Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Outer Worlds je solidni RPG, ktere me pri hrani bavilo, ale ode me si odnasi nepopularni titul nejzapomenutelnejsi hry roku. V podstate stacilo tyden od dohrani a ja ani nevedel, co jsem to tyden zpatky vlastne hral. Velka skoda.


    Devil May Cry 5 je urcite kvalitni hra ale pro me docela zabita az zbytecne prekombinovanym soubojovym systemem, stridanim postav behem kampane a tak z 50 procent vylozene spatnym level designem. DMC4 me bavilo hodne, DMC Devil May Cry take, ale petka mi proste k srdci neprirostla. Pritom to byla moje nejspis nejocekavanejsi hra tohoto roku.


    Nakonec mi nejvic vyrazil dech Sekiro. Prvni souls-like hra, kterou jsem hral (pokud nebudu pocitat Salt and Sanctuary, o ktere se to rika take, byt je to 2D) a hned trefa do cerneho. Paradni soubojak, skvela atmosfera i design, proste pecka.


    A prekvapeni roku za me NFS Heat. Vlastne prvni NFS od prvnich Shiftu, ktere jsem hral a podle me se povedlo. Skvely arkadovy jizdni model, dobre trate, bavilo to po celou dobu.

  • Coffin.Corner

    Anno 1800 - po dvou nemastných a neslaných dílech z budoucnosti, návrat v nečekaně dokonalém stylu.

    Metro Exodus - nikdy bych si nepomyslel. že budu tak unesený ze střílečky, ale Rusové holt špínu a zmar umí :) Atmosféra jakéhokoliv Falloutu je proti Metru veselou pohádkou pro děti... 

    Phoenix Point - má zatím své mouchy, ale konečně rovnocenná alternativa k XCOM.

    Transport Fever 2 - poprvé mám pocit, že Transport Tycoon něco šlape na paty :)


    • Marines

      Opravdu myslíte, že Transport Fever 2 v současné konfiguraci je důstojný nástupce Transport Tycoonu …? 

      • Coffin.Corner

        Nemyslím si že je nástupce, jen že mu slušně šlape na paty :)

    • Až na Transport Fever, který jsem nehrál, bych to nenapsal lépe.. 

  • dohrál jsem Death Stranding před týdnem - nemůžu na to přestat myslet,furt poslouchám soundtrack a vzpomínám jak úžasná cesta to byla a co všechno se tam dá najít..neříkám že tj hra bez chyb ale tolik různých emocí ve mě žádná jiná ani zdaleka neprobudila. Doufal jsem v podobný konec a plakal jsem :) Rozhodně to doporučuju všem co neberou hry jen jako rychlozážitek v nudném večeru

    • iSpirit

      mám to stejně, jsem rád, že to tady někdo napsal i kromě mě

  • iSpirit

    Death Stranding je silný zážitek. Mám z té hry pořád skvělé pocity. Např. když jdeš bílou tmou, zakopáváš, nemáš energii, nemáš vodu. Nic nevidíš, dítě řve a pak uvidíš deštník, kde si zpočneš, uklidníš dítě a začne hrát Low Roar od člověka, který to tam vložil. Do teď mám husinu. Myslím si, že je to vskutku první AAA art hra na této generaci a ne žádná vyhulená hipsteřina. Je to fakt meditativní cesta. Jen to chtělo více hardcore boss-fighty, automatické seřazovaní věcí do batohů, důraz nákladu na motorku, lépe zvládnutou třetí kapitolu, lepší engine, lepší A.I. Tady jde vidět, že ten engine tvořili pro hloupější hru stylu Horizon. Když si vzpomenu na A.I v MGSV, tak jde vidět, že ten engine je jen krásné pozlátko. Naštěstí je to spíše poetická, meditativní cesta, proto ten mizerný engine tu hru nepotopí.

    • TheGGG

      proč tu zase trolluješ, decima engine je jeden s nejlepších enginů dnešní doby a pro open world hry je naprosto geniální...

      • iSpirit

        https://www.youtube.com/watch?v=aVPXKdSEGNQ&t=155s


        ne, není.

        • TheGGG

          a tím se snažíš dokázat co? Horizon byla výborná hra, rozhodně lepší jak overrated zelda, která je navíc graficky tak 10-15 let pozadu (slabý HW). Jestli tento výpotek nějakého nintendo fanboye má být tvůj důkaz, tak jsi opět selhal. Z toho videa je spíš vidět, jak zelda šíleně zaostává za dnešním standardem

          • iSpirit

            snažím se tím dokázat, že ten engine kromě grafiky nic neumí. Kojima když měl čas na Fox Engine, tak počítal s fyzikou, A.I a ještě 60FPS. Tenhle engine počítá jen s grafickou krásou. Zelda je mi u zadku, jen je to hezké porovnání. Mohl jsem hodit např. Far Cry 2, kde je ta interakce fantastická.

            https://www.youtube.com/watch?v=qEGWtyJAkO0

            tady další díl zeldy vs horizon.

            • clovicekO

              Souhlasím s tím, že Zelda Breath je bezkonkurenční RPG. Spolu se Zaklínačem III na špici, každý trochu jinak. Nicméně Fac Cry 2 dát jako příklad fantastické interakce? Ano, pálení trávy bylo udělané dobře, ale to bylo všechno. 

              • Maxianimal

                Reakce na příspěvek:

                Podívej se prosím na to video, zdaleka t o není jen o pálení trávy. 

              • 0011

                Reakce na příspěvek:

                Nikdy bych nečekal že se zastanu iSpirita, ale ok here we go - Nesouhlasím, Zelda není RPG a tedy není na špici se zaklínačem, ale na špici ve svém žánru akční adventura, kde skutečně konkurenci prostě nemá, ale to GW nikdy nepochopí, jim jde o naleštěný exkrement který nic neumí ale vypadá hezky a to co u jiných her kritizují je jinde ok. V Zeldě je prý prázdný svět, ale oproti Death Stranding to působí jak Václavák v poledne vs prázdný Strahovský stadion o půlnoci, hlavně že muh Graphics muh story, muh Kojima-sama a hratelnost zmáčkni tlačítko abys neupadnul, proto nesnáším  jákékoliv fanboje ale nejvíc ty Kojimovi a Sony, jsou jak otravná sekta. Co se týče Farcry 2, nejde jenom o pálení trávy, šlo například zastřelit nepřítele skrz dřevěný plot a další věci, co v dalších dílech už nejsou. Plaňky z dalších dílů bych bral, potřebuju udělat nový plot a hodilo by se mi něco co vydrží výbuch granátu bez poškrábání laku, možná je to nezničitelný nátěr. Dobře žerty stranou FC2 zabíjel hlavně špatný respawn nepřátel, co se týče herních mechanik a hlavně jejich logiky je to nepřekonaný díl série, bohužel není nejzábavnější, u mě to navždycky bude jednička.

                • clovicekO

                  Reakce na příspěvek:

                  Btw. nechápu proč není Zelda RPG? Role-playing game. Hraju od začátku za Linka, hrdinu, který se po sto letech probudil, aby zachránil princeznu a království. Kdybych měl vyjmenovat svých TOP5 RPG, je to Witcher III, Zelda: Breath of the wild, Fallout 1, Fallout 2 a Zelda: Oracle of Ages.

                • clovicekO

                  Reakce na příspěvek:

                  Jo přesně, jednička, hra, která pro mě byla v 2004 naprostou revolucí v grafice, je dnes už praticky zapomenutá "vykopávka", kterou nezná tak 80% lidí, co paří novější díly. Přitom jednička vybudovala značku, kterou nezničila ani dvojka, což byl odpad. Asi nikdy nezapomenu na ten první okamžik, kdy jsem vykoukl z tunelu na tu krásnou pláž s modrým nebem a zelenýma palmama :) plus perfektní intro, a sympaťák Jack Carver. A samozřejmě trigeni, kterých jsem se bál tak, že jsem si říkal, že PC hra už lepší být nemůže :)

                  • 0011

                    Reakce na příspěvek:

                    Osobně si myslím, že ho překonal Stalker, nejraději mám jedničku, ale nejlíp se mi hraje trojka, atmosféricky je to už od začátku někde jinde, ale překonal zdánlivě nemyslitelné - AI far cry jedničky. Od té doby mě žádná openworld střílečka nezaujala, ale FC je u mě pořád v tomhle žánru stříbro.

                    • clovicekO

                      Reakce na příspěvek:

                      To je fakt, STALKER má taky super atmosféru. Bohužel jsem jedničku nikdy nehrál, začal jsem na Clear Sky, která mi ságu zhnusila a zkusil jsem až nedávno Call of Prypiat s Datastor packem, a to je skutečně nářez. Perfektní zážitek!  

                • iSpirit

                  Reakce na příspěvek:

                  ach jo. jako zapšklý fanboy N si se tu ukázal pouze ty. 

                  • 0011

                    Reakce na příspěvek:

                    Nechápu proč, Zeldy obecně nemám moc rád, ale BOTW bych zbožňoval i kdyby se ta hra jmenovala jinak a vyšla na androidu. Switch jsem ani nekupoval kvůli Zeldě, ale protože to byl launch titul tak jsem se k ní dostal, Ocarina mi přišla ok, Majoru nesnáším.  Kamarád má PS 4 slim takže nemám jenom YouTube zkušenosti - DS  co se hratelnosti týče souboje jsou zklamání a hlavní náplň - cestování není zábava, třeba když tě chytají ty černé ruce. Cestování v Zeldě je naopak tak zábavné že nepoužívám Fast travel a i ta motorka se mi tam ovládá líp. Já bych DS a Zeldu nikdy nesrovnával, takhle z toho vyplynula předchozí diskuze, jestli se ti líbí DS tak ti to neberu, já mám osobně od něj nejradši Guns of Patriots (vypůjčená PS 3, kvůli tenkrát skvělým recenzím) ta je naopak moc krátká. Z toho cos napsal se ti hra líbí sama o sobě, to sice nechápu, ale respektuju já mám rád BOTW proto, že to je Gothic 5 mých snů, akorát autoři gothicu jsou tak nekompetentní že by takový projekt nebyly schopný realizovat. 

            • TheGGG

              krásná grafika a krásné efekty jsou důležité, zeldu jsem měl možnost vidět a ta hra je jak z éry ps3, že tam hoří trává nic nemění na tom, že efekty jsou nijaké a o AI se toho taky moc říci nedá. 60fps pro mě nic neznamená, hry jako horizon nebo mgs5 jsou ve 30fps naprosto v pohodě. Far cry 2 je další příklad hry, která je tak špatná, že nějaká hořící trává to fakt nezachrání. A i tam byla AI mizerná. Tedy v podstatě jako v každé hře. Ani ten MGS5 neměl nějak geniální protivníky. V podstatě nabíhaly do baráku a nechali se kosit jako v každé jiné hře.... takže asi tak k tvému "rozboru"

  • jardo

    i ja odporúčam Death Stranting na tu hru som pozeral recenzie a články z obavou čo to je zač , hračí kometovali tuto hru ako hlúposť kurierska služba ... Ale kdo dohral až do konca vie že to hra bola čo dala veľa otázok a odpovedí bola to neuveritelná jazda ..odporúčam každému čo ma rád dejovú zápletku . Treba si to zahrať a nie pozerať na youtube to nie je ono treba to prežiť s gamepadom 

  • TheGGG

    slabší rok, ale pár pecek a nebo jen slušných her se našlo, zde list toho co jsem si užil:

    1. Resident evil 2

    2. Sekiro

    3. Death Stranding

    4. DMC 5

    5. Jedi Fallen order

    6. Days Gone

    7. BFGA II a 8. Terminator Resistance

    • Jack1947

      DMC5 by zasloužilo nějaké to DLC. To samé Fallen order.

      Já bych přidal ještě Metro EXODUS už se těčím na ty 3DLC!

      • TheGGG

        exodus si zahraji až na steamu, takže zatím nevím

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit