Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ringmancz
    uvidíme jak to dopadne a jestli Microsoft vystřídá EA na Golden Poo
  • Ale jasne ze im to je fuk ci bude konzola raz za den kontrolovat pripojenie, kontrolovanie bazaroveho predaju a podobne. V podstate uz to ani dnes neni zaujimave kedze pomali este aj zaprdena tahova strategia je "social" a este aj single player potrebuje pripojenie na server pretoze tam bezi "akoze simulacia". V takom pripade nepotrebuju podporu ani od Sony ani od MS pretoze samotna hra bude vyzadovat pripojenie a kadejake obmedzovanie bazaroveho predaju neni problem spravit bud priamo cez loginy v hre alebo jednoducho po roku,dvoch ma EA aj tak vo zvyku vypinat serveri takze bazarovka uz hracom aj tak nebude fungovat....
  • Prilis mnoho reci, stacilo jednoduche prohlaseni, ze EA volitelnych restrikci nebude vyuzivat. Pak bych jim veril i to zruseni online pasu, ktere osobne povazuji za dobrou a ferovou zalezitost.
  • Překlad z reklamštiny:
    1) Zrušili jsme online pasy, protože se hráčům nelíbily = povážlivě klesly prodeje her s vyžadující online pas.
    2)EA nijak agresivně nelobovala za omezení na novém Xboxu = možná s tím přišel někdo jiný, EA sice byla pro, ale nijak agresivně na MS netlačili.
    3)Líbí se mi, že to už po osm let udrželo ceny na dobré úrovni. = Pěkně mě bazarovky s*rou, protože nemůžeme napálit ceny do nebeských výšin, ale na rovinu to říct nemůžu.
    4)Díky tomu se GameStopu daří a oni jsou pro nás skvělým marketingovým a prodejním partnerem = Pěkně nás prodejem bazarovek podělávají, ale nemůžeme si stěžovat, protože pak by přestali prodávat i funglovky a my bychom utřeli hubu úplně.
    5)Pak ještě zdůraznil, že se ze své pozice účastnil všech jednání s výrobci konzolí a prý opravdu nikdy nedošla řeč na to, že by EA po výrobcích chtěla restrikce, nebo dokonce zastavení prodeje použitých her. = Ale jestli s tím přišel někdo jiný, určitě jsme nebyli proti. (Viz první překlad)
    Pardon za zhoršenou čitelnost, ale příspěvek prý obsahuje moc odstavců :(
  • Je to velká škoda. Hry, co tam předvedli vypadají moc pěkně. Bohužel ale někdo nemyslel zrovna hlavou a tak nové konzoli pověsili na krk balvan, hodili ji do vody a řekli:"Plav!"
  • Viktor_H
    Microsoft se z tohohle nevylíže; 1) Buď jsou to absolutní mrd*y a ty restrikce provedli na vlastní triko, nebo 2) jsou prodejný mrd*y, co podlehli nenažranýmu a jednosměrně výhodnýmiu lobbingu, zatímco konkurence "morálně" odolala. Tak či tak, obě možnosti jsou fail.

    Já ale té druhé možnosti jednoduše nevěřím, už jsem to psal včera. Nejsou to jen publisheři, kdo má v ruce páky, ale stejně tak i výrobci konzolí. Malý myšlenkový experiment: Předpokládejme, že EA lobovolala; tituly od EA však budou na PS4 vycházet (potvrzeno), což je jasný důkaz toho, že publisher by prostě hry pro Sony/MC dělal, i kdyby mu zmíněný lobbing neprošel. Na tohle se musíme při dedukci zaměřit. Je to ukázka, že hlavní podmínky jsou v režii výrobce konzolí. Žádnému publisherovi se nevyplatí odpískat jednoho z gigantů jen proto, že nemá problém s bazarovkami, to jsou prostě prodělané miliardy a miliardy ročně. A znovu, politika Sony tuhle tezi jasně potvrzuje. Tohoto faktu jsou si nutně vědomi jak v Sony, tak Microsoftu. Z toho plyne, že Microsoft do úzkých zahnán nebyl, že se neskrčil pod tlakem všemocného a zlého publishera, na to má MC až moc silnou pozici. Že to velká trojka publisherů možná zkusila? Možná jo, ale znovu, MC rozhodně nebyl v pozici, že by musel být do něčeho tlačen. Celé je to v jejich režii a absence restrikcí u sony je toho prostě důkazem.

    Microsoft nese 100% viny a obviňování EA jsou nepodložené fantasmagorie. Nedává mi to smysl.
    • Osobne se take klonim k nazoru, ze s tim vsim prisel nejaky inteligent v Microsoftu s tim, ze tim nalakaji velke vyvojare, protoze jejich konzole bude "pirates free". Nejak si nedovedu predstavit, ze vydavatele sli do MS s tim, ze tam chteji tohle a tohle a ze by to same neudelali u Sony.
      Nicmene at je to jak chce, pro mne je jasne, kdo je vitezem v teto generaci.
    • No a ještě jedna důležitá věc - vůbec bych se nedivil, kdyby za rok Sony jen tak čirou náhodou začalo potichu hlídat bazarovky a apod. To co od nich zaznělo na E3 bylo na získání přízně většiny herní komunity, za rok může být všechno jinak
    • Radioaktivni_surikata
      Logiku to má, ale zapomněl jsi zohlednit, že konzole je dotovaná a část z prodeje her jde i výrobci konzole. Takže Microsoft není jenom poplatná kuku, ale svůj zájem na omezení bazaru a DRM může mít taky. Logicky čím míň pirátů a bazaru, tím víc peněz z prodanejch her jim nateče (větší část vydavatelům, menší Microsoftu). Pak do toho můžeme zamíchat uvažování lidí, jestli budou víc kupovat protože jim nic jinýho nezbyde, nebo jestli půjdou ke konkurenci, jak moc budou čekat na slevy a začínáme se blížit k reálnýmu výsledku, kterej nikdo nezná a jen těžko ho může odhadovat, protože lidi jsou lidi... Nad tím by se dalo dlouze polemizovat, ale stejnak si nemyslím, že bysme se dopracovali k nějakýmu relativně spolehlivýmu závěru *4*
      • Viktor_H
        Nezapomněl, vyplývá to ze závěru: MC má restrikcích vlastní zájem...

        BTW, já si fakt nemaluju, že Sony jsou ctnostní rytíři. Jestli Microsoftu jejich současná politika projde, můžeme u příští generace očekávat stejné praktiky i od Sony. chytře debaklu s Xboxem využili, ale nebuďme naivní, zadní vrátka měli pro všechny případy otevřená... Jim je však jendoduše pořád jasné, že vyjebáv*t se zákazníkem mohou jen do určité míry - furt k nám mají nějaký respekt. MC ale naprosto sebevědomě zkouší, co vydržíme. Tak ať dostane řádně po držce! A co je horší, vůbec s nastálou situací nepočítali! Důkazem toho je totální zmatek, který po první konferenci nastal - jeden blekotá to, druhý zase ono. Jde zároveň o důkaz jejich totálního ignoranství: "WTF? Komunita nás s naší politikou poslala do prd*le?!" Tohle mě děsí mnohem víc...
        • Radioaktivni_surikata
          Možná to tam nějak nepřímo je, já jsem tam spíš vyčetl, že MS je na koni, protože si žádnej vydavatel nedovolí odmítnou Xbox jako platformu s velkou základnou hráčů a proto má rozhodující slovo vždy MS, což je určitě pravda. S tím druhým příspěvkem souhlasím beze zbytku a je dobře, že lidi byli schopný takhle negativně reagovat, aby MS trochu zchladili hlavu.
  • Radioaktivni_surikata
    Koukám, že zvolili strategii horkýho knedlíku. Budou si ho házet tak dlouho, až konečně vychladne. A on nakonec i vychladne, otázkou je, jestli z toho budou obě strany něco mít. Napadlo vůbec někoho, že to možná doopravdy není vinou EA a vydavatelů? Teda nepřímo? PS3 zůstala bez hacku sakra dlouho, Xbox se stal pirátí platformou prakticky ihned. Třeba je to jen křečovitá snaha Microsoftu něčemu podobnýmu zabránit s co nejmenšími náklady (na popud vydavatelů, kteří je možná netlačili přímo do DRM, ale požadovali bezpečnost jako v případě PS3). Poplatky z bazaru jsou teď jiná kapitola, tam je to si myslím docela jasný.

    Mě DRM jako platicího zákazníka otravuje a nejradši bych se ji vyhnul. Ale zas bych bez konkrétních informací nikoho nepálil na hranici, a když už by na to došlo, tak nezapomeňte, proč ochrany v první řadě vůbec vznikaj (o tom, že se většina míjí účinkem pomlčím). Kde je pravda se asi stejnak nikdy nedozvíme, škoda, že se lidi vždycky musej chovat hůř než dobytek...
    • nevim proč v tom každej vidí lobby někoho jinýho, konzole se dotují z prodeje her a tudíž microsoftu unikají peníze na splacení HW skrz bazarovky a pirátství.. k tomu nepotřebuje impulz od distributorů
      • Radioaktivni_surikata
        Je to jeden z dalších možnejch důvodů, teď jsem ho napsal i výše. Ale ono jich je takovejch víc, takže těžko říct, jak Microsoft uvažoval a na čí popudy, jestli čistě svoje, nebo jestli tam hrál roli i někdo další.

        EDIT: Ještě abych to doplnil, proč v prvním příspěvku uvažuju, že to je lobby někoho jinýho než Microsoftu. On to totiž Microsoft sám tvrdí, že to bylo na popud vydavatelů. Samozřejmě můžou lhát z důvodu, co píšeš ty. Ale DRM i to bazarový opatření má svoje pro a proti, takže těžko říct, jak a na základě čeho postupovali. Ono docela i smrdí to nedávný zrušení online passů od EA. Může to bejt čistá náhoda, že se to nachomejtlo k představení novýmu Xboxu, ale taky nemusí.
        • sem zvědavej kolik si z ceny her ukousne Sony a kolik MS, X1 si tímhle zajistil rychlé zaplacení konzole (bez bazarovek a pirátství) a tak třeba bude mít mnohem levnější hry
          • Kde berestu jistotu, ze to microsoftu zvysi prodeje her? Muze jim to zajistit klidne vyrazny odliv zakazniku a tedy celkove nizsi prijmy.
  • Miserius
    No jistě, Microsoft si to vymyslel aby nahodou nezchudnul a pak to házel na publishery, par jedincu mu to mozna i spolklo...
    • kupování konzole je jako koupit si něco na splátky, základ je levnej a pak musíte splácet dluh kupováním (předražených) her ze kterých zaplatíte zbytek konzole.. bazarovky a pirátství na x360 tohle obchází takže se není čemu divit že MS chce tohle omezit..
      • Miserius
        Docela si protirecis...Takze abych to nemel na splatky tak si chci kupovat bazarovky ne? A takle o tom muze uvazovat jen pirát, ze kupovani her je splaceni konzole/pc...
        • Ja pirat nejsem a souhlasim s tim, ze konzolovy obchodni model je prodavat dotovane konzole a vydelavat na prodeji her.
        • kde si přesně protiřečím? a PC do toho netahej, to nemá s tím že Sony a Xbox dotuje konzole prodejem her s tím nemá nic společnýho

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit