Přejít na výpis diskuzí
Postavy v Zaklínač 2 bojují proti fantasy archetypům
17.1.2011 | Petr Poláček
23 příspěvků
-
Marijapanno to bude pařba!!!:-)
-
Děsně tomuhle studiu fandím... Převést tak skvělou a komplexní knižní sérii jako je Witcher do herní podoby a uspět přitom byl neuvěřitelnej výkon a dvojka vypadá ještě mnohem líp. Už se nevidí moc vývojářů, kteří jdou takhle do hloubky co se týče příběhu a vůbec detailů.
Držím palce ať jim to nakonec všechno bude fungovat jako celek a asi pomalu začnu zas hrát první díl, abych měl připravené savy :-) -
Tesim se moc.
-
Zdá se mi to nebo Dethmolda opravdu dabuje Jonathan Rhys Meyers? Jako wau!
-
-
jj taky jsem si vsim a podle me to je on ! :))
-
-
Mohl by to být on, viď? Wikipedia navíc našeptává: "The game features a branching dialogue system with full voice acting which was cast, directed and recorded in London." Tak by to mohlo klapnout. Pokud teda nepoužili hlas JRM za promo účelem a v samotné hře pak Dethmolda daboval už někdo jiný.
-
-
-
Nechci být ten hnusný diskutérský prudič, ale píše (a vyslovuje) se Sapkowského, ne Sapkowskiho.
Jinak dík za článek. :) -
-
Pravda, pravda...díky za opravu.
-
-
Ak by som mal povedať jednu hru, ktorú si tento rok na 100% kúpim v plnej cene v okamihu kedy vyjde a budem sa kvôli nej trepať do kamenného obchodu... tak je to táto.
-
Nilgaard a říše zla?? Nevím jestli se mi líbí, kam až vývojáři odbočují od předlohy. Ale zatím mají mou plnou důvěru - takový zápal a nadšení se jen tak nevidí.
-
-
Vzhledem k tomu, že Niflgaard bylo obří Impérium, vedené prakticky ve stylu absolutní monarchie či císařství despotickým vůdcem, které se rozhodlo násilím podmanit celý sever a neváhalo při tom obětovat desetitisíce životů svých poddaných a ještě mnohem více těch, kteří byli napadeni plus semtam nějaké to mučeníčko, upálení apod., tak bych se tomu označení vůbec nebránil.
Severní království samozřejmě také nejsou žádní svatouškové (stejně jako všichni politici/králové/atd), ale oni nebyli těmi agresory.
Dost se to podobá 2.sv. válce a Nilfgaard je tak trochu Německo..také to neznamená, že by Nilfgaarďané byli všichni ohavná zvířata s touhou po plenění..stejně tak nebyli všichni němci takoví, ale nechali se zmanipulovat propagandou, kterou využíval hojně právě i císař Emhyr. -
-
Se všemi téměř souhlasím, jde ale právě o to označení říše zla, které přidává jakousi pachuť černobílé pohádky - tedy cosi, do čeho má Zaklínač opravdu daleko. Přirovnání k druhé světové válce se mi nezdá úplně šťastné...V Zaklínači to na mě spíš působilo tak, že severní království a Nilfgaard jsou rivalové a časem by stejně k nějakému střetu muselo dojít, Nilfgaard prostě jen zaútočil první. Kdežto ve druhé světové válce byly příčiny konfilktu trochu někde jinde...Tolik k tomu agresorovi.
Co se státního zřízení týče, jsou na tom podle mě obě země dost podobně, prostě cosi jako absolutní monarchie... -
-
Právě, že Nilfgaard a Severní království rivalové moc nebyli, Nilfgaardská říše byla před prvním střetem celkem izolována za nějakými horami pokud se nepletu, rivalem se stal až po první bitvě o Sodden a uzavření míru... Ale chápu tě, taky doufám, že z toho neudělaj úplně černobílou záležitost, jednička tomu ale naštěstí nenaznačuje...
-
-
-
Nilfgaard byl dost modelován po autokratických diktátorských režimech, skoro jako takový Impérium ze SW, říší dobra asi nebylo (zla možná úplně taky ne, ale fakt je ten, Nilfgaard byl agresor..).
-
V knihách přece Nilfgaard taky platil za ty zlé, pokud se vůbec o něčem takovém dalo v Zaklínači mluvit...
-
-
Právě že moc nedalo :)
-
-
-
Ja nevim, jednicka mi prisla takova kostrbata. Proste je tam videt, ze to nema produkcni hodnoty studia jako napr. Bioware. Ted nemluvim o gameplayi, ale o cutscenach s dialogy. Prislo mi to silene koprny. Uvidime, co dvojka.
-
Zase jsem si zaslinil klávesnici.
-
Tohle bude RPG roku. Těšim se jak malej Pytrs :)