Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Gothic- klasická hra , bola v tej dobe veľmi svojská geniálna bola v tom že v tej dobe vychádzali izotmerické rpg tak táto hra bola v normálnom pohľade a asi jedna z prvých takýchto hier myslím že niekedy v roku 2001 , proste bola odlišná od tých hier ktoré nehovorím že boli zle ale boli z hora tu sa dal geniálne skúmať svet , príroda, hrady, tábory, výhľady a rôzne zákutia čiže grafika ani v tej dobe nebola najostrejšia z hľadiska textúr ale dizajn sveta a ručná práca , detaily boli geniálne jeden z najzaujímavejších svetov k tomu veľmi svojský originálny príbeh, úkoly, hudba a atmosféra. Gothic 2 bol takmer úplne podobný príbeh bol už trošku taký typický o tých drakoch ale aj tak bol dobrý svet bol zelenejší ale atmosfericko pekný . Oni myslím že použivaju z hľadiska grafiky stále rovnaký (Genome/Gnome) engine a vylepšujú na každej hre napríklad z hľadiska ostrosti textúr .A po čase prišla doba keď začali vychádzať hry ako gothic 3, oblivion, two worlds 1, 2, morrowind, drakensang, divinity 2 , dragon age 1, 2, arcania, skyrim, kingdoms of amalur a risen 1,2 z časového hľadiska zhruba 6 rokov z týchto hier si každý môže vybrať sám a posúdiť. Tieto hry nehovorím že sú zle ani dobre len to už nieje starý klasický adventurný gothic .u mňa je je naj v tejto dobe atmosferický fantasy stredoveký europsky zaklínač 1, 2 proste obdoba doby keď vychádzal starý gothic.
  • DarkHawk
    S optimalizaci u G4 sem problém neměl jelo mi to plynule.
  • CrocoRay
    Já hrál čtyřku jenom demo, a když opominu špatnou optimalizaci, tak mě nějak neuchvátila. Ale o to ani tak nejde jako spíše o to, že tu zmiňuješ tisíce kilometrů otevřeného světa. To je spíše znak série Elder Scrolls, ale první dva díly Gothiců byly pravý opak. Tam byly světy sice malé, ale za to plné různých jedinečných předmětů, skrytých questů, dungeonů a každý kout mapy byl v něčem jedinečný.

Ech, dodnes vzpomínám se slzou v oku na dobu, kdy jsem onemocněl, nechodil do školy a doma za compem prodával močálovou drogu v Novém Táboře *1* *3*
  • DarkHawk
    Hrál sem předchozí díly, ale nejsem žádný fanboy tehle série. Takže podobné vykřiky , že to není Gothic jdou uplně mimo mě. Hlavní je, že mě to bavilo. Pár kladných hlasu sem tu měl. Zřejmě od hráču, kteří na to mají podobně neutralní názor jako já. Jenže pak tu naběhli ti ukřivdění fanboyové a začli to klikat do záporu.*1*
  • vim, ze nejde jenom o grafiku, ale tato hra ji ma vazne extremne slabou
  • to jsi asi jeden z mála.. Arcania měla potenciál, ale jakožto fanouška předchozích třech dílu.. to bohužel vůbec nepotěšilo a už ani to, že celkově ten svět nepůsobil a nesnažil se ani tvářit jako předchozí Gothic.. btw JoWood zprasil třeba i takový The Guild 2.. pokud máš možnost zkus si zahrát předchozí díly, jestli jsi je nehrál :) Risen 1 má ke Gothicu mnohem blíž, než Arcania..

PS: hlavně.. aby tam šlo hrát za mága a zabíjel si zaklínače :D
  • Můžu se na něco zeptat?Hrál si Gothic1?
  • CrocoRay
    Taky se mi to moc nelíbí, ale asi se jen snaží nalákat na předobjednávky, u kterých to bude prý zadarmo.
  • Neni to trestny vydavat DLC jeste driv nez hru?! To si muze koupit jen magor
  • Já nějak nevim.
    Vypadá to perfektně, to jo. Prostředí pirátů taky můžu.
    Ale nějak mi nesedne jedna věc: První díl = inkvizice atd. a teď prostředí pirátský? Je to takovej divnej skok z tématiky do tématiky si myslim.

Tak uplně mi to nesedí.
  • DarkHawk
    Obrázky vypadají dobře. Mě JoWood nezklamal. Ja sem se u Gothica 4 bavil a nepotřebuju k tomu tísíce kilometru otevřeného světa a stovky zbytečných předmětu v inventáři.
  • Jé, tak ono už to vyjde v dubnu, (já myslel že až v listopadu *15* ) to se těším. Jednička byla perfektní. Dobrá hudba, pěkná grafika, počasí, propracovaný svět a dobré RPG prvky a celkem dobrá hrací doba, snad tyhle věci zůstanou a třeba se i zlepší.
  • No uprimne me JoWood nezklamal, to ze serii poslali do kytek se vedelo docela dlouho, takze ve vysledku ke zklamani nedoslo. To proste byl jeden z projektu, ktery mohl pouze a jedine prekvapit. Po zahrani dema, me to pouze utvrdilo v tom, ze davat penize za takovy "Gothic" 4 nebude uplne vhodne. Recenze i komunita mi dala docela zapravdu.
  • Leonidasss
    Gothic je srdcovka (teda aspoň první dva), snad nás Piranhe nezklamou tak, jako se to povedlo JoWoodu.
  • Odulin
    Podle nadpisu jsem si chviličku myslel, že hra už někde unikla na veřejnost, než mi došlo z jakého je prostředí *3* Každopádně se těšim.
  • trolo
    uvidime.. zlava na steame to isti.
  • BoB.2
    První "Gothic" na kterej se moc netěším snad budu m_le překvapen. *11*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit