Přejít na výpis diskuzí
“Patentový troll” Langdell prohrál, přišel o známku Edge
19.4.2013 | Adam Homola
12 příspěvků
-
Patenty treba zrušiť. Nakoniec všetky patenty zkúpia najväčšie korporácie, založia výrobu v Číne a Indii, a my sa môžeme ísť pásť. Registrovať patent je nesmierne drahé, ak chce niekto patentovať vo všetkých krajinách. Patenty si môžu dovoliť len najväčšie korporácie. Pre obyčajného človeka je patent finančne nedostupný. Cena za registráciu sa môže šplhať aj do tisíce dolárov pre jednu krajinu. A patentovať treba pre všetky krajiny. Kvôli patentom si krajina nemôže vyrábať napríklad lieky, aj keby ich vyvinula nanovo. Dnes je patentované takmer všetko, a ak by chcel niekto niečo vyrábať, skrátka nemôže. Najnovšie si chcú nadnárodné korporácie patentovať aj ľudský genome. Patenty sú šialenstvo z ktorého majú osoh iba najbohatší ľudia sveta. Obyčajným pracujúcim ľuďom patenty iba škodia. A také príbehy, akože niekto pracovitý a šikovný niečo vymyslel, a patentoval si to aby sa mu to vrátilo, to sú rozprávky a nezmysli. Ak si obyčajný človek niečo patentuje, korporácie ho o to obabrú.
-
nevadi ,este stale moze zazalovat Razer
-
Obrovská gratulace. Do problematiky trochu vidím díky tomu, že jsme měli na škole právo. Ať je to inspirace pro všechny, co si to nechtějí nechat líbit a výstraha pro všechny šmejdy, co se chtěji jen tak obohatit na úkor někoho nebo něčeho.
-
hej a to studio mělo zažalovat jeho za ušlí zisk čekat 4 roky ... kur... já bych ho sedřel z kůže
-
Hm škoda, já mu fandila. Tak snad příště... *4*
-
-
Tak už se nezlobte. Vždyť jsem to nemyslela vážně... *4*
-
ty jsi opravdu ubožák
-
a zase my všichni fandíme tvým mínusům
-
-
Tzv. "patentoví trollové" jsou ta nejhorší právnická lůza, jakou znám. *10* Myslím si o sobě, že snesu leccos, ale pokaždé když někde čtu, jak ten či onen patentový troll z někoho sdírá kůži, otevírá se mi kudla v kapse a chytám tendence začít si řadit zbraně podle příchuti hlavně... *16* Krucinálhimlhergot
-
Výborně, tak a už sem rychle valte Mirror’s Edge 2
-
Zpráva, že totální kok*t dostal na budku, vždycky potěší...
-
-
Ale že to trvalo 4-6 let nebo snad i víc, moc nepotěší.
-