Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jak jsem videl prvni screenshot, kde vsechny postavy kolem sebe mely cerny obrysy, tak jsem si rekl, ze to bude odpad a taky, ze je.
    Neskutecna drzost za tohle jeste chtit penize. Kolik za to chteji, tipnul bych si aspon 20e ?
    • Myslím, že přesně 20.

Ale jak je to s těmi černými obrysy - někde jsem četl, že by se měly dát vypnout. Jde to tedy nebo ne?
      • Kompost
        obrysy sa daju vypnut, obraz ide uzamknut na klasicke priblizenie (takze nehrozi rozpitie textur spominane v recenzii) a takto by sa dalo pokracovat. proste neexistujuce tazkosti a nezasluzene cislo v hodnoteni. kazdopadne 20€ je vela pre niekoho kto titul uz vlastni, mohli dat aspon vyraznu zlavu...
  • TheGGG
    5/10? Tak to jménem mladé generace odsuzuji a ztrácím zájem, asi o nic nepřijdeme, recenzi asi nemá cenu číst, radši nakoupíme CoD....
    • Jack1947
      On COD kupuje každoročně tak spíš vážně ;)
    • DwaR
      u teba fakt netuším, či to myslíš vážne, alebo je to len sarkazmus...
    • Dělej si co chceš, pro mě za mě si zahraj modrou velrybu a umři!
  • Hoši ale vy si tu otázku špatně. Obstojí 20 let stará hra v současnosti bez vylepšení jen na základě skvělého příběhu a průměrné hratelnosti. Evidentně ne dle recenze. Myslím, že CRPG hratelnost už je přežitek a ukazují to prodeje nového Tormentu.
    • Hratelnost se neměří podle prodejů. Try again...
      • Tak Torment ani hratelnost nemá. *15*
    • DwaR
      podľa reakcií hráčov na fórach, steame, GOG-u a internete všeobecne (čo som videl ja) obstojí. stará garda drukuje fakt, že nepomenili obsah a len urobili facelift. novým hráčom príde k duhu fakt, že sa nemusia piplať s módovaním, aby bola hra hrateľná aj v súčasnosti v "zaužívanom" komforte.
      uvidíme ďalšie recenzie, osobne si myslím, že games bude jediné, ktorých recenzent je s hrou nespokojný a osobne som zvedavý skôr na názor chalanov vo fight clube/pri gamesplay. predpokladám, že to bude rozoberať parta, ktorá má k tormentu srdcový vzťah a zhodnotí mi to kvalitnejšie.
      EDIT:
      kvalitnejšie = viac rozoberú nové mechaniky z pohľadu hrateľnosti a vplyvu na hru. kvalitnejšie sa nemusí rovnať lepšiemu hodnoteniu.
      • postcore
        tipujem, že gamesplay nebude, keďže celkom nedávno mali v retre originál. A čo sa týka fight clubu, to záleží od toho kto tam bude sedieť, ale predpokladám, že to hral akurát Vašek.
  • Gamesczlejerk
    Ahoj. Je tahle hra R P G? *5*

PRAISE GERETOD OF REVOLVER
  • smutný ale zcela zasloužený pád legendy.
    • Legenda zůstává legendou, stále nepřekonaným klenotem mezi RPG, recenze je k smíchu
  • flash789
    Nic proti Tormentu, urcite klasika..ale tak si porad rikam ze cim morbidnejsi a temnejsi hra tak tim vic se v ni plno lidi najde, vsude spina, mrtvoly, smrad pak samozrejme prsi, hlavni hrdina je depresivni magor a potkava lidi co jsou jeste vetsi magori nez on, a vsichni jsou samozrejme co nejtemnejsi s minulosti jak pan s prehazovackou co zvedal ruku na pozdrav. Co to s lidma je ze se jim libi takovyhle veci. Samo proc ne, obcas trochu temnoty nezaskodi, ale to vecny adorovani her v kterych je porad tma a vsechno je do hneda a seda a tvari se to jako zacatek druhy svetovy zacina zavanet tim ze s lidma neni neco uplne v poradku. Nesmeruju to primo na Torment, spis tak obecne..

PS: a dejte si na ty minusy bacha, zarazujete se tim mezi skupinu lidi o ktery pisu:)
    • huuu, tak to ti ten minus nedam, bojim bojim...
    • Nie som sice psycholog ale tieto typy hier (alebo filmov ci knih) pritahuju skor introvertov, samotarov, ludi co trpia depresiami alebo uzkostmi. A medzi hracmi je takychto ludi dost
      • A nebo lidi, kteří nechtějí klasická fantasy a příběhová klišé nebo samoúčelné násilí a brutalitu a jenom trochu jiné kulisy stokrát viděného, čteného, hraného.
        • Ono taky záleží na tom, jaké má člověk životní zkušenosti. Kdo vede obyčejný, v podstatě nudný život, ten může mít temnější choutky prostě proto, že hledá únik z reality.
    • Lukass
      Nejses ty nahodou Grygar? Ten taky za vsim vidi Hitlera a nacky...
      • Nejses ty nahodou nacek?
      • flash789
        To by me zajimalo jakymi myslenkovymi pochody jsi z mojeho textu vydedukoval tu kravinu co jsi ted napsal..
        • co třeba z tohodle:
          "vsichni jsou samozrejme co nejtemnejsi s minulosti jak pan s prehazovackou co zvedal ruku na pozdrav."
          aneb všichni jsou jako adolf, tudíž všude vidím nácky...
          • flash789
            hezky vytrzene z kontextu, mel by ses dat na politiku ...
        • on je jenom hloupý, omluv ho prosím, za své IQ nemůže, s tím se člověk rodí.
          • tak to máš chlapče dost blbý *1*
  • Tohle není dobrý rok pro Torment. Jen škoda, že 5/10 nedostalo spíše "pokračovaní". Ty uvozovky jsou kurwa silné...
  • Tak ono vedle hitů jako Zelda(97%), Persona 5(94%), to opravdu působí jako čistý mediocre....
    • Thorleif_cz
      Rozhodně dává obrovskej smysl porovnávat open-world rpg z pohledu třetí osoby s remakem klasickýho izometrickýho rpg s pauzovacíma soubojama.
      edit: Safra, zapomněl jsem nejdřív refreshovat stránku...:D Souhlasím s vyjádřením Španělské Inkvizice.
      • jakej remake?? jenom remaster aby to šlo na mocderních systémech bez s*aní
    • Inquisitor
      Srovnávat tyhle hry je trošku mimo ne?
    • taky si myslím, že je potřeba to srovnat se současnou špičkou. Když to srovnáš se Zeldou, tak to možná ani na těch 5/10 nevyjde, takže si myslím, že těch 5/10 ještě není vůbec špatné.
      • Tak když srovnáš story, tak Torment jasně vede, když srovnáš gameplay a ostatní prvky, tak se Torment ani nedostane na bodovou stupnici proti Zeldě, takže jo, těch 5/10 je ještě v pohodě.
        • to záleží, podle jakých kritéríí to posuzuješ, resp. na to, že je hratelnost obou her založená na něčem úplně jiném, protože když budeš Zeldu posuzovat podle úrovně rozvětvěných dialogů a možností při rozhovorech, nedostane se proti Tormentu ani na tu zmiňovanou bodovou stupnici, když budeš Torment posuzovat podle možností fyzikálních hrátek v enginu, tak se asi moc nechytá, to máš pravdu *4*
          • Tak hry by se měly primárně posuzovat dle gameplaye/dle hratelnosti, mechanik, combatu apod. Opravdu rozvětvené dialogy by měly být to poslední, když je ta hratelnost nudná jako cyp, tak nepomůžou ani rozvětvené dialogy *3* Zelda převálcuje Torment ve všech kategoríí hratelnosti, takže klidně můžeme Torment v tomhle směru považovat za průměrnou záležitost. 20 let je 20 let, teď už jsme mnohem, mnohem dál, co stačilo na kult v 99, tak v roce 2017 stačí na 5/10...
            • Joj: neplýtvej dechem... lidi bez trojmístného iq zřejmě nebudou cílovka, tomu to nevysvětlíš *15* nemá to na něj dost barviček a výbuchů tak je to nuda
            • To je tak primární herní mechanika pro gamebook ale ne pro hru, když to vezmeme v globále, tak tam je vše ostatní podprůměrné a to i týče herních mechanik, co dělá hru hrou a ne gamebookem...

20 let je 20 let...
            • ty asi nechápeš, že dialogy a volby jsou to, na čem je hratelnost Tormentu založená, je to základ hratelnosti i herní mechanika, v tomto ohledu to Torment Zeldě snadno natře
      • Souhasím, hezky napsáno.+
  • Jack1947
    Opravdu nechápu co si kdo myslel, že když se přeleští stará grafika že to bude lepší ? aspo n se to dá hrát i na Androidu *4*
    • Hru mám už asi 20 let v seznamu, ke kterému jsem se nikdy nedostal. Ani nevím, jestli by mi původní verze na win 10 jela. Kdo si myslel, že když se přeleští grafika, bude to lepší? A co bude lepší?
      • Jack1947
        Netuším, pokud jde čistě o to zda by jela (jako z hlediska Win10 politiky asi spíše ne) tak chápu.

Nevím, 1999 vyšla ne? možná by byl lepší už ten novější Numera;)
        • Co je to win10 politika?
          • Jack1947
            WIn10 politika že už neumí starší hry s ochranami ( securom atp) takže si většinu ani nemáš zahrát. ( Pokud si troll- sry nikdo si nemůže být jistý dneska ničím... tak snad nakrmeno. )
  • Ja jsem se diky teto diskuzi dozvedel o PST na iPad a jsem z toho nadseny. Po tom, co mne neuveritelne zabavil gamebook 80 days na mobilu jsem se anglickeho textu zas tak nebal ( jsem, rekl bych, jen mirne pokrocily), ale je fakt, ze ten koncept muze byt pro nove hrace odrazujici. Textu je fakt hafo a hlavne se taky dost opakuje. Prochazet podobne rozhovory, bez zadneho prinosu muze byt pro poustu lidi odrazujici. Ale ta hra ma KOUZLO a je dobre, ze vysla i tato Enhanced edition. To, ze se zpristupni i novym hracum je super. Ta hra si to zaslouzi. Ten svet je zajimavy a ten humor nadcasovy. Je dobre, ze nezasahovali do obsahu. To by bylo zbytecne. Pro ty co tusi, co kupuji, je cena fer. Nepotesi kazdeho, ale to simulator golfu taky ne. :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit