Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ještě mi chybí Egypt :). Těším se na vše, mám jen jedno menší přání, aby se postavy dožívaly přes 60 let. V Medievalu mě to dost štvalo, když už jsem si někoho vycvičil - navíc by to bylo i reálnější :) - chci pokořit "svůj" vygenerovaný rekord 103 let :D.
    • Egypt je viac menej istý...ešte tipujem nejaký národ z Turecka alebo východnejšie, napr.: Parthia, Perzia...a ešte nejaký germánsky kmeň z oblasti strednej Európy
      • Egypt by tam měl být bez debat....uvidíme :), vzhedem k historii a významu by to bylo více než záhodno. Dokoukal jsem včera Řím a motivovalo mě to k zahrání EB :).
    • No reálnější by to rozhodně nebylo, ve starověku člověk nad 60 to byla jo vzácnost.
      • To je pravda, ale jak kdy - včera jsem se náhodou díval na životy slavných Římánů a delší život nebyl problém.
        • Magister_Peditum
          Taky byli bohatí a měli lepší přístup k tehdejším lékařským výdobytkům a lepší stravě. Většina (chudáků) stejnak umírala kolem třicítky a tak to fungovalo až do 18. - 19. století.
          • Tak určitě :D, majetní si uměli koupit zdraví.
            • Viktor_H
              Tak tak, dlouhověkost nebyla mezi majetnými výjimkou. Ostatně, lidé z oblasti středomoří mají dodnes největší věkový průměr v Evropě. Životní prostředí plus strava jsou v těchto oblastech pro člověka velmi vhodné. Navíc antičtí lidé nebyli žádná ořezávátka, vyznali se ve správné životosprávě.
            • Magister_Peditum
              On ve starověku nepanoval komunismus, víme? Takže zatímco chudý třeba umíral na infekci, tak si bohatý mohl dovolit lékaře, co ho vyléčil atd. Stejně tak si bohatí mohli dovolit žít v čistotě a suchu, měli bohatší jídelníček a nemuseli namáhavě pracovat třeba na poli. Nebo si myslíš, že takový Seneca žil někde ve špíně? *1* *1*
          • O věku, které se dožívali lidé ve starověku bych raději moc nepsal :-) Každou chvíli se tato stupnice mění a většinou k větším hodnotám. Jako, když jsem četl knížku kde popisovali, jak léčili římané své vojáky to bylo něco nezkutečného. Dokázali, již v té době zašít tepnu, dokonce se mluví o tom, že byly schopní zašít i poraněná střeva. Bohžel v tomto bodě jsou to spekulace ptože chyby jasné důkazi. Jako, že již lékaři v Římě a v Řecku znali přírodní antibiotika, někteří historikové jsou tím jistí. Stejně, jako že Římané znail a používali beton. Historie je opravdu skvělá a pro nás poučná :)
            • Magister_Peditum
              Jenže kolik lidí si takový přístup mohlo dovolit? Armáda je jasná (vždyť pohltila většinu státního rozpočtu) a taky to byl odedávna jeden z důvodů, proč jít k armádě (pečovali o vás líp než se měl civil). Možná na tuhle péči dosáhli i někteří obyvatel měst, ale drtivá většina populace žila na venkově, a tam prostě většina z výdobytků civilizace k dispozici nebyla.
            • Inquisitor
              Asi by jsme byly všichni pěkně překvapení co všechno už ovládali. A co se časem ztratilo a znovu muselo být objeveno.
            • Viktor_H
              Škoda té alexandrijské knihovny...
      • Viktor_H
        Není pravda.
        • Veskoslav
          Ale je. Starověký Řím sice měl relativní "dlouhověkost", ale podle vědců byl průměr 50 let. Navíc musíš rozlišovat spodinu a bohaté Římany:)
          • Hej ale v Rime mohli zit dlhsie keby nepouzivali olovene trubky. Sice mali tam vodu ale aku. Ked som bol v Rime niekto mi to tam hovoril. Asi tak.
          • Viktor_H
            To máš úplně stejné jako s aristokracií v Řecku, v Egyptě apod. Tam nebyl věk přes 60 let žádnou "jo vzácností" jak říká výše kolega, takže ne, není to pravda. Pod "jo vzácností" si představuju pár jedinů za jednu generaci a ne běžné dožití celé jedné třídy/kasty...

V době helenismu se vybudovala relativně silná "střední třída" (nevím, jak jinak to dnešní řečí nazvat), takže rozlišování na "bohaté", a pak hned "spodinu" také není úplně přesné.
            • To hodně lidí neví, ale v "temném" středověku byla průměrná délka života o něco delší, než za Říma.
          • ales.smutny
            Není dobré se odvolávat na průměrné dožití, tady hraje roli vysoká mortalita novorozenců, která to vždy sráží.
            • předpokládám, že se ve starověku běžně nedělaly sčítání lidu, průměry a mediány, do který se započítávala natalita, mortalita, živorodost a kdeco novorozenců, zkrátka se bralo to, v kolika letech lidé běžně umírali
  • rancor1223
    Já už chci Spartu! *1*
    • Jedině jako Datadisk. Řecko-Perské války by nebyli špatné.
    • Nedokážu si představit, že by tam dali jeden městský stát z Řecka. Ony byly všechny víceméně podobně významné. (Korint, Sparta, Athény, Théby...) Vlastně si nedokážu představit, jak by to měli udělat, když se chtějí držet té historické přesnosti. Sjednotit Řecko pod jeden stát asi nebude uplně košer, ale asi záleží i na době, kdy hra začne, no.
      • Viktor_H
        Yep, tam je problém v tom, že Řekové nikdy neměli nijak zvlášť velké národní cítění. Respektive měli, ale jako obyvatelé jednotlivých polis (Atheňané, Lakedaimoňané apod.), ne jako "Řekové". Měnilo se to jenom v případě vnější hrozby (ne ve smyslu: "Bratři, pojďme bránit náš národ, vždyť jsme jedna krev!", spíš: "Tak jestli nechceme dostat všichni po tlamě, měli bychom teď spolupracovat.")
      • rancor1223
        Přesně tak to bylo v Rome (1). Samozřejmě, že tam nebyla Sparta jako frakce, ale jako Greek Cities, které měly Spartu za hlavní město.
        • V Rome byla jako celá frakce I Germánie, Gálie a Británie, ted je zastupuje pouze jeden kmen, Pochybuju že bude hratelný nějaký Řecký městý stát, Když už Helénské frakce zastupuje Makedonie.
      • Leda udělat Spartu a Athény samostatně prostě Athény lodě Sparta vojsko a až obsadí jeden druhého tak získa jeho technologie. Ono by to šlo.
  • Asterix: A Alesia?
    Gal: A co to jako je Alesia, co??? Co byste asi v Alesii hledali!!! Nikdo neví kde by měla Alesia být...
  • Veskoslav
    Jedni z nejobávanějších nepřátel starověkého Říma kvůli své relativní vyspělosti oproti ostatním kmenům tehdejší Galie.
  • Vypadají odhodlaně. Ty velké štíty budou skvělou potravou pro má pila. *2*
  • Len 8 frakcií?Neni to nejak málo?
    • Musí zbýt něco pro DLC *7*
    • Raději 8 dostatečně roznůrodých frakcí než 20 podobných, který se líší jen speciální jednotkou a počátečním umístění.
    • No tak to je otazka. Pro vice frakci by tam asi museli dat kazdy jednotlivy kmen, co v te dobe byl (nez jej Rim ovladl). napr. Latiny, Sabiny a tak dale. To by ale zase bylo tech frakci mraky. Navic jsem se nedocetl, nebo si nevsiml, v jakem roce bude hra zacinat.
    • korok
      Málo? A kolik jich bylo v původním Rome? Bez toho aniž by sis je odemykal.
      • V puovodnom Rome boli zo zaciatku 3 hratelne frakcie,plus 8 odomknutelnych a dalsich 10 nehratelnych.Pri Rome 2 to ma byt myslim tak,ze vsetky frakcie budu hratelne,logicky mi z toho vyplyva ze v hre ich bude teda len 8.
        Ale co,aj tak sa na to tesim ako svina!!!
        • Ne, všecky opravdu nebudou hratelné to byla jen kachna, čím by záplnili mapu, to by tam jako nechali prázdné místo?!v Původním Rome bylo 9 hratelných frakcí když 3 římské rody počítám jako 1 frakci, moc dobře to vyřešené nebylo, takto je to lepší. Ted je akorát místo Řeckých států Makedonie, jednu z těch zbývajicích frakcí co byli v Rome 1 dají jako DLC, Tipoval bych že v základní hře bude Germánský kmen (Cheruskové/Teutoni), Egypt a Partie/Seleukovská řiše
      • 8 mi pride taky dost malo. Asi sem zmlsanej z ruznych modu, kde si mohl hrat za kazdou frakci, takze za cca 20. Ale dost mozna to pujde odemknout jako v jednicce, kez by. Ja bych treba uvital moznost hrat za Pergamon:)
  • Na tom obrazku vypadaj nějak...moderněji než ostatní frakce :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit