Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Corvus

Více než vřele doporučuji vyzkoušet Blades of Fire demo. Bohužel jen výhradně na Epicu. Ale stojí to za to! Hra mě VELMI mile překvapila. A to až tak, že jsem rovnou předobjednal (za nižší zavádějící cenu). Skvělá záležitost, která čerpá z God of War a (překvapivě) soubojů z Dark Souls (ovšem ne tak hard core) a naprosto parádní, nikde neviděnou kovářskou minihrou. Ostatně o kování tu jde především. Překvapila mě i perfektní odladěnost, hra v plném nastavení běhá doslova jako po másle. Což je nádhera a člověk už na pomalu zapomněl, že lze vydat hru v bezproblémovém a vyťukaném stavu.

BoF má i pár zajímavých nápadů, jako např. ztrátu drahocenné, vykované zbraně u bossů, pro které se následně vracíte jako pro duše v souls hrách. O vykované (vámi libovolně pojmenované) zbraně nechcete přijít, protože jste do nich zakovali vzácné materiály, ovlivňující jejich vlastnosti. Můžete si vykovat např. kladivo, které následně poskytuje mnohem větší časové okno na perfect parry. A perfect parry = doplnění staminy na 100 % a nad to XY sekund neubývající staminy zdarma. Třeba. Nebo si ukovejte úplně něco jiného, dle vašeho stylu. Prostě parádní věc. Soubojový systém zhusta pracuje právě se staminou, je to doslova kruciální věc. Kovadliny slouží jako bonefiry: reset nepřátel, doplnění "estusek", vykování nové zbraně dle nalezeného nákresu, odpočinek, opravna zbraní a teleporty.

Na nepřátelé je nutné používat konkrétní typ zbraně. A je to dotaženo do krajnosti. Pokud vám nepřítel problikne konkrétní barvou, víte, že pokud se do něho pustíte mečem, na který má resistenci, že mu neuberete ani promile HPček. Nepřátelé útočí všichni najednou, takže je to balet s nutností přehazovat zbraně ve slotech (za letu) přímo v souboji. Paráda. Úhybné rolly ničí i prostředí (sudy) a je dobré například kladivem likvidovat ohniště a třeba i úhledně uklizené dříví u chaloupek = materiály pro vás.

Svět je nádherný (slovanský nádech a la Zaklínač) a překypuje bohatými částicovými efekty. Velmi pozitivně mě překvapila hudba a design nepřátel. K ruce je hned z kraje hry pomocné NPC (lze s ním probírat témata a úkoly), ale pokud zavazí, lze odeslat do chajdy, která slouží jako útočiště (a převlékárna). Na namáčknutí Dpadu hrdina okomentuje, co je třeba dělat dál/co právě plní za úkol. Je také možné instantní návrat do chaloupky. Je možné zbraně ostřit. BoF má i implementovanou encyklopedii nádherných monster, míst a postav. Mapa je přehledná a ukazuje vše podstatné. Ve hře jsou různé zkratky, schovky (truhly/recepty/materiály) a v polootevřených lokacích propojených koridory, jsem se cítil hodně jako v God of War. Zajímavě je napsána hlavní postava, která kombinuje laskavost Joela z The Last of Us (včetně laskavého dabingu) a v souboji nasr*nýho Kráťu z GoW. Skutečně doporučuji prubnout. Je to přesně takový ten letní titul, co si člověk kdykoliv rád zapne. Vše nádherně odsýpá a je radost lokace objevovat...

• Corvus

Rozsáhlé demo? Pokud jej nějak neaktualizovali, tak to demo je tedy hodně kratičké...

• Hidden

Chvili jsem koukal na oficialni stream se zabery hrani, abych si udelal lepsi predstavu o hre a teda to co tam zrejme nekdo z autoru predvadel bylo az tragikomicke - policajt zastavuje auto za mirne prekroceni rychlosti a to zacina zbesile ujizdet. Prchajici velice zdatne klickuje provozem a do bocnich ulicek, zatimco policajt (tedy hrac) behem pomerne neumetelske jizdy demoluje vse kolem, mobiliar, auta, srazi chodce a... nic se nedeje. No alespon hned ukazali bez zastirani, jaka je to kravina (a ze vlastni hru neumi zrovna moc hrat). ;)

• Duncan66

Moc jsem se tesil, ale zatim mi nesedi jizdni model a s tim souvisejici fakt, ze clovek muze autem demolovat mesto a jako policista mu nic nehrozi, coz je krapet divne.

• Jevo83

Ja to mam uz nejaku dobu vo wishliste, tak som rad, ze citam pozitivny nazor👍👍👍

• Díky za tip!  The Precinct vypadá moc dobře, už to zkouším (na Steamu je k dispozici rozsáhlé demo)  a parádní GTA styl s otevřeným městem a spoustou možností. To jde do knihovny :)

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit