Přejít na výpis diskuzí
Představení hrdinů aneb takhle v Diablo III bojuje wizard(ka)
1.5.2012 | Petr Poláček
149 příspěvků
-
No upištěná. Pořád by mohla hekat jako tenistky, což by možná bylo prvních 10 minut sexy ale pak by to byl horor. Takže tohle ještě jde *4*
-
Chci se zeptat zkušených hráčů diabla, zdali je dobré pro začátečníka začít wizardem. Z nabízených povolání je mě wizard zaujal nejvíce. Ať už po stylizaci nebo styl boje.
-
-
Tahle hra je "Easy to learn, hard to master", podle mě zjistíš až tak na nightmare, jestli ti vyhovuje nebo ne... Já bych doporučil hrát to co ti přijde nejsympatičtější *14*
-
-
Za ty prachy bych doporučoval projet hru se všema postavama :D
-
-
Však se ptá na to, jakou postavou začít.
-
-
-
na HC si postavu mužeš zkazit coby dup
-
-
co by lag;)
-
-
Vzhledem k řešení skillů v tomhle díle, kdy je nemožné postavu "zkazit" špatným rozdělením skill bodů, si myslím, že každý může začíst, s kým chce... Než se dojde relativně jednoduchá obtížnost normal, tak se s tou postavou nějak sžije snad každý :) A když ne, tak jsou tam 4 další postavy ;)
-
-
me se libi, ze postava nejde zkazit resp. zcela zdarma si vytvoris a otestujes co te napadne - je dost diablo-like her kam bych se i vratil poklikat - odeagovat se, ale vzpomenu si, ze musim zacit od nuly k tomu precist XX buildu, abych to nahodou nepodelal a tak to nakonec necham plavat... takze u me maji Blizzard palec nahoru
-
-
Třeba v TQ si můžeš ve městě koupit "zapomenutí" skillpointů. To se mi zdá trochu lepší, než mít nonstop přístupné všechny skilly.
-
-
@Lugal
Uh, došlo vlákno...
Skoro všechny stromy jdou zkombinovat tak, aby to fungovalo. A některé jsou dost overkill. Pokud má někdo tak strašnou touhu si vyzkoušet všechny možné kombinace, má na to TQ Defiler, kde si může udělat postavu jakou chce. Ale takový nástroj je v D3 nepoužitelný, protože se všechno ukládá na jejich serveru.
No nic, tady se neshodneme. -
-
@Lugal: No jo, na Legendary jsem chodil jen v MP, takže nevím, co tam samostatně funguje nebo nefunguje, ale Epic jde snad prolézt jen s používáním jednoho stromu. Podpory je škoda, to jo.
Na hraní se skilly je samozřejmě ten způsob v D3 nejlepší, ale možnosti si to vše změnit v průběhu boje mi prostě přijde dost ble.
@Hmmm: Samozřejmě, že je to lepší ve hře. Ono to v TQ taky jde, Defiler je potřeba jen na změnu mastery (ale dá se v něm nastavit i to, aby to šlo měnit ve hře stejně jako u normálních schopností) -
Není to lepší rovnou ve hře, než v nějakým editoru? Navíc jsme opět u problému, že si vyzkoušíš (necheatuješ) nějaký build v editoru nebo naplánuješ podle nějaký guide na netu a pak už jen dodržuješ postup. Takhle si všechno zvolíš tak, jak ti to vyhovuje a ne jak je to ideální, protože naklikávat bodíky "špatně" není ideální, že ano?
-
Skombinovať sa dá úplne všetko, ale funguje to možno tak na normal. Epic alebo legendary to ani náhodou, tam treba buď kvalitný build alebo twinking. Aj keď na tom bol titan quest oveľa lepšie ako d2 hell so svojimi xxx immune príšerami. Niektoré mastery sú samozrejme op (dream), tq nanešťastie nemal takú podporu ako malo d2 od blizzardu, aby sa tieto veci vychytali (kto pamätá frozen orb alebo ww v 1.00 vie).
Nejaký savegame editor mi skutočne nepripadá ako vhodný spôsob na hranie sa so skillmi a svojim spôsobom narúša gameplay oveľa viac ako chodenie do mesta na respec.
A ja tu nehovorím o nejakom zámernom hľadaní matematicky čo najlepšieho buildu - ale o skúšaní a experimentovaní s charakterom (a fitom) ako hráč postupuje hrou. V tom diablo 3 hravo zráža na kolená všetky ostatné diablovky.
-
-
No kdo nechce tak to využívat nemusí. Já sám sem rád , že to tam daj.
Konečně nebudeš trestanej, že v tý hře neležíš celý dny a nevíš jak co kam dát. Kdykoliv si to budeš moct změnit když uvidíš, že je něco špatně a nebudeš kvůli tomu muset rozjíždět novou postavu.
A lepší to mít přístupný takhle a šetřit čas jelikož je spousta lidí který nemaj čas u hraní furt někam lítat nečo hledat a složitě překlikávat. Konečně styl kterej netrestá příležitostný hráče.
Když seš machr co rád jede na jeden styl všechno nikdo nikoho nenutí aby tenhle systém využíval, BOŽE.
Já sám to využívat nebudu jelikož sám si najdu co se mi bude líbit a to si pojedu ať to budu mít těžký pak jak chci, tak to dělám v každý hře, ale neberu tu možnost něco měnit ostatním lidem kterejm to pomůže. Prostě dokud mě nebude někdo opravdu nutit to používat tak sem spokojenej. *7* -
-
Nezmysel, ani náhodou to nejde v titan queste, výber mastery je permanentný a tak je možnosť experimentovania s buildmi značne obmedzená. A titan quest je hlavne o hľadaní súladu medzi rôznymi mastery.
A to ani nemusím spomenúť 32 skill bodov, ktoré ostanú viazané v mastery, ak chce človek experimentovať s max level skillom. Alebo neustále portovanie do mesta a míňanie zlata.
Skrátka systém tq je zastaralý a diablom 3 hravo prekonaný. -
@Chadzi
No jo, snad to bude na těch dropech znát.
@Hmmm
Ale tohle všechno jde i v TQ ^^ -
Člověk bude snad poprvé v historii ARPG experimentovat s buildy přímo ve hře, místo toho, aby chodil na web site, kde od "hardcore hráčů" (čti: od obyčejných lidí, kteří nedělají nic jiného, než že hrají Diablo) zjišťoval, jak přesně funguje mechanika hry, čím si pokazil postavu a jaký bod dát kam, aby to bylo ideální. Samozřejmě jen do doby, než přijde balanc/nerf patch a vše zase bude jinak. Tohle vypadá tak trochu jako laciné navyšování trvanlivosti hry než zábavný skill systém s vysokou mírou customizace.
Jestli je tohle zprimitivnění, tak potom jsem za takové zprimitivnění rád. -
Ano, kdykoliv si to budeš moct změnit, ale na úkor toho, že ztratíš bonusový magic find, který jsi získal zabíjením rare a champion skupin mobů ... takže pokud chceš huntit gear, tak bych doporučil jet jeden build, ale pokud chceš hrát občas jen tak 4fun, tak je to úplně fuk.
-
To samozřejmě je řešení, ale neřeší to zprimitivnění Diabla a vůbec her obecně ^^
-
-
V titan queste to bolo spravené oveľa lepšie ako v diable 2, ale od ideálu to malo ďaleko.
1. cena respecu sa zvyšovala
2. existovala nutnosť vracať sa do mesta (hneď na začiatku si až do nejakého 9 levelu prístup k respec maníkovi nemal)
3. skill mastery si meniť nemohol
4. celé dps bolo značne závislé na str/dex/int, čiže ak si mal physical build a rozhodol si sa používať elemental skill, celý respec bol úplne nanič, lebo bez stoviek bodov v inteligencii bol veľmi slabý
5. respec nejakých 100 skill bodov bol sám o sebe náročný na ruku, na myšku aj na čas -
-
1. cena sa ustáli vtedy, keď to človek už ani trochu nepotrebuje
2. ide o to, aby mal hráč možnosť vyskúšať si všetky skilly, bez umelých reštrikcií, ktoré výrazne narúšajú plynulosť gameplay-u, pochybujem, že niekto bude prehadzovať skilly kvôli nejakej rezistívnej príšere a dobrovoľne sa tak vzdá magic find bonusu (našťastie mal blizzard ďalší dobrý nápad a odstránil imúnnych nepriateľov, ktorí v dvojke efektívne znemožnili použitie viac ako polovice buildov)
3. je to inak, v tq tvorily class dve mastery do ktorých si dal 32 bodov, je to smutný príklad toho, ako hráč bez nekonečného replayovania charakteru (alebo bez strategy návodov) nemal šancu zistiť, ktoré mastery spolu ladia (okrem dream, lebo tá bola najlepšou alternatívou ku všetkému)
4. v titan queste to nešlo kompenzovať ani náhodou, ako náhle si dal body do sily namiesto do inteligencie (2x4x75 + questy), tak bol charakter nepoužiteľný na elemental damage a opačne, z tohto pohľadu ti bol respec na dve veci (v diable 3 sa to bude dať úplne ovládať fitom, čo je zase o kus ďalej)
5. aha, takže v respecoch ide o to, aby sa hráč uklikal k smrti stále, keď chce vyskúšať iný skill... no, každý deň sa dozvieme niečo nové
Tento systém je skrátka o úroveň vyššie ako u klasických diabloviek (a neporovnateľne lepší ako u diabla 2), jediné čo mňa osobne mrzí je, že opustili attack/defense/precision a runy ako veci, čo musí človek nájsť, aby ich mohol používať. -
1 - Ustálí se na 250k, nebo kolik
2 - No však o to jde, to si pak člověk velmi rozmyslí, jestli měnit build kvůli nějaké rezistivní potvoře, nebo jestli jí ukouše s tím co má. V D3 si prostě přehodí skilly a zabije dotyčnou věc jak nic.
3 - To ne, díky bohu. To je jako kdybys chtěl, aby se dala za běhu změnit v Diablu classa.
4 - no jo, atributy rozdělovat nešly, ale částečně to šlo kompenzovat vybavením
5 - o to jde
-
-
Docela fajn věc na tohle systému je to, že máš přístup ke všem skillům a i když třeba většinu nebudeš používat, můžeš je jednou jen tak z nudy vyzkoušet :) Jako dlouholetý hráč D2 musím přiznat, že jsem spoustu skillů v D2 ani neviděl, protože bylo nemyslitelné do nich investovat byť jen jediný skill bod...
-
-
Presne, to "sušenie" skill pointov "na neskôr" bolo neskutočne otravné. Rovnako ako prerequisite skilly, ktoré hráč nikdy na nič nepoužil, lebo tam boli len do počtu.
-
-
to jo, ale s postupnou inflaci to je putna
-
-
Tak v D2 za to platis CD na skillu a zrusenim MF buffu... milionkrat lepsi, nez zakladat uplne novou postavu, nebo farmit respec veci, nebo chodit jak kokos do mesta, kdyz TPcka te uz ani nevrati zpatky, a musis pres WP...
Eh, ten cooldown je tak malý, že se to nejspíš bude dát skoro vždy uběhat a jak jsem napsal někde dole, snad za to ten MF buff bude stát. Vyřešit portál inteligentněji je snad prkotina. (upřímně, ani si nepamatuju, jak v D3 funguje) -
Tak v D2 za to platis CD na skillu a zrusenim MF buffu... milionkrat lepsi, nez zakladat uplne novou postavu, nebo farmit respec veci, nebo chodit jak kokos do mesta, kdyz TPcka te uz ani nevrati zpatky, a musis pres WP...
-
Aha. No a? O to vůbec nejde. Hlavní je, že se prostě nedá změnit build jen tak během boje a že se za to, i když pro někoho jen symbolicky, musí něco zaplatit.
-
Aoyagi: tim chtel rict, ze s postupem casu stejne bude ve hre kolovat tolik zlataku, ze je uplne jedno jestli za "zapomenuti" skillu zaplatis nebo to je zdarma.
-
Cože?
-
-
-
-
Přesně tak!!! Největší změna v tomhle díle je to že se postava nedá "zkazit" a to ani nejspiše fontanama.
Ale chapu chcou z toho vytřískat co nejvice peněz. Tedy bude to jen o předmětech a o těch aukcich. -
-
No ono jakmile zabiješ skupinu rare nebo champion monster, tak se ti zvedne MF, nicméně, když si změníš skill, skill runu, pasivní skill nebo opustíš hru, tak tento bonus zmizí. Bonus se aktivuje na lvlu 60 a pro ty co budou chtít jet na MF to je určitě problém, takže mnoho lidí pojede jeden build ... Já osobně už mám taky svůj build sestavný.
Vygooglete si "nephalem valor" a dozvíte se více. -
Jinak čarodějka nebyvala z nejlehčích postav. Spelly na začatku byli slabe a chtělo to hodně utíkat.
V jedničce byl začatek za kouzelníka nejtěžší. Ale pak to byla jedna z nejlepších postav. Ikdyž zlodejka měla luk při kterém neměl možnost ani ten nejlepší čaroděj:)
Ikdyž tohle video z hrani za ni mi tak něak připominalo starcraft (multiplayer) :D
-
-
-