Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Neříkám, že žádné glitche nebyly, ale bylo jich minimum. Nejdřív mě to nepříjemně překvapilo, ale pak už jsem si jich ani nevšímal. A přijde mi to jako malá daň za možnost portability - hraní v posteli, v různých místnostech... :) 

    Výpadky (že bych se přímo odpojil od konzole) jsem neměl žádné.

  • lito

    Ano, děkuji a držím se toho, teď třeba to pociťují v AC, že bych si stáhl nějaký Evangelion už vytvořený od fandů či zahrál PVP, ale opravdu to Sony platit nebudu.

    no, já měl stejný problém jak ty, jsem čistě profilován na určité spektrum her, s tím, že jsem několik měsíců platil to členství, tak jsem nestahoval spousty her a právě třeba i od Sony(o tom co vedu diskuzi pod Starfieldem) a hrál jsem spousty her, ve finále mě skoro žádná nebavila a dost jsem si hraní zprotivil.

    Ale nechci to úplně hanit, díky tomu jsem dohrál DMC a hlavně Control, do toho bych asi nikdy nešel a přitom je to pecka.

  • radim.zaty

    Jo, to je legitmní názor: Nechci jim to platit, tak to platit nebudu. Kdyby se tak zachovali všichni ti, co jen remcají na forech, možná by se i korporace chytly za noc. Takhle si jen většina neskopojenců jen zanadává, ale nakonec stejně vytáhne šrajtofli. 

    Mě právě ty dražší varianty smysl nedávaly. Je tam sice hromada her, ale k čemu to, když můj čas na hraní je omezený a tak jsem po půl roce od zavedení Extra a Premium (které jsem si aktivoval), když jsem měl výročí, jsem přešel zpět na Essentials, protože jsem z toho katalogu odehrál jen dvě 1st party hry, které jsem neměl ještě koupené. 

    Jinak ty hry v PS+ Essentials zase takový odpad nejsou. Skoro každý měsíc tam byla alespoň jedna hra, kterou jsem měl v plánu někdy koupit ve slevě a zahrát si ji.  Pravda, nejsou to AAA tituly, ale jsou to kvalitní hry, za které bych jinak zaplatil pár tisíc. 

    Tady +- co jsem z PS+ za poslední rok hrál:
    Deaths Door
    Alan Wake remaster
    Trek to Yomi
    Descenders
    Tails of Iron
    Minecraft Dungeons
    OlliOlli World
    Axiom Verge 2
    Mass Efect Legendary edition
    Tony Hawk 1+2 remaster
    Like a dragon.
    Crash 4 


  • lito

    tady ale o peníze nejde, jde čistě o princip. Ta služba začínala čistě zdarma na PS3 a k tomu jsi ještě dostával zajímavé hry jako Demon Souls, evolvovalo se to do placené služby, kde dostáváš herní odpad a služby, co jiné společnosti nabízí zdarma. Ten Cloud má i Apple zdarma. Máš pravdu, že  těch pár korun za tu službu je nic, to utratím za jeden den za kafe, když mám schůzky, ale i tak jim to platit nehodlám.

    Ta dražší varianta by mi dávala i smysl a pár měsíců jsem ji platil, ale podívej se na ty hry, co tam přidávají v poslední době. Kde je Tales of Arise, kde je Crisis Core a další ideální hry do této služby. Pro mě aktuálně mrtvá služba na základě her, co tam přidávají.

    Ke třetí službě jsem se vyjádřil, to snad neobhájí žádný Sony Pony.

  • radim.zaty

    Hele a už to chiaki funguje bez glitchů a výpadků? Já to zkoušel loni, když jsem měl chvíli Steam deck a moc použitelné to, ve srovnání s tím, jak kdysi fungoval Remote play na PS Vita, to v teda nebylo.  To už fakt raději iphone/ipad s Remote Play appkou a k tomu nějaký ovladač. 

  • radim.zaty

    Ten první tier, který dle tebe nic nenabízí, má ještě speciální slevy na hry v PS Store, které je osobně docela využívám, protože si hry kupuju a na předplatné s herní knihovnou už házím bobek. Pak ještě cloud saves, tedy zvýšení QoL pro nás zdechliny, co nechtějí nic zálohovat ručně. Tento tier Sony minimálně 5 let nezdražovala. Teď mi ho zražili o pár stovek za rok, ale nepamatuji, že bych někdy prodlužoval jinak než se slevou. A hlavně do háje, všem, kromě těch největších nul, nám za ty roky výrazně stouply mzdy. Řešíte tu částky v řádu stokorun ročně. Ten rozdíl si vydělá i středoškolák za dopolední bridádu.  

  • Tak se podívej, kdy naposledy Sony zdražovalo základní PS Plus? Teď to zdražili skokově, což vypadá hůře, než kdyby to každý rok zvedli o pár dolarů a "jen" roční předplatné, takže snížili výhodnost ročního oproti měsíčnímu.  

  • Slavik_Jenda

    Vidím to stejně, samozřejmě každý to může mít jinak v jiném období svého života...

  • "Steam Deck je… zajímavý, ale pouze pro určité tituly a kromě toho, že si tam Spider-Mana taky nezahraju"

    Zahraješ, stačí nainstalovat Chiaki. Portal je 2x levnější, to ano, ale SteamDeck má mnohem vyšší užitnou hodnotu, protože na něm jde hrát i většina knihovny ze Steamu a neoficiálně i mnohé další služby (Battle.net, Uplay, Origin - či jak se to teď jmenuje..). Včetně takové vychytávky jako je BT audio :)

    Jediné, co oproti Portalu neumí, je haptická odezva a adaptivní triggery, ale když už si chce někdo užít hraní se vším všudy, stejně by to mělo být před velkou obrazovkou/plátnem.

  • lito

    hele, Derpíku, to nebylo špatné s tou inflací, dokonce jsi našel pár PC hráčů, co ti to olajkovali, aniž by věděli kontext.

    Takže pojďme kontext:

    Sony má tři služby:

    1) Ta nic neumí, nic moc nenabízí, dostaneš dvě strašné hry měsíčně a jedná se o to, že platíš za multák. Takže teď budeš platit za mulťák o něco více, tady máš pravdu, že už je tahle služba tady  nějakou dobu, ovšem nemáš pravdu, že by to bylo první zdražení, ale abych to zkrátil, tady teď budeš platit 156Kč měsíčně za to, abys mohl hrát multiplayer. No, neber to.

    2) Tahle služba už je zajímavější a nabízí katalog her, za předplatné aktuálně zdražených 3200 ročně, dostaneš katalog her ke hraní. Tady je potřeba opět dát kontext, tady tahle služba je sice zdražena poprvé, ale jen proto, že je ta služba tady rok. Ano, Sony ji představilo rok a něco zpátky v dubnu, navíc z katalogu mizí i Sony hry, takže jestli si myslí hráč, že tam navždy bude Spider-man či Horizon, tak se plete, navíc v posledních měsících tam chodí spíše béčka. Takže tady jsi hezky zafabuloval v rámci prvního zdražení, důležité je vědět, že je to nova služba, která se dost poslední měsíce zhoršila v rámci nabídky her.

    3) A třetí služba a největší ojeb na fanoušky od Sony. Takhle rádoby Premium služba byla prezentovaná jako to nejlepší, co Sony může nabídnout v rámci předplatného. Služba byla vyzdvihována hlavně proto, že můžeš hrát stovky her z PS1,2. Všichni aktuálně ví, že to byla lež a podpora starých her je naprosto mizerná. To, že si dovolí Sony lhát o něčem, pak tu službu ještě zdražit a to rovnou o 800kč, už je na pováženou.

    Takže milý Derpe, zkusil jsi to, u toho jsi ovšem skončil. 

  • Derp_1337

    Hele, přesťan s tím trollováním, tohle se ti fakt nepovedlo.

    Cena PS Plus byla od roku 2017 pořád víceméně stejná. A zatímco jiní zdražili už dřív, tak Sony pořád drželo stejnou cenu po celé roky. A zdražili teprve až teď v roce 2023.

    Ale fakta se ti nehodí do tvého trollení, co?

  • Veskoslav

    Už vidím, jak ti manželka dovolí hrát, když budou děti vzhůru...Nebo ještě lépe sedět s nimi a hrát...

  • LuckyYo

    Já nevím no, ale když člověk chce trávit čas s rodinou, tak by u toho asi neměl být nalepený na "handheldu". U nás by teda neprošlo společné dívání na televizi, kdybych u toho měl pořád konzoli v ruce, to už bych stejně tak dobře mohl být ve vedlejší místnosti. Tzn. že si stále nedokážu ospravedlnit existenci Portalu.

  • lito

    já naprosto chápu, co říká, to že klesá inflace, neznamená, že se ceny budou vracet zpátky, bude pořád zdražovat ale o dost méně, protože je inflace už poměrně zkrocena. Jenže pokud zdražíš o službu přes 20%, tak to na inflaci prostě neokecáš. Sry.

  • OsamaBinBowlin

    Jaj, zdražuje se pořád a všechno, akorát je to míň jak "včera". Ještě že jsou tyhle rozumy na games.cz, a né někde kde to lidi uvidí.

  • MalyZeli

    Ty nechápeš co říká. Nikdo nemluví o zlevňování, ty nechápeš co je klesající inflace.

  • lito

    kdo mluví o zlevňování? Takže laskavě přestaň fabulovat. Já mluvím o zdražování v době, kdy inflace je např. v USA na 5%. Nejdražší PS+ se zdražilo přes 20%. Tak se uklidni ty ekonome :D.

  • Derp_1337

    "inflace klesá"

    A víš vůbec, co ten pojem znamená????? Z toho co píšeš, je očividné že nemáš potuchy. To znamená, že se pořád zdražuje, ale ne tak moc jako dřív.

    Kdyby se mělo začít zlevňovat, tak by inflace musela klesnout do záporných čísel a nastat "deflace". A dokonalá nulová inflace znamená, že se nezdražuje a ani nezlevňuje a ceny jsou pořád stejné.

  • lito

    myslíš to včerejší zdražení všech PS+, v době kdy inflace neustále klesá? Např. v USA nejníže za poslední dva roky. V ČR dávno pod 10%. Takže prosím tě, přestaň tady obhajovat nenažranost korporátů.

  • vonTossis

    Tak jo, ale ne.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit