Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • smejki
    Ten Roger Ebert, který má jen vůči hrám averzi? Ten Roger Ebert, který prohlásil, že "by nikdy nehrál hru, dokud bude mít možnost se podívat na dobrý film nebo si přečíst dobrou knihu"? Ten Roger Ebert, který sám přiznal, že hrám nerozumí ani za mák? C'mon.

    Hry jsou medium, stejně jako malířské plátno. Otázka umění už se pak vztahuje na konkrétní realizaci (hru jako celek), nebo na některý aspekt konkrétní hry (vizuální pojetí, příběh, hudba).

    Hry jsou na tom podobně jako filmy - je uměním kdejaká baykovina nebo céčkový horor? Pochybuji. Lze pak z toho usuzovat na "neumětelnost" celého media? Těžko.
    • Asharak
      Via dnešní "super grafika" hry :):)
  • Asharak
    Když vývojář udělá ke hře artworky, nebo vymodeluje svět, modely, když skladatel složí do hry hudbu, když někdo realizuje svůj nápad udělat skvělou hru. Tohle není umění. Umění je přece, když přijde CEO EA (nebo kdo to dělá) a začne tlačit na vývojáře, že potřebují prachy ať si pohnou... Ne, naopak, ale pak se není čemu divit, že se "umění hry" ztratí a vedou se pitomé diskuse o tom, jestli je to umělecké dílo nebo ne. Samozřejmě že je, ale otázka je spíš jak veliké a hodnotné. Hlavně jde vidět, kdo v těch diskusích účinkuje a koho vlastně zajímají *7*
  • Samozřejmě, že hry jsou uměním, proč by nebyly? Pokud někdo něco umí, je tedy umělec a jeho výtvor je posléze umění.. Tolik pouhá selská logika. Roberta neřešte, my kritici ať už v jakémkoliv odvětví jsme někdy fakt hrozný hov*da:)
  • Hlavne, aby si davali vyvojari pozor na to ako puzivaju bloom/bloor. V poslednej dobe je to uplny otras a vsetko je nenormalne prepalene. Mam problem pozerat sa na taky obraz. Moje oci to nemusia...
    • Blur
  • Nejde přece o to říct si, „Tak, a teď budu dělat umění.“ Ale ano, udělat co nejlepší hru, to už samo o sobě je umění...
    • O to rict si, tak a ted budeme delat umeni je presne to, o cem jde.
  • Umeni, neumeni. Kdyz si reknu, tak, a ted zacnu hry delat jako umeni, dam tam svoje pocity, nejakou tu spolecenskou kritiku, udelam to mnohoznacny a podbarveny atmosferickou umeleckou hudbou. Prizvu si kamarada grafiku, umelce, co vystavuje jinak svy fotky a obrazy v galerii a ejhle, udelam umeni, at se to komu libi, nebo ne. A ja to myslim vazne, udelam. Nema cenu se bavit o tom, jestli hry jsou, nebo nemohou byt umeni, kdyz v dnesni dobe muze byt umeni cokoli, i ty veci, co mi tiscali nedovoli napsat, kdyz je to umelcuv zamer a chce tim neco rict. Hry jsou forma, ktera muze byt vsim, a kdyz nekdo chce hry jako umeni, delejme je tak. Rockstar samo tak nepremysli, stejne jako jakakoli jina komercni "velka" firma, pro ne to je vydelek, nic jinyho. Takhle je to ale prece vsude.
  • Rockstar chce dělat zábavné hry? Podlě mě už je dělá.... :)
    • Podle mě ne:-D Věc vkusu a názorů...
  • Nechcem byt zly, a proti Rockstar absolutne nic nemam, ale v poslednom case vselijake studia a popredne osoby herneho priemyslu v kuse vypustaju perly, ako keby objavili Ameriku, a co je popritom samozrejme, co sa hier tyka. Napr. Newellove komentare o piractve... to piractvo sa uz tolkokrat vsade mozne diskutovalo, ze je aj za na neuverenie, ked Newell vypusti, ze za kvalitne hry si clovek zaplati a este sa to dostane medzi prispevky na games.cz. Toto je rovnaky pripad, hry samozrejme maju byt zabavne, ved inac by to neboli hry. To, ci to je umenie, to je uz vedlajsi faktor. Ak by som chcel umenie, tak pojdem do galerie.
  • podle mě je to naprsoto stejný jak s filmama - některé jsou umělecké skvosty, jiné mainstreamová show a některé jsou fekálním pornem. Hry od Rockstaru jsou prostě mainstreamovou zábavou...nenáročné, s množstvím primitivního humoru (občas i obsahu) ale dobré hratelnosti. Prostě u toho moc nepřemýšlet. Na čemž není nic špatného. DKyž člověk přijde po šichtě domu, tak se rád odreaguje. A když chce umění a náročné hry, tak prostě sáhne jinam...
  • Výtečně Poláčku! Ty jsi přesně ten typ, co by vedl k přílišné akademizaci - a přirozený tvůrčí proces, na jehož konci stojí neuvěřitelně zábavné kousky jako Saints Row Thrid by zanikl v debatě pseudointelektálů, kteří by hru rozbrali do mrtě a na konci by se divili, že tam žádná zábavnost vlastně nikdy ani nebyla. Fakt více takových článků o hovně!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit