukradl:) Navíc některé komponenty nejsou tajné. A HTC? Prosím tě, ta značka je mrtvá. Předražené, zastaralé křápy. Podívej se na nabídku. Srovnej například s LG. HTC je ten dinosaurus, co vymře, stejně jako padla Nokia atd. Nedokázali reagovat na trh. Mimochodem cena telefonů u nás je zcela jinde než v Evropě v poměru plat/telefon. A USA a jejich dotační systém je už úplně jinde:) HTC je mrtvá značka s mizernou podporou a zastaralými přístroji, kdy se soustavně posledních 3 roky likviduje. Škoda, měla dobré stroje.
            • Byla ohodnocena na 4000. Kým byla ohodnocena? Opravdu tomu věříš? Jak je tedy možné, že mnozí tradiční výrobci jako HTC jsou na pokraji bankrotu a své telefony dotují, když na tom mají 80 procentní marži? Nebude to spíše tak, že si to někdo vycucal z prstu a ty jsi mu to sežral?
            • Veskoslav
              Procesory si navrhuje sám. Ale 6s generace má starý procesor. A jak říkám, výrobní cena, která zahrnuje všechno od display až po software, tak je ohodnocena od 4000 do 4500 podle vývoje cen:) Mimochodem vývoj displaů Apple ušetřil pěknou řádku peněz. On už ani nespolufinancuje jako to bylo u 4/4S/5 a 5S:) Má pouze externí dodavatele a pak továrny, kde mu to smontují. Apple defacto vyvíjí pouze vlastní software a procesory. A u nové generace se spekuluje, že už nebude ani navrhovat:) Ale to je pouze spekulace a pochybuji o tom.
            • "Ten pro něho vyrábí". Jako zadarmo nebo jak si to představuješ?
              Předpokládám že vývoj OS taky nepočítáš. Návrhy procesorů si dělá mimochodem Apple sám.
        • Veskoslav
          Pravda. Měl jsem napsat, že Marže u těchto telefonů je 60-80% z celkové ceny přístroje. Moje chyba. Máš pravdu.
  • Coffin.Corner
    Některé indície naznačují, že Luckey té ceně 350 dolarů do poslední možné chvíle opravdu věřil, protože doufal, že mu ji Zuckerberk zadotuje ze svého. Bylo by to logické, protože by tak získali výraznou výhodu před konkurencí, která by ten náskok jen těžko stahovala. Patrně se ale při prezentaci finálového produktu ukázalo že ani velký šéf nechce cpát peníze do něčeho, čemu příliš nevěří. Protože nevím jak jinak si vysvětlit nedávné vyhlášení Luckeyho, že finální produkt nakonec bude dražší než si sám myslel (tohle přece mohl vědět už dávno a ty jeho kecy že se snažil kontrovat nadhodnoceným spekulacím o ceně jsou fakt směšné).
    • Veskoslav
      Základy marketingu. Když se něco podělá, vždy se musí najít něco, na co se to svede.
      • doktorzhoror
        Ne to je základ totalitního režimu.
        • Veskoslav
          Základ marketingu je to, že i chyba či nedostatek se musí umět prodat. Vem si poslední Mac od Apple, co má pouze jeden konektor USB-C. Nesmysl z hlediska použitelnosti, ale jak to Apple propaguje jako výhodu:)
  • kápnout mu serum pravdy do kafe:

    "vyrábíme tenhle krám z těch nejlevnejších komponentů aby se dva roky rozpadnul a museli ste si koupit novej, skládaj to někde v bananistánu za misku rejže na měsic desetiletý děti přikovaný řetězama na každejch brejlích vyděláme 500 dolarů ze 600, můžem vám nakukat úplně cokoliv a stejně to budete kupovat protože ste ovce jediný čeho litujem že jsme tu první várku nedali za 1000$ za kus stejně by se to hned vykoupilo jo a ty slavný čočky sou jen dna z flašek od šampaňskýho co tu chlastáme za vaší blbost vy nýmandi a teď si du užít s děvkama a šnupat koks tak čau cucáci"
  • tak je jasný že do vývoje se narve nemalej peníz .. samotná výroba pak stoji pakatel
    ale na to že původně chtěli na vývoj na kickstarteru 250k a vybralo se 10x tolik *7*


    no nic :) těch 8 až 10 sem o tom přemejšlel ale za tyhle peníze at si to namažou na prsa
    • Sak taky ty trubci co prispeli na KC jen defakto vyrobili ty G pro autora ... ale to, na co prihodili nikdy nevzniklo. Puvodne se totiz vyrabelo levny 3D kukatko, z displaye mobilu a resila se jen nejaka ta bizuterie kolem, aby to fungovalo.
      • Tí čo si kúpili DK1 cez KC dostali nielen DK1, ale CV1. Áno. CV1 dostanú stále za tú istú cenu bez príplatkov. Takže dostali 2 prístroje. Je to podľa teba málo?
  • Jako když na začátku řikal a chlubili se, že to bude cena 350$€ a nějak víc.. Tak se dalo čekat a očekávalo se, že to bude dražší třeba kolem 450$€ - 500$€...Ale že to hoděj na 700$€ - 800$€... mno je vidět, že když můžou tak z toho ty prachy chtějí vytřískat..
    A to se nepočítají všechny ty poplatky okolo, takže to vyjde ještě na mnohem dráž..
  • Lukyz
    Mě víc jak cena OR překvapil ten rage okolo tý ceny, opravdu lidi čekali, že to bude za lidovku?
    *1*
    • Cekalo se vskutku okolo 10k, zvlast kdyz to konkurence za tu cenu nejspis prodavat bude pri prakticky totoznem hardwaru. Ale je samozrejme mozne, ze i konkurence prekvapi a taky to osoli za 20.
      • Ani bych necekal ... ono se to nebude prodavat skoro vubec, ale ... konkurence se samozrejme bude chtit pripadne zahojit a tudiz cenu dost pravdepodobne vyrazne podleze.
    • Veskoslav
      Většina čekala cenovku okolo 10 000, stačí si pročíst diskuze, že spousta lidí měla schovaných oklo 10 na VR. Ne dvakrát větší...Tohle prostě přepálili. Navíc narozdíl od Valve (HTC), které už teď má lepší parametry, co se ví, jsem od tvůrců nějak neslyšel i jiné než herní použití v praxi (filmy fakt nepočítám).
  • tak a můžu se jít za desítku ožrat....když jsem četl, že OR zkoupil Facebook, myslem jsem že to pomůže držet slušnou cenu protože to budou chtít pořádně rozšířit, ale bude to asi naopak. Možná že výrobci komponent jim nedali jinou možnost, všichni chtějí vydělat. Co mě štve nejvíc je že tímto Rift nastavil nějakou hranici, a ostatní VR i kdyby to předtím chtěly prodávat za 400 dolarů, tak teď si vesele hodí cenu 848 USD a jsou v pohodě *16* PS: ""...chtěl jsem vytvořit kontrast mezi 350 a 1500 dolary, i když jsme věděli, že se budeme blížit ceně 600 dolarů."" == Prostě jsme vám kecali a teď nechápem že jste naštvaní.... za mě: NA*RAT za tu cenu radši 50palců 3d smart tv.
  • No, teď ještě zbývá odhalit cenu u Vive, ale pokud to bude cená podobná, tak mám-li být upřímný, největší šanci na úspěch bych dával Playstationovýmu VR, jehož pořízení s PS4 v porovnáním s Riftem + schopným PC vyjde o dost levněji (Sony říkali, že za jejich VR budou chtít podobný prachy, jako za samotnou konzoli).

    Třeba někoho zaujme tenhle článek přesně o tom:
    http://www.forbes.com/sites/jasonevangelho/2016/01/06/sonys-playstation-vr-stands-to-be-almost-3x-more-popular-than-oculus-rift-in-2016/
    • A myslíš, že u Sony jsou kouzelníci, nebo proč to bude asi levnější a utáhne to konzole? Bude to mnohem horší.
      • Což není předmětem mého příspěvku a samozřejmě, že vím, že obrazové parametry PSVR jsou horší, než u Riftu či Vive a výsledná grafika her bude odpovídat výkonu PS4. Jen si myslím, že prostě PSVR má největší šanci, protože tu už teď je skoro 40 mega VR schopných konzolí (oproti nějakým 13 mega schopných PCček dle údajů z toho článku, co jsem dával) a především to je nejsnadnější a předpokládám, že i nejlevnější cesta, jak mohou lidi začít s VR.
        • del0
          "40 mega VR schopných konzolí"

          lol, VR "schopných"

          True Joudásek detected.
      • Hardwarove jsou Playstation VR naprosto totozne, ba lepsi. Rozliseni je jen o malinko nizsi, zato maji frekvenci 120Hz. Design je o deset trid lepsi. S vykonem uvidime, ale predpokladam, ze v SONY nepracuji uplne blbove, aby vyrabeli neco, kam nebudou schopni tech 120 snimku poslat. Sam jsem na to ale docela zvedavy.
        • Design? Vážně si napsal design? To tě na VR opravdu zajímá? :D

          A co se zbytku týče, tak ta výkonná rafická karta má nějaký důvod. Zastaralé konzole s třetinovým výkonem nezvládají často ani 60hz výstup na televizi. Samozřejmě počkáme na testy, ale srovnatelná kvalita s Riftem je vyloučená.
          • del0
            Samozřejmě, že ho zajímá design, jako správného Sony fanatika. Je to zřejmě poděděné myšlení z dob, kdy si pár trubek tady v ČR myslelo, že Sony je nejlepší.
        • 120 snímků v 2160x1200 na konzoli, která nezvládne ani stabilních 30 v 1280×720 u poloviny her? Tak určitě *7*
          • Ale notak, alespoň svoje údaje bys mohl zakládat na skutečnosti, jinak ze sebe děláš tak trochu troubu.
            • Což ale opět není věc, kterou řeším a vyvracím. Tak dává smysl, že pokud chce OR komp s grafkou za cenu o kus více než celá PS4, asi na tom OR a jeho výsledná grafika bude lépe, že ano?

              Uvedl jsi: "konzoli, která nezvládne ani stabilních 30 v 1280×720 u poloviny her", což není pravda ani ve snu a pokud se nemýlím, vlastně není snad ani jedna hra na PS4 ve 720p.
            • skutečnost je, že současná generace konzolí nemá výkon to utáhnout v kvalitě srovnatelné s OR, to je prostě fakt, který snad musí dojít i tobě
  • Aj tak to teraz nemá zmysel kupovať. Kým sa na trh dostanú poriadne odladené a kvalitné AAA VR hry to ešte potrvá dosť dlho, a hrať infantilné casual blbiny, ktorými dozaista čoskoro zaplnia ten ich Store, fakt hrať nebudem. Medzitým začne rásť dopyt po vyššom rozlíšení, príde druhá generácia, snáď už so 4K podporou, ktorú súčasné PC zamozrejme nemajú šancu zvládnuť a sme zase na začiatku, kedy treba nové VR + nové PC *2*
    • doktorzhoror
      4K a 60fps
      • 60fps je na hranici bliti, taky narocnost sceny se ve hre meni. Pro kvalitni hrani je dobre mit alespon tech 90.
    • I s konzolema vyšlo vždy několik top titulů na přilákání zákazníků. Bylo by zvláštní, kdyby Facebook neměl smlouvu s pár zkušenými vývojářskými studii
      • Facebook investoval do Oculus a pomaha im vytvorit zazemie a podla Carmacka nejake tie technicke veci okolo big data, socialnych sieti a podobne ale asi nevystupuje v nejakych rokovaniach a zastupeniach. Ostatne toto ani nieje parketa Facebooku a herny trh je docela mimo ich posobenia (farmville a podobne FB blbosti do toho neratam). Samozrejme koli svojej velkosti keby Zuckerberg zdvyhol telefon a zavolal do EA ze potrebuje tam s niekym hovorit a dohodnut business tak mu asi nezlozia, ale momentalne to s tymi hrami pre Oculus vyzera fakt rozne. Zatial je viac slubov ako skutkov a po tych 3-4 rokoch co tu je DK1 a DK2 toho vela zas vyprodukovane nebolo.
      • Farmville VR is coming
      • Veskoslav
        Zvláštní to je, ale nemá. To už by je představil dříve.
        • Jak nemá? Dvě hry jdou spou s konzolí a hodně pochybuju, že od prvního dne provozu jejich Storu tam nebude co koupit. Navíc během prvního roku tam má být 100 titulů a ty se nedělají rok, ale roky, takže už se vyvíjí a mnohé jsou už určitě i hotovy na jejich storu.
          • doktorzhoror
            Tady nekdo dobre klika, co?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit