Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • michaliuz18
    ach tieto FF hry vyzeraju vzdy tak krasne, majsti svojho remesla henty aziati, po technickej stranke dokonale hry, mat konzolu rad by som tie nove FF skusil lebo naposledy som hral mozno tak nieco na PS1 :D
  • Pilgrim66
    Achjo, FF serie mě vždycky lákala, ale jako PC hráč holt musím oželet...
    • a tu konzoli si na ty hry, ktere za to stoji nekoupis proto, ze na ni nemas, a nebo z principu nasraneho duchodce? se tu furt lidi dohadujou, pritom nejlepsi cesta je mit oboji.
      • Pilgrim66
        Lol, já měl dokonce Xbox 360, ale prodal jsem ho, protože jsem na něm nehrál. A ne, nekoupím si jí, protože mi nestojí si jí kupovat kvůli 4-5 hrám, který mě zajímaj, který se neobjevěj na PC. Akorat by se mi na ní prášilo jako předtím.
    • Sedmička je aktuálně na Steamu. Osmička vyšla na PC taky, nevím, jak snadné je ji teď rozběhnout, ale nějak to půjde. No a dál jedině emulátory, ale podle mě je stejně 7 a 8 nejlepší. Když si zahraješ ty dvě, tak v podstatě máš z FF všechno podstatné.
      • tak nejsou spatne ani dily 4 a 6 pokud nekomu nevadi starsi grafika :) final fantasy 10 urcite taky patri mezi ty nejlepsi kousky kazdej dil ma neco
    • Proc..mas tam FF7 a 8 a zbyle dily az po ff12 jsou v pohode hratelne na emulatoru.
      • Pilgrim66
        Ještě jedna otázka, potřebuju k XII znát příběh nějakých předchozích FF? Vím, že jsou většinou nenávazný, ale pro jistotu se ptám.
        • Ja osobne rozhodopadne doporucuju IX - dle meho nejlepsi dil serie. A potom byla zajimava X, ale uz nikoliv X-2.
        • Ronox
          Návaznost pouze pokud hra sdílí s nějakým dílem číslovku jinak jsou maximálně narážky na fanboys. Jinak ano VII má grafiku už těžce zkousnutelnou, ale i tak jí doporučuju všema deseti. Možná bys spíš zkousnul kouzelnou grafiku 4,5 a 6 dílu na SNES. Ty taky doporučuju :) být tebou tak jdu do dílů IV-X .. po X to je špatný a před 4 to je dost hardcore.
        • Jak jsi správně poznamenal, díly na sebe nenavazují (až na výjimky). Nejinak je tomu i u XII. Příběh předchozích dílů znát nepotřebuješ.
      • Pilgrim66
        Okej, dík. Nevěděl jsem, že až po ty novější to jde naemulovat. Příznám se, že na VII už jsem trochu rozmazlenej graficky.
        • ringmancz
          tak to hodíš do okna :) já to hraju na PSP a to je ideální velikost, myslím by to mělo jít i na smartphonech, ale nevím jak s ovládáním
  • Jack1947
    FF, jsem nak opomnel takze tenhle dil urcite nevynecham *15* .
  • maros.goc
    nah zrecenzovať Luminu na základe jej 15 sekundového vystúpenie vo videu je trocha moc nemyslíte? :))

    ...Liara z Mass Effect dabuje Lightning
    • A Kai Leng, Boss/Prezident, Joker, Joel, Booker,... dabuje Snowa
  • ok, spousta anime klišé, co se týče afektovaných animací postav, scén, kamery i hlášek, hudba není vůbec slyšet, dokonce se tam ani nehodí (ok, nemusí to být Inceptionovské BWAAAAAZ, ale i tak), ale řemeslně to video je dobře udělaný. Co se postav týče, Serah je pořád trapná, obyčejná, klasická a otravná anime loli postavička, kterých jsou tisíce, Lightning je pořád taková, no je ok, Snow je takovej emo model xD ok, recenze videa by byla asi hotová, možná jsem na něco zapoměl, ale to je jedno. Působí to líp, než 2. díl XIIIky, ale to se ještě uvidí
  • Pro mě FF skončilo dílem X, bohužel.
    • No vidíš, a mně se přitom XII opravdu hodně líbilo. Ta otevřenost světa mě hodně zaujala...a právě v tomhle mě desítka docela zklamala...většinou jsem běhal jedním koridorem a neustále jsem zabíjel stejný potvory jen v jiné barvě. I tak jsem ale velikej fanda prakticky všech dílů, takže i v desítce jsem splnil co jsem mohl :)
  • Polacku bezte si hrat ty vase retroindie a nes.rte se s prominutim do umeni.
  • a pritom v mass deffect 3 si tu deus ex machina pochvalovali jako vrchol originality *6*
    • Tak kdyby nebyla v ME3 deus ex machina tak by to byla hra krátká a krvavá. I když by to byl asi lepší konec než co nám EA přinesla.
      • uprimne, ja byl dopredu temer smirenej, ze jsem jenom jedno kolecko v systemu, a ze to asi nedopadne uplne stastne, ale ze to dopadne ve stylu "wtf?" to jsem vazne necekal...
  • Lumina je Serah, sestra Lightning..moc nechapu co autor clanku chtěl vlastne rict, když Serah byla ve FF 13 jako npc a ve FF13-2 jako hlavni hratelna postava, takze tvrzeni ze se vzala odnikud a tak podobne je uplne mimo.Ale to je tak když někdo ty hry vůbec nehral ale ma potrebu o nich psat..sice bludy..ale pise..to je dulezity:)
    • sleepless
      Nemám nic proti té konkrétní postavě, ale proti archetypu té postavy ano. Je to obezlička vývojářů, kteří neumí napsat scénář zajímavý sám o sobě tak, aby ho nesly ústřední postavy. To, že jde o sestru Serah, je prozatím domněnka. A i kdyby šlo, tak se nic nemění na tom, že ji považuji za zbytečnou. Všichni vědí, co Snowa žere i bez této reminiscence. FF XIII i XIII - 2 jsem hrál.
      • Takze o postave nic nevime, ale to nebrani v tom ji odmitnout. To je prave to co mi na tom prijde spatne.

        Navic sestra Serah to urcite nebude. Vzhledem k tomu, ze Snow ji nazyva "kid" muze to byt opravdu tak, ze je necim vznikle z esenci vsech "Serah" ktere se objevovaly v puvodni casove ose, nez Gaius tomu udelal konec. A klidne z ni muze byt i hlavni zaporak - vzhledem ke dvojce je tech moznosti mnohem vic.

        Ja bych se daleko vic bal, kdyby se tam objevil nejaky belovlasek - to je skutecna nocni mura anime a jrpg. Premoudreli parchanti...

        Ale pokud mi necim tenhle trailer vadi, tak je to absence emocionalniho naboje. Postavy Snow a Lightning jsou tady takove... nevyrazne, bez nejakeho naboje, ani ten vztek clovek u Snowa poradne neciti. Neprilis povedeny dabing?
      • Samozrejme to muze byt kdokoliv, ale jeji podoba je az prilis zrejma. Jakasi jeji temna podoba, navíc Snow jako jeji fiance je tam přítomen taky, takze to zrejme bude jakasi casova osa kde se se Sarah stala nejaka svine:) kazdopadne at uz to je jakkoliv, provazanost Luminy s pribehem předchozích dilu je vic nez zrejma, takze podle me napsat ze Lumina je postava buhvi odkud a vůbec tam nesedi je porad mimo a opravdu neverim ze by autori vycucali nekoho kdo je podobnej Serah a vydavali ho za uplne nekoho jiného, padly na hlavu myslim ještě nejsou.
        • Ten clanek vyzniva tak, obvzlast pro neznalého světa ff13 ze Lumina je nejaka postava co se tam proste zničehonic objevi anema vůbec zadnou spojistost s tim svetem aje tam jen jako cingrlatko. Podobne vysvetleni jako jste podal tady by se siklo u i toho clanku, pak bych zrejme nic nenamital.
    • Souhlas. Nicmene vzhledem ke konci FF XIII-2 nepujde o Serah, ale o nekoho ci neco jineho. My nevime, co konec casu udelal se vsemi "Vestkynemi" kterou byla i Serah. Tahle Lumina muze byt bytost, ktera z toho vznikla a jako takovou je snadne oduvodnit proc ma moc jakou ma.

      Tady se spis autor clanku spatne vyspal tak to smahem odmitl. Mimochodem, ja povazuji FF XIII-2 za celkem povedeny kousek hlavne diky konci, ktery naprosto ovladnul hlavni zaporak.
  • Je to smutné, že trailer na novou Final Fantasy může být taková nuda. Mám pocit, že série Final Fantasy se po úspěchu dílů na PS1 ztratila sama sobě, marně se snaží zopakovat předešlou slávu nebo na ní nějak navázat. Ale výsledkem jsou jen stále zmatenější, teplejší a dětinštější hry. Bohužel Final Fantasy už dneska není synonymem pro maximální krásu a výrazovou sílu - zeptejte se Bioshocku Infinite, Last of Us nebo Zaklínače.

    Snad Kojima ukáže, že Japoncům ze starého kouzla ještě přeci jen něco zbylo... a samozřejmě určitou naději přináší nová vlna - Dark Souls, Dragon's Dogma atd...
    • souhlasím se vším kromě "stále teplejší" jelikož Vaana z FF XII už snad nic netrumfne, o tom by i Freddie Mercury řekl že je "trochu moc"

      http://neogogo.files.wordpress.com/2008/11/12-vaan-a.jpg
    • Ono to v těch japoncích pořád je, ale bohužel se v posledních letech nějak podivně snaží zavděčit západnímu publiku a přitom si neuvědomují, že většina těch hráčů jejich produkty hrála právě proto že nebyly tak odporně západní...

      Takže pak tu máme tyhle hybrydy, který už moc lidí nebaví. FF XIII je pro mě jeden velký omyl a XIII-2 která potřebovala DLC na to aby člověk vůbec věděl jak to celé dopadne tomu taky moc nepomohla....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit