Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Firingo
    Jejich námitky chápu. Zároveň je třeba přiznat, to co už tady v komentářích padlo, tedy, že ve hrách prostě není dabing tak zásadní věc jako ve filmu. Což znamená, že jejich podmínky by se měli jednoznačně zlepšit a peníze bych jim jistě přidal. Na druhou stranu prostě nemohou čekat plat na úrovni filmových herců, kde se jedná o stěžejní prvek na rozdíl od her :)
  • TheGGG
    nestávkovali tak před rokem? To je furt ta samá stávka nebo už zas nová?
    • tam byl problém v tom, že chtěli aby mohli zaměstnávat jen herce co jsou v odborech, myslím.
    • ja vim akorat par let nazpet o stavce serialovych hercu (kratili kvuli tomu nektere serie)... ale o voice acting hercu do her slysim prvne... jo a jeste a to je fakt tak pred rokem... ale to byly cesky televizni daberi ... to s timhle moc spolecneho mit nebude *1*
      • TheGGG
        nah tak před 1-2 lety už VA protestovali, včetně velkých jmen jako Blum a Hale
  • To je něco jako stávka slepců jak dávali v Český sodě. :))) Opravdu, ale opravdu nevěřím, že je na trhu tak málo dabéru, aby si mohli tihle dovolit stávkovat. A klidně jim ty stvůry náročné na hlasivky pomůžu nadabovat za letenku a ubytování.
    • TheGGG
      to radši ne, zníš jako typický čecháček co nemá páru o tom jak je voice acting složitá věc...
  • Jasne, vzhledem k tomu ze dabing je asi tak tisicina promile toho co je treba na hre udelat, tak bych rek, ze sou placeny az az. Navic ... tamhle na ulici stoji asi tak miliarda lidi, ktery to radi a za polovinu udelaj.
  • restore
    Predpokladam, ze % zo zisku su iba vyjednavacia pozicia - ale ak by to preslo, ako sa asi bude citit programator, grafik alebo ktokolvek kto realne ten hre nieco aj dal a nedostava % ...
  • To že za film si herec řekne třeba 10 mega chápu, lidé často jdou na film s jejich oblíbeným hercem, ale že bych zahrál hru jen kvůli tomu, že tam je konkrétní dabér se mi ještě nestalo.
    • No mne sice take ne, ale treba obsazeni Master of Orion je pro mne zajimave a kdyby mne ta hra zajinala po herni strance rozhodne uz by to zvysovalo sance ze mne bude vice zajimat nez treba konkurencni ktera zname hlasy mit nebude...
      Nehlede na to ze i kdyz jsou doby kdy vedlejsi role dabovali udrzbari a uklizecky hernich studii v propadlisti 90. let, tak se dobry herec od spatneho pozna i kdyz je to jen hlas (a tuplem kdyz je to motion capter)... takze zlepseni podminek a pripadne nasledne nalakani lepsich hercu urcite neni od veci...
      • Tak nikdo dabérům nezazlívá, že si chtěj vyjednat lepší podmínky. To je celkem přirozená a pochopitelná věc. Na druhou stranu herecký obsazení ve hrách prostě neni tak důležitý jako ve filmech. Špatný herecký výkony můžou pohřbít i dobrej film. Ale těžko zabijou kvalitní hru. Samozřejmě, že mě potěší něco typu Hamillova Jokera v Batman hrách. Akorát to beru spíš jako příjemnej bonus, než jako nezbytnou součást herního zážitku.
      • To samozřejmě, ale to, že call of duty si zaplatí Kevina Spacyho mi hru opravdu neprodá protože je to call of duty. Samozřejmě si dabéři zaslouží víc, ale snažit se je dostat na takovou úroveň jakou mají filmový herci, kde jenom jejich náklady jsou hodně velká část rozpočtu filmu by znamenalo, že by nám chtěli prodat hru za kolik? 5000?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit