Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • "Steam Deck je… zajímavý, ale pouze pro určité tituly a kromě toho, že si tam Spider-Mana taky nezahraju"

    Zahraješ, stačí nainstalovat Chiaki. Portal je 2x levnější, to ano, ale SteamDeck má mnohem vyšší užitnou hodnotu, protože na něm jde hrát i většina knihovny ze Steamu a neoficiálně i mnohé další služby (Battle.net, Uplay, Origin - či jak se to teď jmenuje..). Včetně takové vychytávky jako je BT audio :)

    Jediné, co oproti Portalu neumí, je haptická odezva a adaptivní triggery, ale když už si chce někdo užít hraní se vším všudy, stejně by to mělo být před velkou obrazovkou/plátnem.

    • radim.zaty

      Hele a už to chiaki funguje bez glitchů a výpadků? Já to zkoušel loni, když jsem měl chvíli Steam deck a moc použitelné to, ve srovnání s tím, jak kdysi fungoval Remote play na PS Vita, to v teda nebylo.  To už fakt raději iphone/ipad s Remote Play appkou a k tomu nějaký ovladač. 

      • Neříkám, že žádné glitche nebyly, ale bylo jich minimum. Nejdřív mě to nepříjemně překvapilo, ale pak už jsem si jich ani nevšímal. A přijde mi to jako malá daň za možnost portability - hraní v posteli, v různých místnostech... :) 

        Výpadky (že bych se přímo odpojil od konzole) jsem neměl žádné.

  • LuckyYo

    Já nevím no, ale když člověk chce trávit čas s rodinou, tak by u toho asi neměl být nalepený na "handheldu". U nás by teda neprošlo společné dívání na televizi, kdybych u toho měl pořád konzoli v ruce, to už bych stejně tak dobře mohl být ve vedlejší místnosti. Tzn. že si stále nedokážu ospravedlnit existenci Portalu.

    • Slavik_Jenda

      Vidím to stejně, samozřejmě každý to může mít jinak v jiném období svého života...

  • vonTossis

    Tak jo, ale ne.

  • lito

    Od té doby, co je herní Sony čistě pod USA vedením, tak to jde pěkně do zádele, to je potřeba si přiznat. Neustále zdražovaní služeb, generické hry, nesmyslné produkty, nedodělané SW featury(VRR). 

    Nintendo ukázalo, že je zájem o handheldy, hezky to využilo např. Valve.  Sony mohlo udělat nástupce Vity s remote službou, místo toho tady máme VR, které umřelo během pár týdnů, protože Sony nedodala žádné hry, kvůli kterým by si to hráč měl koupit, nesmyslně drahá sluchátka versus daná kvalita, ovladač za 6 tisíc v době ceně konzole 10 tisíc a LCD šméčko handheld, který nic neumí ve finále.

    Bravo, Bravissimo Sony

    • Derp_1337

      "Neustále zdražovaní služeb..."

      Tahle stížnost se dá přirovnat k pořekadlu "kdo chce psa bít, ten si hůl vždy najde".

      Zdražujou všichni a všude. Inflace je jeden ze základních prvků kapitalistické ekonomiky. Není to žádný revoluční prvek, který vymyslelo Sony. To už si klidně můžeš stěžovat na to, že Slunce přes den svítí a tobě to vadí.

      • lito

        myslíš to včerejší zdražení všech PS+, v době kdy inflace neustále klesá? Např. v USA nejníže za poslední dva roky. V ČR dávno pod 10%. Takže prosím tě, přestaň tady obhajovat nenažranost korporátů.

        • Derp_1337

          "inflace klesá"

          A víš vůbec, co ten pojem znamená????? Z toho co píšeš, je očividné že nemáš potuchy. To znamená, že se pořád zdražuje, ale ne tak moc jako dřív.

          Kdyby se mělo začít zlevňovat, tak by inflace musela klesnout do záporných čísel a nastat "deflace". A dokonalá nulová inflace znamená, že se nezdražuje a ani nezlevňuje a ceny jsou pořád stejné.

          • lito

            kdo mluví o zlevňování? Takže laskavě přestaň fabulovat. Já mluvím o zdražování v době, kdy inflace je např. v USA na 5%. Nejdražší PS+ se zdražilo přes 20%. Tak se uklidni ty ekonome :D.

            • Tak se podívej, kdy naposledy Sony zdražovalo základní PS Plus? Teď to zdražili skokově, což vypadá hůře, než kdyby to každý rok zvedli o pár dolarů a "jen" roční předplatné, takže snížili výhodnost ročního oproti měsíčnímu.  

            • OsamaBinBowlin

              Jaj, zdražuje se pořád a všechno, akorát je to míň jak "včera". Ještě že jsou tyhle rozumy na games.cz, a né někde kde to lidi uvidí.

            • MalyZeli

              Ty nechápeš co říká. Nikdo nemluví o zlevňování, ty nechápeš co je klesající inflace.

              • lito

                Reakce na příspěvek:

                já naprosto chápu, co říká, to že klesá inflace, neznamená, že se ceny budou vracet zpátky, bude pořád zdražovat ale o dost méně, protože je inflace už poměrně zkrocena. Jenže pokud zdražíš o službu přes 20%, tak to na inflaci prostě neokecáš. Sry.

                • Derp_1337

                  Reakce na příspěvek:

                  Hele, přesťan s tím trollováním, tohle se ti fakt nepovedlo.

                  Cena PS Plus byla od roku 2017 pořád víceméně stejná. A zatímco jiní zdražili už dřív, tak Sony pořád drželo stejnou cenu po celé roky. A zdražili teprve až teď v roce 2023.

                  Ale fakta se ti nehodí do tvého trollení, co?

                  • lito

                    Reakce na příspěvek:

                    hele, Derpíku, to nebylo špatné s tou inflací, dokonce jsi našel pár PC hráčů, co ti to olajkovali, aniž by věděli kontext.

                    Takže pojďme kontext:

                    Sony má tři služby:

                    1) Ta nic neumí, nic moc nenabízí, dostaneš dvě strašné hry měsíčně a jedná se o to, že platíš za multák. Takže teď budeš platit za mulťák o něco více, tady máš pravdu, že už je tahle služba tady  nějakou dobu, ovšem nemáš pravdu, že by to bylo první zdražení, ale abych to zkrátil, tady teď budeš platit 156Kč měsíčně za to, abys mohl hrát multiplayer. No, neber to.

                    2) Tahle služba už je zajímavější a nabízí katalog her, za předplatné aktuálně zdražených 3200 ročně, dostaneš katalog her ke hraní. Tady je potřeba opět dát kontext, tady tahle služba je sice zdražena poprvé, ale jen proto, že je ta služba tady rok. Ano, Sony ji představilo rok a něco zpátky v dubnu, navíc z katalogu mizí i Sony hry, takže jestli si myslí hráč, že tam navždy bude Spider-man či Horizon, tak se plete, navíc v posledních měsících tam chodí spíše béčka. Takže tady jsi hezky zafabuloval v rámci prvního zdražení, důležité je vědět, že je to nova služba, která se dost poslední měsíce zhoršila v rámci nabídky her.

                    3) A třetí služba a největší ojeb na fanoušky od Sony. Takhle rádoby Premium služba byla prezentovaná jako to nejlepší, co Sony může nabídnout v rámci předplatného. Služba byla vyzdvihována hlavně proto, že můžeš hrát stovky her z PS1,2. Všichni aktuálně ví, že to byla lež a podpora starých her je naprosto mizerná. To, že si dovolí Sony lhát o něčem, pak tu službu ještě zdražit a to rovnou o 800kč, už je na pováženou.

                    Takže milý Derpe, zkusil jsi to, u toho jsi ovšem skončil. 

                    • radim.zaty

                      Reakce na příspěvek:

                      Ten první tier, který dle tebe nic nenabízí, má ještě speciální slevy na hry v PS Store, které je osobně docela využívám, protože si hry kupuju a na předplatné s herní knihovnou už házím bobek. Pak ještě cloud saves, tedy zvýšení QoL pro nás zdechliny, co nechtějí nic zálohovat ručně. Tento tier Sony minimálně 5 let nezdražovala. Teď mi ho zražili o pár stovek za rok, ale nepamatuji, že bych někdy prodlužoval jinak než se slevou. A hlavně do háje, všem, kromě těch největších nul, nám za ty roky výrazně stouply mzdy. Řešíte tu částky v řádu stokorun ročně. Ten rozdíl si vydělá i středoškolák za dopolední bridádu.  

                      • lito

                        Reakce na příspěvek:

                        tady ale o peníze nejde, jde čistě o princip. Ta služba začínala čistě zdarma na PS3 a k tomu jsi ještě dostával zajímavé hry jako Demon Souls, evolvovalo se to do placené služby, kde dostáváš herní odpad a služby, co jiné společnosti nabízí zdarma. Ten Cloud má i Apple zdarma. Máš pravdu, že  těch pár korun za tu službu je nic, to utratím za jeden den za kafe, když mám schůzky, ale i tak jim to platit nehodlám.

                        Ta dražší varianta by mi dávala i smysl a pár měsíců jsem ji platil, ale podívej se na ty hry, co tam přidávají v poslední době. Kde je Tales of Arise, kde je Crisis Core a další ideální hry do této služby. Pro mě aktuálně mrtvá služba na základě her, co tam přidávají.

                        Ke třetí službě jsem se vyjádřil, to snad neobhájí žádný Sony Pony.

                        • radim.zaty

                          Reakce na příspěvek:

                          Jo, to je legitmní názor: Nechci jim to platit, tak to platit nebudu. Kdyby se tak zachovali všichni ti, co jen remcají na forech, možná by se i korporace chytly za noc. Takhle si jen většina neskopojenců jen zanadává, ale nakonec stejně vytáhne šrajtofli. 

                          Mě právě ty dražší varianty smysl nedávaly. Je tam sice hromada her, ale k čemu to, když můj čas na hraní je omezený a tak jsem po půl roce od zavedení Extra a Premium (které jsem si aktivoval), když jsem měl výročí, jsem přešel zpět na Essentials, protože jsem z toho katalogu odehrál jen dvě 1st party hry, které jsem neměl ještě koupené. 

                          Jinak ty hry v PS+ Essentials zase takový odpad nejsou. Skoro každý měsíc tam byla alespoň jedna hra, kterou jsem měl v plánu někdy koupit ve slevě a zahrát si ji.  Pravda, nejsou to AAA tituly, ale jsou to kvalitní hry, za které bych jinak zaplatil pár tisíc. 

                          Tady +- co jsem z PS+ za poslední rok hrál:
                          Deaths Door
                          Alan Wake remaster
                          Trek to Yomi
                          Descenders
                          Tails of Iron
                          Minecraft Dungeons
                          OlliOlli World
                          Axiom Verge 2
                          Mass Efect Legendary edition
                          Tony Hawk 1+2 remaster
                          Like a dragon.
                          Crash 4 


                          • lito

                            Reakce na příspěvek:

                            Ano, děkuji a držím se toho, teď třeba to pociťují v AC, že bych si stáhl nějaký Evangelion už vytvořený od fandů či zahrál PVP, ale opravdu to Sony platit nebudu.

                            no, já měl stejný problém jak ty, jsem čistě profilován na určité spektrum her, s tím, že jsem několik měsíců platil to členství, tak jsem nestahoval spousty her a právě třeba i od Sony(o tom co vedu diskuzi pod Starfieldem) a hrál jsem spousty her, ve finále mě skoro žádná nebavila a dost jsem si hraní zprotivil.

                            Ale nechci to úplně hanit, díky tomu jsem dohrál DMC a hlavně Control, do toho bych asi nikdy nešel a přitom je to pecka.

  • Veskoslav

    Tak vždycky se najde nějaký exot, co prostě jde proti proudu a něco se mu líbí:)


    A to, že k tomu nejspíš připojíte jenom předražené sluchátka od Sony, protože to nemá ani BT, to už je jenom taková třešnička na dortu:)

  • bodmrazu

    Alesi, ja jsem to pochopil tak, ze tva PS5 i Portal musi byt na stejne Wifi. Ne ze mas PS5 doma a Portal pripojis do hotelove Wifi na jinem konci sveta. Nejde pouze o latenci ale o Firewally a zabezpeceni. Co se tyce Bluetooth, muzes pripojit Bluetooth sluchatka primo k PS5? Tak snad pujede vzit si zvuk z PS5 a obraz z Portalu. Stejne si nemyslim ze bude mozne nechat PS5 zobrazovat Netflix na televizi a do Portalu poustet noveho Spidermana, zas tolik vykonu to nema s paralelizmus to neumi.


    P.S. Spidermana si na Steamdecku zahrajes, jen musis par let pockat. Ja si zahral vsechny PS hry co vydali na PC takle, zatim co deti hrali Minecraft na XBOXu na stejnem gauci jako ja ;-)

      • Veskoslav

        Už vidím, jak ti manželka dovolí hrát, když budou děti vzhůru...Nebo ještě lépe sedět s nimi a hrát...

      • Slavik_Jenda

        Já si neumím představit, že máš doma 2 malé děti (Velké předpokládám neblokují TV) a hrál bys na jakémkoli zařízení... Já se k tomu dostanu než má dcera vstane popř. když spí...

      • Veskoslav

        6k za ovladač s obrazovkou není špatné? A to, že celé PS5 včetně ovladače stojí necelých 11k je nebo není špatné?:) Ne, to mělo stát maximálně tak 4k. Ani o korunu více. 

        • Pokec

          Nebudu rozporovat. Ať uzná každý co je drahé nebo není a stojí mu za to dát ty peníze, ale..

          Backbone což je jen držák na telefon stojí 3k

          AAA hra za plnou cenu stojí 2k

          Ovladač s haptikou a displejem stoji 6k

          Za cenu tří her mám zařízení na kterém aspoň z uživatelského hlediska můžu pohodlně streamovat hry z PS5. Jestli to bude mít kvalitu jako remote play na telefonu nebo tabletu je věc druhá

          • 0011

            A držák na mobil na dualsense, které oboje tak jako tak už máš stojí 250 korun a navíc máš Bluetooth audio

  • Connor88

    Na jaké službě si manželka pouští Westworld? :)

    • ales.smutny

      Upřímně jsem plácnul něco, na co se dívala než přišel prcek, ani jsem nepostřehnul, že ho HBO už dalo pryč :) Mohl jsem napsat Takešiho hrad na Primu, ale na ten koukáme spolu :D 

    • Dobrý postřeh, Westworld v ČR na žádné streamovací platformě není, takže předpokládám, že se jedná o platformu torrent/warez/pirát :-)

      • ales.smutny

        Warez? Na to jsem líný :D 

  • radim.zaty

    Jsem na to zvěvavý.  Mám celý dům a velkou část zahrady pokrytou WiFi 6E Meshem, takže hrát si na tomto pod pergolou by se mi líbilo. 
    Cena je překvapivě rozumná, když to porovnám například s Dualsense Edge :) 

    Absence BT zamrzí, ale tak trošku doufám, že do toho půjde vrazit BT dongle, třeba ten od Skull and Co, který pár let používám se Switchem a umí s Airpody low latency režim.   A pokud ne, tak ty in-ear magnetoplanary vyzkouším. Afaik by to mělo vycházet z technologií od Audeze a to nejsou žádná ořezávatka :)

  • MalyZeli

    Je to zařízení úplně na 💩. Telefon udělá to samé, a bez problémů jde přes BT připojit ovladač... 

  • Gulivera84

    Jako, zajimavy..., ale rozumim te myslence deleni casu, chvilky pro sebe a sdileni TV..... unas se spokojim proste s nintendem nebo steamdeckem, ale chapu ze kdyz chces zahrat PSko....jak se rika v clanku, neni to pro vsechny....

    • Ja sa tiez uspokojim so Switchom. A na pracovnom stole mam XBSX. PS5 je v obyvacke na media centre… co znamena, ze som ju uz snad pol roka nepustil… z podobnych dovodov ako pise Ales. Takze za mna to dava zmysel, len to musi dobre fungovat. A to sa este uvidi.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit