Přejít na výpis diskuzí
Online DRM dusí PSN verzi Bionic Commando Rearmed 2
2.2.2011 | Aleš Smutný
24 příspěvků
-
Nu ať si konzolové publikum zvyká. PC hráči dostávají drm čočku už slušných pár let a zjevně si, jako každé správné ovce, taky zvyklo a dokonce to v docela překvapivé míře obhajuje. I mezi konzolisty se jistě najdou takoví, kteří své buzeraci budou nadšeně tleskat...
-
-
Nicemu co me omezuje nadsene netleskam, ale jsem rozumny a chapu to. V dusledku jde o ochranu i mych zajmu. Fakt nesnasim, kdyz na me nekdo parazituje. A protiparaziti ochrana proste neco stoji, at je to proti hmyzu nebo proti softwarovym piratum.
-
-
Co chápeš? To, že oni musí buzerovat platící hráče, aby se jim Ti neplatící mohli smát a říkat si, proč to ti idioti kupují? DRM není ochrana proti pirátům, ale proti poctivým kupujícím.
-
-
-
Na PC se to taky snaží/li prosadit. Jediné čeho se dosáhne je naštvaný legální uživatel.
Piráti si cestičku vždy najdou a bytí jsou ti co si to zaplatili. Sám to vidím u starších Orig. her ,které jsou díky nezajmu vydavatelů a výrobců dnes nehratelné a fungují jen Cracknuté verze. Teď mám ve svém kompu cca 1/2 originálů ošetřenou nahrátím Craku. Nebo nahranou pirátskou verzi i když vlastním originál. Prakticky po tom co zakoupíte hru přestanese o vás vydavatel zajímat. Podpora je praktycky nulová a nejhorší je že ,když někdo krachne tak už neseženete ani patch a nedej bože registraci.
Pukud někomu nevadí že se u Off-line her požaduje pernamentní on-line připojení tak je dle mého *12* -
Nevidím v tom nijak velký problém. Při zapnutí PS3 se mi konzole automaticky loguje k PSN. Kdo nemá internet, hru si nekoupí. A dnešní internetová spojení bývají natolik kvalitní, že nevidím problém v tom, že bych byl omezen při výpadku internetu :-)
-
-
tak tak.. akorát zamrzí ten pidi-podraz s tou nutností bejt připojenej, ale je to logickej krok, aby si to lidi mezi sebou nesdíleli... Lepší politika by byla zlevnit to na půlku a nikdo by se na nějaký sdílení ani nevykašlal ;o)
-
-
jo, doma s tímto DRM problém nemám, ale zamrzí to, když si vezmu v potaz, že existuje něco jako výpadek na PSNku, providera, ...
jako některá dema taky třeba mají návaznost na logování do PSN, ale u fullhry mi příjde permanentní špiclování ze strany PSN pošetilé.
měla by se zavést nějaká návaznost na nějakou speciální aktivaci pomocí PSN, kdy by měl člověk k dispozici jednu aktivaci, které by mohl použít jen jednou pro daný účet a kdyby chtěl hru třeba prodat, tak by mohl i na svém PSN přes PC prohlížeč hru deaktivovat a nainstalovat na svou novou konzoli, kdyby mu klekla ta stará -
Hry na konzole jsou dražší proto, že část tržby jde majitelům konzolí (tuším jde Sony, Microsoftu a Wii okolo 30 % z ceny každé prodané hry).
-
Na PS3 je preci povoleny stahovat a instalovat hry na 5 aktivnich PS3 v ramci jednoho uctu... nektery ale taky umoznovaly hrani pouze na jedny PS3 najednou, myslim ze Warhawk a GT5 Prologue.
-
no a když si vezmu k přítelkyni konzoli, kde není internet, tak si prostě ve více lidech tuhle hru nezahrajeme, že? DRM je to, proč jsem odešel z PC na konzole
-
-
Dneska už se stejně bez internetu neobejdeš.. je to sice svinsto tenhle typ DRM, ale ukaž mi, kdo dneska nepoužívá/nemá internet
-
-
Je dobre, ze poctive dali vedet predem. Ted uz je to jen o trhu, zda to akceptuje a zda se to vyplati. Mne osobne to nevadi a ocekavam, ze to bude bezne v dusledku chovani toho hajzla Geohota.
Kdybych doma nemel pevnou spolehlivou linku, mozna bych nekoupil. Capcom si je toho vedom a zrejme predpoklada, ze se mu to ekonomicky vyplati, tj prinese to vic kupujicách nez vezme.
A tomu ekonomovi, hlasajicimu, ze snizeni ceny na polovinu vyresi piratstvi a zvysi zisky musim poblahoprat k tomu, ze je u lopaty a nic ekonomicky neridi. Kradou se i soc dvd za 50 korun a to tak, ze hodne. Vic nez ty drahe dvd, tak je to. Nakonec, tohle se rikalo i pred lety, kdy hry staly dvounasobek a dnes se kradou vesele dal. Piratovi bude vdycky kazda rozumna cena draha. -
-
ked je dosledok vysokych cien to, ze sa pirati, preco donedavna boli hry na PS3 cca 30-40% drahsie ako na pc? logicke vysvetlenie prosim ;)
nieje to tym ze pirati aspon trosku tlacia nenazrate vydavatelstva do rozumnych cenovych politik? ;) -
-
Nikde jsem nepsal, ze vysoke ceny jsou dusledkem piratstvi.
Duvod pro vyssi ceny konzolovych her je napriklad to, ze konzole jsou dotovany, nebo to, ze psn je provozovana bezplatne. -
-
a ja hlupak som si myslel ze je to tym, ze si urcuju ceny ake chcu, lebo nemaju konkurenciu ;)
-
-
-
Lzes kdyz uz si dneska nekdo kopiruje DVD za tech 35-50kc tak jen proto ze dany film je uz davno vyprodany nebo chce odstranit nepreskocitelne reklamy a nesmyslna varovani! A tech par zoufalcu co si i tak levne DVD kopiruje by si to nikdy nekoupili...
-
-
Sam lzes ty pico. Vidim to ý nas v praci, jeden clovek si koupi soc dvd a deset dalsich si to behem dne prepali. Pro zlodeje je sebemensi cena vysoka a cenou se proti nim bojovat neda.
-
-
-
Jsme opravdu plnohodnotnými vlastníky konzolí a her ? Můžu si s věcí kterou si koupím dělat co chci ? Evidentně ne !
-
-
Jistě, že nejsi vlastníkem. Vlastníkem díla je jen autor či firma. Ty dostaneš pouze licenci, aby jsi ji mohl používat.
-
Nejsi, jsi z pohledu vydavatelů ovce, co má platit, generovat zisky a nechat si vše líbit bez jediné záruky funkčnosti.
-
U her rozhodne nejsi ani vlastnikem, ale jsou ti vpodstate pouze zapujceni a to ze jsou nadale majetkem firmy potvrzujes uz pri instalaci v EULA.
-
-
pokial viem, tak EULA ktora nieje v rodnom jazyku, je nezavazna, a klik nieje zavazny sam o sebe ;)
-
-
Tak to vis spatne. A pokud by to tak bylo a nemohl ses ridit licenci, musel by ses ridit autorskym zakonem, ktery rika to same a jeste bys tu hru nemohl hrat.
-
-
v autorskom zakone je zakomponovane ze si napriklad nemozem urobit kopiu pre vlastnu potrebu|? odkedy :)
-
-
-
-