Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zdravím zdejší osazenstvo. Možná to bude ode mně trochu offtopic k článku, ale zase tak moc ne. :) Kdyby někoho zajímala koncentrovaná aktivita kolem této hry, včetně možné aktivní komunitní diskuze pro rozumné lidi. Ale i konstruktivní kritiky jsou vítány. :) Ještě se toho dost změní. Prostě sledujte www.planetside2.cz

Promiňte tedy za offtopic a doufám, že někteří se ukáží, protože ačkoli to není nejlepší hra 10 letí, tak i přesto má docela rozumnou členskou základnu z našich končin. Tak proč neprobrat věci i jindy než u komentářů k článkům.

Ať jsi TR, VS, NC tady se to neřeší, tohle to je pro všechny...*7*

Díky *2*
  • tonnymontana
    na hru jsem se hodne tesil ale prvni co me zarazilo byla spatna optimalizace i pri nastaveni hry na low kdy to bylo jako rozplacla zelva na chodniku jsem mel fps ukrutne nizko. Casem jsem upgrejdoval a grafika prestala byt problemem (nevim jak je to s optimalizaci ted) ale casto jsem diky lagum v podstate nemohl trefit hrace a dikay tomu me to hold prestalo bavit:( skoda, ale urcite bych byl rad za vice podobnych her alespon by byla konkurence = lepsi podminyk pro hrace
    • Na začátku - v betě a pak pár týdnů po betě - to byl fakt brutál a hra byla obtížně hratelná, hlavně v některé hodiny. Hra se ovšem posunla fakt dost daleko. Dneska už je to aspoň u mě a mých známých s lagy v pohodě. Dokonce i HW náročnost se snížila a hra běží opravdu velmi plynule. Je samozřejmě možné, že tu a tam někdo má s hrou problémy a že mu laguje, padá, seká se apod., ale tak už to bývá. Často pomůžou jiné ovladače na HW, případně pročištění PC, nová instalace systému atd. - však to všichni známe.
      • tonnymontana
        diky za reakci je pravda ze jsem to hral v podstate tyden po realease. pokud opravdu je venku ten optimalizacni patch a lagy jsou jen obcas asi to znovu zkusim FPS jako MMO je bezva napad a u planetside 1 jsem se bavil. uvidime zitra to zkusim a napisu sem alespon jak to slape, grafiku mam vcelku novou r9 270x tam by problem byt nemel stejne jako u procesoru FX-6300 trosku taktnuty. uvidime samozdrejme bych byl jen rad kdyby to slapalo
    • Asi před dvěma měsíci byl velký optimalizační patch/update. Na Phenom II 955 / 4 GB 800 MHz DDR2 a HD5870 si zahraju docela OK na high.
  • Pete.palis
    mně a kámošovi zase po zabití často (při nahrávání mapy s výběrem spawnu) vypne cca na 5 sec. monitor signal (jako bych vypojil kabel od karty)...to mě v poslední době se*e!
    • Hele, nejsi jedinej. Začalo to teď s posledním patchem. Monitor mi na tři vteřiny vypne, úplně se přestane točit grafika a pak se to zas hned rozjede.
  • je to smešný tihle vyvojari by si meli jednou zjistit jak vypada valka. kdyz tomu sami nerozumi alespon se zeptat nejakeho vojenskeho konzultanta
    • A o nečem jako rovnováze mezi realitou a zábavou jsi slyšel?
    • XXDarthVaderXX
      každej voják je zvláště po boji nažhaven na to, aby u hry, kde si má odpočinout zažíval to samé co při své práci... *3*
    • P.S.
      zjistete si treba jaky dostrel maji moderni tanky, delostrelectvo, rakety nebo protivzdusna obrana. A co pak v budoucnu. Tam skutečne nebudete pobihat jako na pouti. Nebo si vemte jak rychle leti stihačka. stačilo by jedno moderni letadlo ktere by vam rozcupovalo celou slavnou planetside 2.
      rika se tomu špatny dizajn. ale na to neprijdete protože jste hloupi a jen sedite pri pocitaci a nikdy jste nebyli ve valce. to mate jako se skyrimem. až musel prijit vavra aby vam rekl že je to špatna hra, protože sami byste na to neprisli *7*
      • Naprostý souhlas. Celá hra je naprosto nerealistická. Měli udělat spawn čistě do bunkru. Tam by člověk sedl do židle a zmáčkl červené tlačítko. Počkal by pár sekund a provedl to samé a pořád takhle dokola. Někde tisíc kilometrů od hráče by pak seděl jiný hráč, který by dělal totéž a takto by se pěkně pořád dokola bombardovali. *3*

Ne ale souhlasím s tím, že hře by slušely různé "hračky" z Battlefieldu 3 - třeba naváděná vozítka atd. To bych si nechal líbit. Na druhou stranu je PS2 čistá lehce komixová arkáda, kde jde prostě jen o masivní boj. S reálností to nemá nic společného.
      • Kolik asi moderni stihacka unese vyzbroje?
      • tak určitě, vy nýmandi co jste nebyli ve válce na cizí planetě 300 let v budocnosti se k tý hře vůbec nevyjadřujte

btw tanky s dostřelem 50km co budou sedět v základně a střílet lejzrem naváděné lejzry do základny na druhém konci mapy, tomu říkám super dizajn, a mohlo by se to jmenovat třeba Scorched Planetside
    • a mohli by zacit treba s Vami a Vasemi zkusenostmi ziskanymi vojenskou sluzbou v Call of Duty Ghost, ze ano ?
  • Mimochodem hráčům doporučuji koupit si roční členství/předplatne/supskripšn. Výhod má až až, viz https://www.planetside2.com/membership (žádný ref)
  • Kozy
    Když už je tu taková plodná debata, je tu někdo NC na Milleru?
    • Jo já. Outfit LYF.
      • Kozy
        Mám pocit že jsem s váma minulý týden hrál. Prima, tak se někdy potkáme na bojišti. nick Kozy00
        • Já tam mám stejnej nick jako tu, akorát se "z" na konci, tj. DekkerDavez. Je to pozůstatek z mých začátků. Když jsem se rozhodoval, kterou frakci hrát, tak jsem si postavy odlišoval pomocí písmen X Y Z :D
  • Hru hraju docela často. Je to jedna z mála opravdu originálních her - nabízí něco, co jiná hra nedokáže nabídnout. Pro mě je to nejlepší FPS za poslední léta a daleko lepší než battlefield 3/4. Hra je samozřejmě trochu chaos, ale která fps není?

Hře bych akorát vytknul opravdu strašné uživatelské prostředí a nesmyslnou rozkazovou růžici. Naprosto k ničemu je taky systém spotování. Granáty v této hře jsou to nejhorší, co jsem v životě viděl - jsou téměř na nic. Taky strany nejsou úplně ideálně vyvážené, kde v technice je jednoznačně nejhorší TR - jejich hlavní abilita pro techniku a Maxe (zakotvení) je úplně na nic v porovnání s tím, co mají protistrany.

Jinak hra funguje dobře. S lagy naštěstí problém nemám ani v největších bitvách. Hra ale občas spadne či po naloadování je problém s "zatuhnutím světa". Pomůže relog. Děje se jednou za několik hodin hraní, což jde.

Masivní zabírání nebráněných základen se dělo a děje i kvůli novým bodům, které se za tuto činnost dostávají. Tohle chce ještě více upravit, aby se hlavně bojovalo a méně zabíralo.
    • S tema zakladnama me to pekne stve. Kolikrat vidim dve obrovske armady jak se vyhybaji kontaktu, a radsi obsazuji. Fakt ohromna zabava.
    • Kozy
      Člověče já ti s těma granátama nevim, sice s nima moc killů nedáš ale v takovym biolabu jsou k nezaplacení a co teprve takovej concussion grenade, nepříjemná věc. Spíš umět ho hodit je umění, občas se mi vrací jako bumerang :)

Každá strana si najde něco, NC MAXové jsou zase spíš na CQC.
      Naopak bych řekl že v rámci možností to mají slušně vybalancované, na Planetside hlavně mám rád to jak se ti ta hra mění před očima, dnes je to úplně jiná hra než před rokem.
      • V porovnání s jinými FPS je PS2 účinnost granátů dost malá. Použil bych i jinou výbavu namísto granátů, ale chybí mi certy. Někdy v budoucnu.

Tak či onak je to hratelné za všechny strany. Žádná není vyloženě hodně zvýhodněna.
    • chladas
      No nevim ale když tě chytne dobře postavenej zakotvenej Prowler tak ti nepomůže ani to že sedíš v namaxovaným Vanguardu a spotování je kolikrát třeba na Esamiru v tý mlze jedinej způsob jak něco trefit (bez thermalka) takže tam problém nevidim....mě spíš vadí vetšinu času nefungující proximity sensor a s tim spojený smrti by C4 kamikaze :D
      • Vanguard se štítem > zakotvenej Prowler.
      • Zakotvenej prowler tě nechytne, protože je zakotvenej. Boj tanků je o POHYBU a o střílení. Bez toho se dá zničit soupeř jen v přesile nebo s velkým štěstím. Zakotvený tank je dobrý ledatak na kempení u spawnů. Takový boj je ale k ničemu a hlavně s kempením si poradí light assault a jeho C4. *3*
    • A jéje, ještě tady se bude whinovat, že je to nevyvážená hra. Od té doby, co nerfli Striker a ZOE je to vyvážené až až. TR má nejrychlejší ESF, nejrychlejší MBT (rychlejší než Lightning), easymode ruční zbraně a nejčastěji jsou overpop.
      Ale zakotvení je dost situační, to jo. Stejně jako aktuální ZOE.
      • Pouze konstatuju. Hraju všechny tři strany (každou na jiném serveru) a ta technika není moc dobře vyvážená. Hlavně mi vadí ta abilita. Měli vymyslet něco jiného.
        • Ale přece pokud chceme asymetrické strany, tak ideální balanc nikdy nebude.
          • To jistě, ale je mi líto, když já se se svým TR tankem zaseknu o kdejaký kamínek, zatímco tank od Vanu jezdí po čemkoli velmi plynule. Já tedy mám v boji s tanky Vanu mnohem větší úspěšnost než s tanky TR. Podle mě je boj tanků o správném pohybu a střelbě, což tank Vanu umí skvěle.
            • No jo, daň za to, že máte (TR) porovnatelně nejlepší pěchotní zbraně. :)
  • když vidím tu fyziku chce se mi blejt, fyzika je ve strileckach zaklad
    • Upřesni tu blbost, co si napsal. Dík.
      • to bys stejne nepochopil
        • po řádné přípravě bych určitě pochopil... stačila by konzerva lepidla a pár skleniček vodky, abych se dostal na tvou intelektuální úroveň a pak bych byl otevřený tvým myšlenkám. *3*
  • Tato hra ma chytila jak svina, hram uz 2 meisace a okrem toho NIC ine..naozaj pecka.
  • Nestalo se někomu že by vám zmizela postava po delším nehrání ?
    • Jop mě :-) nainstaloval jsem po cca 3/4 roce a postava i s nakoupenou zbraní a pár blbinkama je fuč :)) A SOE support mě velmi slušně poslal do pryč že mám hrát jejich hru a nependlovat mezi betlfíldama atd. už jim nikdy nepošlu ani korunu
      • akorat ted v tomhle updatu smazaly delsi dobu nepouzivany postavy... :D (kdybys toaktivoval 1-2 tyden zpet tak by tam jeste byla)
        • což trochu nechápu, proč to mažou. V battlefieldu 2 mám přes 2 roky nehranou postavu a pořád existuje. *7*
      • Díky tak to nemá cenu se vracet novou postavu se mi nechce expit *7*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit