Přejít na výpis diskuzí
Přehled všech edic a další informace z fanstránky The Elder Scrolls Online
1.2.2014 | Redakce Games.cz
153 příspěvků
-
imo wow klon nemá šanci uspet na trhu
-
-
No právě že WoW klon v novém kabátě má tu největší šanci. Ale naštěstí tohle není WoW klon *3*
-
-
Další zbytečné MMO které akorát zklame spoustu hráčů.
-
-
Každá hra zklame spoustu hráčů ... Ale u téhle to bude o to víc, že si to koupí hromada lidí co MMO ještě nehráli a budou hodně překvapení až to spustí.
Ale pokud člověk čeká normální MMO, tak nemůže být zklamaný, protože ta hra je solidní MMO. Dělaná pro lidi, kteří rádi MMO ... takového člověka nemá na té hře co zklamat. -
-
To si povíme až se za dva týdny po spuštění první hráči dostanou do end-game a po měsíci a půl to bude mít dohrána většina, další obsah v nedohlednu a lidi začnou odcházet.
EDIT: A za chvíli F2P. *3*
EDIT 2: A to ani nemluvím o tom že hráči budou čekat TES a dostanou přeskinované WoW. -
-
Ukaž mi nějaké MMO, kde se nedostanu do END GAME za měsíc a půl. GW2 někteří šílenci dojeli za 4 dny, SW ToR za 6 dní, nějaký WoW magor z Číny komplet celé WoW za 10 dní atd. U MMO je důležité právě to, co se děje po end game a co nabídne hráčům, ne to, za jak dlouho ho dojedeš. Nikdo nechce levelovat 10 let.
-
-
Hraju DDOčko přes rok a půl a v endgame jsem byl zatím jen 2x. Ale ani tím to nekončí. Ještě rád svou postavu několikrát reinkarnuješ
-
Zmiňuješ třeba SW ToR. Ano přesně takhle dopadne TESO, nebo spíš ještě hůř.
-
-
SW ToR má v současné době cca 300 000 měsíčně platících hráčů+170 miliónů dollarů za rok 2013 v podobě Cartel Marketu. Což má defacto 300 000krát269krát12 (průměrná cena, kdy osobně mám 60 denní karty za 520 Kč)+170 mega. Což máme za měsíční poplatky cca 45 mega+170 mega za F2P. Do toho máš 2 miliony koupených kopií hry (průměrnou budeme brát 400). Hra je tu od roku 2011. V roce 2012 klesl počet přispěvovatelů na cca 200 000. Ke konci se to díky datadisku a v současné době novému datadisku dostalo na cca 350 000 (vším se samozřejmě EA chlubí). Tudíž pokud by takto dopadlo TEST Online, tak si může pískat. Pravidelné platící zákazníky+skoro trojnásobek z F2P modelu.
Wallter: V současné době má PvP dvojí podobu. Arény (osobně je mám raději), kdy máš 5 map a 3 druhy. Zabírání dvou bodů a kdo dříve doplňkové body, kdy aktivní bod do 1:30 vybouchne a tlaková vlna zabije vše mimo ochranou zónu. A musíš dosáhnout 1000 života nebo mít lepší scóre (na toto jsou pak varianty na zabírání věží, co střílejí na loď nepřítele a zabírání bunkrů), další mód je pak klasické postupné dobývání, kdy jeden brání body a druhý útočí a v druhém kole se to prohodí a třetí je takové vesmírné "ragby", kdy se snažíš dostat míč do soupeřova silového pole. Většinou se hraje 8 vs 8, ale připravují se 16 vs 16 mapy. A pak je tu nové PvP vesmírné, kdy máš svou loď a vesele likvidouješ protivníka. Máš tři třídy lodí a na začátku bitvy si jeden vybereš a pak hraješ. -
Je to dost pravděpodobné ... otázkou ale je, jestli to co se stalo s TORem je dobrý, nebo špatný vývoj situace. On má po přechodu na F2P celkem slušnou základnu a kdyby se tolik neutratilo za vývoj, tak by asi i dost vydělával.
Jenom taková otázka ... jak funguje PvP v TOR? ESO má celkem šanci udržet hráče díky PvP. Má celkem zajímavý systém ... řekl bych, že i lepší, než GW2.
-
-
-
Jako u každého MMO ... Někdo odejde a někdo zůstane. Já nevím, co lidi čekají od themeparkového MMO, to sou záležitosti na chvíli ... koupit, zahrát a jít si hledat nějaké jiné. Někdo vydrží trochu dýl, protože hraje PvP, ale dřív nebo pozděj zůstane jen zlomek lidí.
Osobně mě to vůbec nevadí a počítám s tím ... takovýmhle hrám dávám max 2 - 6 měsíců, dýl ji hrát určitě nebudu. Ale pořád je to víc, než drtivá většina SP her. A jak to bude F2P tak už tam nebudu ... už budu hrát Elite.
Pokud bych chtěl hru na delší dobu, jdu hrát nějaký themepark, eve sem tak hrál 3 roky a nikdy nebyl se zábavou problém. -
-
Jo pokud to bereš takhle tak to celkem chápu a máš pravdu. Jinak EVE je jediné MMO které mě zabavilo na dlouho a už ho zase hraju. Asi jen doufám že se objeví něco stejně zábavného.
-
-
Já počítám, že Star Citizen mě udrží aspoň tak dlouho jako EvE ... protože je to taky Sandbox, takže nemusí trpět tím, že by mě došel content ... narozdíl od themeparku tam totiž nejsem uzavřený v kleci. Potom možná Elite, ale ta mě příjde víc zaměřená na singleplayer a co-op.
Ale je dost lidí (a já bych se nebál říct, že většina MMO hráčů), keří si neumí najít zábavu sami ... po hodině v eve neví co dělat a hledají nějakou vodící pásku, která by je nasměrovala za contentem. A pro takové lidi jsou tu MMO jako je ESO.
-
-
-
-
-
-
to uz lepe vypada gw 2
*3* -
-
Ty jsi fakt koukal jenom na screeny nebo alphu viď :)
-
-
tohle hrat nebudu to pro me není elder scrolls
-
Nevím co tu vůbec řešíte grafiku. Hrál jsem betu a na maximální detaily byla opravdu nadprůměrná. Dokonce lepší než zmiňované FF IV. Hlavně ta hra byla v betě zábavná. A po těch letech, co vyšel EQ2 a WoW vlastně ani nic jiného nevyšlo. F2P hry nepočítám, protože kvalitní F2P neexistuje. Samá asijská slátanina na rychlo ukvašená. Takže jsem rád, že zase vychází něco, co mě opravdu zaujalo. Příběh to má kvalitní i forma vyprávění je slušná. Proč by mělo každé nové MMORPG pořád dominovat v něčem úžasném, pořád nám cpát něco nového. Skyrim neměl žádné inovace a jak dobře se hrál. A to že se hra musí koupit a ještě platit měsíční poplatky, to bych vůbec neřešil. Hry se v dnešní době nedělají jenom na hraní, ale je to byznys. WoW se také kupovalo a platí se do dnes. Hlavně bych to viděl jako plus, alespoň se tam nedostanou trolové a hateři jakých je tady na fóru hromada. Každý kdo tady o tom píše, tak ho hra nějakým způsobem zajímá, jinak by sem nechodil *1* a když na to nemá, tak pomlouvá *3*. Zkrátka viděl jsem, hrál jsem, objednal jsem a těším se na vydání. Téhle hře dávám palec nahoru, protože tahle hra se hrát bude ! *3*
-
-
že si nehrál kvalitní f2p, ještě neznamená, že kvalitní f2p nejsou. *3*
Máš pravdu, že třeba mě stále ta hra zajímá. Pro mě je TES srdcová záležitost a přestože TESO kritizuju, úplně jsem ho samozřejmě nezavrhl. Je to MMO a to se bude nějak vyvíjet a třeba bude časem hratelné i pro mě. -
-
Ne nejsou, zkus mi říct jedinou kvalitní F2P MMORPG hru, která jako F2P začínala. Prostě nejsou *3*
-
-
Presne, roky nic nevychadza, nejake f2p co nestoja za rec. Azijske zlataniny, grindovanie nejakej p*coviny, ktora ma 0,02 % sancu na drop z bossa ktory sa spawnuje raz za dva tyzdne na 20 minut.
Najvacsi hate schytaju hry kde je mesacny poplatok, alebo hry ktore sa nikdy nepodarilo cracknut (Diablo 3) -
CoD se taky hraje a co to je za sracku.
-
-
Víte co je k smíchu? Že kdyby ta hra v názvu neměla the elder scrolls, tak by nikoho nezajímala, nikdo by ji nehrál a v budoucnu by měla objektivní recenze.
-
Tahle hra bude prostě shit...nic jiného se na to nedá říct..gameplay nudný, grafika zastaralá. Jo vlastně počkej jmenuje se to The Elder Scrolls! To je ta nejlepší RPG série, kde draci létají po zpátku. Udělejme online. Bude to lepší než WoW, bude to stát 1400Kč a budou se platit měsíční poplatky jupííí. Prostě revoluční MMORPG. Další MMO, které skončí dřív než začalo....
-
-
Ty mesicni poplatky jsou stejne v dnesni dobe smesny. To neni nic jinyho nez "hele, TES je prece megaznama znacka, pojdme na tom vyrejzovat jeste vic, kdyz nam pak stejne po 2 mesicich vetsina hracu odejde".
A ten zpoplatnenej imperial tomu uz jen nasadil korunu..."hele, zjistil jsem, ze za imperiala hralo pres 60% hracu v historii TES singlu, pojdme to dorejzovat uplne na maximum, protoze druhou sanci uz tahle znacka na MMO mit nebude". -
-
jsou smesny, protoze v dnesni dobe jsou i lidi smesny, a pro ne tohle neni.
-
-
wat
-
-
-
draci v Skyrime nelietaju dozadu uz nejaky ten rok ...
-
-
Ale tu a tam prší mamuti. *1*
-
-
-
Ještě k tomu článku "10 důvodů, proč se těšit na ESO":
Ad 10 Grafika, je mi líto, není nijak zvlášť nadprůměrná. Některé modely jsou velmi nepovedené. Grafika je na tom hůře než v Oblivionu, což je mnoho let stará hra.
Ad 7 Obrovský svět možná, ale rozdělený podle frakcí, takže objevíte max. 1/3 světa za svou postavu, ledaže nebudete chtít mít postavu u každé frakce - tedy nutí to hráče mít více charakterů, což mi příjde zvrácené. O způsobu otevření celého světa na max. levelu se toho moc neví, ale je to prakticky na nic, pokud nebude postava scalovat podle regionu, což zřejmě nebude.
Ad 5 To jsou s prominutím marketingové žvásty fanboyů. Souboj je dost odlišný od toho ze Skyrimu a samozřejmě bude stále záležet na gearu. Míření je omezeno jen na první zamíření a jakmile se vám povede zamířit, mob už se vaší střele prostě nevyhne, leda byste se k němu sami otočili zády. V SP hrách se mobové běžně vyhýbají střelám.
Ad 4 O velikosti herních map nic nevím. Počáteční lokace byly velké. Ovšem já bych řekl, že tolik nezáleží na velikosti herního světa jako na propracovanosti světa a v tom aspoň ve všech počátečních lokacích TESO velmi pokulhává.
Ad 3 Customizace postavy je horší než ve Skyrimu. Co k tomu dodat??? Neměla by být lepší, když je to MMO? Jak tohle mohli zmínit jako plus absolutně nechápu, když možnosti jsou naprosto stejné jako v Age of Conan a dokonce celá customizace vypadá prakticky identicky. Zase jen pár vousů, vlasů a všechno hrozně omezené. Kde jsou opravdu dlouhé vousy například?
Zbytek netřeba komentovat, neboť buď o tom není nic známo, nebo o tom nevím nic já, případně je potřeba počkat, jak se věci vyvinou. Na mysli mám crafting (nic nevím já), vývojáři (je mi to jedno), megaserver (proti tomu nemám nic, dobrý nápad), pvp (to neví nikdo), budoucí obsah (taky nikdo neví, jak to bude vypadat).
A zase pro kecaly: 15 hodin beta, sledování tohoto MMO od ohlášení, všechny díly TES kromě těch mobilních a Areny.
Proč s tím otravuju? Snaha o vyváženost, která je až zoufale malá - snaha být v určitém slova smyslu v opozici proti fanboyům, ale zase hloupě nehatovat. -
-
10. Grafika je na MMORPG, ve kterém budou bojovat stovky hráčů na jednom místě velmi nadprůměrná. Pak zde máš třeba FF XIV, kde je grafika mnohem lepší, ale PvP čítá celé 4 hráče.
7. Můžeš objevit celý svět za postavu z jediné aliance. Nemluv o něčem, o čem zjevně nic nevíš.
5. Souhlasím, že na revolučnost soubojového systému může mít každý svůj názor a beru, že tohle je ten Tvůj.
4. Subjektivní názor, který akceptuji, ale rozhodně bych ho nepokládal za objektivní. Subjektivní názor autora článku na fanstránce je jiný. Ncicméně on díky tomu, že své dílo prezentuje na fanstránce jasně říká, že jeho názor je subjektivní, nikoliv objektivní.
3. Customizace postavy je na poměry MMORPG, ve kterém nechceš mít mutanty a-lá Aion velmi dobrá. A můj subjektivní názor je, že raději budu vě světě běhat s méně rozmanitými, nicméně reálnými postavami, než s elfy s fialovými vlasy a jedním okem.
To, že aspekty PVP nezná nikdo je ale další výmysl. Spousta čechů hrála už americkou Betu a v Cyrodiilu strávili mnohem více, než pouhých 15 hodin. Jejich (subjektivní) hodnocení PvP aspektů hry je tedy pro fanoušky hodnotné.
Většina toho, co jsi napsal (až na 7. bod, který je totálním nesmyslem) je Tvůj subjektivní názor, který je jiný, než subjektivní názor redaktora FANSTRÁNKY (zdůrazňuji). Redaktor fanstránky píše článek pro fanoušky hry. Nehraje si na objektivnost, jinak by nepsal pro fanstránku. Doporučuji Ti, aby jsi učinil totéž. -
-
Takže elf si nemůže nabarvit vlasy a vypíchnout oko? Tak to nekupuju, když nemůžu mít svého hardcore elfského barbara s růžovýma vlasama, páskou přes oko a mečem místo ruky.
A teď vážně. TESO je sh1t. Proč je to sh1t? Protože se to jmenuje TES, i když sere na Lore TES ze všech možných stran. Kompletně přepsané zóny. Summerset Isle mají mít budovy z organického skla, a místo nich jsou tam co? Hrady ze Skyrimu. Cyrodiil má být džungle, a to že to není džungle není "Transcription Error", protože bylo zavedeno jako canon, že Cyrodiil džungle byla, a pak ji Tiber Septim kouzlem změnil.
Dále pak Imperiálové ve všech frakcích a pouze za sběratelskou edici... Jo vlastně KDOKOLIV v káždé frakci (Nord by s elfama proti nordům nikdy nebyl, protože Nordové jsou největší rasisti)
A předplátne v roce 2014... Hra jako Wildstar to mít může, protože je to levná indie hra, která si vydělá při 20 000 předplatitelích, ale TESO se nezaplatí ani s 10ti milionama.
Dopadne to jako SWTOR.
Cena: 700 mega. Celkovej výdělek: 300 mega, z čehož šlo tak 30% Lucas Arts. -
-
Už jen z důvodů že z vysoka serou na lore bych to nehrál
-
-
Ano tady krasne vidime treti stadium fanbojismu, tzv. kretenismus. Fanboj v tomhle stadiu verejne tvrdi, ze mit min moznosti je vlastne lepsi.
Btw. doporucuju zkusit star trek online, tam jde videt co to je customizace postavy. *3* -
No moment, herní svět je rozdělen na třetiny podle frakcí. Všechny frakce pak mohou po dosažení 10. levelu postavy vstoupit do centrální provincie, kde se koná pvp. Až po dosažení max. levelu (lvl 50) je možné, aby postava z jedné frakce navštívila oblast jiné frakce. Takový je mi znám koncept. Změnilo se to? Mohu já s levelem třeba 20 jít plnit questy do regionu jiné frakce?
Hraju si někde na objektivnost? Jasně jsem napsal, že se stavím do opozice vůči fanboyům - to je naprosto jasně vymezená pozice.
Je další neduh českých fór, že si jednotliví členové pořád dokola musí připomínat, že píší vždy svůj subjektivní názor. Proč se tohle pořád děje? Mně to příjde stupidní a pochopím to leda u dětí. -
-
Ti, co tu na (FORU!) resi pokazdy sub/objektivitu uz mi uprimne taky lezou na nervy. To nutkani vypadat za kazdou cenu chytre je sice asi silny, ale je to spis trapny a pruhledny, protoze to cpete porad tam, kde to nema co delat.
-
-
Taky tady si stezuji na hru lidi co nehrali betu.
Jenom si prectou clanky a delaji chytre aniz by tu hru hrali.
Ta hra me tolik nezajimala dokud jsem nehral betu a ta me nadchla.
-
-
-
-
Se mi libi, jak posledni roky u mmo's developeri mlzi, pripadne mlci o pvp do posledni chvile. Ja vim, ze to souvisi celkove s abilitama a je to tezky a zdlouhavy balancovat, ale pulku lidi to prestane rychle bavit bez kvalitniho pvp, pac dungy/raidy farmit porad dokola je o nicem, kdyz to clovek pak nemuze zurocit v pvp. No snad to nedopadne jak pvp v SWTOR, o kterym tu padla zminka, tam byly battlegroundy solidni vysmech.
-
-
TESO je zaměřeno převážně na pvp, takže by mělo být hodně dobré, jinak očekávám slabší úspěch hry (ta hra nebude mít neúspěch, o to se už marketing postará a hra určitě bude mít zisky).
Vždyť právě a jen kvůli pvp vytvořili aliance, které sotva zapadají do smyslu hráčů dlouhá léta hrající TES. I hlavní příběh byl vlastně formován tak nějak s přihlédnutím k pvp složce hry.
A je samozřejmě pravda, že udělat dobré pvp je v MMO to vůbec nejtěžší.
-
-
Jinak předem děkuji za mínuska a očekávám za každé mínusko relevantní proti argumenty k jednotlivým bodům.
Nemůžu se zbavit dojmu, že oni těch 10 bodů nějak splácali dohromady, aby jim to prostě nějak vyšlo na těch 10 bodů. Minimálně ta customizace je fakt úlet, protože v tomhle TESO bohužel není nějak nadprůměrné.
-
-
Má smysl spolupracovat s redakcí fanboyů? Nemělo by být smyslem herního novináře informovat o hře co nejvíce objektivně? Anebo redakce games.cz dáváte přednost jakékoli informaci před vyvážeností obsahu a hodnocení hry?
Mně to připadá, jakobyste do Historického obzoru (časopis o historii) nechali psát komunisty články o Leninovi. Připadá mi to naprosto padlé na hlavu.
Neříkám, že se tu nutně musí hatovat kdejaké průměrné MMO, ale na druhou stranu byste měli více tlačit na vyváženost pohledu na hru. Nneí nutné všechno jen kritizovat, ale nekritický pohled je také naprosto k ničemu. -
-
Je to zřetelně odkázanej materiál z fanstránky, navíc čistě informačního charakteru (tzn. nejde o kritickej útvar). Pokud bych použil tvoje srovnání, tak je to jako nechat do historickýho časopisu napsat souhrn od člověka, kterej se nadšeně věnuje nějaký specifický události.
Hodnocení hry tu svůj prostor pochopitelně dostane taky. -
-
Vysvětlení mi příjde relevantní.
Ovšem i tak mi to přirovnání s Leninem příjde trefné. Do Historického obzoru by takového fanouška psát nenechali a kdyby náhodou ano, bylo by to ve zvláštní sekci a velmi nápadně označené. Ale vím, nejste Historický obzor. Přesto vás vnímám jako novináře a mám na vás tedy vyšší nároky. Občas si říkám, kéž by Games.cz byl jako Level.
Být to na mě, označil bych takové články nějak výrazněji, ale na mně to (možná) naštěstí není. -
-
Docela pr*el. Mluvíš o objektivnosti a o preciznosti označovat informace a pak vybalíš populistickej Historickej obzor...
... nashledanou -
-
Docela pr*el. Prijdes, placnes vyblitek co nikoho nezajima a odejdes. *7*
-
-
Možná proto je v nadpisu: "informace z fanstránky The Elder Scrolls Online "
Aby každý věděl, že jsou to ... hmm ... Informace z Fanstránky. -
-
Mně příjdou takové informace zbytečné vůbec zmiňovat, ale to záleží na pohledu a konceptu redakce. Fanboy pro mě není relevantním zdrojem informací - a řada těch článků na oněch uvedených stránkách nejsou nic jiného než produkt nekritického fanouška. Už jen ty ohlasy z bety byly směšné a měl jsem pocit, že jsme každý hráli úplně jinou hru.
Je mi jasný, že jsem v tomhle osamocený, ale mně chybí u hodnocení her trochu více kritický pohled. A když někdo ten kritický pohled má, okamžitě je odsouzen jako "troll", "hater" apod. -
-
ve Skyrimu jsou nizke hory? *8* nemas něco z monitorem?
-
Je mi líto, ale to jsou časté výmluvy MMO. Víš o tom, že lze udělat pvp zónu tak, že se tam sníží detaily, pokud je tam více hráčů? Tohle už jsem viděl několikrát a příjde mi to lepší než udělat horší grafiku pro celý herní svět.
Můžeš mi říct, proč je model zvířat tak špatný?
Ne, co je latence, netuším. *7* Teď mi vysvětli, proč třeba v planetside 2, kde jsou boje opravdu veliké, musím pořád zaměřovat na hráče, abych zasáhl. Oni nemají problém s latencí? Kouzlo, luk, útočná puška - to vše je naprosto stejné pro vývojáře.
Customizace. Čekal jsem, kdo vytáhne červené vlasy. Očekával jsem neargument typu "buď rád, že tam nejsou modré vlasy", nebo "a to tam jako maj dát červený vousy" apod. Ale pokud si hrál Skyrim a zkoušel si modifikace typu Beard, doufám, že pochopíš, o co mi šlo. Já nechápu, proč je v MMO tak malý výběr účesů a vousů. Skutečně to jde mimo mě.
Můžeš mi pak vysvětlit, proč jsou hory ve Skyrimu (v TESO) tak ploché, nízké a hnusné? Jasně, je to MMO, takže takové hory být musí, že? Já třeba v LOTRO viděl hory, které vypadaly jako hory. Divné, co? -
Tak potom takové články nečti. A napiš vlastní ... ale zkus ho napsat nezaujatě. Ono to není lehký, nesklouznout do kritiky pro kritiku.
Když se podívám na to co jsi psal k těm 10 důvodům ...
Grafika ... Narozdíl od SP her tohle musí šlapat i pokud máš na obrazovce přes 200 hráčů. Což nejde pokud chceš takovou hru hrát na normálním PC.
Rozdělení světa ... O tom pokud vím se ví celkem dost. Potom co dokončíš hru si můžeš jejich lokace projít a monstra tam budou uzpůsobené tak, aby to byla výzva. Nevím proč by byl problém se škálováním hráče, když to samé bude v Cyrodiilu.
Souboj ... Říká ti něco pojem latence? Ten souboj je tak podobný SP hře jak jen to je možné v MMO. Není to lobby hra pro 64 hráčů, taky jich bude mnohem víc.
Propracovanost světa ... tady nebudu nic říkat, protože jsem viděl jen úvodní lokace.
Customizace postavy na MMO příjde celkem dobrá, mohla by být lepší a chce to víc druhů vlasů a vousů, ale já osobně bych ji klidně srovnával s SP tes ... posuvníků tam bylo habaděj.
Ono dost těch odlišností od SP světa má svůj důvod ... většinou je ten důvod to, že hra je MMO. A mmo prostě fungují jinak, než SP, nebo MP hry. A proto je taky srtovnáváme s ostatníma MMO a ne se skyrimem. Osobně si nemyslím, že srovnávat MMO a SP hru je objektivní... pokud jen neinformuješ o rozdílech. SP hry nemusí řešit ani polovinu problémů, které řeší MMO.
-
-
-
-
-
-
Tolko hate, a to 3/4-všetci z vas tu hru ani nevideli :D nedissujte to hned, treba si počkať ako to dopadne.