Přejít na výpis diskuzí
Pátou hratelnou frakcí Total War: Rome II jsou Arvernové
8.2.2013 | Adam Homola
75 příspěvků
-
Víme :D, to by byla hrůza - a co se týče Senecy, ten si uměl užít života :).
-
Ještě mi chybí Egypt :). Těším se na vše, mám jen jedno menší přání, aby se postavy dožívaly přes 60 let. V Medievalu mě to dost štvalo, když už jsem si někoho vycvičil - navíc by to bylo i reálnější :) - chci pokořit "svůj" vygenerovaný rekord 103 let :D.
-
-
Egypt je viac menej istý...ešte tipujem nejaký národ z Turecka alebo východnejšie, napr.: Parthia, Perzia...a ešte nejaký germánsky kmeň z oblasti strednej Európy
-
-
Egypt by tam měl být bez debat....uvidíme :), vzhedem k historii a významu by to bylo více než záhodno. Dokoukal jsem včera Řím a motivovalo mě to k zahrání EB :).
-
-
No reálnější by to rozhodně nebylo, ve starověku člověk nad 60 to byla jo vzácnost.
-
-
To je pravda, ale jak kdy - včera jsem se náhodou díval na životy slavných Římánů a delší život nebyl problém.
-
-
Taky byli bohatí a měli lepší přístup k tehdejším lékařským výdobytkům a lepší stravě. Většina (chudáků) stejnak umírala kolem třicítky a tak to fungovalo až do 18. - 19. století.
-
-
Tak určitě :D, majetní si uměli koupit zdraví.
-
-
Tak tak, dlouhověkost nebyla mezi majetnými výjimkou. Ostatně, lidé z oblasti středomoří mají dodnes největší věkový průměr v Evropě. Životní prostředí plus strava jsou v těchto oblastech pro člověka velmi vhodné. Navíc antičtí lidé nebyli žádná ořezávátka, vyznali se ve správné životosprávě.
-
On ve starověku nepanoval komunismus, víme? Takže zatímco chudý třeba umíral na infekci, tak si bohatý mohl dovolit lékaře, co ho vyléčil atd. Stejně tak si bohatí mohli dovolit žít v čistotě a suchu, měli bohatší jídelníček a nemuseli namáhavě pracovat třeba na poli. Nebo si myslíš, že takový Seneca žil někde ve špíně? *1* *1*
-
-
O věku, které se dožívali lidé ve starověku bych raději moc nepsal :-) Každou chvíli se tato stupnice mění a většinou k větším hodnotám. Jako, když jsem četl knížku kde popisovali, jak léčili římané své vojáky to bylo něco nezkutečného. Dokázali, již v té době zašít tepnu, dokonce se mluví o tom, že byly schopní zašít i poraněná střeva. Bohžel v tomto bodě jsou to spekulace ptože chyby jasné důkazi. Jako, že již lékaři v Římě a v Řecku znali přírodní antibiotika, někteří historikové jsou tím jistí. Stejně, jako že Římané znail a používali beton. Historie je opravdu skvělá a pro nás poučná :)
-
-
Jenže kolik lidí si takový přístup mohlo dovolit? Armáda je jasná (vždyť pohltila většinu státního rozpočtu) a taky to byl odedávna jeden z důvodů, proč jít k armádě (pečovali o vás líp než se měl civil). Možná na tuhle péči dosáhli i někteří obyvatel měst, ale drtivá většina populace žila na venkově, a tam prostě většina z výdobytků civilizace k dispozici nebyla.
-
Asi by jsme byly všichni pěkně překvapení co všechno už ovládali. A co se časem ztratilo a znovu muselo být objeveno.
-
Škoda té alexandrijské knihovny...
-
-
-
-
Není pravda.
-
-
Ale je. Starověký Řím sice měl relativní "dlouhověkost", ale podle vědců byl průměr 50 let. Navíc musíš rozlišovat spodinu a bohaté Římany:)
-
-
Hej ale v Rime mohli zit dlhsie keby nepouzivali olovene trubky. Sice mali tam vodu ale aku. Ked som bol v Rime niekto mi to tam hovoril. Asi tak.
-
To máš úplně stejné jako s aristokracií v Řecku, v Egyptě apod. Tam nebyl věk přes 60 let žádnou "jo vzácností" jak říká výše kolega, takže ne, není to pravda. Pod "jo vzácností" si představuju pár jedinů za jednu generaci a ne běžné dožití celé jedné třídy/kasty...
V době helenismu se vybudovala relativně silná "střední třída" (nevím, jak jinak to dnešní řečí nazvat), takže rozlišování na "bohaté", a pak hned "spodinu" také není úplně přesné. -
-
To hodně lidí neví, ale v "temném" středověku byla průměrná délka života o něco delší, než za Říma.
-
-
Není dobré se odvolávat na průměrné dožití, tady hraje roli vysoká mortalita novorozenců, která to vždy sráží.
-
-
předpokládám, že se ve starověku běžně nedělaly sčítání lidu, průměry a mediány, do který se započítávala natalita, mortalita, živorodost a kdeco novorozenců, zkrátka se bralo to, v kolika letech lidé běžně umírali
-
-
-
-
-
-
Samej vydlák co našel v lese klacek a pak se nějak pomaloval.:) ,těším jak za Řím je pěkně převálcuji.Jestli tedy výhody Říma budou dobře provedeny.
-
Rome total war je směšná dětská hra,kde pár sotva viditelných rozmazaných postaviček po sobě hází kamením a mlátí se po kebulích klackama..Call of duty,to je aspoň hra pro pořádný chlapy s pořádnejma kvérama..takže bych tímto chtěl poprosit tvůrce této parodie na hru aby té směšné komedie zavčas zanechali a vrhly své síly na tvorbu něčeho alespoň vzdáleně podobnému jako je COD.Děkuji.
-
-
Toto je vtip,ne?
-
*15* *15*
-
zasmál sem se, fat že jo :D
-
-
Horší by bylo, pokud to co napsal myslí vážně. *1*
-
-
-
No, něco mi na tom nesedí, asi ty domy za těma bojovníkama. Vypadají, jako by je někdo přinesl rovnou ze středověku. V laténu se asi komíny nepoužívaly, spíše zemnice s otevřeným ohněm nebo menší pecí... ale nejsem odborník na tuto dobu. A ti týpci vypadají, jako banda ožralů.
-
-
člověk co típal ten screen už měl určitě postavenou kovárnu na lepší úrovni
-
-
Už aby byl Empire II *1*
-
Tss ti barbaři vypadaj všichni stejně. Na hru se sice těším ale fakt že jeden národ má modrou bederní roušku a druhý zelenou se mi moc nelíbí