Přejít na výpis diskuzí
Poprava bazarových her by s sebou vzala i herní byznys, tvrdí studie
6.6.2013 | Ladislav Loukota
111 příspěvků
-
"I don't do let's plays." -TotalBiscuit
-
-
Je to filuta... Samozřejmě LP dělá, jenom je kříží s formátem videorecenzí. Ale být let's player, se všemi těmi teenagery v téhle scéně, bych se taky chtěl vůči LP vymezit...
-
-
Pokud vím, tak Let's Play videa se nezabývají kvalitami her a nekritizují je. Asi jde o účel, za kterým se to nebo ono video vytváří. Jedno je pro zážitky ze hry provázené a druhé je pro hodnocení hry. Aspoň tak to vnímám já.
-
-
kdo to je?
-
-
Pokud jste viděli video od TotalBiscuita doproručiji toto video jako protiargument: http://www.escapistmagazine.com/videos/view/jimquisition/7370-When-The-Starscreams-Kill-Used-Games
-
TotalBiscuit není letsplayer, je to spíš herní kritik/recenzent kterej nepoužívá čísla k hodnocení
sám se jednou k monetizaci letsplay videí nintendem vyjádřil že letsplayery nemusí -
-
Takže vůbec nenatáčí dlouhá videa z hraní s Yogscasty?
-
-
mě to je jedno jaká je cena, já hry stejně nekupuju. Proč taky, když jsou na netě zadara *14*
-
-
socko.
-
-
jo tady na diskuzi hrdina ale jen vytáhneš paty z domova tak sevřenej zadek co.
-
Kdoz jsi be viny, prvni hod kamenem. Takze si tipnu ze mas doma originalni software, kazdy film mas radne koupeny na originalnim DVD/BR a vsehny hry jakbysmet. Nemas zadnou piratskou knizku, pripadne ani zadny jiny dokument. Pokud splnujes veskera tato kriteria, tak muzes kritizovat a poucovat.
-
-
Ano, mam jen originalni software, filmy, hudbu i knihy. Povazuji to za normalni a je smutne, kolik lidi je presvedceno, ze normalni je to naopak a vsichni kradou, takze uz to vlastne ani kradez neni.
Nicmene i clovek ktery se chova spatne, ma pravo odsoudit toto spatne chovani. -
-
Ty musis byt asi Rathov utajeny syn ked si takto vsetko mozes dovolit :D
-
Bohuzel neverim, ze vse co mas je original, ale proc ne, neni to nemozne ... a tak dam takovouo otazecku, sledujes Hru o Truny?
A clovek ktery se chova spatne ma pravo nekoho odsoudit jen v pripade ze odsoudi i sam sebe, jinak je pokrytec a proto by mel trpet vic nez ten na koho nadava nebo koho udava.
-
-
tady člověk neví jestli se smát nebo brečet. Tenhle argument už je stejně blbý jako ten: co jsi dokázal ty, že kritizuješ. To snad musím být kuchař, abych poznal že jídlo je hnusné?
-
-
A jeste k tomu jidlu, jidlo konzumujes cely zivot, coz ti dava dostatecnou zkusenost k tomu aby jsi vedel ze je hnusne. Jedinou vyjimkou muze byt jidlo ktere jsi v zivote nejedl a proste pro tebe hnusne je, ikdyz je udelane sebelip. V mem pripade je to pecene avokado, napriklad.
-
Ne, to to prevracis zase uplne opacne a delas z toho dogma a spojujes nespojitelne. A to neni o dokazovani a kritizovani. To je o objektivite a pokrytectvi. Ono nadavani do socek a buhvi ceho je na ranu pesti (a to jsem klidas). Sam jsem napiratil dost, jenze ... jenze jsem vyrostl, vydelavam a tak pokud mne hra bavi, rad podporim vyvojare a proto nebudu nekoho soudit kdyz rekne ze pirati, muzu se mu maximalne snazit vysvetlit vyhodu poslani penez za produkt ktery mne bavi (ovsem neco takoveho nebudu delat pres net, jelikoz je to ztrata casu). Ne mu nadavat. Urcite bych u nej na pocitaci nasel minimalne jednu vec ktera neni legalni (a hajit se tim ze stahovat film muzu ale nesmim ho zdilet nechme na jindy). Proto je ten clovek u mne nekdo, kdo nema nejmensi soudnost.
A tobe radim, premyslej v hlubsim kontextu a pouzivej analitickou cast mozku, stoji to za to ...
-
-
-
*2*
-
-
-
Hej, o tejto som uz pocul (aspon dufam, ze je to ta ista). V podstate hovoria, ze v pripade zamedzenia bazaroveho predaja klesnu firmam zisky oproti sucasnemu stavu. Ale takisto hovoria, ze nasledkom toho pojdu dole ceny (zhruba na uroven sucasneho PC marketu) a jakmile sa to stane, zisky vydavatelom stupnu a to aj oproti sucasnemu stavu. Teda neviem, ten nadpis imho s tou studiou nesedi.
Inak, musim povedat ze to video od TotalBiscuita co mate v clanku je velmi poucne a vrha na tuto problematiku ine svetlo. Doporucujem kazdemu nech si ho pozre a az potom utvara nazor. -
-
Tak ono i z pohledu prodeje DLC je to takove osemetne... Ja si koupim hru, nakoupim casem DLCcka a hru prodam -> nekdo dalsi koupi danou hru a dost pravdepodobne si mozna dana DLC koupi taky... Zruseni bazarovek moc nerozumim.
Na druhou stranu ja si kupuju opravdu jen par titulu rocne a nezbavuju se jich, jelikoz se jedna z 90% o collectorky do policky *7* . Dalsi problem je ovsem s hrama, ktere se treba na nas trh dostali v minimalnim mnozstvi a zpetne je sehnat je nasledne o nervy *16* , viz. napriklad Eternal Sonata, kterou jsem shanel pres dva roky *1*
-
-
Ceny niektorých hier sú fakt premrštené :) pomer herná doba:cena býva v poslednej dobe dosť nevyvážený
-
-
To je jasný, protože ceny her se neurčují v poměru "cena/herní doba", ale v poměru "náklady na výrobu/cena". A protože náklady na výrobu AAA titulů rostou a ceny se zvyšovat moc nemůžou, musí se ubrat herní doba. Kromě toho se mi zdá, že lidi píšící tenhle argument hodnotí herní dobu multiplayerových titulů s přidaným singleplayerem (CoD, Battlefield 3...) a ne singleplayerové tituly.
-
-
Pomer cena/herna doba sa da brat do uvahy, len treba brat do uvahy aj zanrove rozdiely. Porovnavat napr. pribehove rpg a fps je skutocne scestne. Druha vec je, ze jednotlive zanre sa zlievaju ( myslene v ramci pouzivanych hernych mechanizmov ) koli lahsej uchopitelnosti aj pre ludi, ktori chcu primarne wow efekt. Krasne sa to da vidiet na mass effect serii ( pls no flame ).
-
-
Dá se brát do úvahy z pohledu nakupujícího, jenže pak narazíš na rozpor v tom, jak na cenotvorbu nahlíží vydavatel ;-) Nicméně je zvláštní, že se většinou setkávám se stížnostmi na poměr "cena/herní doba", ale málo kdo se zamyslí nad tím, jestli náhodou třeba takové GTA nebo Skyrim nejsou na svoji hrací dobu moc levné. Přeci jen stovky hodin za litr, o tom jsem si mohl za mlada nechat tak maximálně zdát.
-
-
-
no zkus to brat z jineho pohledu. ceny her se nehly nahoru prakticky vubec. porad je to zhruba $50 (u nas litr), spise klesly. uplne ignoruji inflaci. a pritom investice, hlavne u AAA rostou astronomicky. je jasne, ze se to nekde musi odrazit. a zase mit redeny obsah jenom kvuli natazeni delky taky nemusim. cena/herni doba rozhodne neni zas takovy presny ukazatel hodnoty.
-