Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak je to v úvozovkách :)

Spíš jde o to, že Felix je furt dost opatrný a Gotrek není ještě totální kreatura - ostatně přijde o oko v nějaké relativně easy boji :)

• Veskoslav

Proč hned tak agresivně proboha? A pro jednodussi lidi? To musis zase vsechny urazet? Takze chces říct, ze King pise pro jednoduché lidi?Ano, mám doma celou sérii o drahé upirce a mnohem více mě bavila  Bestie v sametu. Problém 1. dílu série je ten, že hned na začátku máš miliardu postav, které nejsou pro dej ani podstatné a moc ho ani nerozviji. Takový , dej jako takový má celkem zajímavý, místy až detektivní děj, přesto lineární až běda.

A k tomu druhému. Opět děláš pouze cest skavenimu narodu. Agresivní a arogantní, tak snad nedopadnes jako mily Kostilam. Předpokládas, že automaticky si někdo bude hledat,že se jedná o 2. díl. Ono je asi těžké napsat rovnou ten první.

• Thanquol

To si piš, že by jsi si nechal říct. :) Asi jako já si nechám říct s démonama :D Ale asi úplně nechápu ten zamýšlený kontext zmíněné "prastaré frakce".

• Thanquol

Drachenfels - Četl jsi to vůbec? Hádám že ne. V každém případě mě příjde slabší serie Gotrek. Pro takový jednoduší lidi, co mají rádi jednoduchý věci. Ale ani ty osobní preference nemá cenu řešit s někým, kdo Drachenfels ani nečetl. Když už máš potřebu se semnou bavit, tak zkus alespon uvést nějaké argumenty, proč si to či ono myslíš. Ale narovinu - je mi jedno, co si ty o čem myslíš. Stokrát víc mě zajímá i názor Makala.  

Hodně hloupý dotaz. Správně. Čepele, spáry,. whatever. Jestli má lespoň sedm neuronů, tak si dokáže rozhodnout, zda začít od jedničky. Jestli ne, tak well move along... Že je něco pokračování, bývá většinou napsané už na vazbě... další dotaz, nebo postřeh, co by jsi potřeboval zkonzultovat Veskoslave? Já se totiž obávám, že jsem vypotřeboval již celý časový tarif. Tak naschle za rok, nebo v příštím životě. 

• Veskoslav

Uvěřitelné? Cože?😂

• Veskoslav

To taky není pravda, kdysi jsem to taky měl taky, ale potom jsem to dohnal a dočetl všechno (14. díl neexistuje i když jej samozřejmě mám). A navíc Long ukázal, že umí psát v sérii o Ulrice nebo v sérii Černá srdce. Záleží, co od toho očekáváš. Třeba takový Zabíječ lidí se celkem dost přiblížil k původní sérii. Osobně považuji do 12. dílu, protože jsou tam místa, lokace a postavy, které mám z toho univerza rád. A pak poslední, 15. díl. Kdo má rád Země mrtvých, tak moc románů z těch krajů nevyšlo:)

• Veskoslav

Zrovna Drachenfels patří k tomu slabšímu, co vyšlo ve Warhammeru. Celkově ta série má celkem nahoru a dolů kvalitu. Navíc doporučuji spíše psát jeho pseudonum Jack Yeovil, lépe se pod tím hledá.

A asi hloupý dotaz, ale proč mu prvně nedoporučíš Spáry Chaosu, která je prvním dílem v sérii Otroci temnoty a rovnou mu píše díl druhý? 

• Veskoslav

Ale to je úplně jiný svět....

Warhammer 40 000 je sci-fi budoucnost v naší realitě.

Warhammer je fantasy alternativní přizpůsobená realita našemu světu v "minulosti".

• No nejlépe začni zabíejč Trollů a pokračuj zabíječem skavenů. To jsou první dvě knihy a z mého pohledu ještě takové "uvěřitelné", pak se to dost zvrhává :)

• Na začátek si pročti Ulrikova kladiva a Jízdu mrtvých. Navaž Gotrekem.

• Dík!

• Ale když začne postupně, tak může víceméně kdykoliv přestat. Nejsou tam tak brutální cliffhangery jako v Malusovi. A jiný zabíječi než od Kinga prostě neexistujou :D.

• tuco

Nedavno jsem po dlouhe dobe hral jednicku a musim rict, ze dvojka ma tolik vylepseni, ze jednicku bych vubec nedoporucil. Pokud chce nekdo TWWH zkusit, tak zkusit dvojku. 

• Derp_1337

^ Sorry, ale to video na Youtube je dost mimo. Zaprvé to je o stolní hře a ne videohře.

Zadruhé tenhle článek je o hře z univerza Warhammer Fantasy. Zatímco to video je o univerzu Warhammer 40k (sci-fi). Ačkoliv to jsou 2 příběhové linie od jedněch tvůrců, tak každé jsou jiné.

Ve Fantasy najdeš elfy, co střílí luky, zatímco ve 40k najdeš vesmírné mariňáky, co střílí kulomety.

• Derp_1337

K hraní vůbec nepotřebuješ znát lore. Všechno se dá zjistit během hraní.

A ani nepotřebuješ znát příběh či postavy. Každý díl je víceméně samostatný a řeší jiný problém.

• Trochu jsem YouTuboval a našel sám sobě odpověď. Pro ostatní kteří nemají tucha o co jde, tady je alespoň celkem OK vysvětlení:  https://www.youtube.com/watch?v=XKIxTplTAzA&ab_channel=TabletopTitans

• Je to dobrá hra pro člověka který nezná lore ? Žánrově je to turn based strategie, ne ? Gameplaye vypadají dobře, ale nechci hrát něco když nebudu mít tušení o čem je příběh/postavy, etc..

• Veskoslav

Dočetl jsem myslím do 2/3 a vzdal jsem to. MOnžá tomu dám šanci, ale teď čtu odznova Gauntovy duchy, protože za chvíli vychází další díly a já nemám dočtené ještě 11. a 12. díl:-X K tomu Horus Heresy jsem někde u 3. knížky a v dubnu by měl vyjít 9. díl a sbírka povídek.

• skaven

ja dufam, ze v 3. prekopu Gotreka, prisiel mi ako najslabsi hero v hre, na urovni magov, vobec nic nevydrzal.

• Derp_1337

Ne. Vůbec nepotřebuješ předchozí znalosti lore.

Pro spoustu lidí byl TW:Warhammer jejich úplně první setkání s univerzem Warhammer Fantasy. Většinu lidí pak ale ten svět uchvátil a ponořili se do něj hloubějí (knihy, další hry, atd.). Dá se to považovat za dost slušné a chytlavé uvedení do univerza.

A klidně můžeš začít s TW: Warhammer 2. První díl není potřeba hrát.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit