Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • "Hej lidi koukejte! Vymenili jsme CEO, takze uz jsme uplne v pohode, jo?"


    Pokud s tim co se delo mel neco spolecneho, tak je to samozrejme dobre, ale asi to vse (resp. to co bude prokazano a dokazano) nedelal sam. Takze to nestaci a doufam, ze to jen u nej neskonci. Zatim mi to taky prijde jen jako takovej PR krok.

    • Derp_1337

      Samozřejmě je to jenom PR krok. Velké korporace v zásadě nebudou měnit svoji politiku, protože si většinou zvolili takovou politiku, která nejvíce finančně uspokojí jejich akcionáře.

      A dokonce i ten CEO sám velmi rád odstoupil, protože dostal mastný Zlatý Padák. Je lepší odejít s (desítky) miliónů $$$ než se mořit s vedením firmy, proti které vedou média a zaměstnanci válku.

      • Jo no. Cekam jestli to cele skonci nejakym re-brandem.

  • matej.lesko.1

    Akykolvek manazer - vyssie postaveny zamestnanec, ktory tam pracuje dlhsie ako 3 roky ma byt prepusteny. Tej firme nepomoze nic, len totalna cistka. To co sa tam dialo nie je zle, je to absolutne dno. Osobne by som bol za to, aby blizzard skoncil. 

    • To by myslím nefungovalo v žádné firmě. Ti lidi mají kromě škraloupů také nějaké know how, a zajišťují kontinuitu chodu firmy. Tohle je byznys v reálném životě ne v Simcity, kde vyhodíš celý sbor kolem starosty a najmeš jiný.

      • matej.lesko.1

        Prehanal som, ale co ine? Vyssie postaveni zamestnanci sa tam dostali, pretoze dokazali citat dynamiku timov, vyznali sa v kolektive. Predstava, ze nevedeli co sa tam deje je myslim naivna. A chapem, ze sa nemoze blizzard len tak zavriet (aj ked, mozno by v pripade dlhotrvajuceho negativneho vplyvu na akcie dospelo activision aj k tomuto kroku). Skor takto - ja by som tej firme znova veril len v pripade prepuste ia vyssie postavenych manazerov, inak je to firma pre moj moralny kompas takym vykricnikom, ze ich hier sa uz nemienim dotknut. 

        • kotty

          Neznam uplne podrobne cela obvineni, ale sam pracuji ve velke firme uz par let a muzu rict, ze to co se deje v jinych oddelenich, natoz na jinych divizich se do naseho oddeleni z velke casti nebo vubec nedostane (neberu oficialni oznameni, ale zpravy na urovni drbu). Vicemene zalezi na tom, jak moc lidi z ostatnich oddeleni dobre znas, ale i pak vetsinou takove zpravy beres s rezervou, protoze se proste jedna o drby. Pokud se navic na jinem oddeleni vyskytne nejaky problem, predpokladas, ze to budou resit nadrizeni na danem oddeleni. Nebo ty bys hned bezel na policii s tim, ze ti jeden kolega z jineho oddeleni rikal, ze nekdo nekomu sahl na zadek (uvadim jako priklad)? Ja si tedy nemyslim. Samozrejme zavaznost cinu zvysuje urcitou spolecenskou odpovednost a pokud by se jednalo napriklad o znasilneni, tak uz je to neco jineho. Natoz pokud by se nejake sexualni haraseni odehravalo primo v ramci naseho tymu. Jinymi slovy ne vsechna oddeleni o tomhle musela nutne vedet nebo to vedeli jednotlivci, kteri to brali na urovni drbu, jak jsem psal vyse. Samozrejme je chyba, pokud v ramci firmy nefungovaly procesy, ktere maji takovymto situacim zabranit nebo je minimalizovat, napr. compliance oddeleni. Ale vyhodit napr. sefa oddeleni technicke podpory za neco, co se na jeho oddeleni nedelo (tj. ani tam nebyl nikdo obvinen) je podle me nesmysl. Ano, uvedomuji si, ze nejake hlavy padnout asi musi, z pohledu Blizzardu predevsim kvuli reputaci firmy, jinak jim klesnou prodeje vic, nez kdyby se u nich nic nezmenilo. Jinak fanousek Blizzardu opravdu nejsem, posledni hru, kterou jsem od nich mel opravdu rad bylo Diablo II a asi tak 3 mesice jsem hral WoW (v dobe TBC), jen jsem se snazil nastinit trochu jiny uhel pohledu.

          • matej.lesko.1

            Na firemnej akcii im zamestnankyna spachala samovrazdu. To nie je placnutie po zadku. Nie, nesiel by som na policiu, ale za HR, v pripade ak to budu ignorovat, zvazil dalsie kroky. Ja nepisem, ze to museli vediet nutne vsetci, ale predstava, ze z HR to vedel len ich najvyssie postaveny je pre mna naivna. Neviem, aku ma Blizzard strukturu, predsalen, je to ako pozeram 4700 zamestnancov. 

            Po rokoch obtazovania vyhodili dvoch ludi, napisali, ze im ide o hry a hracov a koniec. Skvele. 

            Odvolali CEO, co to znamena? Ze o tom vedel a ignoroval to? pripadne bol obetny baranok, a teda to neriesi problem? 

            To iste plati o sefovi HR. 


  • Já vím, že některé firmy experimentovaly s tím, že mají 2 CEO třeba Oracle, SAP nebo Netflix, ale většina firem už od této hlouposti upustila, protože zjistila že je to nefunkční nesmysl. Vždycky musí někdo v určitý moment nést tu tíhu rozhodnutí a zodpovědnosti to prostě jinak nejde. Kam firma půjde, když jeden bude chtít jít doleva a druhý doprava? A jak to budou dělat v případě odvolání? To jako místo jednoho zlatého padáku budou dávat 2 ? 

    • matej.lesko.1

      Pojdu do Cosby's suite. 

  • Marines

    Na to se hodí cimrmanovské, můžeme nadávat, či nesouhlasit, ale je to tak vše, co můžeme dělat. Nevím proč, ale tyhle slova nesnáším.....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit