Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ono je sice hezký pořád srovnávat series X s ps5 ale něco mi říká, že Sony vydá pouze ps5 a MS ještě series S pro masy. Pokud to tak bude, tak lidi co půjdou do PS budou mit lepší zážitek než většina lidí co půjdou do xbox(pro většinu bude series s) . Jestli to je takhle vymyšlený (a cipletova architektura u Sony tomu nasvědčuje), tak klobouk dolů před Sony. 

    • 0011

      Je to dost pravděpodobné, ale spoustu lidí si nekoupilo X hlavně proto, že už měli doma s, jestli nové x a s vyjdou současně, nebo dokonce s později byla by to jiná situace.

  • victor

    Bez emulace PS3 beru slova o ultimativní PlayStation jako lež . Navíc parametry PS5 překvapily v záporném smyslu slova :( 

    • Jo tohle mě taky trochu zklamalo. Opravdu jsem čekal i možnost hraní her z ps3. A případně 100% Bc z ps4. Jinak jsem spokojen. 

  • Vogon

    100 nejhranějších? Těším se na FIFA 14, FIFA 15, FIFA 16, FIFA 17, FIFA 18, FIFA 19, FIFA 20, FIFA 21, Call of Duty 4: Modern Warfare, Call of Duty: Ghosts, Call of Duty: Advanced Warfare, Call of Duty: Black Ops 3, Call of Duty: Infinite Warfare, Call of Duty: WWII, Call of Duty: Black Ops 4, Call of Duty: Modern Warfare, a snad tam bude Skyrim special edice a držím palce, že i Minecraft.

  • Cvicme_v_rytme

    "Jeho klidný, rozvážný projev nebyl ideální volbou pro udržení divácké pozornosti"

    Přiznám se, že já neměl sebemenší prostor, vše vysvětloval perfektně. Nechápu, jak tak dlouho dokázal mluvit a chrlit ze sebe samá fakta bez zbytečné vaty. Celkem by mě zajímalo, jak dlouho se na to připravoval a kde měl ukryté nápovědy. Protože tohle dát spatra snad ani není možný. U mě za to získal obrovský obdiv.

    • 0011

      Mě bylo jasné když mluvil dýl jak čtvrt hodiny že kromě tabulek a grafů nemají co ukázat a hw bude slabší než u konkurence. Až zbytečně času trávil nad tím jejich řešením audia, což je funkce u které se spoustu vývojářů bude rozmýšlet, jestli do toho investovat peníze/člověkohodiny. K téhle prezentaci je vlastně dotlačil MS potažmo jejich vlastní fanoušci a je to škoda protože MS ukázal aspoň konzoli a raytracing v minecraftu, není to moc, ale lepší než čistě technická přednáška.

      • Ta prednaska ale mela byt na GDC, takze nevim, kdo dotlacil koho kam. Spis mi prijde, ze to vubec nemeli promovat, protoze fanousci nerozumi slovum technical deepdive a ocekavali prezentaci samotne konzole. Nejspis by si lidi stezovali, i kdyby v tom popisu predem napsali, ze predstavovat krabici nebudou... Pritom jsme se toho dozvedeli fakt hodne a je sice pravda, ze nazorne ukazky chybely, ale tak to je snad jedno, jestli neco uvidime ted, za mesic, nebo za dva mesice. Nejak nechapu tu honbu za tim vsechno chtit hned, protoze Microsoft...

        • 0011

          Tam je důležité to "měla být" GDC se nekoná, nevím proč by nemohli ukázat aspoň nějaké techdemo a jestli v březnu nemají hotový finální design konzole, která má letos vyjít - to nezní dobře a jestli ho mají není důvod ho neukázat. Je taky možné že se od devkitu vzhledem moc neliší a Sony kvůli negativní reakci design předělává. Rád se budu mýlit, třeba už mají přichystanou předváděčku, kterou si chystali před/po E3, ale situace se změnila, nemocný lidí/homeoffice, studenti sedí doma a čekají na nějaké pozitivní informace z herního průmyslu a tohle nebylo na co čekali, kdyby aspoň na konci řekl aspoň makáme na god od war a bude nový killzone/resistance/Uncharted, většině konzolistů jsou technické parametry ukradené a používají je maximálně k měření pindíků s majiteli konkurenční konzole.

      • Cvicme_v_rytme

        Tohle jsem si říkal, jak dlouho mluvil o tom SSD disku.

        Ale jejich řešení zní zajímavě, obzvlášť pokud zvládnou číst opravdu tolik dat. Tam je potom ta konkurenční výhoda značná. To další jsou jen čísla a těžko říct, jak validní je tam co porovnávat. To ukáže čas. Já jen doufám, že si to opravdu pořádně otestovali ohledně toho výkonu. Raději bych dal za konzoli o 500,- víc a měl jistotu lepšího výkonu, než aby něco zbytečně osekali kvůli pár korunám. Samozřejmě že sekat se musí a je to takové to nekonečné dilema "a když si připlatím ještě tohle, budu mít lepší tohle", takže je fakt důležité mít jasný přehled v tom, co je ideální v poměru cena/výkon.

        A i když je na tom Sony papírově trochu hůř, věřím, že ve hrách ten rozdíl může být minimální.


        Jinak to audio jsem asi pochopil jinak. Mně přišlo, že to není něco, co je časově náročné, že jde prostě o způsob přehrávání toho zvuku. I dnes je přeci zvuk prostorový. Jde o to, že se sluchátky to člověk neslyší. A oni přišli se způsobem, kde by měl jít ten prostor simulovat i na těch sluchátkách.


        Na ukazování konzole je ještě čas. MS bude mít kažodpádně našlápnuto srušně. Uvidíme ještě souboj exkluzivit, jak dopadne. To podle mě rozhodne bitvu následující generace konzolí.

        • 0011

          No jsem zvědav, já uvažoval o další konzoli i jako Blu-Ray přehrávači, kdybych se rozhodoval dneska beru Xbox (asi S s mechanikou) protože ani PS4 pro neumí 4k disky, moc jich zatím nemám, ale časem to bude standart jako dneska fullhd. Jestli bude u obou šílená cena koupím místo toho jenom přehrávač s dobrým upscalováním fullhd disků do 4k a budu vyhlížet další hybrid od Nintenda, ale v nejbližších cca 2 letech od nich nic nečekám, ve svém oboru už bohužel nemají konkurenci, která by je hnala, Vity je škoda.

  • 0011

    O prodeje strach nemám, stačí se podívat kolik PS4 dokázala Sony prodat bez jediné exkluzivity než vyšel Bloodborne. Propadák to určitě nebude, ale klidně by se mohla opakovat situace z minulé generace kdy měli x360 a PS3 obdobné prodeje.

    • spoock

      x360 byla velice úspěšná konzole, hlavně tam byly neokoukané hry, když kouknu jak to Xbox One zazdil, tak je mi smutno, že MS prostě nebyli schopni navázat, věřím, že Specer je pro Xbox celkem dobrá záchrana, byť nákup nových studií nebyl zrovna nejšťastnější

      • 0011

        Uvidíme co za hry ta studia kuchtí, obzvlášť když budou i na PC rád si je koupím. Na PS4 mě láká jediná hra - persona 5 a ta by mohla už dávno být na switchi, Sony k ní nevlastní exkluzivní práva.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit