Pokud vás nenaláká na Kingdom Come: Deliverance 2 tenhle trailer, tak už nic
-
a ta příšerná hudba k tomu traileru byl čí nápad?
-
No nechci být kazisvět, ale první morovka byla někdy okolo roku 580 v Konstantinopoli:) A to ještě byli na svém vrcholu i co se týče technologií kanalizace.
A ne, já třeba mám středověk spřažený s gotickými chrámy, nejlepšími hrady, co kdy lidstvo postavilo atd. A právě ten předobraz sychravého a hnusného středověku může pozdější literatura a i filmy. Bohužel. Ono málokterý film či hra ti ukážou, že lidé nosili pestrobarevná oblečení. Například. Většina ti je představí jako něco šedého, nemytého atd. Což ironicky hygiena i kvůli církvi byla v té době na vyšší úrovni než v pozdějších dobách, kdy se začaly mnohem častěji používat parfémy atd.
-
Já si myslím, že se české země od Buly sicilské moc špatně neměly, spíše naopak. Pak pád díky tomu, že se ostatní zalekli vlády Přémy II a zvolili si slabého Habsburka a pak návrat ke Kájovi a pak opět pád dolů. A pak zase nahoru za vlády Jirky z Poděbrad.
-
Západní římské říse, ale zcela chápu, co jsi tím chtěl říct. Samozřejmě netvrdím, že středověk byla legrace, co si člověk užil. Ale taky to například, co se týče hygieny samotných lidí bylo mnohem lepší období než například renesance nebo baroko například.
-
Vážně? Takže srandy jako "šedé a nudné" hadry, hygiena či věk dožití? Právo první noci? Pásy cudnosti? Většina mučících nástrojů? Rohaté helmy Vikingů? To je jenom vrchol ledovce toho, co se hodně zdramatizovalo až v pozdějších dílech zejména v renesanci a pak později v 16. a 17. století....Středověk byl krutý, o tom žádná. Ale měl své fáze a rozhodně nebyl o nic horší než jiná období.
-
Podívejte se na Veškoslava milé děti. Takhle to vypadá, když se zanedbá jakákoliv forma vzdělání a seberozvoje v oblasti historie. To pak člověk věří kdejaký konspirační kravině.
-
Pak je tu i záležitost podnebí. Když si řekneš Starověk, tak vidíš Řecko, Řím nebo Egypt. Krásně slunečno a většinu roku teplo. Když si ale řekneš středověk, tak vidíš v českých zemích ty rozblácené cesty, deštivý podzim a nepříjemnou zimu ve špatně vytopených domech. Západní svět má středověk spojený především s Británií nebo Skandinávií, kde to bylo asi ještě nepříjemnější. Středověk v Itálii nebo jižní Francii byl určitě líbivější, i když i tam se válčilo, hladovělo a procházel tam mor.
-
Ono jak se to vezme začátek středověku se udává na pád Římské říše (sad face ale alespoň v srdci může být Roma Eterna), to asi nebyla top doba. Ke stěhování národů, které mu předcházelo asi taky něco nemilého způsobilo. Nějaké ty morové epidemie, hladomory, pogromy (vesměs na židy). Řádění Vikingů (i když z jejich pohledu to asi fakt byla zábava). Násilná christianizace pobaltí asi taky nebyla úplně zábava, i když druhý synek chudšího pána si tam mohl užít hromady karnální zábavy (otázkou jestli si ji stejně užili i místní kulturně obohacené náctileté slečny) a ještě donést nějakou tu kořist. Rekonquista také určitě byla strašně zábavná. Jana z Arku si v Rouen taky užila zábavu až jí z toho bylo nesnesitelně vedro. No a Konstantinopolští se rok 1453 taky náramně užili.
Zábava kam se jen podíváš.
Ale když si to zprůměruješ tak ať už to je Starověk, Středověk, Novověk, nebo Moderní dějiny, vždy bude část obyvatelstva pro kterou to budou temné časy a část, která si to náramně užila a část pro kterou to byl den jako každý třetí. -
Tak středověk je docela dlouhá doba.... Doba těsně před renesancí byla asi docela i příjemná. Raný středověk (a především přechodné období) ale i začátek vrcholného středověku moc žůžo nebyli. Ale přece i naše zkušenost je vnímání doby Karla IV a Václava IV. jako něco pozitivního. A pak samozřejmě celý tento konec narušuje Husitská revolta...
-
Je hlavně i smutné to, že středověk je dost často tragicky vykreslován a přitom většina věcí je lež nebo upraveno až v renesanci atd., aby středověk vypadal tragicky:)
A ano, preoder už od doby oznámení GOLD edice, přestože 1. díl nebyl zrovna technicky vhodný na hraní v prvních týdnech:) -
Dlouho jsem se tak netěšil! Mám předobjednáno a s nadšením vyhlížím příští úterý!
-
Wow, už dlouho se mi nestlao, že by mě nějaký triler nahlodal tak moc k zvažování preorderu. Obzvláště když jsem hrál jedničku pri release, kde byl ten technický stav fakt otřesný... to vydržím ... to dám ...😬
-
Musím uznat, že video se hodně povedlo, T-Rex potěšili :)