Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • dworkin

    Bella neumí hrát konzistentně. Její výkon pořád osciluje mezi brilantním divadelním monologem a vyloženě blbou, nemastnou neslanou omáčkou, když se po ní nechce, aby se dívala do kamery a dělala emoce.

    Jinak je epizoda opět dokladem toho, co jsem tvrdil hned po prvním dílu, tj. že ve hře není dost materiálu na seriál. Navíc, a teď snowflakes můžou přestat číst, protože následují spoilery, ze kterých by měli noční můry.... Navíc klíčová část zápletky, tj. že dvacet let po konci světa by Fireflies měli lidi a vybavení potřebné k výrobě a distrubuci léku na Cordyceps, je tak blboučká, až to bolí. Neumíme to ani dneska my, a to nám civilizace frčí na plnej výkon.

    Na okraj oceňuju, že komparzisti s bordelem na ksichtě se tentokrát objevili jen v jediné instanci a ta se míhala před kamerou tak rychle, že to téměř nepůsobilo komicky.

    • Derp_1337

      Víceméně s tebou souhlasím. Akurát to chce trochu víc schovívavosti s rozpočtem seriálů. Seriály nikdy nebudou vypadat tak dobře jako filmy.

      Film má určitý rozpočet na 2 až 3 hodiny videa, zatímco seriál musí s tím stejným rozpočtem zvládnout těch hodin 8 až 11. Kvůli tomu se tam vždy najdou nějaké slabší triky, kostýmy, atd.

  • MishKonn

    Tak se měsíc s měsícem sešel a měsíční ban skončil poté, co jsem se opovážil vyjádřit nesouhlas / nelibost s náplní třetí epizody. Tak to třeba tentokrát nebude na cenzora moc fuj. 

    Mrzí mne, že seriál věnoval obrovské množství času něčemu, co ve hře vůbec nebylo a kdyby ano, považovalo by se to z herního pohledu přinejlepším za "side quest". Naopak to, co mělo být zcela nejzásadnější, se brutálně urychlovalo nebo zcela přeskakovalo. 

    Jeden příklad za všechny v tomto díle je co snaha na co nejmenším časovém úseku narvat co nejvíc "sbližovacích" rozhovorů tak, aby byl konec co "nejosudovější". Bylo to strašně scénáristicky okaté a na mě to prostě nefungovalo. 

    Jak taky píšeš, Pavle, z postapo hry, kde se Ellie musela setsakramentsky otrkat a bojovat i s lidmi, ne pouze s nakaženými (zejména část, kdy Joel ležel), a tím prošla takovým svým pomyslným rituálem dospívání, tady zcela chybí. Namísto drsného survivalu jsme dostali takovou pěknou procházku venkovem s velmi nízkou vnímanou úrovní nebezpečí. Nemapatuju si, kdy hlavní postavu naposled něco nakaženého ohrozilo. 

    Pořád se snažím vžít do někoho, kdo to nehrál, a pro toho asi OK. Vzhledem k tomu, že hry od Naughty Dog jsou jedněmi z těch nejfilmovějších vůbec, ale pro hráče znalé předlohy je toto IMHO zcela zbytečný produkt (na rozdíl od tebe třeba na mě snad všechny atmosférické situace a zvraty působily zásadněji ve hře). 

    • KrPa

      vitej v klubu bananu 🙂

  • ta Bella Ramsey mi tam furt nesedne, sorry

    (v porovnani s herni verzi postavy)

    • celoush

      Paradoxní je, že třeba moje žena (absolutně neznalá předlohy) v momentě, kdy pochopila, že je to Ellie a její matka řekla, že jí je ta matka docela podobná :)

      • MishKonn

        Až na to, že matka postavu pouze dabuje, ale ta postava podle ní nebyla modelována. Dabér Joela si stejně tak nebyl podobný. 

        • celoush

          Já právě našel zmínku, že původní model byl postaven (a následně upraven) z tváře Ashley.

          • MishKonn

            Ashley

            Ellie

            Ja to tam teda nevidim, ale ok. Mozna to udelali z jejiho velmi mladeho obliceje, ale tak uz opravdu dlouho nevypada. 

  • MARTASLJ19

    Posledný diel nesklamal!!!!

    https://www.youtube.com/watch?v=BHM7WnjuTGM&t=81s&ab_channel=MARTASSK 

  • Derp_1337

    Bylo by fajn, kdyby autor článku příště upozornil na spoilery. 😐

    Chápu, že se Pavel chtěl podělit se svými čerstvými dojmy ze seriálu, ale chce to myslet i na ostatní lidi. Přece jenom premiéra 9.epizody byla dnes ve 3:00 ráno, což spousta lidí určitě nestihla slédnout a místo toho plánuje, že se na to podívají až dnes v 20:00 na HBO.

    • MishKonn

      Prosím tebe, druhý odstavec jasně první větou začíná popisovat, co se v epizodě konkrétně stane. Kdo nehrál a neviděl logicky dál nečte. 

    • Sallvator

      Jako sorry ale na herním webu asi nemuže bejt jedinej človek co nehral hru jako je Last of Us 1 která je uz tak stará kevšemu. To je jako bych napsal ze nevím co je COD nebo Zaklínač....

      Myslím ze tady uplně nemusí tajit spoiler jako někde kse budou nehrači co děj nezanjí

      • Derp_1337

        Hele, už to tady ostatní napsali dole v diskuzi, ale to nejde srovnat. CoD a Zaklínač byly multiplatformní hry, které vyšly na spoustě herních zařízení. Zatímco The Last of Us vyšlo pouze na PS. Takže lidí, kteří neznají zápletku TLoU, určitě bude dost.

      • appendix68

        Hele, ja treba LoU nehral, nehraju a nikdy hrat nebudu ... seros jsem si pustil kvuli Mazinovi a P. Pascalovi .. prijde mi, ze je to dost o nicem, treti homosexualni dil byl super (Offermana mam rad a jeho horky herecky vykon se mi libil, jako) ... posledni dil si pustim, ale S2 uz asi ne. Daleko vic jsem se pobavil u Foundation, Invasion, Devs, Raised by Wolves ... vseobecne se vi, ze predelavky games do hrane podoby spis nefungujou ... (Mortal Kombaaat)

      • 0011

        Jasně že může a dovolím si tvrdit, že podstatně víc, než jeden člověk a je to naprosto logické, obzvlášť když se jedná o exkluzivitu vycházející dosud pouze na platformách Sony. Spoustu lidí bude TLOU hrát poprvé v životě ke konci měsíce až vyjde port na pc. 

      • KrPa

        treba ti, co nemaji konzole??

        boze to je zase argument... 

        a co dunu II si hral? ma uz pres 30 let...

        • Sallvator

          Dobrý tak normální hrači co opravdu hrajou hry jako koníček nebo trochu važněji... a i tak bych "hrače" tady čekal prostě víc než casualy co maj jednu platformu a hrajou jen tak sem tam něco... Last of Us 1 je stará 10 let a prolnla 3 generace PS, kdo jen trochu víc hraje měl možnost si to zahrat ikdby si jen koupil za par korun bazarove PS a zahrali si to nebo si PS pujčil nebo si skoukl walktrought... nemluve o tom ze  puvodní PS3 verze je už dlouho hratelná přes emulator i na PC v pohodě

          • KrPa

            casual hraci jsou vetsinou konzolisti, ne PC hraci 🙂 ty jsi fakt vtipalek...

            • Sallvator

              No vidis a presto ti casualove na konzoli maj vetsi prehled nez nektery pckari protoze hrali exkluzivity sony. PCckari si hrajou na velky hrace s masinama za desitky tisic a nedokazou si poridit ani malou ps krabicku za par tisic aby si mohly zahrat sony exkluzivity, to je ostuda a sory to pro me nejsou hraci... V top 10 her historie je skoro pulka sony exkluzivit, sam sem PC master race a prave oroto ze hry sou muj konicek bych si neodpustil si ten zazitek ps ekluzivit odeprit a vymlouvat se na to ze to nevyslo na PC kdyz poridit si PS zvladne i male decko

          • 0011

            Aha, takže lidi co nemají všechny herní platformy nebo neemulují jsou casualové, to je dobrá mentální gymnastika, chtělo by to občas vykouknout ze svojí sociální bubliny. Není běžné mít všechny herní platformy, když někdo pravidelně investuje do herního pc je to naopak často jeho jediná hlavní platforma, pak tu jsou věci jako brand loyalty kdy někdo kupuje jenom PS a někdo jenom xbox nebo nintendo konzole, ale označovat jakoukoliv z těchto skupin za "kažuály" je krátkozraké,  osobně mám všechno kromě playstationu a hry nekradu, jsem teda casual nebo "hrač" když jsem nehrál úplně všechny hry na planetě?

            • Sallvator

              PC + PS je pro mě taková přirozená minimální kombinace pro hráče pravě kvuli exkluzivitám Sony... A pravě když někdo investuje do PC které aby šlapalo aspon jako konzole musí stat několik desítek tisíc tak pořízení PSka které teed npř bazarová 4ka která na Exkluzivity stalestačí stojí 2000 korun tak mi příjde vlastně skoro divné jí doma nemít.... poměr cena zabava (uncharted, last of us, god of war...) je nekompromisní tady


              • Reakce na příspěvek:

                Kámo ty seš dobrej gatekeeper. To, že někdo nemá doma PC a PSko, z něho nedělá nehráče. Zároveň určitě neplatí, že kdo nehrál TLoU, tak je automaticky jenom casual gamer.

              • appendix68

                Reakce na příspěvek:

                Sorry, musim ti do toho malicko zajebat :) (aneb je to tady, neverending console wars .. :D) ... Exkluzivity Sony? Hele, s prominutim, ale Uncharted, LoU i GoW bych nehral ani 20 minut. Zacinal jsem na C64, pokracoval na PC, ale kdyz jsem makal v korporatu a sedel u PC 8 hodin v praci, uz me nejak nebavilo k tomu sednout i doma. Navic nekonecny upgrady, srani se systemem, s ovladacema, MS aktualizacema, ktery ti to vetsinou rozmrdaj - proste jsem uz byl starej a unavenej a rekl jsem dost. Koupil jsem velkou telku, sedaci pytel, poradnej soundbar a xbox. Zapnes a jedes .. Celkem mi trvalo zvyknout si na ovladac, ale 900 hernich hodin ve Skyrimu tomu dost pomohlo. A problem s karpalama snad taky nebude :) Nechci hazet spinu na ty Sony exkluzivity, me proste neba ... Ted se hodne tesim na Starfield ... ten bude na PS?

              • KrPa

                Reakce na příspěvek:

                vsechny tyhle konzolovky jsou takove ruzne smesice zanru, aby je mohla hrat masa hracu a neni vubec nicim zajimava nebo unikatni, hlavne vsechno zjednodussit...

                to nepotrebuji hrat, dekuji, ja si radeji zahraji krale zanru, ktere vychazi vzdy na PC 

              • Reakce na příspěvek:

                A máš i Nintendo, ty "casuále" ? Tam je totiž exkluzivit ze všech platforem zdaleka nejvíce. Jinak všechny hry co jsi vyjmenoval, jsou (nebo za pár dnů budou - Last Of Us) i na PC.

              • 0011

                Reakce na příspěvek:

                "Pro mě"... "mi přijde divné" přesně tak, je to individuální. Pro mě například byl jediný důvod pořídit si Playstation kvůli hře Persona 5, ale doufal jsem, že bude port na Switch, to se přesně stalo a tím odpadnul důvod k nákupu další konzole, o penězích to ale nikdy nebylo. Cena/zábava je taky čistě subjektivní věc. U bráchy jsem odehrál většinu z uncharted 2 na ps3, pro mě to teda system seller rozhodně není, stejně tak ale chápu, že pro někoho není system seller Halo nebo Zelda.

          • sugyn

            Kdyz Epic Games dali zadarmo GTA 5 tak si ji "koupila" takova hromada lidi az z toho Take Two stouply akcie nahoru. Your argument is invalid.

            • Sallvator

              jo ja si ji na epicu taky pořídil přitom jsme měl odehranou PS4 verzi a sem PCkař telem i duší... ale hlavně hraju hry a mam rad hry takže mam i PS i Xbox i Nintendo i iPhone....protože neexistuje jedna paltforma kde by bylo vše prostě. To je jako bych řekl že sem velkej filmovej fanda ale měl jen netflix a nic víc, nechodil do kina atd...

              • sugyn

                Reakce na příspěvek:

                Uff jeste ze se touhle logikou neridim. Ta predstava ze bych si doma delal cockpit na ruzny cessny, beechcrafty, pipery, zliny, boeingy, airbusy, pilatusy nebo rovnou si ty letadla kupovat, delat ruzny ratingy, zivit to jen abych mohl rict ze jsem velky fanda letadylek.

        • tuco

          dunu II hrali vsichni ;)

    • ravux

      Co presne povazujete za spojler, tedy vyzrazeni vyrazneho dejoveho zvratu? Slova titulku "bum, prásk"?

      • Derp_1337

        Nevím. Článek jsem přestal číst v momentě, kdy se tam začalo mluvit o 9. epizodě.

        Dočtu až po shlédnutí 9. epizody, co bude dnes v 20:00 na HBO.

    • trunk

      To nevím co jste čekal :D

      • Derp_1337

        Tak samozřejmě jsem to nečetl celé. V momentě, kdy jsem došel k "poslední epizoda... bla bla" , tak jsem přestal číst.

        Pokud je něco opravdu nové (sotva pár hodin), tak je slušné upozornit na spoilery. Podobná situace je třeba v den vydání hry, kdy by recenzent neměl vyzradit konec hry v recenzi.

        • A proč si otevíráš článek o dílu seriálu, který si nechceš spoilovat? 

          To je jak jít do bazénu a stěžovat si že tam je voda, sorry. 

          • Derp_1337

            Hele, když čteš recenzi nějaký hry, tak taky nečekáš, že ti autor vyzradí, jak ta hra skončí.

            Podobně na tom jsou třeba recenze či články o filmech či seriálech. Očekáváš, že se tam něco dozvíš, ale rozhodně nečekáš, že ti prozradí, jak to dopadne.

            Jak jsem napsal, stačilo jen malé upozornění, že bude následovat spoiler.

        • celoush

          Ale takhle byly koncipovány všechny dosud vydané články, rekapitulující jednotlivé díly seriálu. Ač chápu, na co narážíte, tak přijít s tím až u článku k poslednímu devátého dílu je teda hodně pozdě.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit