Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Spanek

    Asi opravdu není internet a internet. Ja mam od upc (vodafone) 500mbps a xcloud hraji od prvního dne, kdy se u nás objevil. Hraji na telefonu Samsung note 9, nebo tabletu samsung s7 s Playstation ovladacem. Pomala odezva, lagy nic takového nemám. Vec co me nejvíc vadí jsou občasné problémy se zvukem a dlouhý loading ve hrách. Na firemním internetu, který je sakra přetížen, je vidět downgrade grafiky na úkor plynulosti. Ale jinak je zážitek naprosto unikátní. Všem doporučuji vyzkoušet a az potom si dělat nějaký obraz. Hardcore gamery to nikdy lákat nebude, ale na ty to Microsoft necili. 

  • tuco

    Ano, nadpis sedi na miru. Nejen beta, ale i .. na ceskem internetu. 

    Jen poznamka k tem strileckam. Strilecky na streamovani vhodny nejsou. Tak jsme si to rekli, smirili se s tim a ted .. prece je sousta her ktery nejsou strilecky a kde nam ten lag, na dobrym inetu, vadit nebude.

    Sem opet rekl ocividne, takze ted neco ne az tak zrejme. Libi se mi jak sou technicky (nejen ale zejmena) veci na Games pojaty. Technicky, srozumitelne, prehledne, je to radost cist a snad to ctenarum v rozhdovani pomuze. Ja napr ted vim, ze si pockam az to beta nebude a az budu mit lepsi net.

    • problém ale není v českém internetu, ale v tom, že služba spoléhá na bezdrátová řešení (Wi-Fi / LTE), která už z principu nemůžou být nikdy zaručeně stabilní a spolehlivé a je celkem jedno v jaké zemi jsi. Dobře to bude fungovat akorát v odstíněném labu, kde budeš mít vysílač sám pro sebe.

      • tuco

        Pamatuju si, ze jsme se o tom jiz bavili a co bylo receno. Vzal jsem to na vedomi. 

        Souhlasim, ze nejmene problemovy je vlastni zarizeni na kterym hra bezi, horsi je ten lab a jeste horsi could. Nicmene, cloudovy reseni ma dalsi roviny jako napr. spotreba elektricke energie, nutnost investice do HW nebo moznost hrat na cestach (podobny parametry ktery sou brany do uvahy v byznyse). Pro a proti. No a kazdy/a si je musi zvazit. 

        Pro mne uz jen ta uspora el energie je zajimava a to ne primarne kvuli penezum. Ze se to parkrat sekne .. zalezi jak moc. Jelikoz nejsu profesionalni cyklista, tak nemusim mit kolo za 100 a zajedim si na rotopedu ci esce .. ale to nenil ten pravy zazitek z jizdy.. nepovidej ;)


        PS "cesky internetem" je podle mne mineno hlavne LTE, sice s dobrou odezvou, zato takovy jak rikas, nestabilni. A pomaly a drahy.

      • tuco

        Tim se prece zabyva clanek, testem, ne tezemi, jak beta na (ceskym, protoze vime ze existuje i kvalitnejsi a rychlejsi a .. levnejsi!!!)  internetu funguje. 

        Prece kdyz mi nekdo napise .. na FPS to neni, ale da se na tom v pohode hrat, tak co budu spekulovat? 

        Lidi prece nezajima, ze nikdy nebude neco, tedy zarucene stabilni a spolehlivy, lidi zajima jestli si na tom v pohode zahrajou, jestli jejich zazitek z hrani nebude rekneme narusen dlouhou odezvou ci artefakty. 

        Ze je nejaka meritelna chyba, ci nedokonalost, to mi prijde jak kdyz nekdo meri kazdy FPS a hlasa .. to byl super zazitek jelikoz to melo 147 FPS. To je proste blbost, tedy pro vetsinu lidi to neplati a v pohode si zahraji na 60 FPS. 

        ---

        edit: na okraj; to je vyhoda psani o HW protoze tam se daj veci exaktne merit a porovnavat, na rozdil od rekneme umeleckych dojmu.

        • Nemůžeš srovnávat business cloudové aplikace a hraní. Tam prakticky nikde nepotřebuješ okamžitou odezvu na vstup, ale real time hraní je úplně o něčem jiném. V práci taky jedeme částečně na terminálech a vlastní HW na kterém to běží je server v jiném městě a je to použitelné, ale ne pohodlné. Občas když píšu mail, tak vidím jak se zpožděním doskakují písmena, je to o zvyk, ale na hraní rozhodně nepoužitelné. Pak je otázka co preferuješ. On většinou příležitostný hráč nemá moc času a když už si chce zapnout hru na těch pár minut, tak chce mít jistotu, že to bude fungovat a to s cloudem nemá a normální hráč si cloud na hraní pořizovat nebude, tak pořád nerozumím tomu kde je cílovka, kromě toho že v tom někdo vidí velký business, protože už nebudete pány obsahu.

          • tuco

            Srovnavat muzu :), v tom smyslu ze cloud nabizi oboum, jak byznysu tak hracum, podobny vyhody ktery jsem jmenoval. I v clanku se pise o tom, ze neni treba hlidat updaty nebo zvazovat koupi urcityho titulu. To je primocary pristup. Taky se tam pise o tom, ze xcould je doplnkem Game Passu.

            Zkusenost s cloudem ti verim, nicmene nejsem si jist, ze jde o zkusenost relevantni k tematu. Znova opakuji, clanek se prece venuje testu, prezentuje namereny udaje a sdeluje zkusenosti z hrani. Nevim co k tomu dal rict. Tedy vim, ale to bych se pouze opakoval.

            Cilovka; expert na marketing nejsu, na schuze MS nechodim, ale hadam, ze kdokoli kdo nehraje prevazne hry ktery jsou na odezve zavisly, tedy napr strilecky nebo MMO.  Vzhledem k tomu, ze xcloud je provazany s Game Passem tak to je ta cilovka, respektive odpoved na to kdo je cilovkou xcloudu je stejna jako odpoved na to kdo je cilovkou Game Passu.

            Osobne mam na cesty takovou tu dotykovou skladaci Yogu, protoze je lehka a muzu na tom jak na tabletu, a kdyz su u nasich, tak si zahraju pouze HS. S xcloudem si na tom suntu zahraju treba CK3 coz je .. pokrok. Lidi, co nemaj herni masinu ale maji nejaky mobilni zarizeni a presto by si radi zahrali je jiste spousta. 

            Ale to je vsechno v clanku, ktery sdeluje co ma. Co je potreba, kolik to stoji, jak to funguje, jaky hry jsou k dispozici, jak se na tom hraje. Podle mne z clanku jasne plyne, ze konceptualne steamovani her, vice ci mene, funkcni je, ale je treba mit kvalitni spojeni, coz je technologickej problem. Neni treba mit 100% spolehlive a stabilni spojeni, tedy to co rikas ze je neni mozne, aby si clovek zahral a mel z toho pozitek.

            Konec koncu, nejde o prvni streamovaci sluzbu, takze pokud by tvy teze, ze to nemuze nikdy uspokojive fungovat, byly blizky realite, tak snad nejvetsi technologicky mozky nevi neco co, bez urazky, vis ty. Ne, ze to mozny neni, ale podle me je to nepravdepodobny.

            • tuco

              Prave jsem si to precet, tak do dam sem

              Xbox chief hints at TV streaming sticks for xCloud - https://www.theverge.com/platform/amp/2020/10/23/21529925/xbox-tv-streaming-stick-xcloud-cloud-gaming-phil-spencer-interview

              “I think you’re going to see lower priced hardware as part of our ecosystem when you think about streaming sticks and other things that somebody might want to just go plug into their TV and go play via xCloud,” says Spencer. “You could imagine us even having something that we just included in the Game Pass subscription that gave you an ability to stream xCloud games to your television and buying the controller.”

              No a na zaver, pro zpestreni, nejake moudro parafrazi fyzika bez ponozek. Nektery problemy nelze vyresit stejnym uvazovanim ktery je zapricinilo. Sice mame konstanty jako je rychlost svetla, latence, ale takovy to nikdy nebude .. pred 30 lety, coz neni tak davno, kdyby nam nekdo povidal jak budeme mit kazdy dotykac, tak bychom se asi pousmali. Takze to moudro je, ze kategoricky predpovidat budoucnost je osementy.

  • dworkin

    Input lag a ovládání. Nejdál je asi Razer Kischi, ale blokovat headphone jack je pro mě dealbreaker. Nebudu si kvůli tomu kupovat ještě Bluetooth sluchátka. Nehledě na to, že Bluetooth sluchátka stojí oproti drátovým za vyl*ž.

  • Teda takovou ránu pod pás pro uživatele jejich o.s...Kecy kecy a pro PC nic,např. na slabším PC,ntb,či mini PC...

    • 0011

      Lidi čtěte aspoň ty nadpisy ale sakra už! Je to pořád beta proboha, viz nadpis, MS navíc pracuje na tom, aby xcloud byl i na PC, ale pokud to nemůžeš za žádnou cenu vydržet a musíš to mít hned tak si můžeš nainstalovat scrcpy místo nadávání, že betaverze programu, respektive služby neumí věc co chceš.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit