Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nemůžeš chtít aby s tebou vedl někdo normální diskuzi když se chováš tak jak se chováš, takže o tom kdo dožije v nevědomí a zabedněnosti by se dalo polemizovat🥲
    Přeji ti pěkný den.

  • Ne, já myslím, že to s tebou nemá cenu, ty už dožiješ v nevědomí a zabedněnosti. 😂

  • KronosDeret

    dobře, jedno ze stěžejních témat toho býti woke je silné vnímání zneužívání moci a postavení pro osobní obohacení a udržení/zesílení moci na úkor slabších a všechny projevy zakořeněné v systémech společnosti, práva a legislativy.

    Cyberpunk jako žánr a ta hra jako jeho vykristalizovaný symbol a instance jsou přesně o tomhle. Jak nadnárodní korporace kolonizují starý svět národních států a kus po kuse konzumerizují všechny aspekty lidské civilizace a života. 

    A to ústřední dilema je jestli máš jako člověk právo vzít "atomovku" a vyhodit to celý do luftu, jestli to vůbec může něco změnit a jestli je to oprávněná reakce sebeobrany.

  • S druhým odstavcem s tebou souhlasím - woke může pestřejší rozpětí toho o čem pojednává a zhruba před rokem 2016 toto slovíčko ještě ani nemělo takový urážlivý/škodolibý nádech, ale jde o to že já to prostě, v tom smyslu jak je woke definováno, nevidím v CP2077.

  • KronosDeret

    a věděl jsi že existují hybridní ovoce, něco mězi jabkem  a hruškou? Jak to budeme nazývat?

    Woke doslova znamená probuzený, jednoduše řečeno vnímavý ke strukturálním problémům globální a lokální společnosti. Univerzální slovo pro zlo z toho dělají ultra-konzervativní dogmatici. 

  • KronosDeret

    A fallout rozhodně není kritika a varování před nukleárníma zbraněma a nacionalismem, protože tam už se to stalo a je to normální, Mad Max rozhodně není varování před ekologickým kolapsem, protože tam už se to stalo a přeživší nomádi to berou jako normální, všechny filmy o epidemiích nejsou varování před nepřipraveností před nemocema protože tam už se to stalo... a chápeš kam mířím?

  • Jasný, že máš pravdu. A píšeš to dobře. Akorát to nemá cenu vysvětlovat člověku co už je přesvědčený a on to tam asi nejspíš sám chce vidět (ikdyž to tam vůbec není). Říká se tomu fanatismus :-) 

  • To není nálepka na internetu - to je definice kterou se řídí drtivá většina lidí a proto každý ví co si pod tím pojmem představit. Stejně tak můžeš tvrdit že přestože máš v ruce jablko tak se ti víc líbí nazývat jej hruškou a budeš po ostatních chtít aby ono jablko také nazývali hruškou...ačkoliv všichni ostatní se prostě řídí tím co se naučili a kvůli tobě si najednou nakrásno v hlavě nepřeklopí že tomu mají říkat jinak.

    To na co poukazuješ není oficiální definice woke, dost možná se snažíš poukázat na něco jiného co je ve světě CP2077 vyobrazeno, ale ne, není to woke.

  • "umění reflektuje a komentuje současnou realitu" -kde jsi přišel na to že to tak musí nutně být vždy ? Sci-fi může být stejně tak pouze o budoucnosti a robotech jako také reflektovat současnou společnosti, technologie a kulturu (jak píšeš).
    Navíc nevidím jediný důvod proč by vývojáři nemohli vzít v potaz že v budoucnosti prostě budou lidi více vyspělí a nebudou mít potřebu řešit problémy které řešíme dnes (LGBT záležitosti).
    A na řešení environmentálních problémů už je v Night City asi už dost pozdě, nemyslíš ? Takže v tom stěží vidět nějakou agitku.
    Ale nechme této diskuze, očividně spatřuješ woke tématiku i tam kde není. S tím bych to zakončil.

  • Co mi jako má nedocházet ? Když už na něco poukážeš, tak se vymáčkni, potom tu jsi za trotla akorát ty. Předtím než jsem to komentoval, tak jsem si to po sobě přečetl a opravdu nikde nevidím že bych si nijak protiřečil.
    To že vyzvracíš nic neříkající komentář nedá zapravdu tvému tvrzení, jestli chceš vést normální diskuzi, tak se zkus vyjadřovat k věci a ne pouze psát odpovědi na mentální úrovni dvouletého dítěte.
    Díky.

  • Mně se strašně líbí, jak tobě to vůbec nedochází. 😂😂 Ty prostě napíšeš argument, co podporuje druhej názor, a nejen že ti to nedojde, ale ještě se rozčiluješ. 😂

  • KronosDeret

    děkuju, važím si toho.

  • KronosDeret

    woke ale neznamená pochopení násilím, ale pochopení (prozření) navzdory společenskému systému. To že je nepohodlný něco pochopit protože to částečně obviňuje i mě a co dělám v životě špatně/chybně. 

  • Gratuluji...

  • KronosDeret

    myslím že mu rozumím líp než ty. 

  • KronosDeret

    to jsem rád, když se člověk baví, líp se učí...

  • No to "nasilným" s tím bych nesouhlasil, ale jinak se se s tebou shoduji, že KronosDeret vidí slovo agitace tak po druhé v životě😂

  • Omg Kde jsi doteď žil? Fakt si něco o woke nastuduj než tady začneš šířit tyhle pseudomoudra jen protože potřebuješ mít ty pravdu. :D

  • Omg co je na tom environmentální agitka?!? Ty by ses měl vrátit do základní školy a začít . Takovýmhle přemýšlením bych třeba mohl označit Fallout jako env. agitku... Agitace je způsob přesvědčování pro určitou myšlenku či ideu a ne popis světa. Cyberpunk 2077 nikoho nijak nepřesvědčuje aby přemýšlel environmentálně!!

    Ale super trolování. Fakt se ti to povedlo. Bavíš mne :D 

  • KronosDeret

    Já si ho vždycky představoval jako raráška typu Pan s flétnou a volně vlajícím přirozením, ideálně vyobrazeného na nějaké keramice jak ošťastňuje nějakou selku. To  puritány vždycky pobuřovalo, často protože je to nutilo klást si nepříjemné otázky o vlastní sexualitě. To by tak odpovídalo. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit