Přejít na výpis diskuzí
Příběh budete v No Man’s Sky hledat marně, napíšete si ho sami
28.4.2016 | Adam Homola
65 příspěvků
-
Nemám zájem o příběh. Rád bych prolétával planety, objevoval faunu i floru, přemýšlel, kdo a nebo jestli tam někdo někdy žil. A jak ten život asi vypadal. Rád bych si oblíbil nějakou hezkou planetu, na kterou bych se vracel jako domů. Nejde mi o příběh, jde mi zážitek, který si sám vytvořím ve své fantazii. Jsem si jist, že No Man's Sky je hra přesně pro mě.
-
-
"Rád bych prolétával planety, objevoval faunu i floru, přemýšlel, kdo a nebo jestli tam někdo někdy žil."
Jenže vzhledem k tomu, že to není skutečný vesmír ale vše je generované jedním společným matemaickým vzorcem, tak tam po chvíli nebude co odhalovat. Všechno bude mít stejnou strukturu. a planetách opravdu nebude generovaná nějaká historie milion let civilizace jejíž smysluplné ruiny by jsi mohl odkrývat a odhalovat tak dehberoucí příběhy. Čeká tě jen katalog náhodně generovaných modelů. Nic moc víc. -
-
Tak je to hra. Nelze to udělat ručně. Holt hra je takto udělaná ostatně jako jí podobné hry. Pro tebe to nebude no.
-
-
-
Já jenom doufám, že si lidi vzali z Elite příklad a nebudou nadávat na NMS úplně stejně. To bylo samý :"Já nevim co tam dělat!". Protože stejně jako v Elite, ani tady tě nebude nikdo vést za ručičku a jak se ukázalo, dost lidí je bez toho ztraceno. Ale pochybuji, blbec blbcem zůstane a opět bude nadávat že neví co má dělat...ve hře "bez příběhu".
-
-
Tak ono tady budeš vědět co dělat, ne? Cílem je dostat se do centra galaxie. Na to budeš potřebovat vybavenou loď. Na na to vybavení budeš muset něco poshánět. Takže pořád tam bude něco ve formě úkolu "najdi x kusů určité suroviny po upgrade motoru". Až to dohraješ do konce, tak to odložíš, protože už tam nebude co dělat (z toho co ukazovali je tam obsahu docela málo. Jen je scriptem rozkopírovaný skoro donekonečna. Takže to zatím vypadá, že v celé galaxii bude míň obsahu než v jedné epizodě ového Hitmana.)
-
A co kdyz vim co mam v Elite delat ale neprijde mi to moc zabavny.nebo zajimavy?
-
-
Přesně toho se v NMS bojím... Podobně jako v Elite tam bude dobrej základ co se počtu mechanik týče, ale jednotlivé mechaniky budou tak jednoduché a bez jakékoliv hloubky, že člověk nebude mít po 5 minutách co dělat.
A pokud jsem to nepochopil špatně, tak to zase bude nesmyslně založený na připojování k cizím serverům, takže ani modeři nebudou mít možnost ty mechaniky po developerech dodělat.
A pokud to ještě devové vezmou stejným směrem, jako FD, kdy pořád přidávají novinky, ale základní mechaniky vesele ignorují (i když Engineers přináší jiskřičku naděje) tak by to tu hru úplně zabilo. -
-
Celý svět je generovaný. Moddeři by tam nemohli nic pořádně měnit i tak.
-
-
To si nemyslím... Svět nebude předgenerovaný dopředu, takže jako u každé generované hry bude mít seed... jen ten seed bude pro všechny stejný.
Takže pokud by si měl hru v SP a generátor by byl modovatelný jako ta hra tak si myslím, že by moddeři mohli měnit hodně. Když dám extrémní příklad, tak podobně jako mody v minecraftu. Taky tam je generovaný svět a je tam kupa modů.
U tohohle by to bylo složitější... ale myslím, že by to taky šlo. Každopádně nemyslím, že by dost modů muselo přímo hrabat do systému generování. -
-
Jo, to máš pravdu. Napsal jsem blbost.
Umím si představit, že by se našli moddeři, kteří by uměli pracovat i s tím jejich generováním a do hry by zasahovali citlivě a dobře.
Jako já módy obecně rád, ale zrovna tady slepě věřím, že snad bude hra taková, jakou chci a nebudu cítit potřebu jí módovat. Třeba hry od Bethesdy nikdy nehraju vanilla a hned při první instalaci stahuju modifikace. Od NMS očekávám hrozně málo, takže mě v podstatě může jen příjemně překvapit. Neudělám stejnou chybu dvakrát (Elite Dangerous).
-
-
-
-
-
-
Zalezi jen na tom jak se jim povede hru zaplnit obsahem který by byl pro hrace motivujici. A jak vim moc dobře z Elite není to zrovna jednoducha věc, protože tam s tim mají taky dost velke problémy.
Jenze udelat hru takovyhle rozmeru kde by bylo porad něco nového a neokoukaného dost dobře v dnesni době asi nejde, takze uz dopředu pocitam ze to po case bude genericke a repetetivni.
Podle me byla dobra ukázka toho jak stvorit podobnou hru od rusaku jmenem Precursors, jenze tam jim dosly sily a do velkolepého finále se jaksi nedostali, takze ačkoliv jde o zajímavou hru která se jen tak nevidi zustala nekde na pul cesty. Ale zkouset se to musí, koncept Elite a No man je totiž skvely. -
-
Tak v Elite není vůbec nic. Tam jde o ten pocit pohybu v pěkně vypadajícím vesmíru. Obchod je katastrofa, těžba to samé a boj není zrovna nic pro mě. Na planetu to má smysl leda s novou grafickou kartou a planety jsou stejně nezajímavé - stejně jako v celém Elite tam prostě nic není.
Elite je nejprázdnější hra, co jsem kdy v životě hrál. K tomu s špatným platebním konceptem. -
-
platebni koncept je v pohode, nevim co je spatne na tom když si za cca 1000 korun koupis obsahove updaty na cely rok.
Elite se nesnazi byt nejakou survival fantasy hrou ale spis se snazi o to aby ten vesmir a věci v nem byly pokud mozna co nejvic podobne realite. Takze ano, vesmir je velke a puste místo.
Pravdou je ze nektere věci tam nejsou uplne to prave. na planetách je spousta POI ale skoro se nevyplati je hledat, protože odmena je miziva. Jezdit a poletovat nad planetou hodinu kvůli vydelku 20 000 kreditu nemá moc smysl, zachrana pilota na povrchu planety je krapet frustrujici a odmena taky většinou nestoji za to, hackovani terminalu na zakladnach je taky docela na nic, zabere to dost casu a kolikrat je odmena třeba jen 7000 kreditu, coz je kapka v mori. za stejnou dobu clovek vydela 10x tolik plnenim pašeráckých zakazek nebo obchodem. Snad nadchazejici totalni overhaul misi v tom udela trochu poradek. -
-
Bohužel vesmír v Elite je velmi daleko realitě. Vždyť ani planety v naší vlastní soustavě nevypadají tak, jak by měly a to je máme dokonale zmapované. V tomto Elite neobstojí. Graficky je to pěkná hra, ale ve většině věcech u mě zcela propadla. Je to škoda.
Kvalita updatů do Elite je podle mého názoru nedostatečná a nestojí za těch 1000 Kč ani za rok. Ta hra úmyslně vyšla zcela prázdná a řada poměrně základních věcí - z dnešního pohledu (třeba ty planety) tam podle mě mohly být dříve či v ceně základní hry. Problematické také bylo opakované vydávání hry na Steamu, měnění hodnocení hry na Steamu atd. -
-
Ale obstoji, protože zadna jina hra to lip udelany nemá, pokud jde o tu realitu. Doporucuju tohle video, myslim ze co se tyce realnosti tak není třeba mit moc velke obavy.
https://www.youtube.com/watch?v=-Et5Ivi_yIg
Ta hra vysla presne tak jak braben řekl (jedina věc co tam nebyla a slibil ji byl offline mode).
Jako ja se nepru ze ta hra potřebuje ještě hodne věci udelat a vyladit ale v soucasne době obsahuje presne to co starsi dily Elite a mnohem vic (az na planety s atmosférou) a jak vime starsi Elite jsou legendarni hry které patri do zlatého herního fondu. Places na nespravnem hrobe, a asi hledas v te hre něco co tam nebude a není a netrefila se do tvojeho vkusu. -
-
Sice nevim co se ti na nesem systemu nezda, ale jelikož se pise rok 3300 tak to tam nemusi byt uplne stejne jak to zname ted:)
PS: a klidne se vsadim ze vzdalenost mezi zemi a mesicem je presne takova jaka ma byt :) -
Tak ona ta stará Elite byla v úplně jiné době. Máš pravdu, současná Elite u mě neobstála.
Jsem fanouškem leteckých simulátorů a vesmíru. Ani jedno neudělala dobře.
Letecký simulátor to není - systémy jsou jednoduché a naučit se manévrovat bylo pro mě otázkou dvou hodin (na myši i joyisticku). Je to asi takové, jako když si člověk nastaví FSX na jednodušší obtížnost a slunečné počasí. To je asi obtíž vesmírného simulátoru - chybí řada zajímavých vlivů typu vítr, déšť. Ale stejně mohli udělat systému trochu složitější. No ale chápu, většina hráčů by to tak nechtěla nejspíše.
Vesmír to neukazuje tak, jak jsem si představoval. Do dneška jsem nepochopil, proč ani naše soustava nevypadá tak, jak by měla. Takový Space Engine to umí, tak proč ne Elite?
Já hru definitivně vypnul poté, co jsem přilétl do naší soustavy a viděl tu hrůzu. Kdyby aspoň Braben nekecal, že mají odborníky na vesmír... *1*
-
-
-
-
-
Máš pravdu. Jenže zatímco v Elite máš vedle objevovací složky ještě možnost bojovat/obchodovat/dolovat/plnit questy, v No Man's Sky si můžeš maximálně užívat pojmenování zvířátek, ale nezdá se mi, že by ta hra (podle toho, jak je prezentovaná) nabízela něco víc.
-
-
To je tak když na nejakou planetu vpustej zensky kosmonautky, všude videj jen samy penisy:)
-
To je omyl. V No Man's Sky půjde bojovat, obchodovat, dolovat, plnit questy a další. Možná by sis o hře měl zjistit nějaké informace. *3*
-
-
-
Problem tehle hry je v tom ze je to vize jednoho genialniho cloveka, ktery ovsem nechape ze to co se libi jemu se nemusi libit ostatnim a jeho hra tim ve vysledku strasne utrpi. Prozkoumavat nekonecny vesmit zni sice na papire krasne ale pro drtivou vetsinu lidi to bude nekonecna nuda. *10*
-
-
mel si mu to napsat na zacatku vyvoje, by usetril moliony za hru amohl udelat nejakou poradnou
-
-
Ja myslim ze jeho hra bude skvela, revolucni, dechberouci, doslova snove umelecke dilo. A nezaujme protoze vetsina hracu je uz davno utlucena do plytke konzumni placky.
-
-
Hra už dávno zaujala. Na svůj vývoj si podle mě vydělá. Jasně, nebude to GTA V, pokud jde o zisky. No ale co taky je, že?
-
-
-
-
tim lip, pribehy ve hrach pusoby trapne a je to jenom vareni z vody...a tim myslim jak stupidni strilecky ala CoD, tak i RPG jako Zaklinac atp. Pribeh zadny hry se nemuze rovnat kniham, potazmo filmum. Komu se libi pribehy ve hrach, tak asi nema moc vysoky naroky. Tam si jde snad uzit jen totalni becko jako treba prvni Far Cry *1*
-
-
ano jindro... tys tady chyběl... škola klasického trollingu, pěkně po staru napsat sr*čku a zakončit to smajlíkem... jo jo, konzervativní troll se pozná...
-
-
Sám si konzerva
-
Well said, Sir!
-
-
Mám dojem, že si moc her s hodně dobrým příběhem nehrál...
-
-
tak mi je vyjmenuj... *3*
-
-
-
tak nic no.. to muzu letat elite.. tam alespon nejsou vtipne priserky lol omg
-
-
Nj..tam pro jistotu není vůbec nic ziveho..ani clovicek:)
PS: Elite mam rad tak klidek:)
-
-
No tak to bude hov*dina... ale věřím, že někde v kavárně u vodní dýmky a po pár šálcích mixnutého zeleného čaje se u toho nějaká banda fousatých studentíků z FF UK pobaví...
-
No jsem moc zvedavej jak moc zabavnej bude treba boj nebo obchodovani v NMS. Jedna vec je naslibovat hory doly umi kazdej ale udelat to tak aby to byla zabava je uz trosku tezsi ukol (o tom by hraci Elitu mohli vypravet).
-
Nechapu opravdu nechapu ten mega HIPE..... Toto je prakticky orezany SPORE s lepsi grafikou...
Bohuzel na rozdil od spore zadne teraformovani neni. Vse co udelate se smaze jakmile odejdete..
SPORE TAKY MELO MASIVNI HIPE a hned po par tydnech si lidi stezovali jaka je to nuda...
Tato hra ma jeste mene obsahu nez spore. No kdys si myslite ze vas bude bavit navstevovat stejnou planetu v 2 000 000 ruznych barvach .,.... pozorovat stejne zvirata v 1000 variacich delky krku....
Je to na vas nema cenu krotit tenhle hype vetsina lidi proste nechape ze hry tohohle typu tu uz byli tisickrat a zadny znich se nikdy nechytil vzdy to skoncilo stejne lidi si to koupili hraly tyden a pak zklamane odlozili stranou kdys zjistili ze je to o nicem a porad to same.
V takovem minecraftu muzete aspon stavet v spore muzete kolonizovat obchodovat teraformovat. Tad se muzete jen divat a vse co udelate se smaze jakmile odletite.... orpavdu zabava asi jako simulator kamene.. -
-
Tak hipe nebo hype? Spore má s touto hrou společné možná tak to, že se jedna její fáze odehrává ve vesmíru. Rád bych se na ty tisíce těchto her podíval. Ostatně, řekl bych, že pokud se hra hraje týden, je to docela slušný nadprůměr, ne? Někdy stačí odpoledne a není co dělat.
-
Tady v jako první hře mohu v reálném čase přistát vesmírnou kocábkou na planetě ...průlet atmosférou a tak ....Zádná jiná hra tohle neumí.
Ten obsah ale bude chybět .... no třeba ho ve dvojce dodaj. To by pak byla teprve pecka. -
-
http://store.steampowered.com/app/314230/
-
-
Nehratelný odpad. Nedoporučuju. Taky jsem se nachytal. Kladná hodnocení nechápu - podle mě falešná. Neobstojí to ani jako Early Acces - to Space Engineers byl na svém počátku mnohem dál a nebýt pár špatných updatů, byla by to pořád dobrá hra.
-
-
Žádná jiná hra tohle neumí? *1*
-
-
samozřejmě se nic nesmaže :-D
-
-
uz to pisu ty vole, nemam si priste naprogramovat hru?