Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Coffin.Corner
    Vypadá to že po letech nastal čas opět přejít k AMD *4*
    • Ty seš hodně snadno zmanipulovatelnej, viď?
      • i5-8600k
        zubni pasta pod heatspreaderem, 4,3 GHz turbo, 6c/6t, cena 6200,-

        R5 2600x
        pajeny, 4,2 Ghz turbo, 6c/12t, cena 5500,-

        Cim je zmanipulovany? Tim, ze AMD dava SMT a odemceny nasobic prakticky zadarmo a cpu (zatim) paji misto aplikovani pasty na cisteni bot?
        • porovnatelne desky pro Ryzen jsou o 800-1000 korun levnejsi, nez pro coffy lake. Neboli za stejnou cenu jako 8600k (6jader/6vlaken) +MB mas Ryzen 1700X (8jader/16vlaken) +MB. A to uz je na zamysleni do ceho pujdu, kdyz vim, ze ten procak dokazu vyuzit na 100%.
        • sugyn
          AMD sice dava odemceny nasobic pomalu ke vsemu ale i tady je to ale, ne kazdy AMD procesor pretaktujes na zajimavy vykon. Pamatuju si ze jsem mohl Phenom x4 955 pretaktovat o 600Mhz ale kamarad o 1Ghz za pouzitim Noctuah chladice. U Intelu vis, ze K verze procesoru prochazi nejakym QA rizenim a dostanes CPU ktere opravdu muzes dobre taktovat. Navic i5 8600k jak sam rikas stoji jen 6 tisic korun, coz v porovnani s minulou verzi kdyz vysla tak, je to opravdu nizka castka. Ja jsem zvedavy na benchmarky ve hrach a porovnani vysledku.

          Edit: Jeste jsem si vzpomnel. Neni to ani verejne tajemstvi pristup AMD k vyrobe procesoru. Povede-li se zmetek, tak je prodan s pulkou jader nefunkcnich jako low/mid model. Tot k optimalizaci kvality vyroby u AMD.

          P.S. Ja jsem nezaujaty. Mel jsem AMD Phenom a slouzil me spoustu let moc dobre. Nyni jsem si chtel vyzkouset Intel a mam i5 8600K. Zatim to funguje dobre jen protoze je to novy. Az za par let se ukaze zda ten CPU stiha vyvoj ve hrach. Nejaky krepceni ve stylu v tehle hre Intel ma 3% navrch nad AMD me absolutne nezajima.
          • Draken69CZ
            Intel ti, ale nic nezaručuje jemu stačí že to běhá na oficiálních parametrech vše navíc je bonus, tím to má pojištěný aby si nikdo nemohl stěžovat Není to tak dlouho kdy si někdo stěžoval že má teplotní špičky k 90°C a přímo intel mu doporučil netaktovat a to šlo o i7 7700K, ale běžel na oficiálních parametrech tak vlastně není problém.

            K té optimalizaci kvality AMD nevím jestli to myslíš jako negativum, ale je to geniální věc kdy mají minimum nepoužitelných zmetků, intel vyrábí jeden velký monolit a podle toho jak se jim povede je to buď nepoužitelné úplně nebo podle závažnosti chyby méně jádrový nebo méně taktovaný kousek.
          • Je to tak, cpu a desky jsou dneska pomerne levne, vyvazuje to zase nehorazna cena ramek. Ale s tim Intelim K si nejsem tak jisty, staci se podivat treba na PCTuning a uvidis, ze ne kazdy vyhral kremikovou loterii a i5-8600K muze byt taky pekne shitovy, skoro az netaktovatelny, na vysoky takty potrebuje hodne velkou voltaz a kvuli paste to neuchladis je nutny delid.
  • AMD rules .... konečně
  • Já bych řek, že momentálně je to docela prašť jako uhoď. Záleží, jak moc si chceš honit pindí** teda benchmarky.
    Větší oříšek bude sehnat slušnou grafiku. Pokud jedeš na fullHD, tak aspoň 1060 6G, pokud to pálíš ve větším rozlišení a neřešíš rozpočet, vůbec neváhej nad 1080.
    • Sákryš. Reakce pro Fidela, se to nějak blbě zařadilo.
  • Ježiš tady je zas najednou expertů že by se z toho člověk pos... *7*
  • Mimochodem, tady jde krasne videt jak podle Intelu "musi byt" novy chipset pro 6c Coffee Lake
    https://community.hwbot.org/topic/175489-asrock-z170-mocf-lives-on-coffee-lake-mods/
    *15*
  • Zeptam se jako úplný laik - kdybych si nyní sestavoval pc, jít radši do AMD nebo do Intelu? S ohledem na budoucí možnosti. Pc pro kancelářskou práci i hraní nových her. Díky *4*
    • Vzhledem k poměru cena/výkon ber určitě Ryzen 2600 nebo 2600X. Více jader + HT (6/12). Intel Coffe Lake má jen 6 jader bez HT. Tedy s ohledem na budoucnost je lepší koupit si AMD Ryzen. Intel pravděpodobně už zanedlouho vydá Coffe Lake s 8 jádry (ale předpokládám, že řada i5 bude stále bez HT) + cena bude velmi pravděpodobně taky někde jinde (tzn. výše). Bohužel u Intelu si také pokud chceš taktovat musíš připlatit za K verzi CPU. To jako současný majitel Intelu i5-2400 Sandy Bridge a potencionální kupec nového AMD Ryzen 2600X neznám, protože to byla doba, kdy i Intel šel bez K CPU taktovat. Dnes o tom fandové Intelu nemluví a berou jako samozřejmost, že taktovat jedině s K. Nicméně tak jako jsem se kdysi nechal překecat (do té doby jsem měl vesměs jen AMD CPU s jednou Celeron výjimkou) ať si místo AMD Phenom X4 965 koupím i5-2400 Sandy Bridge, tak dnes se opět rád vrátím k AMD, protože situace se rapidně změnila. Už to není Intel kdo udává krok.
    • S ohledem na budouci moznosti moc u Intelu cesta nevede, protoze jedna deska jim podporuje maximalne dve generace procesoru a dnes uz ani to ne, ale taktez k cemu by ti to bylo, kdyz si koupis 8700k, tak stejne cekas, ze ti vydrzi roky. AMD hodla chipset AM4 podporovat mnohem dele, takze tam tech moznosti prilepsit si bude vic, ale jako lajkovi ti to zase bude k nicemu, protoze pochybuju, ze se budes chtit drbat s updatem biosu. Odpoved bych tedy formuloval asi takto: na ty hry ti proste Intel sedne vic diky jednojadrovemu vykonu, zejmena pokud nejdes vic jak do FullHD, ale AMD neni kdovijak pozadu a zejmena u novejsich her, ktere jsou casto delany zaroven na konzole, kde jsou pomala vicejadra, se Intelu vyrovna a pote mnohem vice zalezi na GPU. Myslim tedy, ze pro tebe bude vhodne jit do AMD r5 2600x (2600, pokud umis sam taktovat), k tomu koupit co nejlepsi GPU a pameti, jak ti rozpocet dovoli.
      • Děkuji *4* Na rozpočet až tolik nekoukám, chci zainvestovat a mít opět na pár let klid od hledání nějakých vhodných komponentů.
        • Urcite Intel, zvlast pokud se nedivas na rozpocet, navic uz vysly i Bckove desky ted, pokud nehodlas taktovat, neni moc co resit. Frekvence bude jeste dlouho hrat prim, navic lepsi vladtnosti, min tepla v bedne. Co se jader tyce, hromada her nevyuzije ani 4. Jeste dlouho postaci 4+4, co teprv 6+6.
          • Máš tam chybu. Správně to má být "víc tepla v bedně".

            Ta frekvence, to je nějaký intelácký zaklínadlo? Asi jo. Není to tak dávno, co Intel u Pentia sliboval 10GHz, už napřesrok, uvidíte. No vidíme. 15 let a pořád tu máme stejný 3-4GHz. Takže frekvencí to rozhodně nebude. Ostatně u AMD už několikrát ukázali, že to jde líp i na nižších taktech.

            Ale když se chceš ohánět frekvencí, tak možná stojí za zmínku, že Intely i nadále umí bez OC "jenom" 2666Mhz ramky, nový ryzeny 2xxxG umí 3000Mhz a chystaný zen+ na x470 chipsetu 3400Mhz.
            • Ty ceny jsou šílený. Ale když se s tím jeden smíří, tak rozdíl mezi stejnejma modulama s vyšší frekvencí už zas tak drastickej není, vetšinou pár stovek.
            • Asi tak, blby je ale ze ty ramky bezny smrtelnik nezaplati. *15*
          • skaven
            staci, ked najde jednu hru, co vyuzije aj 8/16 (a take su vonku) a bude mat problem. co na to ze hromada hier je na 4/4 (btw gro AAA produkcie vyuziva 2-3 roky 6-8 jadier, lebo su z konzol)
            • Wolfenstein 2, Battlefront, Total war WH 1+2
              lol *7*

              a teraz pozeram, ze taky Vermintide 2 DX12 vyuziva dokonca 16 vlakien
              ...ak ich clovek ma

              reakcia: v prvom rade mne to vytazuje cpu na 30-40% jednotlve vlakna, nie na 60+% ako ten intel...tj predpokladam, ze celkovo mi preto ten CPU menej papa 'lektriny - doteraz mantra Intelakov... v druhom rade mam na 2K na smiesnej Vege 56 + ryzen v DX12 o 15 fps menej ako genialny gtx1080ti s najlepsim kovfefe lakom a v tretom rade, co som preklikal to video, ide o nic nehovoriaci test, lebo nieje tam ani jedna scena, kde na teba vybehne naraz 30 zombikov a 50 skavenov. jedine co otestoval boli trapne prelety nad prazdnou mapou. Keby tam bola jedna scena s Ironbreakerom s plamenometom a brightwizardom v plnom nasadeni, bolo by to o inom *5*
            • Lol napis pls nazvy her co vyuzivaji 8 jader *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1*

              https://www.youtube.com/watch?v=IVgc5PcSVV0 V DX12 das s I7 8700k pres 110fps takze 16 vlaken vubec nepotrebujes.
            • skaven
              tak sa po*er, mozno ti konecne klesne tlak *7*
            • Ruddy boy si zacal onikat, me po*er :D
            • skaven
              mensia spotreba, jj :D coffee lake vsak? pokracuj, nech sa zasmejeme viaceri. a este povedz ze na 720p a gtx1080ti lebo tak sa ukaze buduci vykon, ktory nikto nikdy nevyuzije. *1*
              jedine cpu co ma nejakych 15% odstup od ryzenov, je i7 8700K na 5GHz, co hreje/zerie viac ako stare FX procesory(tie nehriali, len po OC zrali). a samozrejme vsetci v diskusiach maju delidnute i7, vieme *1*
            • :D tak to je pak zajimavy, ze at se podivam na test jakekoli hry, tak vede Intel s polovici jader :) pri mensi spotrebe atd.

              Osobne bych sel do 8600/700 K/neK podle priorit. S vysokofrekvencnim 6+6 jadrem neni co resit i dalsich x let. Vzdyt i 4jadra i7 smaznou 8jadra ryzeny porad :)

              Ty jsi proste funnyboy :)
    • Osobně bych šel do Intelu a chvíli počkal, než jako reakci na AMD zlevní.
      • skaven
        https://www.cnews.cz/chyba-procesory-cipsety-intel-poskozeni-firmware *7*

        Skvelo radis! *1*
        • Chyba, která v reálu ještě nenastala. *1* To je toho. Větší šanci máte, že vám na hlavu spadne létající talíř. Tak čapku z alobalu na hlavu a hurá pro AMD. My ostatní jdeme pro Intel.
          • skaven
            naco vobec tie chyby zverejnuju, aj tak sa nikomu nic nemoze stat, vsak *1*

            Intel ma problem s Spectre, Meltdown, degraduju mu procesory, pomaly co nova rada cpu, potrebne nove MOBO a Hacenando a jeho gangbang - Intel forewa! je to symptomaticke *7*
            • @Hascenado
              nech sa paci, pojdes do horsieho (mozno o trosku vyssi vykon, ale kopec negativ k tomu)
            • Lehká rada,
              Problém s CPU mají všichni, pozor na to.
            • Jako hráče by mě riziko DDOS útoků trápilo mnohem méně, než nedostatek výkonu ve hře. Ne, že bych neměl rád AMD, 15 let používám procesory AMD do svého herního stroje, nicméně jestliže v něm budu muset v brzké době udělat výkonnostní upgrade, půjdu do Intelu.
            • skaven
              ja viem, a preto je take lahke robit DDoS utoky s milionmi zombie pc, lebo nikto nic neriesi *1* sak nikoho sa slabiny v najpredavanejsich cpu netykaju.
            • *1* Není, je to realistický postoj. Řešit chyby v procáku je v poměru k děravému Windows stejné, jako se rozčilovat nad prasklinou na čelním sklu, když mám auto napůl v bažině.
  • Ty diskuze se za poslednich 20 let vubec nezmenily
    • Takhle jsem se u internetu zasmal naposled v osmasedesatym.
      • ve kterem stoleti *15*
  • Hmm som zvedavy ci budu dosky a ja cpu podporovat aj Win 7.
    Viem ze pre prve ryzeny boli ovladace aj od AMD ale aj or vyrobcov dosiek pre Win 7.
    • Chápal jsem, že se lidi svýho času drželi XPček, ale jakej smysl má dneska vydržovat Win7? To máš,
      zcela bez urážky, tak slabej komp, že ti to Win8.1 nebo Win10 neutáhne? Nebo máš legální Win7 a nechceš investovat do novýho OS? Vážně tomu nerozumím.
      • skaven
        .
      • nerozumis spouste veci proto si tu honis ego obhajovanim zprasenyho OS jako je windows 10. ale proti gustu.....víš jak :)
        • Windows 10 je OS? Já myslel, že je to adware...
          • spíš malware
    • zapomen na w7, najdi si jinej zpusob jak vyjadrit hipsterskou podstatu
      • Já třeba rád zapomenu na W7, až vyjde něco lepšího.
        • Tak si udelej separatni disk jen na hry s Win 10, az ti naka kvuli 7 nepujde, ms stejne zadne dalsi winy nechysta, to by ses nedockal. Docela taky pochybuji, ze ten Linuxovy Steam OS se stane jakkoliv mainstream.
          • Obecně jakéhokoli linuxu. Ale to spíš záleží na rozšíření Vulkan/Mantle API u her.
  • zaty
    I když jsem v posledních letel preferoval Intel, další mé pracovně/herní PC bude s Ryzenem. Když vidím, kolik mě stála pracovní stanice s Xeonem 6C/12T protože potřebuju ECC RAM, které i5 a i7 nepodporují, tak když koupím ten nejvýkonnější Ryzen s deskou s podporou ECC, tak mi zbyde ještě na hezkou dovolenou :)
    Takže díky AMD, že tlačí na Intel, protože takové zas... praktiky, jako nepodpora ECC v drahých desktopových CPU, abych si musel koupit Xeony je svinstvo. Paradoxně Pentia a i3 ECC podporují.
    • To je celkem slušná vyčůranost.
  • skaven
    tak, NDA skoncila, testy su vonku:
    https://videocardz.com/75975/amd-ryzen-2000-pinnacle-ridge-review-roundup

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit