Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hra Zaklinac je inspirovana kniznou predlohou ale nie je robena podla nej presne, kriste pane, aspon si nieco zistite, kym zacneme plakat a lamentovat...je to volne podanie a upravene im potrebam, este volnejsie, ako v napr. v pripade Metra 2033, ktore fakt malo velmi malo spolocne s knihou.Uz len Geralt, Tris su v kniznej predlohe uplne inak spravajuce a konajuce postavy, ked vam to nedoslo po prvom diele hry a z vyjadreni vyvojarov, tak zrejme nikdy. Fakt uzas nad niektorymi komentarmi, ked sa vam nepaci, nekupovat, nehrat a je po probleme, zostante pri knihach.
    • O tom ni nevim. Lamentovat budu,protoze je Geralt delan podle knih a nic o volnem zpracovani nevim. A ze tam jsou postavy co se chovaji jinak? nic o tom nevim. Uvedom si ze Zaklinac zacina tam,kde knihy konci,takze je to novy pribeh. Ale novy pribeh snad neznamena ze je mozne vse. A klidne si nad tim budu nadavat,protoze her,ktery je plny bezejmenych hrdinu je dost. Ale Zaklinac je jen jeden.
      Kdyz se ti ty nase zvasty nelibi,tak je necti a prestan zvanit nesmysly o tom at to nekupujem.
  • 2Moje velky orechy(pekny nick:) )-Realne hry nejsou zabavne. To uz bylo myslim potvrzeno mnohokrat. My se ale bavime o realnosti hry vs knizni predloha. A to dulezite je. Pokud budou vyvojari jen zneuzivat znacku "Geralt",prestoze hra bude o necem uplne jinem,tak to lidi proste bude stvat. A Geralt byl v knihach skutecne "semlen zivotem",rozhodne to nebyl zadny kladny hrdina co kazdeho zachranuje. KNIZNI SPOILER!!! Na konci knihy v podstate na vsechno rezignoval.
  • No ja doufam, ze to neprezenou s tim aktualnim smerovanim hry, kde jsem mel nekdy pocit, ze Gerald je ten, kdo ma spasit cely svet, nebo alespon vsechny 4 kralovstvi severu. No proste doufam, ze z toho neudelaji takovy Mass Effect, kde jeden trouba zachrani celou galaxii. V knizkach veci Geralda spise semlely, nez ze by byl on skutecnym hybatelem udalosti.
    • To vaše životy stojej tak za prd že chcete všechno tak moc relný?
    • Když se to tak vezme, tak v prvním díle Geralt zachránil království jedno a to není nic nepodstatného. A u herních hrdinů už aspoň jedno království bývá nutností. Mě se spíš nelíbí, že hlavní záporák je již daný na straně rebelů. Ale kdo ví, třeba nás tvůrci překvapí a nakonec se budem moci přidat k němu.
      • Jenze opomijis jista dulezita fakta. Totiz ze kralovstvi v Geraltove svete jsou male zemicky,plne politikareni,takze to,ze jeden clovek (vlastne mutant)zabrani padu jednoho kralovstvi,je pomerne uveritelne. A za druhe,a to je mnohem dulezitejsi,prvni dil o Geraltovi jsou jen povidky a ty jsou v mnoha ohledech v naslednem romanu mnohokrat popreny. Proste autor to psal v dobe,kdy vubec netusil ze nejaky roman o Geraltovi vznikne.
      • No prave, me osobne by se mnohem vice libila exkurze do minulosti - jak se stali zaklinaci druhem na vymreni, nebo neco s Vesemirem s jeho minulosti. Pri hrani jednicky se mel docela pocit, ze se prilis omilaji temata, ktere jiz mnohokrat byly probrany v knizkach
  • Proč má meče přez jedno rameno? Knížku jsem četl několikrát a myslim že tam byo vyloženě řečeno že je nosí křížem. To musej všechno měnit, nemohl si aspoň jeden člověk kterej to dělá si to přečíst?
    • Mozna ze to tak Sapek napsal (cet jsem 2x, ale uz je to let), ale kdyz se zamyslis nad zpusobem taseni a delkou jedenapulrucniho mece, tak je opasani krizem minimalne divny. Logictejsi je mit oba na jedny strane, protoze se oba tasej idealnim zpusobem pro dominantni ruku. Mit jeden na druhym rameni znamena mit ho hur pristupnej. Neco jinyho jsou dve kratky savle, ktery se tasej krizem obouma rukama naraz.
      • Kdyz uz tu resime takove hlouposti,tak vez, ze nikde neni napsano ze Geralt mel takove obrovske mece jako ve hre. Navic Zaklinaci byli mutanti,myslim ze tem bylo jedno kterou rukou bojuji. Byli cviceni na obe. *1*
    • Takovych malickosti je bohuzel vic a neco uz bylo i v prvnim dile. Ale ze vseho nejvic me dostala upoutavka na exluzivni in-game bonus ,ktery je (a ted cituji): "vhodny pro postavy specializujici se na boj s mecem". *8*
      Jakoby vyvojari pomalu upousteli od Zaklinace a delali z toho klasickou hru ve stylu "vytvor si vlastniho hrdinu". Uz vidim jak bude Geralt v pristim dile strilet z luku *2*
  • Psychotic
    Po zážitku z jedničky bych nepřipustil, aby mi tahle hra unikla (i když z videí nejsem dvakrát nadšený). Kdyby nezrušili konzolové verze, byla by to jasná koupě, takhle je to jasné upirátění, ale výsledek stejný.
    • Demente....
    • To si jako nemůžeš koupit na pc, když na konzole ano? A co že budou všude pirátské kopie.
      • Psychotic
        Cenu hry si beru zpět jako odškodné za to, že se musím kroutit u klávesnice a myší, starat se o instalaci a patchování a trpět možné padání a grafické chyby. Děkuji pěkně.
        Možná by to i bylo jinak, kdyby nezrušili i předělávku jedničky... nebo kdyby už na začátku vývoje dvojky řekli "exkluzivně na PC" a neslibovali konzolové verze, aby se zvýšil zájem o hru v zahraničí. Za takové jednání si nic jiného nezaslouží.
        • Jo a ještě doplním svůj předchozí příspěvek - kde slibovali verze pro konzole? Zaklínač 2 je "exkluzivně pro PC" už od počátku jeho vývoje a až v poslední době se CD Projekt vyjádřil tak, že v případě úspěchu PC verze bude možná i verze pro konzole (ale to spíš až v roce 2012).
          Žádný zájem v zahraničí si podvodem zvyšovat nemuseli..prvního dílu se prodalo přes 1,5 milionu (+ neurčité množství na Steamu apod. a hra se stále ještě úspěšně prodává) a to Sapkowski ani CD Projekt neměl na západě žádné renomé. Dnes už je situace jiná (díky hře se na západě začaly překládat a prodávat Sapkowského romány a povídky) a i pokud by zůstalo pouze u PC verze, tak 2+ milionu kusů mají jisté.

          Jo a základ pro konverzi už mají, vzhledem k tomu, že engine samotný vyvíjeli jako multiplatformní (nebudou tedy třeba žádné extrémní zásahy do hry)
        • :-O . Já normálně nevěřím vlastním očím *8*
          Tohle přece nemohla svépravná osoba vypustit z úst/prstů!
          Takže tvůrci tráví (sta-)tisíce hodin práce nad hrou, aby co nejvíce splňovala požadavky a očekávání fanoušků (a navíc se jako jedni z posledních soustřeďují na opomíjenou PC platformu, která je z "herních systémů" ta nejvíce "RPG-friendly" - a to právě kvůli té tebou poplivané myši a klávesnice) a kvůli toho, že se jako jedni z mála rozhodli nedělat hru polovičatě a soustředili se na jednu platformu s tím, že až poté se vrhnou na konzolové verze, tady jejich práci shazuješ tímto odpadem? (= tvým příspěvkem)

          Pán si nemůže u hry válet šunky na gauči před televizí a tak musí chudák ohnout hřbet a slzou stékající po zbídačené tváři usednout k mučícímu nástroji známému též jako osobní počítač. Chytit do jedné ruky ostny pobitou, 30ti kilovou myš a druhou položit na klávesnici, kde se tvůrci rozhodli škodolibě umístit všechny písmenka abecedy a ještě pár čísel navíc (a pro jistotu na každou klávesu přilepili připínáček)!

          A za to, že musí takto trpět potrestá tvůrce tím, že jejich hru prachsprostě ukrade a ještě se tím chlubí. *7*
          *palec dolů*
        • No jasně, ta myš, strašné to stvoření. Pořád někam utíká a klávesnice, vždycky se hledá půlhodiny nějaké písmenko. A nejhorší ty objemné patche, párset mega se stahuje pár minut, za tu dobu bys mohl stihnout věcí.

          Zaklínač 2 je ještě jedna z mála her, která by mohla stát za to. A zvlášť Polákům ty peníze přeji, protože si je určitě zaslouží. A když dostatečně vydělají, tak se dočkáš i té konzolové verze.
          • No v dnešní době to už není ani jen pár minut ale pár sekund :)
        • Jezis ty si vul!
          Krouteni a hrbeni u klavesnice? = Bivavalo-Ja sedim(i lezim) u PC neprosto bez problemu.
          Starat se o instalaci? = Myslis tech pat kliknuti mysi! Si LAMA
          Patchovani? = Tak mluvi clovek, ktery vsecko ukrad z internetu a ocrackoval. A pak tvrdil ze mu neco nejde.
          Graficke chyby? = *1* NO COMENT
          A k slibovani konzolove verzi? = Ta bouzel nikdy oficialne slibena nebyla.
        • Jsi opravdu precitlively chudacek, ubozaku.... Do kolika let te maminka jeste prebalovala? do 20?
          Nejde ani tak o to, ze to upiratis, jako o to, jak k tomu pristupujes.

          Tahle hra je pro me must-buy titul, atmosfera je uzasna a jednicku povazuju za jedno z mala rpg, ktere dokaze konkurovat hram od bioware.
          • Psychotic
            "atmosfera je uzasna a jednicku povazuju za jedno z mala rpg, ktere dokaze konkurovat hram od bioware"
            S tím naprosto souhlasím.
            Zaklínač, Mass Effect, Dragon Age a Fallout 3 jsou zářné příklady toho, že RPG tu budou ještě dlouho.
            • V případě že si mentálně zaostalý tlustý líný prase tě naprosto chápu ! :)
              Kam ten svět spěje, tolik lidskýho odporně línýho odpadu mezi námi je.
              Za chvíli lidi budou krást toaletní papír protože to je moc namáhavý si utírat prdel.
    • Ja sem zas strasne rad ze konzolove verze jsou v nedohlednu *1* . Kdyby to totiz delaly soucasne na PC i na konzole, tak by PC verze trpela horsi grafikou, spatnou optimalizaci, hroznym ovladanim a prilis lehkou obtiznosti a dovi cim jeste(urcite by tam bylo vic loadingu nez je u druheho dilu planovano). A drzim CD Projekt Red vsechny palce, pac to bude pro me hra roku.
  • misho8723
    Tak z tej grafiky som unesený. Síce ešte musia na tých vlasoch popracovať a taktiež brady treba ešte vylepšiť, ale inakšie to vypadá úplne špičkovo. Mimika, svetlo, pohyby, práca kamier, HUD a keďže v hre budú celkovo len 4 loadingy, tak aj plynulé hranie. Výborná a atmosferická hudba je len čerešničkou na torte. Takisto aj dabing. Túto minihru som mal rád už v jednotke a tu tiež vypadá dobre. Ma potešili aj také detaily ako keď si vyberal kocky, tak pekný grafický efekt sa objavil a taktiež výzdoba krčmy hýri detailami. Moja najočakávanejšia hra roku 2011.
  • Pecka tuhle minihru jsem v jedničce miloval,jsem rád,že ji ponechali:-)
  • Akorat to meneni te kamery po kazdym hodu je pekne votravny když to budete hrat dyl asi to poleze na nerv? *11*
    • Me to lezlo na nervy uz v jednicce. Tam se sice kamera nemenila,ale nez pocitac neco vymyslel a tahnul,zabralo to pul dne. Kdyz jste hrali jednu particku,tak to bylo v pohode,ale hrat nekolik po sobe,to uz chtelo nervy. Pritom to ma tak jednoducha pravidla,takze nevim v cem je problem.
  • No ten poker se mi do té doby nějak nezdá... Spíše taroty nebo mariáš, ale poker?... Nevím nevím, ale znalec karet nejsem :-)
    • Ja zase nejsem znalec koste,k takze nevim zda verze kostkoveho pokru existuje i ve skutecnosti, ale na prvni pohled to ma stejne zaklady jako karetni pokr. Tzn. zakladni vklad, pote se kazdemu rozda/rozhodi 5 karet/kostek. Nasledujici kolo muzes menit nanejvyse 3 karty/kostky (jejich vymena je demonstrovana opetovnym hozenim) a muzes prihodit/dorovnat. Pak se vyklada. Vysledna stupnice je take shodna s klasicky pokrem (napr. 3 + 2 stejne hodnoty = full house atd.)
      • claymen
        Všechno správně :D takřka, měnit můžeš klidně všechno (prosím, toto není ironie :D)
    • Navic Zaklinac neni ze stredoveku. Jde o smysleny svet,kde se prolina vse mozne. Pro ty,kteri necetli knizky,je to celkem tezke vysvetlit.
      • už jen to co je střed věků.Jinak zasazeno je to +/- fiktivního 15 století
    • Jde o kostkovy poker. Zrejme jsi nehral prvni dil,ani jsi se nedival na tohle video *1*
  • Kurňa já se těším !

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit