Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • no co tu citam, ze obcianska vojna, chalani, menej spievat si rege a budes mat menej paranoidnych nalad :D

    americky trh prisiel na to ze amikov zabava bojovat na svojom uzemi tak to spravili virtualne, prachy nic viac nic menej

    chcu vyuzi potencial hry homeland ktora ju nevytazila
    • https://mesik.wordpress.com/2009/04/10/najlepsie-sposoby-zvladania-socialneho-kolapsu/
  • O čo pôjde tým zlým "zlodejom"? No predsa a kvantá bezcenných, nekrytých zelených toaletných útržkov, to aspoň to tý "teroristi" nebola vlastne domobrana, ale "zlodeji" slobody.
  • Tak amíci už nepotrebujú strielačku plnú arabášov, to to je online PR príprava na občiansku vojnu.
  • nech to prekona SWAT 4ku a budem im umyvat nohy ako papez
    • Obávám se, že hra míří úplně jiným směrem než série SWAT. Podle všeho to bude spíš takovej budgetovej battlefield než co jinýho. Pokud tě zajímaj taktický akce, tak bych spíš sledoval projekt Christiana Allena Takedown, nebo chystanej Ground Branch (zanedlouho taky spustěj kickstarter).
  • Cypri
    Tak nějak čekám na žalobu od Activision že maj v názvu "Warfare"...
    Proč nevysoudit nějaký drobný že?
  • Shaker
    hlavne at se to nedostane do pracek EA nebo Activision...
    • Proč?
      • ále... to neřeš :D.... .)
  • Anal.S
    Oh. Konečně nějaká čerstvá značka v multiplayer FPS vodách.
    A co máte proti Kickstarteru? Jasně že už tam dávno nejsou jen málá nezávislá studia, ale zase je to způsob jak poslat peníze přímo k vývojářům, bez toho aby si z toho odřezávali tlusté plátky investoři. Ve výsledku hráč jen uštří.
    • Kickstarter to ma zatim dobry, lidi davaji prachy na a doufaji, ze z toho vyjdou skvely hry.
      Az zacnou vychazet ocekavane tituly, tak hodne lidi zjisti, ze to neni uplne ono a pak si teprve zacnou rozmyslet do ceho daji prachy.
      • Ringwraith
        Přesně tak, budoucí úspěch Kickstarteru z velké části závisí na tom, jak dopadne tato první vlna hodně přesponzorovaných projektů jako Double Fine Adventure, Wasteland 2, Takedown, Banner Saga atd.

        Hmm, u Takedownu je mi aj líto, že jsem jim tam něco nehodil, abych měl přístup to bety, protože to vypadá zajímavě.
        • Chystaj nějaký další možnosti, jak finančně přispět mimo kickstarter, takže určitě ještě budeš mít možnost.
    • Masa-san
      Já si také myslím, že je to dobrá idea. Je třeba to brát jako sponzorství, či dar nežli jako před-objednávku.
      Pokud projekt povede kam nemá sám zhyne ve smetišti dějin a pokud povede kam má, povede k oživení herní scény. *3*
      • takze kdyz za tebou prijde zednik at mu das penize nez ti postavi dum taky to udelas? Nebo truhlar ti rekne, dejte mi penize, ukaze fotku kuchyne a ty mu ji zaplatis a budes cekat? Za chvili zacneme financovat i filmy? Jak mohu investovat do neceho u ceho vidim pouze video? Pred chvili jsem tohle cetl, tohle je velice rychle ziskani penez pro projekt...ANO, souhlasim. Protoze jit za investorem a zadat o penize neni zadna sranda, to nestaci pouhe jedno video kde chvili nekdo mluvi o svych planech. Kdy uz z nas hracu prestanou delat pitomce?
        • Mě se to taky z tohoto pohledu nelíbí, ale je to na každém jestli peníze pošle či nikoliv, tak proč to zakazovat. Mě by spíše zajímalo co se stane, když si dají limit třeba 100 000 a dostanou jen 90 000 - zdali peníze zase vrátí, zpět hráčům, či si je nechají :D A pokud limitu dosáhnou, jaké jsou záruky, že se hra povede nebo zdali vůbec vznikne, je to nějak právně ošetřeno?.
          • Ringwraith
            Pokud se limitu nedosáhne, tak se lidem vata vrátí.

            No a záruky teda nevím, ale určitě snad nějaké budou.
            • Určitě snad *15*
        • Jenže je rozdíl mezi tím že ty dáš tomu zedníkovi prachy, než když Ti to nějaká firma zasponzoruje s tím, že ty na tom domě budeš mít jejich reklamu (samozřejmě ze je to nereálný příklad, ale celkem se to z toho dá pochopit).
        • Kr.Pa
          jak muzes na kicstarter nadavat ? je to sluzba ! jak ji pojme ucastnik je na nem
          to je jako nadavat na you tube na klip, kdy jej tam uploadl uzivatel ...
    • az mi zamestanavatel zacne posilat vyplatu dopredu, tak se o tomhle muzem bavit. jinak ne.
      • Masa-san
        Pokud se vyvíjí software, tak vždy někdo financuje vývoj, aby se mohli vyplatit výplaty a nakoupit licence apod. a to ještě předtím, než se zmiňovaný produkt dostane na trh.
        Zde jde jen o záměnu toho, kdo to financuje a jaký projekt odsouhlasí. *5*
  • Nelíbí se mi kde Kickstarter směřuje. Tohle vypadá na běžnou konzumní hru, kterou by podpořil kdejaký investor...zdá se mi, že se Kickstarer začíná zneužívat jako jednodušší způsob získání peněz, než aby lezli s prosíkem za investory. Na druhou stranu musím říci, že to asi ničemu nevadí... jen bych nerad aby se na Kickstarteru zanedlouho objevilo i samotné CoD.
    • naopak, jen tam COD dejte., a konecne to zmutovane zvire chcipne.
      • no vidis a me CoD serie prijde dobra. Nepotrebuji ji spinit kvuli tomu, ze ma engine uz zastaraly, porad mi prijde atraktivni. Je to linearni, samej script atd......ale u teto hry to proste je jiz od prvniho dilu, nesedim u pocitace a nedoufam, ze dalsi dil bude o necem jinem. Vim co od teto hry cekat a beru jako hru ke ktere si sednu a poradne si zastrilim. Nepotrebuji po celem dni kdy pracuji hlavou a vytezuji ji sednout na vecer ke hre a jeste travit odpocinek dalsim premyslenim. Sednu, strilim a celkem se bavim lokacemi, kterymi me hra v kazdem dile prekvapi a scriptovanymi efekty. Tak nevim proc by zrovna CoD melo chcipnout a mozna proto se tato hra nikdy nedostane na financovane hry z nasich kapes, protoze vzdy ty penize od Acti dostane
        • Hlavním důvodem, proč by bylo dobré, aby Activision upustili od CoD je, že se z něho stal mainstream a podle toho většina vývojářů vychází (protože kdo by vydával hry pro menšinu?). A z toho právě pramení onen problém, kdy vycházejí kopie CoD. A kde je problém s CoD? Mno, většina hráčů volá po určité svobodě, ne jen, že voják prochází jedním koridorem, kde se snaží postřílet co největší množství nepřátel. S tím souvisí ona nascriptovanost, kdy uděláte něco jinak a hra se začne chovat divně a vy se zbytečně a hloupě zaseknete (i když to je menší problém). Mno a největší problém je (aspoň podle mě) délka hry. Když si vzpomenu, že tenkrát hra na 2 diskety vydržela na desítky hodin a dnes, když je hra na 2 DVD (a víc, což je více jak 8000x víc prostoru), tak se vzmůžou maximálně na nějakých 5-6 hodin herního času. Vím, že si zakládají hlavně na MP, ale i tak by s tím mohli něco udělat.
  • Tato metoda vyberu penez od hracu na zahajeni tvorby zacina byt stale vice popularni. Ze bych taky zkusil udelat nejaky vyber a rozjeti sve firmy a kdyz nekdo posle 1000 a vic, dostane treba sampon zdarma? *1* Je pravdou, ze takto muze vzniknout hodne kvalitnich titulu, ale zacinam se obavat toho, ze za chvili bude chtit kde kdo vytvorit hru za pomoci penez hracu......kde mam zaruku, ze poslu penize ted a hra nevyjde treba za 5 let? za 10 let? nebo jestli vyjde vubec? Je spousta zrusenych projektu o kterych se dozvime treba az po roce zruseni. Kdo bude vyvojare kontrolovat? Vydavatele kontroluji a sleduji vyvojare jak hra postupuje, tlaci na ne atd.....ANO mnohdy kvuli vydavatelum jsou zrusene nadejne projekty, jindy zase kvuli vydavatelum vyjde otresna a nedoladena hra.....ale take se postaraji o to, ze vychazi kvalitni (dnes to moc nevidime *1* ) tituly a nebo zase odpiskaji ptakovinu. Vidim v tom dobry napad, ale na druhou stranu se obavam, ze opravdu za chvili kde kdo namlsa hrace nejakym teaserem a bude chtit podporit svou hru. Ja si radsi zaplatim az za hotovy produkt, kde budu mit na vyber zda si ho koupim, nebo ne. Urcite nedam penize na neco o cem nemam zadnou jistotu a nevidim zadnou finalovou podobu. Zvlaaaaste u her a vime jak to dnes chodi, vyvojari spousty napadu, basni o sve hre a pak jejich napady a sliby jsou ve hre zahrnuty tak z 10%
    • me to taky prijde jako , novy zpusob jak odrbat hrace o prachy (resp. jejich fotriky a matinky). je to novinka tenhle rok se s tim rozrhl pytel. Predstavte si ze si zapatite hru Diablo 4 a ono vyjde 2023. Dozijete se toho vubec ? Lol.
      • No asi jste nepochopili tu hlavní myšlenku. Zaprvé je to všechno právně ošetřeno, takže když pošle hráč svoje peníze na vývoj hry, tak na ty peníze vývojář nesmí sáhnout dokud nebudou mít předem stanovenou sumu, kterou si stanovili na vývoj. Když té sumy do nějaké doby nedosáhnou, tak se peníze vrátí hráčům.
        Další drobnost, kterou zde oba zmiňujete je, že nevíte do čeho jdete a že vývojáři slibují a slibují a ve výsledku je ve hře 10% slibovaného obsahu. Tohle ale z 90% není vina vývojářů, ale vydavatelů, protože těm na kvalitě hře až tolik nezáleží, těm záleží na tom, aby se jim investice vložená do hry vrátila a v lepším případě znásobila. Takže pokud už cítí, že hra je připravena, začnou tlačit na vývojáře, aby ukončili vývoj. Jen nějakých 10% z těchto slibů se nestane realitou kvůli vývojářům, kdy se mezi sebou dohodnou, že by nakonec daný segment do hry nepasoval nebo ji nějakým způsobem ublížil. Oni totiž nemají důvod vydávat špatné hry (až na určité vyjímky, které si zvykli na pravidelný příjem a odložili ony ideály stranou).
  • 4ta trida pro ty co daji 100$ a vice ? Pay2Win ? FU.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit