Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • V prvom rade v clanku je par mystifikacii. Jednak nieje chyba Steamu, ak hry na nom podporuju len hranie cez Steam MP a nijak inak. To je skor o lenivosti vyvojarov ze vyuzivaju iba moznosti Steamu a nic ine. Stale je kopec hier, kde maju serveri a celu sietovu technologiu rozbehnutu vyvojari na svojej platforme. Hned tak z brucha ma napada Battlefield:BC2 od EA/DICE. Teda nemam to otestovane na 100% ale nemsyslim si ze hraci cez Steam by bezali na jednych serveroch a ostatny cez Origin na druhych. Ostatne tak isto starsie hry od ID Softu ale aj Unrealy od Epicu - ty vsetci maju/li svoje vlastne serveri a bolo jedno ci hrac ide cez Steam alebo inak kupenu kopiu hry.
    Co sa tyka GOG Galaxy, znie to pekne ale asi to bude platit a fungovat hlavne pre nove tituly. Totiz treba si uvedomit ze velka cast ponuky hier na GOGu su stare hry, cast DOSovske (cez Dosbox) a tam nejaky MP by bol docela problem (aj ked nejake tie dosove hry ma aj steam a teoreticky dos hry ,ktore mali MP behavali cez IPX protokol a asi by sa to dalo tunelovat cez TCP/IP, ostane to dokaze aj hamachi ale pochybujem ze by isli do toho az takto) a dalsia cast hier su stare windows aplikacie, vela krat s podivne implementovanymi protokolmi a hlavne celkovo starou architekturou. Preto cakam ze to bude skor pre nove hry.
    Inak som zvedavy ci je to uz v rozlisovacej schopnosti Samsungu a skusi nejaku tu zalobu ohladom nazvu :-)
  • A jak jste se prosím propracovali k této debatě :)?
  • Jack1947
    Takže aby chudáci hráči si už nemuseli hnout ani brvou i tento systém ze Steamu doputuje i do GoGu, jasně je to pohodlné ale sakra vždyt mladší generace nikdy nepoznají a nebudou vědět jaké to bylo shánení updatů a jejich ruční aplikování... nebo např z Level cd tehdá a gamestaru atp... dneska lidi, chtějí hold všechno a hned nebo nebudou hrát. *15*
    • Spades
      Proč? Proboha proč?
      Ještě řekni, že by sis nejraději sám nastavoval IRQ na zvukovce ne?
      Ta technologie je tu od toho aby se využívala. Auto-update je snad jediný důvod proč si kupuju hry :D
    • nebo proč vůbec někdo dělal GOG, že? si to mají hráči sami zprovoznit, strávit půl dne hledáním, jak rozjet DOS hry na moderních systémech
      • Jack1947
        To zas ne, GoG je dobrej ale tohle mi nepříjde takové gogovské ((bez urážky).
  • Tak ono to asi nebude jen o tom, ze galaxy pujde prepnout do offline jako steam, ale proste pujde i jen nezapnout (coz uz teda steam npodporuje z principu ani omylem). Nebo jsem to pochopil spatne?
    • tomocz
      Taky jsem to tak pochopil... s troškou fantazie bych to chápal i tak, že snad to Galaxy člověk nemusí mít ani nainstalovaný, pokud nechce, a vše stahuje růčo přímo z gogu...
      • Tak to neni fantazie, to je fakt... galaxy je nadstavba, sam si zvolis, jestli o ni stojis.
        Jak to bude, pokud ji zacnu pouzivat, postahuju hry pres ni, a PAK ji vypnu sice primo receny nebylo, nebo jsem to preslechl, ale pri tech zaklinadlech co pri tom rikali jsem mel dojem, ze hry jsou STALE BEZ DRM, a z toho mi plyne, ze pokud galaxy proste ukoncim, a spustim hru, tak se pusti sama, a nebude se pokouset spustit i galaxy nejdriv. Proste glaxy pustim, jen kdyz budu chtit - freedom of choice.
        • flash789
          mno jo..steam taky kdysi byla takova nepovinna nastavba..pak vysel half life 2 a najednou všechno bylo jinak:)
  • flash789
    Jsem staromilec.Nevim co bylo spatneho an tom, koupit si hru v pekny krabici a barevnym manualem, naistalovat ji a hrat.Podle me to fungovalo dobře a pripadne updaty clovek bez problemu sehnal taky.
    Uz je asi jina doba, dneska zrejme hraci potrebuji milion dalších prkotin aby mohli hrat hru.Padam do mdlob když vidim lidi co odmitaji hrat nebo koupit hru když nemá achievmenty nebo sberatelske karty.
    Dnesni hraci zrejme vyzaduji aby byli i při hrani ciste single hry soucasti nejake online komunity, kde si když uz nic jiného aspoň v diskuzi muzou poměřovat pindiky. Cela tahle zalezitost je stejne jenom o tom aby si lidi nepripdali jako samotarsky pitomci, co nekde v potemnelem pokoji bez sexu hraji hry. všechny tyhle online vymozenosti lidem dodavaji pocitu vetsi normalnosti, pac byt online je dnes tak moderni a in. ja nevim, asi zase zacnu skladat plastikovy modely, a na tohle se vykašlu:)
    • Inquisitor
      Zase ten stereotyp, že hráči jsou podivíni v temnym pokoji a o sexu se jim jenom zdá? To už jsem dlouho neslyšel.
      • flash789
        tak samozrejme ze to tak ve vetsine pripadu není, ale obecny pohled spolecnosti to takhle vidi, vzniklo to v drevnich dobach hrani kdy hraci byli ještě exoti, a diky masovému rozsireni internetu a toho ze kazde je online skoro porad (mobily atd) ta online berlička při hrani single her lidem naramne vyhovuje.
    • To je trochu zlozitejsie, amyslim si ze je to dosledok viacerych faktorov. Jednak produkcia hier ide kazdym rokom hore a tym padom aj naklady. Pocet, nazvyme to tych hardcore alebo oldschool hracov na PC ale aj konzolach nejak vyrazne nerastie, skor by som povedal ze jednak starnu a potom sa to cislo udrzuje zhruba rovnake s miernym rastom. To co rastie je pocet mainstremovych a causal hracov. No a ked sa developer/vydavatel rozhodne robit AAA titul s tym ze ho bude cielit iba na core fanusikov a realisticky odhad bude 2-3mil predanych kusov, co je uspech, tak to proste vyvoj takeho titulu nezaplati. Takze sa musia urobit ustupky mainstremu a casual hracovi - zjednodusia sa herne mechanizmy, uberie sa komplexnosti ovladania atd. Co este nebusi v zasade znamenat degradaciu samotnej hry (aj ked vecsinou bohuzial to prave to znamena). No a v poslednej dobe je mladez komplet napichana z roznych "social" funkcii takze to tam treba natlacit aby nam aj takyto zakaznici neodchadzali, respektive ich to teoreticky (z pohladu vydavatela) moze k tej hre pritiahnut (aj ked nejake postovanie na FB v povedzme RPG hre mi pride ako docela uchylny napad). No a z toho vypadol aktualny stav hier.
    • "Padam do mdlob když vidim lidi co odmitaji hrat nebo koupit hru když nemá achievmenty nebo sberatelske karty"

Cože? Na to si jako narazil kde?
      • Staci se podivat na Steam fora k nejakym hram. Je tam toho spousta. Lidi jsou fakt totalne vypatlani.
      • flash789
        No kde, na steamu samo. No cards, no buy...neznáš? A taky je spousta takových co si sice hru koupi, ale místo toho aby ji hrali tak prudi v diskuzi kdy ze jako budou ty karty a jak by bylo fajn kdyby pridali achievmenty..proste steam..jedna velka online komunita..kamaradska..hehe:)
      • tomocz
        Je to tak, i já mám ve svým okolí lidi, který hru stáhnou nelegálně a dohrajou, a pak si třeba počkaj na slevu a koupí to na Steamu a dohrajou znovu jen proto, aby nasbírali achievementy. Nedejbože to hrajou několikrát a prolejzaj každej kout hry jen pro to, aby vážně splnili všechny achievy a nikoli pro to, aby to hráli pro to, že je ta hra fakt baví...
        • Ja to chapu naopak ta hra me bavi tak moc ze se k ni neustale vracim a delam dalsi a dalsi achievemnty
    • Keyz
      Uměle vytvořený nedostatek a z toho pramenící poptávka po podobných debilitách.
      Vidíš jak v trailerech kecají, že budeš moci sdílet každé ho*no, a že jestli to nebudeš tak budeš o tohle ochuzen atd....
      Stejně jako u módy. Anebo články typu "připravte svůj šatník na léto", které jsou každý rok. Tedy snaha vyvolat uměly nedostatek "omg, já nemám aktuální módní hadry se jménem nějakého mistra (ale vyrobil to čang v Číně)!" a staré vyhodí a jde si to koupit. Jakmile to nemá, tak jí dají vrstevníci sežrat.
      - Skvěle se to daří Appplu, aneb "těším se na OS" *15*

Jasně, že je lepší možnost volby. Ten kdo chce to využije a většina to je fuk. Výhra pro obě skupiny.
  • Zajímavé, nicméně mě Steam platforma už natolik pohltila vyhovuje mi, že už nic jiného ani nechci. Steam kody jsou k zakoupení v akcích pořád a všude. Až doslouží Windows 7, tak snad už SteamOS bude dostatečně rozšířen. PS4 + Steam, pro mne herní platformy, které se náramně doplňují.
    • Keyz
      + ideálně nějakou centrální kontrolu všeho a nemožnost to legálně obejit! To bude panečku nádhera :)
      • Jack1947
        Kdyby STEAMOS získal vrchní právo nad PC asi bych se hodně smál ... ale jinak je to samozřejmně nesmysl. Bude to pro toho kdo chce ne nuceně.
    • "Až doslouží Windows 7, tak snad už SteamOS bude dostatečně rozšířen." WHAT ?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit