Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jack1947

    Ten byl celkem parádní neohrabaný přesně jako reálné předlohy tehdejších aut.

  • Jack1947

    Troll alert... light😛

  • Já si troufnu říct, že to bylo naprosto něco jinýho (díky tomu vlastně Mafie neměla konkurenci). Zatímco GTA III byla čistá arkáda, kde vůbec nešlo o příběh (jendoduché cutscény, kde jen rychle dostaneš úkol a hlavní hrdina ani nemluví) a bylo to převážně o té zábavě ze sandbox řádění po městě. Tak Mafia šla úplně jinou cestou kvalitního scénáře, filmově zpracovaných cutscén (to tehdy nemělo moc konkurenci ani mimo open world žánr) a cestou lineárnějšího obsahu (krom misích samotných v tom městě defakto nic nebylo a šlo jen o kulisu) kde krom aktuálního úkolu jsi neměl co dělat. S tím, že příběh stál na prvním místě a zábava na druhém (hra neměla problém tě nutit jezdil pomalu podle předpisů někam kde jsi udělal nějakou drobnost a jel zpátky, aniž by se stalo něco velkolepého, když to pasovalo do příběhu a atmosféry).

    Až později se R* snažil přidávat trošku toho příběhu a vlastně se postupně blížil konceptu Mafie. (zatímco Saints Row přebralo otěže arkády a je nyní tím, co bylo původně GTA).

    Každopádně fakt si nemyslím, že GTA3 a Mafia si nějak konkurovali nebo byly podobné. To je jak srovnávat Doom a Deus Ex s tím, že to byly stejné hry, protože se v nich střílelo z pohledu první osoby.

  • Grifus

    V te dobe to bylo prave uplne "stejny" jako GTAIII. Jedny z prvnich 3D her z normalniho otevrenyho sveta.

  • Tak tohle bylo dost jiné než GTA. Spíš bych řekl, že ten hype souvisel hodně s budgetem.

  • nemelo to tehdy takovej hype protoze gta 3 vyslo driv 

  • Tak v původní hře to spíš nebylo proto, že udělat pořádnej jízdní model (hlavně s reakcí postavy na havárky) nebylo s tehdejší technologií tak snadno realizovatelné.

  • Jack1947

    Ta jízda na motorce to působilo jak z jiné hry je vidět proč to v původní hře nebylo, mlácení taky nic moc.

    Jinak Hajp to má slušnej ještě víc jak před původním vydáním ani tehdy Mafia City of lost heaven neměla.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit