Přejít na výpis diskuzí
Oficiální nástroje pro modování Zaklínače III jsou venku, děj se vůle tvůrčí
14.8.2015 | Adam Homola
107 příspěvků
-
Třeba se s tou hrou začne něco dít a ještě z toho možná moddeři udělají hru, která bude bavit i mě, člověka, kterému se Witcher 3: Wild Hunt bohužel moc nepozdával.
Těch cca 15 DLC, které dosud vydali, mě přijde jako nastavovaní omáčky. Po kvalitativní stránce, to do hry v podstatě nic nepřidalo - alternativní vzhled Ciri? tý brďo - must have! :-D jiný brnění - must have! (ironie).
Na tu hru nadávám, protože jsem se po několika letech zase trhnul a koupil si PC titul - jinak již nehraji, jediné co rád pustím je War Thunder. Ta hra mi přijde teatrálně nevyvážená, ALE HLAVNĚ ZOUFALE NUDNÁ! repetetivní questy, trapný otazníčky na mapě, který jsem po cca 6 hodinách už ani nechtěl odkrejvat - protože tam bylo tak leda 20tý místo moci, nebo hnízdo příšer. Rádoby obrovskej herní svět, kterej je ale úplně o ničem, nebaví vás tam nic odkrejvat, všechno se neustále opakuje. Tak tam nacpali pár milostnejch scén, aby převážně mladší hráčský obecentstvo ryčelo nadšením :) Myslím, že pojem RPG není jen příběh - ten má Zaklínač z hlediska scénáře určitě promakanej.
Ale ty ostatní herní aspekty mě prostě rychle přesvědčili o tom, že hrát jen kvůli tomu, abych se dozvěděl, jestli plácnu Ciri bude mít lesbickej vztah s Yenn - je mi úplně jedno, jako celá ta hra, kterou pro mě subjektivně poláci uplně domrdali.
MIluju Baldur´s Gaty, proseděl jsem hodně času u Might&Magiců, Gothiců, System Shocků, Deus Exů....ale touhle hovadinou holt zůstanu nepolíben.
Stejně jako těma "mange hentai bukkake" (osobní pojmenování rejžožroutskejch her) blitkama allá Final Fantasy. To jsem nikdy nechápal - co na tom kýčovitym vizuálu vidíte a co vás na tom scénáři pro 12 letý děti baví? protože nikdo jinej, než 12 letý dítě a tydít ty jejich přiteplený, cukroušský videa s okatejma panenkama a blbečkama s mečem jako mrakodrap prostě nemůže brát vážně. Uffff.....musel jsem si ulevit a kde jinde, než tady v Mecce, kde je nejvíc Zaklínačů a teplánků, který stříkaji z mange :-D -
-
Tak tak, a toho generickyho trashe ... neustale mas plnej (naprosto nepouzitelnej) inventar vseho moznyho bordelu, kterej je ti zcela nanic. Navic se ho prakticky ani neda nijak zbavit, resil sem, proc porad nosim 200kg zateze ... a ony prej knizky, a jedinej manik kterej je vykupuje, ma 200 zlatejch ... lol.
Pritom takovy naprosto zbytecny prace (a penez) co muselo stat udelat desitky ruznych mecu, zbroji ... a vsechno knicemu, protoze to vubec nanic nepotrebujes, a nijak to nevyuzijes.
Evidentne doufaj, ze si tu hru hraci napipsou sami. Stejne jako v pripade TES ...
Navic je Geralt zjevne sklerotik, protoze si ani nepamatuje, co kde videl za potvoru a jak silnou, takze kdyz nekde narazis na ten otaznik kterej hlida neco moc silnyho, za 1/2 hodky si stejne uz nepamatujes jak moc silny to je. Hromadu qstu nejde dokoncit, nebo se ze zcela neznamyho duvodu za nesplneny oznacej, nebo se prozmenu splnej, aniz bys vedel proc ... a to plati i s nejposlednejsim patchem.
Za napad pri loadingu prehravat video by pak meli tvurce pribit za kule na vrata, protoze koukat po 30, 50, ... na totez, to je na zabiti. Dohral sem to, ale vic nez 1/2 otazniku na ostrovech (predevsim ty trapny ve vode) sem odignoroval, stejne jako zjecne primarni herni soucast ... karty. Ty to vnucuje na kazdym rohu a zcela zjevne jen proto, aby snima clovek travil hodiny a hodiny ...
Mno a nektery sceny "vlivu rozhodnuti" ... sem nejak vubec nepobral a vubec nepochopil, jakyho rozhodnuti ze se jako tycou. Coz opet beru za zasadni vadu hry, kdyz si hrac neni vedom toho, ze nekde neco zvolil a proto se neco stalo. Ne ze by to ve vysledku nebylo uplne jedno.
-
-
Modovat by potřeboval příběh v poslední čtvrtině hry - po dohrání 3/4 hlavní linie a kupy vedlejších a zakl. úkolů to (z mého pohledu) postupně padá do nudy a stereotypu. SPOILER: Úkol posbírat pomocníky na finální boj s Divokým Honem, tzn. vrátit se do už navštívených lokací a všechny je obejít je už úplně zbytečně nastavovaná kaše, která sráží atraktivitu pokračovat v hlavní linii na 0.
-
akatosh hodně zoufale tu vnucuješ svůj divný názor, prostě někdo má rád rpg v propracovaném světě a někdo hack n slash s metrosexualem a 400 kilovým mečem
-
Proboha těm japanofilům to prostě nedá spát. Kluci smiřte se s tím, že takové kvality jako Zaklínač nebo Gothic ty vaše wierdo games nikdy nedosáhnou.
-
-
už dávno dosáhli i překonali. Chce to si aktualizovat datábazi... Dragon' s Dogma, Dark Souls, Demon Souls a Bloodborne přesahují vše, co za posledních x let splodil západ s velkou rezervou. Navíc artově je Bloodborne asi to nejlepší, co jsme měli možnost vidět, taková stylizace se nevidí každý den. Všem masovým casuálům přeji krásný den se Zaklínačem či Divinity 2. Uživejte západní kýč :)
-
-
"Dragon' s Dogma, Dark Souls, Demon Souls a Bloodborne přesahují vše, co za posledních x let splodil západ s velkou rezervou."
Kk & whatever, nicméně diskuze o mlátičkách je vedle. Tady se probírá RPG. -
-
tak určitě nám zde vysvětlíš a o obhájíš si tím názor, proč např. Dragon's Dogma není RPG. Díky předem, rád si poslechnu tvoje teze :)
-
-
Dragon's Dogma? To myslíš tu mlátičku, nad kterou tady pan japanofil onanuje jako o herním vrcholu, kterému se západ nevyrovná a která má na Metacriticu 78 / 8.3, což je méně, než Witcher 3 nebo třeba Pillars of Eternity? KK. Každý je tady zvědavý na takový funboyský plky. *15*
Mimochodem, nikde sem nepsal, že DD nepatří pod kategorii RPG. Patří tam, protože obsahuje prvky RPG. Nicméně tam patří stejně jako tam patří hry typu Diablo nebo Borderlands. To znamená hlavně řežba a roleplayingové možnosti nulové. Teď mi pojď Ty vysvětlit a obhájit si svůj názor, jak tam je hrozně moc roleplayingu, protože si můžeš vybrat, jaký si vezmeš armor, jestli potvoru podřízneš nebo umlátíš zepředu nebo si necháš dávat rány a budeš si jakože hrát na rytíře (podle této "Vogonské" logiky je i roleplaying v Doomovi, kde si můžu hrát na řezníka s motorovkou nebo na tichošlápkla s brokovnicí - a změní to samozřejmě gameplay - lol). Pojď mi popsat ten combat, jak je dobrý a jak je combat nejdůležitější prvek v RPG, v žánru, který nikdy o combatu nebyl. *15* -
-
btw proč jsi do huby bereš něco, co jsi nehrál? DD jsi viděl tak pět minut na youtube a v Dark Souls tě vysekal první boss a pak jsi s brekem šel na diskuze dělat ze sebe p*ču :) Nesnáším lidi, co kritizují něco, co nehrálí. Samozřejmě Dragon Dogma není žádná mlátička, je to klasické sanbox RPG s fantasticky zábavným combatem, který nemá obdoby a překonává milionkrát, to co jsem me viděli v CRPG a hráč to vtáhne milionkrát více do hry než nudná click and point myšařina, proto je DD daleko více pro mě RPG než cokolik jiného.
-
troska co vytahuje Metacritic. *15* Prostě Del0. Na nic se nezmůžeš, jen na agresivní mluvu bez argumentů
-
-
-
-
Jen tvůj osobní názor. Nic víc...
-
Myslis tie klasicke azijske hry podla hesla "zabi vsetko co sa pohne a ked na to nemas pregrinduj sa cez to". Ano to je naozaj strasne nepristupne masovemu publiku a zaroven neskutocne narocne ;-) Kde sa hrabu zapadne rpg s alternativnym dejom , prepracovanymi NPC a obmedzenymi zdrojmi na leveling.
-
-
tak určitě je to nepřístupnější než casualita Witcher 3, kde je tak blbé A.I, že ani neútočí na hráče *15*
BTW Skille Mantorku jak to máš s Defiled Chalice, já teda na NG+ mám teda docela problémy, je to masakr. Zajímalo by mě, co taková skilla jak ty se s tím vypořádala... -
-
Tak u neho treba vediet aspon citat, Souls zvladnu aj analfabeti ;-)
Bloodborne som nehral, nehravam na konzolach, ale tak asi by som to dal ako vsetky ostatne souls, kedze to nekladie na hraca ziadne naroky okrem trpezlivosti. Na NG+ maju naozaj kvalitne zvysovanie obtiaznosti..zvysit HP a silu utokov...sooo revolutional ;-) -
-
Cize remiza so souls? Obe zvladnu aj analfabeti? Je to mozne u Souls som si tym isty, kedze tam je takmer nulova interakcia s prostredim, dialogy takmer ziadne, vsetky predmety krasne svietia do dialky.
Idealna vybavenost na ne je cinsky negramotny farmar, vysoko odolny voci repetitivnosti a trpezlivy na grinding.
U Witchera si tym nie som uplne isty, predsa len viac interakcie, viac moznosti, dialogy co maju zmysel pre hru...ale tak verim ti, kedze vravis z vlastnej skusenosti, mozno ma witcher naozaj tak nizke mentalne naroky ako souls hry. -
takže jsi pod analfabetem? Ok, zaznamenáno! Jinak v tom případě Witchera 3 zvládne i duševně chorý rom z Ostravska, který vypne titulky a bude poslochat Polštinu. Hledat červené stopy pak zvládne i jeho pes :)
-
-
-
-
A ty asi nevíš co znamená slovo kýč když jsou tvoje oblíbené hry viz. ten odpad nahoře.
-
-
nebreč casuále *15* jednou dospěješ a pochopíš *3*
-
-
To je jasné když jsou miliardy asiatů kteří to kupujou. Nicméně v těchto končinách takový úspěch nemají. A těžko posuzovat arty, každému se líbí něco jiného, mě se například tyhle japan style hnusí.
-
-
neboj Zaklínač 3 je daleko větší masovka než to, co jsem vyjmenoval za hry.
-
-
-
-
super. Konecne sa bude dat hrat witcher 3 z vlastneho pohladu.
-
-
Take jednoduche to nebude. Hra na to nie je vyvinuta.
-
-
Víte co se dá považovat za patetickej příběh. Narodím se vychotím nějakou tu školu v mezidobí klátím děvčata a ožírám se, začnu chodit to práce, ošustím kolegyni a rozmnožím se 3 krát změním práci a nechám se povyšovat. Volný čas strávím ze začátku v barech, pak doma. Mým dětem se narodí děti. Manželka umře, já skončím v domově důchodců a umřu. To je ten pravý patos, příběhová ruina.
-
-
jaky si to udelas takovy to mas, cele, krome toho ze umres je jen a jen tvoje vina a problém:)
-
-
Koukám že máš hodně zjednodušený pohled na život... Nejsi ty jedináček náhodou?
-
-
Ano, ja uz mam zjednodusenej pohled na život, to slozite mam uz davno z krku:)
-
-
Jak tě tady tak pořád poslouchám, tak mám pocit, že už ti je osmdesát let a už jenom čekáš na to finální odebrání se do hrobu.
-
-
Já jsem opravdu z Valmezu.
-
Fallanga, ty seš fakt Valmezák nebo to tam máš jenom tak?
-
Jo, to mas pravdu ze souvisi. Problém je ale v tom ze jsou dva druhy znalosti, tem prvním ja rikam zenske znalosti, takzvane co si neprecte nebo ji to někdo nerekne tak nevi, a pak jsou znalosti zpusobene praxi, realne znalosti. A prave v diskuzích se dost často pouziva ta zenska verze, tak ja to moc za argumenty nepovazuju. A vlastne znalost z praxe taky moc za argument nepovazuju..i když..asi jo:)
-
Rozený detektiv.
-
vygooglil jsem si tě. Pardon 17
http://www.zing.cz/profily/20226/fallanga -
Na nástěnce jsem svůj věk nikdy neměl. A já jsem se s ním nehádal, jen jsem upozornil, že gramatika je příšerná. Předtím jsem v tom vláknu nenapsal ani jeden komentář, takže se mě ona hádka nijak netýká.
flash: Argumenty a znalosti spolu blízce souvisí. -
To by me zajímalo proc si myslis ze argumenty jsou nejdulezitejsi. Ja bych spis řekl ze to budou znalosti a v dnesni době taky jak koho umis co nejefektivněji poslat nekam:)
-
Měl jsi to kdesi napsané na nástěnce. Jinak myslíš argumenty typu chybí ti tam čárka? Ano, to jsou argumenty typu šestnáctilého všeználka.
-
Mohu se zeptat, kde jsi zjistil můj věk? Nikdy jsem nenapsal kolik mi je. Navíc, od kdy je věk v diskuzích důležitý? Hlavní jsou argumenty, nepletu-li se.
-
pokud má čárky ve větách, tak je mi ostatní úplně jedno a nemusím si hrát na učitelku pravopisu. K pochopení textu je dobré psát čárky mezi větami a odstavce. To mi stačí. Jinak tam má možná automatickou kontrolu pravopisu, takže mu to automaticky občas hodí čárku nebo háček. Jinak přestaň si hrát v šestnácti na všeználka, takoví jedinci jsou kurevsky neoblíbení... Dopadneš jako Veskoslav :)
-
Já ho nepeskuji, jen mi přijde divné, když si interpunkci píše jak chce. "No tolik me zrovna není, ale mam známého..." Uznej, že číst tohle je za trest. Jednou tam tu interpunkci vrazí, jindy ne. Co to má za smysl?
Posuzovat lidi podle věku je velmi dospělé, pane lole. Že vy jste jeden z diskutérů na Novinky.cz? -
Fallanga hloupý šestnáctiletý spratek tu někohu poučje. To je úplně v prdeli. Běž si tahat kačera fracku nevycválanej..
-
tezko rict jak to je, hacky a carky me to občas nekde doplni samo a s pravopisem si vazne hlavu nedelam, pisu jak mi to prijde pod ruku, preci jen nepisu zivotopis na pracovni pohovor. me spis udivuje ze nekoho porad bavi lezt na herni forum a nekoho peskovat za pravopis..neni to nuda..k cemu ti to je?
-
Doufám, že ten tvůj známý píše s interpunkcí a bez chyb, protože ty sis očividně vymyslel vlastní pravidla.
-
No tolik me zrovna není, ale mam známého co mu je 76 a zrovna hraje Diablo 3, nastesti nechodi na fora, to by jste teprve zazily názory..ja sem ještě zabar:)
-
-
Docela tě lituji.. Jednoduchý život. No fuj! Máš potom vůbec pocit že žiješ?
-
-
jelikož jsi ještě maly kolousek a zivote vis asi tolik jako kocka o programovani, tvoje usudky na moji adresu jsou hodne zabavne:)
-
-
-
-
-
-
No jo Loláček náš DS fanoušek jede bomby.A flash s IQ jacka se přidal.Tihle dva snad hnijou u každé diskuze u W3.
-
-
hele ho. Veskoslav. typický představitel Witchers kiddos *15*
-
-
Ty houby co žereš tak bys měl přestat.Je to solidní svinsto.
-
-
podle mě si velice hloupý, pokud si myslíš, že tě tu někdo nepozná. Bomby, IQ Jack, vyjadřovaní jako z pomocné *15* Veskoslav *15* Hlupák hlupáku a největší fanda casuality jménem Witcher 3 *15*
-
-
Ejjj ty bisťu, nebudeš ty ďaleko od pravdy, všetci si pamätáme na sklebící se bestii a presne tento štýl vyjadrovania sedí tomu tragédovi z pomocnej školy *15*
-
-
-
-
-
To je sranda jak to kotouls fandové nezvládají *1*
-
-
Kotouls je Witcher 3? Každý znalec her dobře ví, že mistr v kotoulech je Geralt. Za poslední dvě hry jich udělal miliony *15*
-
-
Tak možná když si defekt a hraješ to na konzoli. Já kotouly používám jen vyjímečně.
-
-
Vypada to tady jako ukazka filmu blby a blbejsi - Lol velky zastance hry, ve ktere texty nepresahuji delku zachodoveho romanu a ktery povazuje pozadavek na vylepseni boju v DS o realistickou fyziku a upravy soubojoveho systemu za rouhani + Drizzt, ktereho ohromilo a velmi se mu libilo DAO2, a po odehrani vice nez 100 hodin Z3 tvrdi, ze jej zacal nudit a nejedna se o dobrou hru. Sam mu ovsem dava 8,5/10. Ti vzdycky pobavi.
-
-
Ty jsi ale z nich nejblbější. Pokud někdo chce hodnotit tak velké hry jako je W3 nebo Skyrim, tak prostě ty hodiny tomu musí dát, musí dělat questy a musí sjet celý příběh, aby to mohl hodnotit. Witcher je jen průmerná hra s velkým hypem. Zabugovaná hra s velice hloupou A.I, která dosahuje největší demence v herním A.I. Ta tupost se neobjevuje náhodně jako např. v prvním Dark Souls, ale zcela pravidělně. Zkus se podívat na gameplay se Smutným na Games.cz a hned v prvních minutach je ta demence A.I ukázana. Hře chybí jakákoliv výzva, bossové jsou primitvní a porazíš je na queen a spamovani kotoulů. Není potřeba žádná taktika, pohyby mají všichni bossové dost podobné. Příběhove se to tady dole rozebíralo docela dost, k tomu nemám co dodat, snad jen to, že ten politický thriller ze dvojky mě teda bavil více, než tahle záchrana světa. Questy v hlavní linii nejsou špatné, ty vedlejší jsou pak jen o hledaní červených stop na mapě a to se opakuje desítky hodin. Nádherná je grafika. Svět je obrovský ale prázdný. Je naplněn balastem pod značkou ?.
-
-
-
Další zbytecnost pro lidi co si mysli ze dokážou byt lepsi nez placeny vyvojari. jeden z tisice modu se tomu mozna priblizi. Ale hlavne ze komunita zije..jucheej *7* *7*
-
-
"Další zbytecnost pro lidi co si mysli ze dokážou byt lepsi nez placeny vyvojari."
Souhlas. Ten skvělý inventář z Oblivionu nebo levelování itemů, to může vymyslet jen placený vývojář. -
-
nebude to tím, že "placený vývojář" často nemá ani právo vymýšlet, ale jen splní zadání kravaťáků, kteří ho platí? *1*
-
-
Flashi flashíku, kdyby jsi to aspoň myslel jako trolling...
-
-
-
O čem je vlastně ten hlavní příběh. Jsem pořád četl, jak je to skvělé a po dohrátí si říkám, že jsem asi tak hloupý, že jsem ten hluboký skvost nepochopil. Fakt to bylo jen o hledaní Ciri a zachráně světa. Vážně? *15* Pokud se pletu, může mít říct hlavní myšlenku hlavního příběhu. Díky. Příběh mi připomíná limonádu ve stylu StarCraf 2...
PS. Tady se jasně ukazuje, že i když tam dáš retrospektivu a flashbacky, tak to chytrou hru neudělá. Opak je často pravdu a tady je to krásný příklad... -
-
Co na to říct... od té doby, co vzniklo Stmívání a 50 odstínů šedi, má i Jízdní řád poutavý děj. A rozhodně lepší než obě jmenovaná díla.
Takže, zpět k W3: Opravdu si myslíš, že má ve světle těchto "děl" až tak špatný příběh? *1* -
-
taky tvrdím, že příběh Witchera 3 je jednou z nejslabších částí té hry. Byl výrazně horší než ve Witcherovi 1. Zvlášť Act1, ve kterém Geralt hledá Ciri byl přišerně natahovaný.
A esenci příběhu ti říct můžu, protože jsem četl jak Sapkowského knihy, tak hrál oba přechozí díly.
Ciri je dítě starší krve, které má moc vytvářet portály skrze světy a cestovat nimi. K pochopení pozadí Divokého honu je potřeba znát historii elfů - Aen Seidhe a Aen Elle. Původně to byl jeden národ, který se později rozdělil, zatímco jedna část ve světě Zaklínače, druhá utekla před lidmi do jiného. Tento jiný svět je však na pokraji vyhynutí, proto zoufale hledají Ciri, aby jim dala moc cestovat světy. No a celý příběh Zaklínače 3 je o hledání Ciri a boji s divokým honem se spoustou kliček mezitím. Pokud jde o Bílý mráz, tak je z Ilithinina proroctví ze Sapkowského knih, kde bylo předpovědno, že Ciri zachrání svět.
Prostě ten příběh je nic moc. Witcher 1 nebo jakákoliv hra od Bioware jsou v tomto lepší. -
-
Jsem fanoušek her od Bioware, ale opravdu si myslíš, že DA2 mělo lepší příběh než Zaklínač 3?
-
-
No, to je zajimava otázka, protože pribeh v obou hrach za moc nestal. Minimalne si muzou podat ruce.
Hmm..me se mozna ten v DA2 libil vic..heh -
-
-
-
No druha tvoja veta to uplne vystihla, zvysok si uz pisat nemusel ;-)
-
-
ale nejseš schopen říct, o čem to je co? Táhni raději na sector, pokud nejsi schopen diskutovat. Rád si poslechnu od tebe v čem je hlavní hloubka celého příběhu...
-
-
Ale ved ty nediskutujes, len trollis, naco s tebou stracat cas. Witcher je pribehovo, atmosferou , detailmi a celkovo spojenim knizneho a herneho univerza vysoko nad sucasnou hernou produkciou a nad vtipmi od Bioware. Naco drat klavesnicu viac ako je to potrebne ked pre lola je najlepsi aj tak pribeh typu.."chod a zazvon na dva zvony" nez mnostvo mikropribehov NPC postav s vlastnou osobnostou v uveritelnom svete.
-
-
zazvoň na zvony nebo hledej 50 hodin Ciri. Prašť jak uhoď...
-
-
Pán prstenů je jenom o cestě do Mordoru, ale i tak je to jedno z nejlepších literárních děl vůbec. Holt, v jednoduchosti je krása.
-
-
-
O vztahu Ciri a Geralta? Třeba?
-
-
o tom jsou snad knižky ne? *15* Jinak rozveď tu myšlenku, jak je vztah o Ciri a Geraltovi naplňen při hledaní Ciri, který zabíra 3/4 *15* Nemyslíš snad ty tři rady podle kterých se určí, jak to dopadne v té věži?
PS. CD Project jen kopíruje událosi z knížek a vytvaří ve hrách dost podobné situace, ale celkově to prostě pospolu nedrží a nedává to ani smysl. Celkově ta trilogie vyšumí úplně do ztracena. O čem to vlastně bylo? Celkově je trojka pro mě zklamání.
-
-
-
-