Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pro ostatní: Hlavní změny proběhly v grafice a animacích, také v optimalizace která byla v HD prostě strašná při velkém počtu jednotek. Změny proběhly i částečně v gameplay, kdy se vám označí technologie na které nemáte suroviny, nové jednotky,  začíná se počítat i s terénem (pro některé jednotky výhoda kopce) dále neoznačení villagera při označování bojových jednotek, automatické obnovování farem atd. V AoE DE máte všechny národy a kampaně, které zatím vyšli + plus novou kampaň odhadem asi 200hodin hraní v signle, nepočítaně v multiplayeru. Hra dnes padala jak při spouštění kampaně tak při hraní multiplayeru. Celkově jsem osobně do hry investoval asi 10e při HD edici (slevy) a 15e při DE (sleva 5e pro vlastníky HD) AoE2 jsem dostal v roce 1999 takže cenu bohužel nevím. Odehráno asi přes 2000/2500 tis. hodin.

    • clovicekO

      Já multiplayeru moc nevěřím, s velkou slávou cca 2 roky dozadu vydali znovu Age of Mythology, a lidi hráli multiplayer měsíc. Nehledě na to, že tam byly takové problémy, že to byl očistec. Např. téměř vůbec nefungoval chat ...

      • Tak to ukáže čas :) já jsem zatím spokojen

  • ravux

    Muze nejaky znalec strucne, jasne a vystizne shrnout, jake jsou hlavni rozdily mezi touto Definite Edition a HD edition? Diky.

    • To co je na první pohled patrné je grafika a podpora až 4k. Největším rozdílem je ale přepracovaný multiplayer, který již není P2P, ale hra běží na serveru, ke kterému se hráči připojují. Znamená to, že pokud to někomu laguje, tak by to němělo výrazně ovlivňovat ostatní, tak jak to je v HD. Ve hře je nyní také matchmaking. Pak jsou to různé QoL drobnosti jako command queue apod.

    • ja sem zaznamenal jenom ty husty animace borticich se budov to je asi main selling point xD

  • Nechta si 3x zaplatit za jednu hru je něco co by se rozhodně podporovat nemělo. Čekal bych kdyby alespoň ti co mají HD + všechny datadisky dostali upgrade zdarma. Navíc tímhle krokem dost možná zlikvidují nebo alespoň rozředí MP scénu, protože všichni z HD přecházet nebudou. Už se mi to dokonce z HD ve Steamu přejmenovalo na "Age of Empires II (2013)".

    • KrPa

      4x kdyztak 😉

    • patr

      Najlepsie keby neboli hraci aoe2 az take konzervy a presli vo velkom na aoe4.   Predsa je to velka udalost ze vobec pokracovanie vyjde. Pri takychto legendarnych hrach to je tazko.

      Aoe4 moze vyzerat paradne ale staci ked tam budu pusky a nejaka modernejsia doba a konzervy to proste hned odpisu.

      Treba dat sancu novemu dielu a netraposit donekonecna s aoe2

      • clovicekO

        No, ve trojce pušky byly, spolu s tím směšným merchanting hubem se mi to nelíbilo a tak jsem to hned odepsal. Za půl roku mi to nedalo a pár hodin jsem tomu dal, ale nestálo to za nic.

      • Bohužel ne vždy se nové rovná lepší. A konkerétně u AoE 3 to platilo. Dawn of War 3 se posledně taky nepovedl, Stronghold 3 už vůbec ne, jak tak koukám, tak 3 je nějaká zakletá.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit