Přejít na výpis diskuzí
PlayStation 4 čeká letos několik MMO včetně EverQuest Next
27.1.2014 | Aleš Smutný
38 příspěvků
-
Deset skillu neni pro gamepad zadny problem. Podivej se treba na War in the North.
-
I na normálním gamepadu můžeš mít klidně dvacet skillů. Můžeš používat třeba R1, L1 jako modifikátor na vyvolání dalších skillů. Hlavně záleží jak budou samotný skilly (a soubojovej systém kompletně) navržený. Jak budou skilly univerzální a jak půjdou kombinovat dohromady.
Já spíš doufám že budou souboje mnohem víc realtime/akční. Manuální útočení, blokování, uhejbání + třeba 10 výraznejch skillů. -
Myslíš klávesnici a myš? *1*
-
Vsadím se, že při psaní tohohle měl hhh v ruce něco jinýho *1*
-
Pomalé? Měl jsi to vůbec v ruce? Zkoušel jsi nastavit citlivost na 100%? Asi ne, viď.
-
Gamepad je příšernost na tyhle typy her. I kdyby u toho byla klávesnice, k čemu to bude bez myši. Analogové páčky jsou k ničemu, velmi pomalé.
-
Tak PS4 gamepad má super touchpad, stačí vymyslet UI, který s tím bude pracovat a opravdu nepotřebuješ klávesnici.
-
Aha aha. Nějak mi to na mobilu nedošlo.
-
Docela me mrzi jak se snizuje narocnost na hrace z hlediska ovladani (proste co nejmene skillu, ktere zvladne i controler), bylo tomu jiz pred konzolema a ovladacema viz GuildWars 2 a nyni Elder Scrolls Online, takove mnozstvi skillu pak clovek naklape i poslepu a jen rotuje nejakou kombinaci.
Kdyz si clovek vzpomene jake byli moznosti v Ragnaroku (kde se pouzivalo bezne 10+ skillu) pouzivalo se pres polovinu klavesnice. Obdobne tomu bylo i v Lineage i kdyz tam se nektere skilly opakovali, a co teprve WoW. Netvrdim, ze nutne je dobre mit spousty skillu, ktere clovek ani nepouzije, ale zase byt omezen pouze na 5 me prijde dost slaby.
Toho se bohuzel obavam pri rozsireni MMORPG na konzole. Ne kvuli konzolim ale kvuli gamepadu. PS4 ma mit podporu klavesnice, pokud tomu skutecne tak bude, tak pak uz jen zalezi na ztvarneni daneho MMORPG. Dokazal bych predstavit i ovladac, kde bude sada tlacitek pro namackani konkretnich skillu. Dokonce se o tom jiz bavi v tomto prispevku:
http://www.pjnorrath.com/threads/everquest-on-playstation-4-confirmed.179/
Nejspis by to chtelo nejaky novy ovladaci system, ktery by mohl zkombinovat mys, klavesnici a soucasny ovladac (ktery je napriklad u PS nebo xbox). -
Mě to taky nešlo. Stačilo si tři dny zvykat a jsem schopen i něco uhrát.
-
no jo furt, hraji na PS4 Black Flag a těch 30 FPS mi nijak nevadí. U střilečky mi 30 FPS malinko vadí, tam prostě těch 60 cítím a hraje se mi lépe, ale střílečky na PS4 nehraji, na těch páčkách mi to nejde.
-
"Někdy příští rok." John Smedley (reddit) . Ovšem jestli to vyjde současně s PC verzí, těžko říct. Do té doby si musíme vystačit s Everquest next Landmark na PC.
-
EverQuest na PS4 je skvělá zpráva, teď už je jen otázka kdy?
-
A poběží to v 1080p při 30fps? :D (sorry, musel jsem)
-
Planetside2?
-
Proč jsou v galerii kulomety?
-
Jedem bomby.