Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • nop idu poskladat novy pc. ved bolo na case.
  • Podle me je nyni uplne mimo si domyslet, kdy tu bude dalsi generace konzoli. Ted je nejista doba, kdy ziskavaji na sile hry na socialnich sitich, bude tu cim dal vice free to play modelu, sili hry na vykonnych mobilech a hlavne tabletech, nevi se jak to bude s 3D, co s pohybovym ovladanim? Ani Move, ani Kinect v zhledem ke hram tak velky trhak neni. Je strasne moc veci, co se proste nevi, jak to bude a jak se to vyvrbi, takze podle me ani Sony, ani Microsoft nemuze mit presne stanovene datum (ani priblizne), kdy ktera konzole vyjde.
  • Jo, na ten 2013 (jestli se ho dožijeme, ňuf ňuf) bych si vsadil. Stejně tak první ukázku na E3 2013 a launch následně v zimě (krátký interval, aby jej někdo z konkurentů rychle neokopčil). Taky bych si tipnul, že se NEbude jmenovat "Xbox 720", bude mít integrovaný Kinect, nativní podporu 3D a v oblasti HW bych čekal 6jádrové CPU a 8 GB (sdílené) RAM; pouze pokud bude MS mířit na uHD rozlišení, tak by to mohlo být něco lepšího. Abych začal šetřit, inu.
  • Donedávna jsem byl zapřísáhlý pc hráč ale docela začínám uvažovat že až výjdou nové konzole tak si jednu pořídím na hry které se na pc nedostanou.
    • GuruSerpent
      Přesně tak jsem to udělal před rokem a rozhodně nelituju. Na Xboxu hraju novinky, na které můj PC nestačí a na PC si jedu starý klasiky. Koupí konzole neprohloupíš, v konzolích je budoucnost.
    • skaven123
      kazdy ma ine priority
      • Tak jistě, já taky nedám na pc dopustit. Podle mě je to dobrá platforma a i když se na ni pirátí a jsou tam údajně malé prodeje ( údajně proto že neznáme čísla ze steamu ) dokáže se na ní prodat i přes milion kousků ( což bohužel zřejmě nestačí na to aby se zaplatila AAA hra ). Jen mě začali lákat některé hry jen na konzole. *4*
        • Podívejte se třeba na takového Zaklínače 2, má vysoké prodeje, protože na PC hráče nekašlou. Když jsem rozbalil Zaklínače 2 tak jsem se nestačil divit co dali vývojáři do normální edice za přiměřěnou cenu dárku a věcí, dali tam to co by ostatní vývojáři dali do Speciální edice za několik 1000 korun. Hra byla skvěle optimalizovaná a nabídla skvělou porci zábavy. CD project na PC hráče nekašle a tak to má být
        • Konzolovy hrani ma neco do sebe. Nejde jen o hry, ktere se na PC nedostanou, ale i o tu pohodu, kdy clovek kydne do kresla s gamepadem v ruce a ponori se do hry na poradnym metrovym LCDcku *14*
          • jnsCZ
            ...nebo na plátně s 3m úhlopříčkou :)
  • Mechwarrior_bw
    Takže nás čakajú 2 roky technologickej stagnácie akú ešte herný priemysel nezažil...
    • Kašli na grafiku, jde o hratelnost. Jestli si myslíš, že "nextgen" CoD bude najednou nějaká bomba tak na to bych nevsázel, bude to pořád to samé, jen to bude vypadat líp.
      • Hodně lidí ví, že technická omezenost konzolí neovlivňuje pouze grafiku samotnou, ale také fyziku, AI, rozsáhlost světa, počet NPC na scéně no a samozřejmě plynulost. Hodně her na konzolí je pro PC hráče na hranici rozumné plynulosti nutné pro správnou hratelnost. Já bych si nemohl vychutnat FPS hru, kde framerate často líta pod 30(velká hromada her) či dokonce pod 20(Crysis 2).
      • Mechwarrior_bw
        ide o oboje, ten kto hovorí, že na grafike nezáleží je vytrhnutý z reality ... a technológie nie sú iba vizuál ale napriklad aj fyzika alebo AI, prípadne štruktúra a rozsah herného prostredia to všetko bude obmedzeným výkonom konzol trpieť ako ešte nikdy.
        • Také nezapomente na ozvučení hry, všichni pořád melete o grafické stránce ale správné ozvučení dokáže navodit tu správnou atmosféru
        • Úžasnou AI a fyziku slibovala Sony už u PS2... u PS3 a X360 se pro změnu slibovala úžasouužásná AI a fyzika + hromada NPC + FullHD v 60 fps. Všichni víme jak to dopadlo - AI a fyziku vyměnili za "superdetailní" textury a více polygonů. Moc bych se divil, kdyby tomu teď bylo jinak. Už jsem příliš stár, abych věřil marketingovým pohádkám.
        • dr.gonzo
          tak taková AI se naposled zlepšila snad v half life 1 který vyšel v minulé generaci konzolí a od té doby vůbec nic tak nevím proč by se mněla zlepšit s příchodem další,nebo i ta fyzika zlepšila se v GTA 4 a asi v dalších 2 hrách a jinak se stále používa ta samá hadrová pana a ten havok co se používal i v minulé generaci konzolí. a rozsah herního prostředí třeba v takovém just cause 2 je ti málo?
          • Mechwarrior_bw
            HL1 mal dobrú AI iba vďaka enormnému využitiu scriptov, od tej doby prešla AI kus cesty ale to že zaostáva je fakt... kvalitná autonómna AI si žiada výkon ktorý nie je k dispozícii. Fyzika sa takisto zlepšila a podstatne ale určite pod možnosti napríklad PC hardwaru, to prečo nenastala fyzikálna revolúcia príchodom PS3 a XBOX360 je ich limitovaný výkon, nič iné. A nepoužíva sa TEN Havok čo sa používal v minulej generácii - Havok je engine a ako každý prechádza vývojom a neustále sa vylepšuje, takisto tu máme PhysX (Arkham,Alice, v budúcnosti Arma3). A JC2 vyzerá na určitých miestach ako hra z roku 2004.
        • A to je na druhou stranu taky pravda *4*
        • Naprostý souhlas.
    • Ty toho naděláš. Nevim jak ostatní ale já si každý rok najdu spoustu her který mě baví.
      • skaven123
        mna prestali bavit nove hry cca pred3? rokmi, teraz kazdu novu hru ohundrem *1*
  • S tim souhlasim. Jako prvni jsem si koupil XBOX360Elite ten po roce a pul prodal a koupil PS3 prvni hry co jsem na nem hral byly Uncharted 2 a God of war 3 to jsou pecky ale jinak mi PS3 a hrani na nem nejak nesedlo , a momentalne ho pouzivam primarne jako multimedialni centrum (ne-podpora NTFS externich HDD zamrzi) Znovu jsem si koupil XBOX360 tentokrat jiz slim a parim na nem nezapomenutelne XBOX360 hry a to Gears of war serii , fable , halo , left4dead , alan wake.... Pokud by se to melo nejak rozseknout tak myslim ze vitez neni ani jeden a hlavne ze kazda konzole je zamerena na neco jineho.. Jeste abych dal i nejake to mínus X-ku tak me pekne śtve placeny GOLD ucet hlavne kdyz hodne parim online halo a gow
    • Jakto ze je kazda konzole zamerena na neco jineho? Ja myslel, ze obe jsou na hrani her?
      Konzole neznam, jsem PC hrac, ale tohle me zarazilo... Pro kazdou je par excl. her a trochu jiny hw. spec . V cem je ale tedy jejich rozdilne zamereni ?.. dik
      • PS3ka je japonska konzole, takze vetsina her je pro nas zapadaky nehratelna, pokud tedy nemate rad JRPG atp. styly. Samozrejme, ze na XBOXu vychazeji i exklusivni "zapadne" ladene hry, ale neni jich tolik. XBOX na druhe strane je ciste americka zalezitost, tudiz vetsina her na nem je prave zamerena na zapadni styl her.
        • Hry ( krom exkluzivek) vycházejí prakticky stejný, akorát je videt že je PS3 z Japonska aspon něco vydrží . Když sem si koupil xbox jeden rok a bylo po něm . Ať žije PS3
          • Ano, v evrope vychazeji plus minus to same na obouch, v japonsku jich ale vychazi mnohem vice pouze pro PS3. Ja osobne mam obe konsole a vybiram podle toho jak me bavi hra, ne podle platformy.
        • No nejako si na tie hromady exkluzívnych JPRG na PS3 neviem spomenúť. Asi skleróza ...
          • Vetsina techto her je pouze pro japonsky trh a do evropy ci usa se vubec nedostanou, bohuzel
    • Tento prispevek ma byt jako reakce na text uzivatele XXXX , spatne jsem ho vlozil :(
  • Pokud vím, po špatném startu PS3 se SONY dušovali, že PS4 vyjde před novým XBoxem. Byl by to logický krok.
  • zx_spektrum
    Nevím, ale 720 v názvu bych prostě nečekal. 720 je příliš moc spojeno s menším HD rozlišením 1280 x 720, tedy 720p/720i, které je běžne porovnáváno s full HD v podobě 1080, a tedy v názvu Xboxu by to mohlo v myslích průměrných "američanů" evokovat že se jedná o "slabší stroj, když umí jen 720p". Naproti tomu Xbox 3 je zase až moc podobný Xbox 360. No prostě, Microsoftí marketing se v tomhle asi zapotí.
    • Mechwarrior_bw
      súhlas, toto som písal už keď sa objavili prvé zmienky o xbox 720 ... je to veľmi neštastné číslovanie zo strany MS.
      • Blbost, MS o žádném "Xbox 720" nemluví, tak to pouze pokřtili vývojáři. Určitě se bude jmenovat jinak.
        • Mechwarrior_bw
          to nemôžeš vedieť, takže s tou blbosťou ešte počkaj... každopádne by bolo logické keby nebol očíslovaný ako 720... takú chybu v MS by asi naozaj neurobili.
    • Děláš z toho příliš velkou vědu. To tvé spojování názvu s rozlišením je dost mimo a pochybuji že se najde nějaké větší množství lidí které by to zmátlo.
    • Myslím, že každému dojde že je to součet 360+360 a proto to je 720, nemyslím si že bude někdo spojovat s rozlišením.
    • já bych ho pojmenoval 440, anglicky se to dobře vyslovuje:-))))))) (four-forty)
  • Jestli xbox opět vydá konzoli dříve,pravděpodobně opět "vyhraje" (uvozovky na místě) před ps3 . Je zvláštní,že Xbox by měl být slabší s horší podporou,méně AAA "only on xbox " her,placený live,nepodporuje blu-ray,špatnou pověst díky RRod,ale zrovna tak například v japonsku se téměř neprodává,díky mentalitě japonců (sony všude po celém světě,nemůže si stěžovat na nějaké neprodejní místo jako xbox) .... Sony má obrovskou spoustu "es" a xbox se přesto drží. Příjde mi že spousta lidí má ps3 (jako já),jen na bluray a pár exkluzivit,jinak se většina aktivit a celkově financí točí kolem xboxu. myslím tím třeba větší prodeje multiplatformových her atd.... Nechci vyvolávat nějakou válku mezi ps3 /xbox,napsal jsem jen co se dá dočíst a odvodit z ruzných webových stránek ,ať už u nás nebo ve světě. Stejně mě zde čeká ukamenování od fanoušku sony,ale není to můj záměr,jen jsem napsal jak to vidím já .
    • krome vsech zminech veci je tu jeste jedna vec, xbox je "atraktivnejsi" vzhledove, zarive zelena barva je na prodavani mnohem lepsi, nez temna seda/cerna. A i ovladac je barvejsi, celkove xbox vypada vice jako herni konzole, ps3 zase jako serioznejsi domaci platforma... mozna si myslite, ze jsem blazen, ale pracoval jsem v pr a verte mi, ze kdyz date nezaujatemu cloveku do ruky v jednu chvili xbox a ps3, sahne po xboxu, protoze je proste "hezci". Nebavime se o hc hracich.
    • Whisp
      Tiež som si už lámal hlavu nad tým, že ako môže mať xbox taký úspech, keď PS3 má toľko predností oproti xboxu. Vysvetľujem si to lepším marketingom Microsoftu.

K tým predajnostiam, veľa ľudí má doma 2 konzoly xbox, jednu hacknutú a druhú na hranie multiplayeru. Čo je ale zvláštne, aj napriek tomu má xbox viac predaných hier.
    • Vlastním tak XBox 360 ako PS3 a dôvod úspechu Xboxu vidím najmä v optimalizácií. Pri porovnaní jednotlivých multiplatformových titulov vyzerá XBox360 verzia spravidla o niečo lepšie. Ľudí príliš nezaujíma to že PS3 má 3x výkonnejší hardware alebo, že má blue-ray. Ľudí zaujíma to, že môžu dostať za nižšiu cenu viac muziky (s výnimkou PS3 exkluzivít), navyše sa dá aj vypalovať. Mám odohraté GT5, ale Forza 4 sa mi zdá subjektívne oveľa krajšia- toto je príklad uvažovania spotrebiteľa. Preto ten úspech.
    • Větší počet prodaných Xboxů si vysvětluji:

1) původní velkou poruchovostí (z počátku kolem 30%) - tím pádem nutností zakoupení nové konzole
      2) možností hraní pálených her - mnohem delší než u PSka

Neříkám, že jsou to jediné důvody přoč se prodalo více Xboxů, ale určitě se to v konečných prodejích promítlo velkou měrou.
      • Ringwraith
        Souhlas. Na Xko jde mirátit déle a tak se jich prodá víc.
        • dr.gonzo
          no ono to už není pravda,asi před 3 měsíci ps3 v prodejích xbox predběhla.

úspěch xbox je hlavně v tom že se začal prodávat o rok dřív a spousta lidí i když chtěli ps3 tak nakonec neodolali a koupili xbox 360 zvlášt když vydání ps3 byl ještě o 3 měsíce posunut. jako druhý hlavní důvod bych viděl to že má tolik reklamovaných xboxů a každý vyměněný za nový si počítá jako prodaný(jen já za 3 roky jsem právě tímto vystřídal 3 xka).
          • Ataker
            tak to si měl pokaždé smůlu já už mám slima skoro 2 rokem a furt šlape, jak nový :)
    • Je to jedno jaká konzole kdy vyjde. Hráče si vždy najde důležité je jen to aby se na nich dobře hrálo.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit